החלטות, החלטות...

the lone gunmen

New member
החלטות, החלטות...

אני נמצא כרגע במצב בעייתי שדורש החלטה.
אני עובד זמן קצר בחברה די קטנה ולא מאוד מוכרת בתחום של data science. כשחיפשתי עבודה, התראיינתי גם לחברה מאוד גדולה ומוכרת למשרת אלגוריתמים ועכשיו קיבלתי משם תשובה חיובית - ואני צריך להחליט מה לעשות.
חשבו לי לציין שאין לי ניסיון באף אחד מהתחומים וזו משרה ראשונה בתחומים המדוברים.

לטובת המשרה שבה אני עובד כעת עומדים השיקולים הבאים:
1. קרוב לבית. מאוד מאוד קרוב לבית... :)
2. צוות מאוד קטן, החברים לצוות פחות או יותר בגיל שלי, ומאוד נח לי שם.
3. התחום מעניין. הרבה עבודה עצמאית ויד חופשית (עם הכוונה, כמובן).
4. אני לומד שם המון.

מצד שני:
1. השכר שם, לפחות בהתחלה הוא מאוד נמוך.
2 זו חברה קטנה ואני לא יודע כמה הניסיון שם "נחשב" אם וכאשר אחפש משרה אחרת.
3. העבודה מאוד מעניינת מבחינה טכנית - אבל מבחינת מטרה סופית, אין לי הרגשה שאני עושה משהו חשוב. (כן, זה שיקול מבחינתי).

לגבי ההצעה שקיבלתי עכשיו.
יתרונות:
1. חברה מאוד גדולה. ניסיון של שנה-שנתיים משם יוערך ע"י כל מעסיק.
2. השכר שם גבוה יותר ממה שאני מקבל עכשיו.
3. על פניו, התחום של אלגוריתמיקה נראה לי יותר מעניין ממה שאני עושה עכשיו.
4. הצוות שהתראיינתי אליו כותב אלגוריתמים עבור מוצר שאני רואה בו חשיבות.

חסרונות:
1. לא כ"כ קרוב לבית (אבל כבר עבדתי במקום יותר רחוק.
2. אני חושב שרוב הצוות שם יותר מבוגר ממני ואני לא בטוח כמה נח יהיה לי שם מבחינה חברתית.
3. המינוס העיקרי מבחינתי: אני לא יודע איך זה לעבוד שם. אני מפחד ש"לא כל הנוצץ - זהב".
במיוחד לאחר שבעבודה הקודמת שלי, שלפני שהתחלתי לעבו בה, חשבתי שזו עבודה מעניינת ומאתגרת והתגשות כל חלומותיי - ואז נוכחתי לגלות שהטייטל הוא אולי מרשים ורומז על גדולות ונצורות, אבל בפועל עשיתי עבודה שאוראנג-אוטן ממוצע יכול לבצע עם מעט הכשרה...
אז לעזוב עכשיו מקום שבסה"כ טוב לי בו ואני נהנה בו, אני לא מפחד שיפטרו אותי ובעתיד השכר אמור להשתפר - בשביל משהו שנראה מאוד נוצץ ומשתלם, אבל אני לא באמת יודע אם זה באמת כך, זה קצת מרתיע.

אני מניח שאם לא היה הנושא של השכר ואם כבר היה לי ניסיון מחברה גדולה - הייתי נשאר איפה שאני עכשיו.
אבל תוספת השכר מאוד יכולה לעזור לי עכשיו ולהיכנס לחברה בסדר הגודל הזה לתחום כזה ולצבור שם ניסיון זו נראית לי כמו הזדמנות גדולה מכדי לוותר עליה.

מה דעתכם?

the lone gunmen

New member
ממה שהבנתי

מדובר על עיבוד אותות (מרחבי).
יכול להיות שגם machine learning.

הפרבולה

New member
אולי תבקש העלאה במקום הנוכחי

כי חוץ מזה נראה שיש לו הרבה יתרונות, וזמן נסיעה לעבודה זה שיקול חשוב.
&nbsp
וניסיון יותר תלוי מה אתה עושה ולומד ולא קשור בהכרח לגודל החברה, במקום הנוכחי אתה צובר לפי דבריך הרבה ניסיון ובמקום החדש אתה לא בטוח מה יהיה למעט זה שהחברה גדולה.

the lone gunmen

New member
אני יכול לבקש, אבל לא מאמין שזה יקרה

מבחינת מקום העבודה שלי כרגע אני בשלב של "לימוד" (למרות שאני עובד כבר על פרוייקטים - אבל הקצב שלי עוד לא מאוד מהיר).

