the lone gunmen
New member
החלטות, החלטות...
אני נמצא כרגע במצב בעייתי שדורש החלטה.
אני עובד זמן קצר בחברה די קטנה ולא מאוד מוכרת בתחום של data science. כשחיפשתי עבודה, התראיינתי גם לחברה מאוד גדולה ומוכרת למשרת אלגוריתמים ועכשיו קיבלתי משם תשובה חיובית - ואני צריך להחליט מה לעשות.
חשבו לי לציין שאין לי ניסיון באף אחד מהתחומים וזו משרה ראשונה בתחומים המדוברים.
לטובת המשרה שבה אני עובד כעת עומדים השיקולים הבאים:
1. קרוב לבית. מאוד מאוד קרוב לבית...
2. צוות מאוד קטן, החברים לצוות פחות או יותר בגיל שלי, ומאוד נח לי שם.
3. התחום מעניין. הרבה עבודה עצמאית ויד חופשית (עם הכוונה, כמובן).
4. אני לומד שם המון.
מצד שני:
1. השכר שם, לפחות בהתחלה הוא מאוד נמוך.
2 זו חברה קטנה ואני לא יודע כמה הניסיון שם "נחשב" אם וכאשר אחפש משרה אחרת.
3. העבודה מאוד מעניינת מבחינה טכנית - אבל מבחינת מטרה סופית, אין לי הרגשה שאני עושה משהו חשוב. (כן, זה שיקול מבחינתי).
לגבי ההצעה שקיבלתי עכשיו.
יתרונות:
1. חברה מאוד גדולה. ניסיון של שנה-שנתיים משם יוערך ע"י כל מעסיק.
2. השכר שם גבוה יותר ממה שאני מקבל עכשיו.
3. על פניו, התחום של אלגוריתמיקה נראה לי יותר מעניין ממה שאני עושה עכשיו.
4. הצוות שהתראיינתי אליו כותב אלגוריתמים עבור מוצר שאני רואה בו חשיבות.
חסרונות:
1. לא כ"כ קרוב לבית (אבל כבר עבדתי במקום יותר רחוק.
2. אני חושב שרוב הצוות שם יותר מבוגר ממני ואני לא בטוח כמה נח יהיה לי שם מבחינה חברתית.
3. המינוס העיקרי מבחינתי: אני לא יודע איך זה לעבוד שם. אני מפחד ש"לא כל הנוצץ - זהב".
במיוחד לאחר שבעבודה הקודמת שלי, שלפני שהתחלתי לעבו בה, חשבתי שזו עבודה מעניינת ומאתגרת והתגשות כל חלומותיי - ואז נוכחתי לגלות שהטייטל הוא אולי מרשים ורומז על גדולות ונצורות, אבל בפועל עשיתי עבודה שאוראנג-אוטן ממוצע יכול לבצע עם מעט הכשרה...
אז לעזוב עכשיו מקום שבסה"כ טוב לי בו ואני נהנה בו, אני לא מפחד שיפטרו אותי ובעתיד השכר אמור להשתפר - בשביל משהו שנראה מאוד נוצץ ומשתלם, אבל אני לא באמת יודע אם זה באמת כך, זה קצת מרתיע.
אני מניח שאם לא היה הנושא של השכר ואם כבר היה לי ניסיון מחברה גדולה - הייתי נשאר איפה שאני עכשיו.
אבל תוספת השכר מאוד יכולה לעזור לי עכשיו ולהיכנס לחברה בסדר הגודל הזה לתחום כזה ולצבור שם ניסיון זו נראית לי כמו הזדמנות גדולה מכדי לוותר עליה.
מה דעתכם?
אני נמצא כרגע במצב בעייתי שדורש החלטה.
אני עובד זמן קצר בחברה די קטנה ולא מאוד מוכרת בתחום של data science. כשחיפשתי עבודה, התראיינתי גם לחברה מאוד גדולה ומוכרת למשרת אלגוריתמים ועכשיו קיבלתי משם תשובה חיובית - ואני צריך להחליט מה לעשות.
חשבו לי לציין שאין לי ניסיון באף אחד מהתחומים וזו משרה ראשונה בתחומים המדוברים.
לטובת המשרה שבה אני עובד כעת עומדים השיקולים הבאים:
1. קרוב לבית. מאוד מאוד קרוב לבית...
2. צוות מאוד קטן, החברים לצוות פחות או יותר בגיל שלי, ומאוד נח לי שם.
3. התחום מעניין. הרבה עבודה עצמאית ויד חופשית (עם הכוונה, כמובן).
4. אני לומד שם המון.
מצד שני:
1. השכר שם, לפחות בהתחלה הוא מאוד נמוך.
2 זו חברה קטנה ואני לא יודע כמה הניסיון שם "נחשב" אם וכאשר אחפש משרה אחרת.
3. העבודה מאוד מעניינת מבחינה טכנית - אבל מבחינת מטרה סופית, אין לי הרגשה שאני עושה משהו חשוב. (כן, זה שיקול מבחינתי).
לגבי ההצעה שקיבלתי עכשיו.
יתרונות:
1. חברה מאוד גדולה. ניסיון של שנה-שנתיים משם יוערך ע"י כל מעסיק.
2. השכר שם גבוה יותר ממה שאני מקבל עכשיו.
3. על פניו, התחום של אלגוריתמיקה נראה לי יותר מעניין ממה שאני עושה עכשיו.
4. הצוות שהתראיינתי אליו כותב אלגוריתמים עבור מוצר שאני רואה בו חשיבות.
חסרונות:
1. לא כ"כ קרוב לבית (אבל כבר עבדתי במקום יותר רחוק.
2. אני חושב שרוב הצוות שם יותר מבוגר ממני ואני לא בטוח כמה נח יהיה לי שם מבחינה חברתית.
3. המינוס העיקרי מבחינתי: אני לא יודע איך זה לעבוד שם. אני מפחד ש"לא כל הנוצץ - זהב".
במיוחד לאחר שבעבודה הקודמת שלי, שלפני שהתחלתי לעבו בה, חשבתי שזו עבודה מעניינת ומאתגרת והתגשות כל חלומותיי - ואז נוכחתי לגלות שהטייטל הוא אולי מרשים ורומז על גדולות ונצורות, אבל בפועל עשיתי עבודה שאוראנג-אוטן ממוצע יכול לבצע עם מעט הכשרה...
אז לעזוב עכשיו מקום שבסה"כ טוב לי בו ואני נהנה בו, אני לא מפחד שיפטרו אותי ובעתיד השכר אמור להשתפר - בשביל משהו שנראה מאוד נוצץ ומשתלם, אבל אני לא באמת יודע אם זה באמת כך, זה קצת מרתיע.
אני מניח שאם לא היה הנושא של השכר ואם כבר היה לי ניסיון מחברה גדולה - הייתי נשאר איפה שאני עכשיו.
אבל תוספת השכר מאוד יכולה לעזור לי עכשיו ולהיכנס לחברה בסדר הגודל הזה לתחום כזה ולצבור שם ניסיון זו נראית לי כמו הזדמנות גדולה מכדי לוותר עליה.
מה דעתכם?