החיים עם 4150.

shed

New member
---->

BT לא נכשל לפי האנליסטים. BT נכשל לפי דיווחי החברות המיצרות והמפתחות אותו. יש הבדל עצום. נכון, חיבור לסלולרי ושימוש בסלולרי כמודם זה פתרון נוח. אבל זה פתרון שלא יחזיק מים לאורך זמן, וזה פתרון שלא מעמיד שוק מספיק גדול ליצרניות. כך גם מקלדות אלחוטיות. צריך להבין, מחיר היעד של היצרניות הוא בסביבות שני דולר לצ'יפ. בשביל להוריד את המחירים לרמה הזו צריך כמויות. צריך שוק consumer. צריך לראות אין-סוף אפליקציות ומכשירים המשתמשים בצ'יפ הזה. תן לי לשאול אותך שאלה: כמה מכשירים עם BT אתה מכיר שאפשר לקנות ב-30 דולר? כמה כאלה יש ב-20? תשווה את זה למספר מכשירי WiFi שאפשר לקנות בעשרים או שלושים דולר ותבין את משמעות הכמויות. צ'יפ WiFi מלא (a,b,g) לא רחוק מהמחיר של צ'יפ BT. למה? בגלל כמויות ייצור. נכון, יש כמה יצרנים שעושים דונגלים, מקלדות, עכברים. כל זה טוב ונחמד, השאלה היא איפה המליונים? 3G הוא פנטזיה נחמדה, לא יותר מזה. למפעילים הסלולרים בעולם (ובראשם הענקיות כמו pccw) זה כבר ברור מזמן, מספיק לקרוא את הניתוחים שלהן ולהבין. נכון, פלאפון משדרגת את הרשת שלה (היא היתה חייבת להיגרר אחרי סלקום ואורנג'). דרך אגב: לא מדובר בהעברת 2.4 מגה ביט לשנייה. אתה פשוט לא הבנת נכון. בכל מקרה, גם והיה מדובר הרי ש-BT היה מהווה צוואר בקבוק. הנה נתון מעניין ששמעתי בהרצאה לפני כחודש וחצי: אין היום מפעיל סלולרי אחד שמרוויח ממכירת שירותי data. בנוסף, לכולם ברור ששירותי data לא יצדיקו את ההשקעה בהם. מי ש"משלם את החשבון" בסופו של דבר זה ה-voice. הסיבה שכולם משדרגים, קונים וממצבים את עצמם היא בעיקר בשביל תדמית, ובשביל לשמור את לקוחות ה-Voice קרוב קרוב לחזה. זה הכל. לקוקי: כאשר אתה מפעיל BT יחד עם WiFi הביצועים פשוט גרועים. אני לא קורא לזה ביצועים בכלל. כאשר אתה מפעיל רק אחד מהם הביצועים שלך בינוניים. למה? כי בתכנון החומרה נעשו פשרות כדי לתמוך בשני ההתקנים. עובד לך עם השכנים? מצויין. אני מבטיח לך שעם TC יעבוד ממרחק גדול יותר. אין כאן קסמים, אין כאן שום דבר שקשור לפאלם או לפוקט. מדובר בפיזיקה, מדבור במעגל ה-RF ובצ'יפ שיש בכל אחד מהמכשירים. אין מה לעשות, כדי לממש את שני התקנים על אותו בורד צריך להתפשר. "העובדה ש-BT נכשל לפי סטטיסטיקות לא משנה דבר." - נכון, כצרכן זה לא צריך לשנות לך כלום (מלבד העובדה שהמחיר יקר יותר). אני רק הסברתי למה העובדה שאין לי BT ב-TC שלי לא מפריעה לי. להיפך, אני מעדיף לוותר על BT ולא לפגוע ברמת ביצועי WiFi (שזה הדבר הכי חשוב לי בקישוריות). מספר מבחנים שעשיתי ל-TC מול כרטיסי pcmcia של לינקסיס ו-dlink הראו שה-TC היה יותר טוב מלא מעט כרטיסים (לצורך העניין רק הכרטיסים החדשים של לינקסיס, המבוססים על צ'יפ חדש יותר של אתרוס הציגו יכולות גבוהות יותר).

castroman

New member
בוא נחשוב מצד שני...

מספר מכשירי הסלולאר עם BT הולך ומתפתח וכמעט כל סלולאר מבית נוקיה, מוטורולה, סוני-אריקסון ושאר היצרניות הגדולות יוצא היום עם תמיכה בBT, עם כל הכבוד סלולארים בעולם מוכרים הרבה יותר מאשר מוצרי WIFI - כי אחרי הכל זה מוצר נצרך יותר. בקשר ל3G תתעורר, אומנם זה נפל ביחד עם התנפצות הבועה, אבל זה חיי וקיים כבר במזרח, באירופה, ועכשיו בישראל ובקרוב בארה"ב ולמרות הכל זה יתפוס, אז אל תשלול על הסף. בקשר להפסדים של מכירת DATA - אמת אמת, היום שהכל חדש וניסיוני אין הכנסות (מלבד ביפן ודרום קוריאה, שהמכשירים זולים מאוד והרווח העיקרי מגיע מDATA ושירותים שונים) אבל זה הולך ומתפתח וישנם ויהיו שירותים שונים בעתיד שישאפרו רווחים אדירים, גם מיקרוסופט על אף ההצלחה מפסידה בינתיים בחטיבת מחשבי כף היד שלה, אבל העתיד יביא עימו את הרווח.

shed

New member
---אנחנו לא על אותו תדר...