השאלה היא גם כמה חשיבות מייחס מראיין לשם של מקום העבודה בו צברתי את הניסיון.

user32

Well-known member
מנהל
חשיבות מועטה

עוד לא נתקלתי במקום עבודה שפתח דלתות. אם זו חברה קטנה אז גם ככה הרוב לא שמעו עליה. אם זו חברה גדולה ומוכרת אז כל מראיין יודע שיש שם מכל הסוגים ויש תפקידים שלא עושים בהם כלום או לומדים מעט מאוד לעומת תפקידים יוקרתיים ונחשבים. זה כמו המועמדים שרושמים בקו"ח "שירות ב8200" ועכשיו לך תברר מי היה שם טבח ומי מפתח ראשי.

ipv6

Member
אתה מקבל קו"ח

ולא איכפת לך אם המועמד עבד לפני זה בגוגל\פייסבוק\אמזון\דרופ בוקס או אמדוקס?
זה שקול בענייך?
להגיד של "8200" אין משמעות זה כבר גובל בהטעיה. יש אינספור מודעות שמציינות במפורש שיש עדיפות למי ששירת שם. ואני בטוח שהרב המוחלט של המעסיקים יתייחסו שונה לאמדוקס מול המקומות שציינתי.

user32

Well-known member
מנהל
תלמד לקרוא את המודעות

במודעות כתוב: "בוגר אוניברסיטה או 8200" וזה מתרגם ל"בוגר אוניברסיטה או בעל 3-4 שנות נסיון בפיתוח". מי שתכנת ב8200 אין לו יתרון מיוחד על פני מי שעבד תקופה דומה בצ'קפוינט למשל או כל חברה אחרת. 8200 כל כך גדולה שלהגיד שמישהו "שירת ב8200" זה כמו להגיד על מועמד שהוא "עבד בהיי-טק". זה לא מעיד על כלום.

הדוגמאות שהבאת לא מייצגות. גוגל נחשבת למקום איכותי או לפחות לבעלת סינון קפדני ואמדוקס נחשבת לרף התחתון. למעט שתי אלה (שגם בהן יש יוצאי דופן), התשובה היא כן, לא מעניין אותי אם המועמד עבד בפייסבוק, אמאזון, דרופבוקס, ואתה יכול להוסיף את כל השאר: IBM, סאפ, אורקל, אינטל, מיקרוסופט, EMC וואטאבר. כולן חברות טובות, יש בהן עובדים טובים יותר וטובים פחות.

ipv6

Member
קיימות מודעות מ-2 הסוגים

גם מה שאתה ציינת וגם מודעות שמציינות ששירות שם (כמובן בתור מפתח) מהווה יתרון. גם ממודעות שראיתי וגם מהתייחסות של ההנהלה\HR של חברות שאני מכיר מבפנים.

לגבי לדעת אם משהו היה טבח שם או מתכנת, זה לא קשה. אפשר לשאול את הבן אדם איזה קורס הוא עשה, איפה הוא למד. יש לא מעט מקומות בתוך 8200 שהממוצע של האנשים שם יהיה גבוה משמעתית מהממוצע בצ'ק פוינט. כי ל8200 יש את האפשרות לקבל X אנשים הכי טובים במחזור בלי לשלם להם את מה שהם שווים. קשה פה למדוד דברים אובייקטיבית אבל אם הייתה אפשרות לקחת X אנשים מתחום מסוים ב8200 (שכמות המפתחים בו לא זניחה ביחס לשאר היחידה) לקחת אותו X (מספיק גדול) מפתחים (בעלי ניסיון דומה) מצ'ק פוינט ולמדוד את היכולות שלהם במבחן ששנינו נסכים עליו, הייתי גם מתערב איתך בשמחה על התוצאה.

הנה דוגמא קטנה שמצאתי בחיפוש פשוט בגוגל, מחו"ל לא מהארץ.
"At Argon Design we employ only the best 'Google quality' engineers who can face the challenges of developing advanced "
http://www.argondesign.com/about/careers/

user32

Well-known member
מנהל
אין בעיניך משמעות לעבודה שהתחלת עבודה חדשה?

the lone gunmen

New member
מאיזו בחינה?

