החלטתי שסנייפ רע

rds15

New member
התיעוב הוא כלפי דמבלדור

אבל לא תיעוב במובן של "איש זקן וטיפש, עכשיו אתה יודע את האמת עליי", אלא תיעוב במובן של "איש זקן וטיפש(
], תראה מה גרמת לי לעשות".

hallucinating

New member
לא, התיעוב הוא

כלפי עצמו. כדי לעשות את זה, הוא מכריח את עצמו להיזכר בכול הדברים הרעים והקשים שקרו לו בימי חייו, אוגר את כל השנאה שבתוכו ומכוון אותה כלפי האדם היחיד האמין בו אי-פעם וחשב שהוא יכול להיות טוב.

KRUEGER

New member
ומה עם המבט הופנה כלפי עצמו?

מה עם הוא שנא את עצמו על זה שהוא עומד להרוג את דמבלדור?

noosh

New member
לא, התיאור

מצביע שהמבט והשנאה מופנים כלפי דמבלדור. גם ממה שנכתב לפני כ וגם אחרי כן, זה פשוט מה שמשתמע. כאילו פתאום הוא יכול לתת דרור לכל מה שהוא החזיק בפנים עד עכשיו. אני מאז ומתמיד אהבתי את סנייפ, תמיד חשבתי שהוא הדמות הכי מורכבת בספר הזה. ואם הוא יתברר כטוב, בסופו של דבר, זה די יאכזב אותי.. במיוחד כי זו תהיה הבחירה ה"קלה", במובן ספרותי כלשהו. כלומר, נורא קל לקחת ולהפוך את סנייפ לטוב, כי דמבלדור האמין בו, ודמבלדור לא טועה, וכי הארי חשד בו כל הזמן. זה פשוט יהיה... מתבקש שכזה. ואם סנייפ הוא באמת רע, כמו שנרמז לנו פה, לדעתי זה יהיה אנושי יותר, להראות שגם דמבי יכול לטעות, שהיה משהו בחושים של הארי, ומעבר לכל זה, זה יוסיף הרבה יותר עומק לדמות של סנייפ.

the ror

New member
מבחינת המילים הן יכולות להיות

מובנות גם ככעס ושנאה של סנייפ כלי דמבלדור וגם ככעס ושנאה כלפי מה שדמבלדור ביקש/גרם לו לעשות(לרצוח מישהו). אחרי כל המיקרים שבהם הוא היה צריך להעמיד פנים אז המקרה שבו הוא מחליט שהוא יכול להרגע זה כאשר מסביבו מספר אוכלי מוות ודמבלדור?והחברה של המסדר מחכים לו בתחתית המגדל? לי זה נראה הרגע הכי פחות הגיוני בשבילו לתת דרור לכל מה שהוא החזיק בפנים(בלי קשר, אהבתי את השימוש בשמי) וההיפך, לי נראה שדוקא אז הוא ישחק אותה בצורה הכי זהירה. אני מבין שאפשר לפרש את הקטע הזה בשתי הצורות ואיך שאת מפרשת אותו ולמה זה הגיוני לך אבל אני משוכנע שהוא טוב בגלל מיקרים קודמים של הספרים שאין לי כוח לפרט. אולי רולינג תפתיע באמת בקטע שמתישהו סנייפ שינה את דעתו ונאמנותו משום מה, אבל הניחוש שלי שהוא "יפתיע" בסוף עם עזרה להארי.

ykay

New member
לאו דווקא....

