החלטות האקדמיה:

שַׁי

New member
יודע מה? - מחשבה לשעת לילה מאוחרת

הפוך את אותיות המלה תום ותקבל מות. עכשו מצא לי מלים נוספות ואני בעצמי אכתוב את השיר

python 4

New member
שי, אתה המומחה לשירה עברית..

השירה העברית היחידה שאני מכיר זה התרגומים של חנה ניר שהזכרתי, וכמובן הספר של שלונסקי. נראה לי שבשירה אנגלית התופעה פחות נפוצה..

שַׁי

New member
מצאתי דוגמה נוספת, הממחישה את

חשיבות ונחיצות כל סימני הניקוד, בשיר של אלכסנדר פן: "לָעוֹמֵד עַל דָּמִי - אַל דֳּמִי! [...] אַל דֳּמִי לָעוֹמֵד עַל דָּמִי [...] לַמְשַׁסֶּה, בְּדֻמִּי, בְּנֵי-דָמִי"

אמא שלי מאוד הקפידה על פיסוק

ותמיד נתנה לנו את הדוגמה הבאה. עם פיסוק: זהירות לא לתלות, עובדים על הגג. בלי פיסוק: זהירות לא לתלות עובדים על הגג. איזה הבדל ענק במשמעות בגלל פסיק קטן

lubia

New member
את השפה העברית

מקלקלים אלו שיוצרים צירופים לא טבעיים כמו "שמרבול", או גרוע מכך - צירופים שהם בבחינת סתירה פנימית כמו "בולי קק"ל", ןמוחקים מילים יקרות כמו "תוית". אגב, ירון, לגישתך כל נייר של מוסד רשמי צריך להיות בול (כולל חשבון הטלפון שהרגע שילמתי). טוב, לא נכנס לויכוח הזה שוב - זו רק פעולת תגמול קטנה על נושא אבן שושן.

python 4

New member
יורם, הונו אותנו!../images/Emo12.gif

העד היה עויין, ומסר לנו רק חלק מהעדות. שים לב: "בול: 1. תו דואר, פתק הנקנה בדואר לשם הדבקתו על מכתבים, על חבילות וכדומה הנשלחים בדואר. 2. תו רישמי של מוסד מוכר המוצא בתבנית בולי הדואר לכבוד מאורע או אדם חשוב, לשם תעמולה, תרומה וכדומה, כגון בולי הקרן הקיימת. בול הכנסה: בול ממשלתי מיוחד שמדביקים על שטרות, חוזים ושאר מסמכים לראיה כי המיסים שולמו כחוק." כלומר, חשבון הטלפון אותו שילמת אינו בול כי הוא אינו תו "המוצא מתבנית בולי הדואר". לעומת זאת, זה שבולי קק"ל והכנסה הם בולים, מכאן, אין שום ספק.

lubia

New member
הנאשם חורג מתנאי עסקת הטיעון

ירון - אחרי שנתנו לך עונש על תנאי אתה חוזר על אותה עבירה שוב? קודם כל, אבן שושן הוא סמכות קטנה מאוד העניני בולאות, כפי שכבר העיר לך ידידי המלומד יורם (להלן: "יורם לונדון"). לפיכך הוא בכלל לא עד מומחה, וכמו ידוע לך מ"חוק וסדר" השופט לא יאשר לו להעיד, וחבר המושבעים לעולם לא יישמע אותו. שנית, ההגדרה שלו חלשה מאוד. מה זה בדיוק "מוסד מוכר"? מוכר למי בדיוק? שוב: האם האחיינית שלי היא מוסד מוכר? לגבי הפרובוקציה שלך בנושא הגלויות (שכמובן לא נעלמה מעיני) - גם שם אתה טועה ומטעה. ראשית, לא כל דבר זה גלויה. אם אנסה לשלוח בריסטול בתור גלויה הדואר לא יסכים! גלויה נהנית מתעריף יותר זול ממכתב, ולכן יש לה מגבלות של גודל ומשקל. כל מה שחורג ממגבלות אלו אינו גלויה. שנית, אין גלויות רשמיות ולא-רשמיות. כל אחד, אפילו האחיינית שלי, יכול להוציא גלויה כרצונו. כך ששאלת הלגטימיות לא קיימת. אבל יש הבדל עצום בין גלויה לבין כליל - גלויה רשמית עליה מוטבעת הוכחת תשלום עבור דואר (לרוב בצורת בול מודפס). אם קק"ל תדפיס גלויות עם "בול" קק"ל - האם תקרא לזה כליל?

בתור נציגתו של יועמ"ש הפורום -

תרשה לי להזכיר לך, שאולי פעם גלויה נהנתה מתעריך יותר זול ממכתב. כיום כבר לא. צדקת בכותבך שיש לגלויהה מגבלות של גודל ומשקל, אבל משלוח גלויה סטנדרטית (10X15, אאל"ט) עולה כמו משלוח מכתב רגיל, ומשלוח גלויה לא סטנדרטית, כמו גלוית גלגל המזלות שלי
עולה יותר.(על הגלויה כתוב שיש לשים עליה תעריף של דואר מכתבים, כי היא נקנתה בשנות ה- 70, אז היה תעריף שונה לגלויות ולמכתבים, כפי שכתבת. לא צדקת כשכתבת שמה שחורג ממגבלות אלו אינו גלויה, ולראיה גלויית גלגל המזלות והגלויה ששלחתי לעצמי מפראג (תמונה לא מצורפת), שמידותיה בערך 20X10.