יש חשיבות לזה שאני עובד, לומד תוך כדי, נהנה שם.
מבחינת נאמנות למקום עבודה ולעזוב מקום עבודה תוך זמן קצר? האמת שיש לי.
זה לא משהו שאני מרגיש איתו בנח בכלל - אבל הרבה אנשים מהתחום (חברים שכבר עובדים) אמרו לי לא לעשות את השיקול הזה ושזו הזדמנות שבכלל לא בטוח שתחזור.

בגדול, כל מי שדיברתי איתו בערך אמר לי שאין "לא נעים" וכמו שאני יכול לעזוב אחרי זמן קצר, הם יכולים גם לפטר אותי באותה מידה וזה דבר שהם לוקחים בחשבון כשהם משלמים כ"כ מעט.

יש לא נעים.

השאלה אם אתה מוכן לשלם אותו.
חברה יכולה לפטר כל עובד בכל זמן אבל רוב החברות יעשו הרבה מאוד על מנת לא לפטר עובד אחרי כמה חודשים. סתם כי כרגע לא נראה להם שהם צריכים אותו וודאי שלא יפטרו עובד כי הם מצאו עובד אחר טוב יותר.

user32

Well-known member
מנהל
יש או לפחות אמורים להיות סטנדרטיים

"אין לא נעים" כשאתה עושה משהו לגיטימי, למשל לבקש העלאת שכר שיש אנשים שנמנעים מכך כי לא נעים להם. אבל אם התחלת לעבוד לא מזמן זה אומר שנוצר אמון מסויים שבמסגרתו החברה גייסה אותך ואתה הסכמת לעבוד ולשניכם אמור להיות ברור שזה לזמן הגיוני.
מעבר לחוסר הנעימות אתה פוגע באמינות ובשם הטוב שלך ותהיה בטוח שיזכרו מישהו שגוייס ועזב אחרי כמה שבועות. זה שוק קטן ואנשים נתקלים אחד בשני בגלגולים שונים.

הזדמנות שלא תחזור? אני בספק רב. למה שלא תחזור? רוב אנשיי הפיתוח הטובים ואפילו הבינוניים מקבלים הצעות טובות מחברות גדולות כל הזמן. מטבע הדברים חברות גדולות מעסיקות הרבה אנשים ולקבל מהן הצעה זה לא בשמים גם אם זו חברה מאוד נחשקת.
חברה לא תפטר אותך אלא אם כן היא בחוסר ברירה וכמוצא אחרון (נניח במשבר רציני וכו'). מעולם לא שמעתי על חברה שגייסה מישהו ואחרי חודשיים מצאה מישהו יותר טוב והחליטה לפטר אותו על מנת לקחת מישהו אחר (שזה גם לא חוקי כמדומני). זה בעצם מה שאתה עושה כאן מהכיוון ההפוך.
כך או כך, החלטה שלך אבל אני חושב שיש לך מוצא יותר מכובד וזה לכל הפחות לגשת למעסיק הנוכחי שלך ולתת לו הזדמנות לשפר את השכר.

the lone gunmen

New member
ברור שאתה צודק וזה לא משהו שיפה לעשות

מהצד השני, לא מדובר על הפרש כלשהו בשכר - מדובר על יותר מכפול. אני לא מאמין שהמעסיק שלי כרגע יסכים להקפיץ לי את המשכורת בצורה כזאת ואני כן זקוק לכסף הזה. (חי כרגע, פחות או יותר, על הקשקש. לא תחושה נעימה).

דבר נוסף שלא ציינתי: מדובר במשרת סטודנט. אני אצטרך לעבוד את אותן שעות ב-2 המקומות, רק שבמקום העבודה הנוכחי לא מאפשרים לי לעשות כלל שעות נוספות כך שיוצא שאני עובד כמעט יום שלם נוסף במקום "לפזר" את השעות על הימים האחרים ולהרוויח עוד יום שבו אוכל לעבוד על המחקר שלי. (וגם ככה אני לחוץ בזמן).

בנוגע להזדמנות שלא תחזור - לצערי, בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה לא מצאתי במשך חודשים שלמים כלום.
בטח שלא בתחומים הללו.
אפילו לא הצלחתי לקבל ראיונות לתפקידים שבאמת רציתי. (כמו זה, לדוגמא).

