החלטתי שסנייפ רע

rds15

New member
סנייפ מסליתרין, ולא מגריפינדור.

וכמו שפיניאס אמר בספר השישי, גם הסליתרינים אמיצים, אבל בניגוד לגרפינדורים, הם יעדיפו להציל את עצמם ולא אחרים. וזה לא בהכרח דבר רע.

dוDav

New member
עוד נקודה מעניינת (נצל"ש)

איך זה שהארי, שניסה לעשות כבר פעמיים קללה אסורה לא הצליח ממש בה? פעם אחת, בספר החמישי, על בלטריקס- רשום שהארי בחיים לא הרגיש שנאה כזו, והוא עדיין לא הצליח לעשות קרושיאטוס ברמה טובה. ועוד פעם, בשישי, על סנייפ, שם אפילו סנייפ אמר "ממך לא תצא שום קללה שאין עליה מחילה". בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהארי קטן מדי, אבל אז ראיתי שמאלפוי הצליח להשתמש באימפריוס. יכול להיות שזה בגלל שהארי "טוב מדי", או משהו כזה?

A Radcliffe

New member
כן. זה בגלל זה.../images/Emo129.gif

הארי הוא לא בן אדם שבאמת רוצה לגרום למישהו סבל, לכן הוא לא יכול להשתמש בקללות שאין עליהן מחילה.

ykay

New member
לדעתי הכוונה של סנייפ היא

שאסור שהארי יקלל קללה שאין עליה מחילה, סנייפ יושע שדמבלדור לא היה רוצה שהארי ישתמש באותן הקללות, וסנייפ רוצה למנוע מהארי את המצב בו הוא משתמש בקללה שאין עליה מחילה. לאחר שימוש בקללה כזאת אין דרך חזרה....

hallucinating

New member
מסכימה!

ואגב, בלטריקס אומרת לו שהוא צריך ממש לרצות להכאיב כשהוא מטיל את הקרושיאטוס. הארי לא רוצה להכאיב: הוא רוצה לנקום. וזה לא אותו דבר. חוצמזה, שהקללה כן עובדת, עובדה, כתוב בפירוש שבלטריקס צורחת לכמה רגעים, אבל אז הקללה מפסיקה, כי אין לו מספיק כוונה להכאיב לה אלא לנקום בה.

גם אני החלטתי משהו חשוב מאוד !

לעשות אמבטיה !
אני מוכרח את ג'ורג' שיקרצף לי את הגב. ג'ורג'
, ג'ורג'
.

אנה92

New member
אבל יש משו שלא מסתדר

מעניין למה רונילג נתנה לנו את ההקדמה הזו של מבוא ספינר. היא רצתה שכבר נדע שסנייפ רע! אבל היא בדרך כלל לא מגלה דברים כאלה בהתחלה אז יכול להיות שהיא תפתיע (היא אוהבת להפתיע) אם זה שסנייפ טוב נ.ב "פרד וויזלי" קרעת אותי חחחחחח

2 Mיכל

New member
מההקדמה מבינים שהוא יכול להיות טוב

ורע באותה מידה בדיוק, לא שהוא רע.

למעלה