python 4

New member
יורם ידידי, אם זכרוני אינו מטעני,

זכיתי בערעור שהוגש לבת"צ (בית משפט תמיר לצדק), שהוא כזכור לך הערכאה העליונה בחֵבֵר. ועכשיו אתה מוציא דבריי מהקשרם! לא אמרתי (חלילה) שגלויה באשר היא גלויה אינה גלויה. כל גלויה היא גלויה, בין אם ריבועים וקווים לה מאחורה ובין אם רק ריבועים. אבל ברור שריבוע בריסטול אינו גלויה, כמו שחשבון הטלפון שלך אינו בול. ושוב, אני חושב שאבן שושן נותן פה הגדרה מעולה - תו בצורת בולי דואר.

lubia

New member
חכה לתוצאות הערעור הנגדי

שאני מגיש לאותו פורום מחר, בעת הנסיעה למפגש בחפציבה. אני מתכוון לנגן את ABBA בקולי קולות עד שתמיר יכנע, ישרוף את כל חוברות האסאריקס שלו, ישמיד כל זכר לפאקטים שאי פעם היו לו, וימחק את הונגריה ממפת העולם. לא ענית לי: האם יש הבדל בין גלויה לכליל? לדעתי יש, ואני לא חושב שהגלויות נעלבות מזה. ולכן תויות לא צריכות להעלב כשקוראים להן כך, אפילו אם הן בצורה דומה לבול. אמור מעתה: תויות קק"ל, שהן פריט מענין לאיסוף, דומות בצורתן לבולים, אך כל אספן מיומן (כהגדרתו בחוק הפורום) יודע את ההבדל בינן לבין בולים. ולשלב העונש: על הנאשם להסביר מדוע תויות קלוסנדורף נקראות תויות? (ראה האתר המצויין של אביתר שלוש) ומדוע הן לא נעלבות משם זה?

python 4

New member
איך הגענו לדבר על גלויות?

בולי קק"ל הם אכן פריט מעניין לאיסוף. אגב, ברור שאפשר לקרוא להם גם תוויות קק"ל, אם רצונך בכך, שהרי בול הוא תת קבוצה של התווית. גם בולי דואר יכולים להקרא תוויות דואר. זה כמו שטויוטה וסובארו הם שני סוגים של רכבים. כל אספן דגמים מיומן מכיר את ההבדל בין השניים, אך עדיין שניהם רכבים. תוויות ביף סטרוגנוף לא יכולות להעלב מזה שקוראים להם תוויות, כי הן מספיק מתוסבכות משם המשפחה שניתן להן. שוב, אלו תוויות. גם התוויות שמצמידים לבגדים חדשים הם תוויות, אך לא בולים.

lubia

New member
ניחוש פרוע שלי...

הגענו לדבר על גלויות בגלל פרובוקציה שלך. תוית היא לא בול. הדוגמא שלך עם הטויוטה והסובארו מצויינת, אבל כרגיל הפכת אותה לחלוטין (ודרך אגב המלה "רכבים" מעוררת בי בחילה, ממש כמו "ציודים", אבל זה ויכוח אחר שלא נכנס אליו). תוית קק"ל לא נושאת את הדואר, כמו שמודל של טויוטה לא מסיע אף אחד למפגש הפורום. אפשר לאסוף תויות של קק"ל, ואפשר לאסוף דגמי מכוניות, ואלו בהחלט יכולים להיות אוספים יפים ומענינים. אבל מי שאוסף דגמים לא יכול לטעון שהוא אוסף מכוניות (כדי לאסוף מכוניות צריך מוסך גדול למדי), ומי שאוסף תויות קק"ל לא יכול לטעון שהוא אוסף בולים. ומה אכפת לך? אם כבר קבלת על עצמך את השמרבול, אז קטן עליך לקבל את התוית, ולהודות שזה לא בול!

python 4

New member
Never../images/Emo70.gif

ואם כבר הזכרת את השמרבול, אז מה יקרה אם אני אשים בולי קק"ל בתוך שמרבולים? או שצריך לקרוא להם שמרתווית?

rachelea

New member
מילים כדורבנות../images/Emo70.gif עטיפון../images/Emo70.gif

מעתה ואילך אמור
:
עטיפון (Atifon) להוייד
שמרבול לאלבום בולים (ואם לדייק: שומרבול) ובאה לציון הגאולה....

python 4

New member
רחל, הובסנו בקרב..../images/Emo10.gif

אך לא במלחמה! (תמיד אומרים את זה)

בּני

New member
לפני שהשרשור מתדרדר שוב

לויכוח בין חסידי חצר עטיפון וחסידי חצר שמרבול... (אגב, פעם אחרונה שבדקתי, היה 60% לשמרבול בסקר דמוקרטי שנערך רק בין חברי הפורום ללא הצבעות כפולות
) חוב ישן לרחל, תמונה של ילדים משחקים בפורפרות נכון בקושי רואים את הפורפרות אבל תאמינו לי שהן שם... הילד עם המעיל האדום מסתיר את הפורפרה שעל הרצפה, הילד מימין, עם חולצה תכלת, מחזיק אחת מאחורי גבו, מוכנה לסיבוב, ואפשר לראות שהילד באמצע עם הגב לתמונה עסוק בליפוף החוט על פורפרה שלישית (בחיי!) התמונה צולמה בכפר קטן בפרו בשם צ'אוין שכל כולו מתפרנס מאתר ארכיאולוגי קטן, שריד לתרבות צ'אוין דה וואנטר מסביבות 1000 לפנה"ס.

למעלה