אגב, ממקום העבודה הקודם שלי פוטרתי אחרי שסיימנו איזה שלב בפיתוח (הרבה לפני הצפי) שמסתבר בשבילו קיבלו אותי. (לא טרחו להגיד לי את זה כשקיבלו אותי לעבודה. לממונה עלי זה נפלט בטעות...).
אני לא חושב שיש בזה משהו לא חוקי, אבל זה לא יפה.

אתה צודק, וכנראה שאני באמת אפנה למעסיק שלי - אבל אני בספק אם הוא חושב להכפיל לי את המשכורת בתקופה הקרובה או שהוא יאפשר לי לעשות שעות נוספות כדי "לשחרר" לי יום נוסף למחקר.

choo

Active member
אם המעסיק לא מוכן לאפשר לך גמישות שעות - אפשר ללחוץ עליו

&nbsp
מצד שני, אם זה אומר שאתה תעבוד בפועל יותר מדי שעות בכל יום - סביר להניח שהתפוקה שלך תהיה נמוכה יותר פר-שעה, וייתכן שבגלל זה הוא מתנגד לכך שתעבוד שעות גמישות? או שזה מעסיק שמשלם שעות נוספות יומיות, וחושש שהוא יצטרך לשלם יותר כסף על אותה כמות עבודה?

the lone gunmen

New member
כשהתחלתי לעבוד, ניסיתי לסדר את זה

נתקלתי בחומה בצורה וחד משמעית.
בעיקרון אני מקבל משכורת חלקית חודשית ולא לפי השעה - כלומר, אני מקבל אחוז מסוים ממשכורת של משרה מלאה ואני מתחייב לעבוד מספר שעות.
זו לא בדיוק עבודה לפי שעה ואני לא חושב שמקבלים על זה שעות נוספות.

האם התפוקה תהיה יותר נמוכה אם אני אעבוד עוד כמה שעות ביום? אולי. אני לא חושב שזה השיקול, אבל מבחינת השיקולים שלי זה לא משנה למה זה המצב.

מבחינתי, בהשוואה למצבי הנוכחי בעבודה כרגע, לעבור מקום עבודה זה אומר תוספת של כמה אלפי שקלים בחודש + יום נוסף לעבוד על המחקר שלי.
ברגע שאסיים אותו אוכל להתחיל את השלב הבא שכולל גם העלאת שכר משמעותית מטעם האוניברסיטה.
עוד יום בשבוע לעבוד על המחקר זה אומר לקצר את הזמן הזה בצורה משמעותית.

amir_aikido

New member
בעיני - "משרת סטודנט" משנה את התמונה

"משרת סטודנט" מטבעה איננה משרה קבועה, ומלכתחילה יש בה צפי לשינויים גדולים שנובעים מכך העובד הוא קודם סטודנט ומקום העבודה אצלו בעדיפות שנייה.
&nbsp
הרי אם הציונים שלך היו פתאום נופלים, או שהיית מגלה שהעומס מקורס כלשהו הוא כפול, בהחלט היתה ציפייה שתרד באחוז המשרה.
&nbsp
אמיר

choo

Active member
השאלה המרכזית - מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול?

&nbsp
האם אתה מעוניין לעבוד בתחום של עיבוד תמונה, או בתחום של data science?
לפי דברייך בהמשך, נשמע שאתה לומד כיום לתואר שני או שלישי בתחום כלשהו. באיזה תחום מדובר, ואיזו עבודה קשורה יותר לתחום הזה? והם התחום שאתה לומד הוא גם זה שבו אתה מעוניין לעסוק בעתיד?
&nbsp
בסופו של דבר, רצוי לבחור את המשרה קודם כל לפי התחום שבו אתה מעוניין לעסוק. הלבטים שלך רלונטיים רק במידה ואתה מעוניין לעסוק בשני התחומים המדוברים באותה מידה ואינך יודע כיום לברור ביניהם, או במידה ובה הכסף יהיה שונה מהותית, לאורך זמן, בצורה מהותית (אני יוצא פה מנקודת הנחה שאחרי שנה וחצי-שנתיים של עבודה במקום הנוכחי, תוכל לקבל העלאת שכר לגבהים שאינם נמוכים יותר מזה שמשלמים בתחום של עיבוד אותות. אני לא יודע אם ההנחה שלי נכונה - בדוק בטבלאות השכר אם התחום של data science מופיע בהן)
&nbsp
לגבי החששות מבחינת מקום העבודה השני - אתה יכול לנסות לחקור אותם הרבה יותר לעומק. במידה ותגיע למסקנה שרק זה עומד בינך לבין ללכת לשם (אחרי שתהיה סגור על שאר הפרמטרים, כולל נושא המעבר-המהיר-מדי), דבר עם מי שנתן לך את ההצעה, ספר לו שאתה מאוד מתלבט, ואתה מעוניין לדעת יותר על העבודה שם תכלס. תוכל לבקש להיפגש עם עובדים מהצוות ולשמוע מהם יותר - והכן רשימת שאלות WH ממוקדות לשאול אותם לגבי העבודה שם). תוכל אולי לבקש מנותן ההצעה לשבת איתם כמה שעות במהלך יום עבודה ולראות במה מדובר בתכלס.
&nbsp
לגבי האספקט החברתי - על כל אדם זה משפיע במידה שונה. יש אנשים שמשתלבים יפה בהרבה מקומות. יש אנשים שההשתלבות שלהם מוגבלת יותר, ויש אנשים שעבורם השתלבות חברתית היא לא פרמטר מעניין - הם שקועים בשלהם בעבודה ומבחינתם מעורבות חברות בעבודה היא ביזבוז זמן. מאחר ונשמע שעבדת כבר במספר חברות, אתה אמור להכיר את עצמך מספיק טוב כדי להבין עד כמה אתה גמיש בנושא ועד כמה הנושא חשוב לך.

