החלטתי שסנייפ רע

אנה92

New member
החלטתי שסנייפ רע

קראתי את החלק של מבוא ספינר (או איך שלא קוראים לפרק הזה) אז כשבלטריקס שאלה את סנייפ אז הוא אמר איזה מידע שימושי הוא הביא לוולדי והוא אמר שהוא הוביל את וולדי לאיזה רצח של מישהי חשובה ושל סיריוס. אם הוא היה טוב הוא לא היה נותן שמישהו חשוב או מהמסדר ימות!

ToryMaster

New member
לא?

ומה אם הוא משקר? ומה אם זה היה בידיעה מראש של דמבלדור נגיד, כדי שהוא יוכל להמשיך להסוות את עצמו בלי שיחשדו?

טוב,אנחנו יודעים שסנייפ שחקן טוב...

כי אנחנו יודעים בוודאות שהוא רימה אחד משני הקוסמים הגדולים ביותר של המאה!

n u k e y

New member
חח אולי הוא רימה את שניהם

יש את התאוריה הזאת שסנייפ בעצם עובד בשביל עצמו

אנה92

New member
נכון

אני בעד התאורייה הזו. כי ניראה לי הוא מרמה את שניהם. כי פעם עלתה לי המחשבה שהוא רצח את דמבי ואז הגיע טורו של וולדי. אמממממ מה דעתכם חח?

n u k e y

New member
אני בעד

להארי אין מספיק כישרון בשביל להרוד את וולדי בכל מקרה

סנייפ מסוגל להרבה דברים שהארי לא

אני בטוחה שדנו על זה הרבה מאוד כאן ואני בטוחה שהגיעו למסקנה המתבקשת שהארי פשוט חלש מדי.

n u k e y

New member
הארי באמת חלש מדי

אני מסכימה עם מה שסנייפ אמר בתחילת השישי: מה שעזר לו לשרוד זה מזל וחברים מוכשרים יותר ממנו

hallucinating

New member
אבל יש להודות שיש לו אחלה מזל

... והנבואה אומרת שבזה שוולדי תקף ת הארי, הארי הוא היחיד שיוכל להביס אותו, אז סנייפ לא יוכל לעשות את זה, ולא משנה כמה כוח יש לו, ויש לו.

noosh

New member
דווקא מה ששכנע אותי שסנייפ רע

היה:
"Snape gazed for a moment at Dumbledore, and there was revulsion and hatred etched in the harsh lines of his face."​
(הספר השישי, עמ' 556 בגרסא הבריטית). סליחה על האנגלית, פשוט הגרסא העברית אצל אח שלי. בכל מקרה, אני מאמינה שבספרים, לפחות כאלה טובים (ואני מחשיבה את ה"פ כספר טוב), כל מילה חשובה. ואם רולינג הייתה רוצה להדגיש משהו, או לא להדגיש משהו, היא לא הייתה מתארת את הפנים והעיניים של סנייפ טעונים בכל כך הרבה שנאה. היא יכולה הייתה לבחור דימוי אחר, או לא להתעסק בזה בכלל, אבל השנאה הזאת, במבט הזה על דמבלדור, עמוקה מספיק כדי לגרום לי להרגיש שסנייפ רע. כי אם הוא משחק היה מתואר שם משהו אחר. ואם הוא באמת יהיה טוב בסוף, זה יאכזב אותי.

rds15

New member
ואיך תסבירי את זה

שבפרק של המערה, להארי היה את אותו מבט כשהוא השקה את דמבלדור בשיקוי?

noosh

New member
המילה בה משתמשים

כדי לתאר את המבט של הארי היא repulsed, שזה, אכן, גועל. וזה היה repulsed by what he was doing, מתוך כעס על עצמו שהוא פוגע בדמלבדור

rds15

New member
ולפי תאורית סנייפ-טוב

הוא פעל בפקודה של דמבלדור בסוף הספר, והמבט תיעוב הופנה כלפי דמבלדור שהוא מכריח אותו לעשות את זה - בדיוק כמו שהארי הרגיש כשדמבלדור הכריח אותו להשקות אותו בשיקוי הזה.

noosh

New member
יכול להיות

פשוט איך שאני הבנתי את זה, מהתיאור של רולינג, מהסצנה ומכל מה התרחש שם, התיעוב הוא ממש לא כלפי עצמו, הוא מה שהוא סופסוך יכול להקרין לדמבלדור אחרי כל כך הרבה שנים של שתיקה. אני משערת שנצטרך לחכות לספר השביעי כדי לגלות

למעלה