אני גם חושב שהדמות של סנייפ היא הדמות המורכבת והטובה ביותר בספרים של הארי פוטר, אבל אני לא בטוח בקשר לזה שאם סנייפ טוב זה יותר "קל" ספרותית..... לדעתי היו מספיק הוכחות לכך שדמבלדור יכול לטעות,לדוגמה; בשנה הרביעית חבר קרוב של דמבלדור נשאר קפוא בארגז בבית הספר בשעה שמתחזה הורג אישיות חשובה של משרד הקסמים, שולח עוד תלמיד למותו וכמעט גורם למות של הארי, בשנה החמישית הוא גורם לכך שהארי לא יהיה מוכן בביאור הכרה מה שמוביל בעקיפין למותו של סיריוס... הוא לא חף מטעיות.... לדעתי דווקא להוציא את סנייפ באור חיובי זו המשימה הקשה יותר... מתחלתה של סדרת הספרים סנייפ מוצג בצורה אפלה "ולא נקיה"..תמיד חושדים בו כאשר משהוא רע קורה....הוא תמיד מסומן כאווט-סיידר, מתרועע עם הרעים..נמצא ביחסים טובים מידי עם אומניות האופל ואנשים הקשורים להם.... להוציא את סנייפ עם מעט טוב יהיה קשה יותר...זה יראה מגוחך אם הוא יצא טוב מושלם "הייתי חייב כי..(אנא ערף)...ודמבלדור ידע את זה והוא ידע שאני בעצם כזה טוב ולכן הוא בטח בי..." זה יהיה ממש רע קיטשי וילדותי... סיום מורכב שמציג את כל הרב-גווניות שיש בדמות של סנייפ, גם הטוב וגם הרע, זהו הסיום הראוי היחיד לדעתי.

noosh

New member
הטעויות של דמבלדור

בדיוק מאששות את ההרגשה שלי. כי זה התחיל מדמבלדור הלא-מנוצח בספרים 1, 2, ו-3, והנה - פתאום הוא טועה ב-4. וטועה עוד יותר ב-5, ואם עכשיו הוא פתאום יוכח כצודק לאורך כל הזמן הזה, משהו ברצף הספרותי, ובמיוחד בבניית הדמות, יישבר. ואולי לא, תראה, אינ לא יודעת איך רולינג מחליטה לבנות את הדמויות שלה. כלומר, אינ יכולה לראות את זה בששת הספרים האחרונים, אולי בשביעי היא תביא את הטוויסט המטורף, וגם זה בסדר. פשוט אני ארגיש שאם הדמות של סנייפ תהיה הפוך-על-הפוך-על-הפוך, ההפוך האחרון ישטיח אותה במקום להעמיק את מה שעמוק כבר ככה. יש משהו באובר-משחקים שממאיס את המשחקים עצמם. כמו שמרוב דובים לא רואים את היער, לפחות בהרגשה שלי. אם רולינג החליטה להציק את סנייפ עם רעל בעיניים כלפי דמבלדור, רצוי שהיא תדבוק בזה, ולא תגיד אח"כ שכל השנאה הזאת הייתה סתם הצגה, כי שנאה שמתוארת כמקופלת בתוך הקמטים של העור, שמוקרנת החוצה במבט כל כך קר, לא יכולה להיות משחק. אם רולינג הייתה רוצה לתאר את סנייפ מעמיד פנים, התיאור לא היה כל כך חד ונוקב וזרוע בתוך הדמות, לפחות לפי דעתי. היא הייתה יכולה לבחור באלף דברים אחרים, להבליט מאות דברים שונים. או לא להבליט כלום בכלל. העובדה שהיא בחרה להבליט את כל מה שנשקף ממנו מסמלת, משהו, בעיני, ואני אשמח אם תהיה עקביות.

hallucinating

New member
לגבי הרעל בעיניים וכו'

זה בדיוק העניין; זה מעצים את דמותו של סנייפ מהבחינה הזאת שהוא שחקן מדים ומליט הכרה מעולה.