the lone gunmen

New member
שאלה מצוינת...

זהו, שאני באמת בתואר מתקדם, אבל לא בזה ולא בזה.
בתחום מדעי שמספק לי הרבה הבנה מתמטית, יכולת תכנות ועבודה עם מאגרי נתונים מאוד מאוד גדולים, אבל לא כזה שאני אוכל לעסוק בו מחוץ לאוניברסיטה.

הכסף, למיטב הבנתי, הוא לא מאוד שונה אחרי מספר שנות ניסיון.
מה יותר מעניין אותי? אני לא יודע. הכל מעניין אותי. בגלל זה כל תואר\מחקר\פרוייקט שעשיתי היה במשהו אחר. (היה קשר ביניהם. בעיקר המתמטיקה).
כל קורס או מעבדה שאני עושה (או מעביר) מדליק אותי על משהו אחר. (וזה רק אחרי השלב שבו הפסקתי להשקיע במוסיקה כי הבנתי שאם אהיה מוסיקאי, כנראה שאני אהיה מוסיקאי מאוד רעב...).

לגבי תחקור מקום העבודה השני:
אני לא מגיע מעמדה של כח. הם יכולם די בקלות פשוט להגיד לי להפסיק לבלבל את המח ולקחת מישהו אחר. לא תהיה להם בעיה למצוא קופצים על המשרה. אני מכיר אנשים מאוד מוכשרים שהיו מאוד שמחים לקחת אותה בלי לשאול שאלות מיותרות.
אני חושש שחקירות מיותרות עלולות לגרום להם לשנות את דעתם, מה גם, שכל אחד שיתאר את המשרה שהוא מציע למועמד ידאג לצייר אותה בצורה מעניינת ואטרקטיבית, אז אני לא בטוח שאוכל ללמוד מזה יותר מדי. אני כן יודע שמדובר על תחום שנשמע מעניין. (מצד שני, גם בעבודה הקודמת שלי, התחום היה נשמע מעניין...).
בנוסף, אלו דברים שאני חושב שהייתי צריך לשאול במהלך הראיון, ולא שאלתי כיוון שהייתי בו ב"אאוט" מוחלט. (אין לי מושג איך עברתי את הראיון הזה).

כמו שכתבתי, אני לא מגיע מעמדה של כח או של אדם בכיר עם ניסיון שמאוד מאוד רוצים שהוא יצטרף - אני בסה"כ סטודנט, בלי ניסיון שלא צריכה להם להיות שום בעיה למלא את המשבצת שהם רוצים שאמלא באמצעות מישהו אחר. אני לא חושב שאני יכול לבקש לדבר עם אנשים מהצוות ולתחקר אותם.

מבחינה חברתית, אני לא חושב שיש לי בעיה להסתדר או להתחבר עם אנשים - אם כי אני גרוע ב"פוליטיקות".
אני חושב שכל אחד היה מעדיף לעבוד בסביבת עבודה שדומה לו ושהאנשים שעובדים איתו הם פחות או יותר באותו טווח גילאים.
זה נחמד. זה אפילו חשוב, אבל אני לא חושב שזה מספיק חשוב כדי להוות שיקול מבחינתי.

למעלה