שאלת המליון דולר...
כאשר פיתחו את ה-BT (וצריך לזכור שמדובר בתקן שהפיתוח שלו התחיל כ-5 שנים) חשבו על יישומים כאלה ואחרים. מה לעשות, השוק מצביע ברגליים והיום אין את הכמויות שמצדיקות ייצור לאורך זמן של הצ'יפים האלה, לפחות לא באפליקציות ה"מסורתיות" של החלפת כבלי COM ו-usb1.1. היום לא תמצא מחשב בלי usb 2 או firewire. על com אין ממש מה לדבר. נכון, לעכברים אלחוטיים BT מתאים כמו כפפה ליד - השאלה היא כמה כאלה יש??? נכון, גם לתקשורת בין PDA ל-GPS הוא מתאים - כמה כאלה יש? אין כאן kiler app כמו שיש לשוק ה-wifi. אין כאן (לפחות היום) חזון של כמויות כמו שיש ל-wimax (בגרסת המובייל שלו) או ל-802.20. אפילו אין חזון כמו ל-WiFi אשר הדרישה אליו רק הולכת וגדלה. כמו שהיום כשאני נכנס למלון אני מצפה לראות בחדר מיטה ושמיכה, כך אני מצפה לראות גם wifi. הדרישה רק גדלה. בנוסף, קבוצת העבודה של 802.11 לא קופאת על שמריה, מדברים כבר על קצבים של מאות מגה (~400) בתקנים החדשים (802.11n). BT גם סבל מתזמון לא נכון. התקן יצא והבשיל בערך בנקודת השפל הנמוכה ביותר. נוצר מצב שבו יש מוצר אבל אין קונים. מה שמוביל מייד למסקנה שאין שוק. לפחות אין שוק consumer (שבו הכמויות המדהימות). בנוסף הפשרת UWB מעמידה את עתיד ה-BT בסימן שאלה. היום אני יודע על לפחות עוד מחקר אחד (שנעשה בשיתוף אוניברסיטת סן-דיגו) על התאמת/פיתוח BT (או תקן חדש שנשען עליו) לטובת אפליקציות אחרות (רשתות מבוזרות לצרכי ניטור שטחים רחבי היקף). אם זה ממש מעניינן אני יכול להסביר על זה באחד המפגשים או בפרטי, אני לא חושב שזה קשור יותר מדי לתחומי הפורום. היו לא מעט מקרים בהם פיתחו טכנלוגיה מדהימה אבל לא היה לה שוק, או שהשוק לא התאים. ראה ערך smart antenna שנראה היה כי היא מתאימה בדיוק לאפליקציות סלולריות (חסכונית בתדר, יעילה בניהול אוויר ועוד). ובכל זאת, חברות כמו beam reach שניבו להם עתיד מזהיר ושווי שוק של מליארדי דולרים (ולא מדובר בסטארט אפ, אלא בחברה יציבה עם מחזור מכירות יציב) לא הצליחה להטמיע את הטכנלוגיה ולמעשה היא כבר לא איתנו יותר.