Mrs Amber Bloom

New member
אבל../images/Emo41.gif

לא היית מצפה שרולינג תכתוב את המשפט שייצא שיראו שסנייפ שונא את דמבי.. היא עשתה את המשפט שיהיה לו שתי משמעויות.

noosh

New member
דווקא זה כן משהו שהייתי מצפה

שרולינג תכתוב. פשוט איך שהכתיבה שלה מתפרשת לאורך השנים ואיך שהיא בונה את העלילה, זה התאים פה, עכשיו, בסוף הספר השישי ולקראת השביעי. לדעתי, לפחות, ולכן זה מה שאני מקווה שיתברר בסוף. אני לא אוהבת שיש יותר מדי "הפוך על הפוך", לדעתי במובן הזה כל המוסיף גורע. איך שהיא תארה אתהתפתחות הדמות של סנייפ לאורך הספרים, את האמון של דמבלדור בו ואת הסצנה הסופית, גורמים לי לחשוב שסנייפ אכן רע. אפילו לקוות שסנייפ רע, כי אחרת זה יהיה טוויסט מעצבן מדי, בשבילי. סנייפ הוא דו-משמעי לאורך כל הסדרה, ובספר הזה בעיקר - כל דבר שהוא אומר או עושה יכול להתפרש לשני הצדדים, כמרגל למען המסדר וכמרגל למען וולדמורט. לכן התאוריות ימשכו עד הספר השביעי, וזה טוב, כי זה באמת גורם לנו לחפור עמוק יותר כדי למצוא עוד ועוד טענות לכאן ולכאן. בינתיים, מה שמצאתי, ובעיקר מה שקראתי, גורם לי להרגיש שסנייפ רע. מי יודע, הגיוני מאוד שאני טועה

AnGeLiNa JoNsOn

New member
חבל שזה יאכזב אותך...כי הוא טוב../images/Emo13.gif

יש דברים שרולינג חוזרת ומדגישה רק בשביל לתעתע בנו..!

The T Shirt

New member
אולי זה להפך בעצם

נצא מהנחה שסנייפ טוב: זה אומר שהוא צריך להישאר אוכל מוות - להרוג, לאנוס, לענות ומי יודע איזה דברים אחרים. אני מניח שכל עוד זה לא משהו שנוגע לו ישירות, הוא מצליח להתמודד עם זה. אבל להרוג את האדם שנתן בך אמון, איפשר לך ללמד ולעזוב את הצד של וולדמורט, תמך בך לאורך כל הדרך והיה מעין 'מורה-רוח' שלך - אדם לא יכול לעשות את זה בלי להרגיש גועל או שנאה עם המעשה שלו. (כמובן שזה גם בהנחה שדמבלדור ביקש מסנייפ להרוג אותו אם זה יגיע לכך, וידע על הקשר הכובל (או איך שלא תרגמו את זה לעברית) מלכתחילה.) נצא מהנחה שסנייפ רע: למה בדיוק שהוא ישנא את דמבלדור עד כדי כך? דמבלדור הוא האויב של וולדמורט והוא לא פגע בסנייפ אף פעם עד כדי כך שזה יצדיק את המבט הזה על פניו של סנייפ רגע לפני שהוא יהרוג אותו. נכון - יכול ליהיות שסנייפ רואה בדמבלדור "אוהב מוגלגים זקן וטיפש" אבל הוא עדיין מכבד את דמבלדור בגלל הכוח שלו, התבונה שלו והעובדה שהוא עזר לו - אין לסנייפ שום סיבה לשנוא את דמבלדור עד כדי כך. אני די בטוח שסנייפ טוב - זה כל כך ברור אחרי שרואים את דפוס הפעולה של רולינג, ולא חסרים רמזים לאורך כל הספר שיעידו על כך שהוא באמת טוב. נכון, הוא לא הכי נחמד - אבל העולם לא מתחלק לאנשים נחמדים ואוכלי מוות.

KRUEGER

New member
כדי שיצילו את הארי וחבריו...?

איך הוא היה יכול לדעת שסיריוס גם יבוא? איך הוא יכול היה לדעת שסיריוס יילחם דווקא מול בלטריקס והיא תצליח להרוג אותו?

למעלה