מכירות צ'יפים של WiFi גדולות פי כמה מאשר מכירות צ'יפים של BT. אין יורת מדי מה להתווכח עם הנתון הזה. החברות הרי מפרסמות את מחזורי המכירות שלהן (לפחות כל החברות הסחירות). בקשר ל-3G, אני מזמין אותך להתעורר. כאשר מנהל בכיר ב-PCCW (אשר מספקת שירותי סלולר בבריטניה ובהונג קונג בין השאר) אומר לי בפגישה שהם מבינים ש-3G לא עונה על מודל כלכלי הגיוני, וכאשר הם מחפשים (ולא רק הם) אלטרנטיבה שונה ל-3G זה אומר דרשני. זה שספקיות סלולר התקינו 3G (או יותר נכון 2.75G כמו שמכנים את זה בתעשיה) לא אומר כלום. הן חייבות לעשות את זה רק כדי לשמר את לקוחות ה-Voice שלהן. גם ביפן וגם בהונג קונג (אין לי נתונים על דרום קוריאה) הרווחים מגיעים מ-voice, לא מ-data. התחזיות לא מראות שום שינוי, והמודלים שראיתי ניתחו את המגמות עד לשנת 2007. אין קשר בין חטיבת מחשבי כף היד של מיקרוסופט לבין שירותי data של מפעילים סלולרים. אין קשר גם לעתיד ה-BT או 3G. להגיד ש"העתיד יביא איתו את הרווח" זה בדיוק לטמון את הראש בחול. מה ישתנה בעתיד? כלום. בעצם, יהיה פרמטר אחד שישתנה: תהיה טכנלוגיה טובה יותר, יעילה יותר וזולה יותר.

mikeoreli

New member
תראו...

הדור השלישי הוכר וגם פורסם בעיתונים כללים ומרכזיים כבעייתי מבחינה שיווקית. מסתבר (אני לא מבין איך זה בא להם בהפתעה) שאנשים מעדיפים לדבר עם הסלולארי שלהם יותר מאשר לגלוש בו ולקבל בו נתונים. לפני מספר חודשים הייתה כתבה בYNET וראיינו שם מנהל בכיר באחת מהחברות הסלולאריות והסתבר שלמעשה אין ממש תוכן שאנשים באמת מוכנים לשלם עליו בסלולארי. הם מנסים לשכנע עכשיו שפורנו בסלולארי הולך מכיוון שהם חושבים שמין מוכר הכל וכל הזמן, מעניין מתי הם יתפכחו גם מזה. היום חברות התקשורת מנסות לעבור יותר ל WIMAX שעדיף טכנולוגית ופחות יקר. עוד דבר בנושא זה, המהירות שמפורסמות הם מהירות תאורתיות. המהירות האמיתית הרבה יותר איטית. לגבי מותו של הBT, לדעתי זה קצת מוקדם מדי להספיד אותו. יש כמה בעיות שמתגלות עם הטכנולוגיה הזו אבל עובדים עדיין על פיתוחה. הסיבה שלדעתי זה לא ימות בקרוב בגלל שתי סיבות: 1. לא ידוע לי על טכנולוגיה שמאפשרת ביצועים יותר טובים באותם התנאים וכל עוד לא תהיה טכנולוגיה אחרת ועדיין ישאר ביקוש - הBT תשאר. 2. הBT כידוע נכנס לסלולאריים שהם מוצר די חם בשוק הלא אמריקאי והלא מפגר. גם עם כמות הטלפונים הסלולאריים שמכילים BT היא קטנה, היא עדיין משמעותית (רק עם כל הכבוד לא הבנתי עדיין מה עושים עם זה חוץ מאוזניה ושימוש כקישור למודם). לBT יש שימושים רבים מאוד והוא יכול להחליף אמצעי קישור רבים פחות יעילים כמו אינפרא אדום, אמצעי קלט אלחוטיים וכבלים קצרים המעבירים מידע. שימוש שלדעתי יכול להיות שימושי מאוד (אך כרגע הוא יקר מאוד) הוא אוזניות סטריאו אלחוטיות במקום הרגילות עם החוט המסתבך ורדיוס השימוש הקצר.

2cookie

New member
../images/Emo26.gif

"לקוקי: כאשר אתה מפעיל BT יחד עם WiFi הביצועים פשוט גרועים. אני לא קורא לזה ביצועים בכלל. " אני לא, מכיוון שלרוב כל אחד מהם מקשר אותך לאינטרנט בתנאים שונים, וזו הרי המטרה במכירת מכשיר הכולל כמה יכולות אל חוטיות במקום אחת בלבד. אם הייתי רוצה ביצועי WIFI מן השורה הראשונה- הייתי מצטייד ב-2210 או כל PPC אחר הכולל חריץ CF ומוסיף לו WIFI באמצעותו. אני משער שלרוב כרטיסי ה-CF\WIFI יש עוצמה חזקה משל מקלט ה-TC.

shed

New member
---> אתה טועה,

לא בדקתי את כל כרטיסי ה-CF, אבל כל אלה שכן בדקתי (או יותר נכון אלה שקראתי את דו"ח ה-FCC שלהם) הראו יכולות נמוכות יותר מאשר ה-TC. בין השאר בגלל גודל אנטנה, מגבלות צריכת זרם ועוד.

2cookie

New member
מעניין... לא נראה שהגודל

הוא מגבלה לעומת ה-TC, אך מגבלת הזרם באמת נשמעת הגיונית.

shed

New member
---->

ב-TC האנטנה של ה-WiFi היא אנטנה אומנית (כמו אנטנת רדיו של רכב) אשר נמצאת לכל אורכו של ה-TC (בצלע הימנית שלו). זאת אנטנה גדולה משמעותית מאשר גודל האנטנה בכרטיס CF, או אפילו pcmcia. אם אני זוכר נכון, מתוך דו"ח ה-FCC של הדל, האנטנה נמצאת בחלק העליון של המכשיר על מיני כרטיסון שכזה. רק לשם האנקדוטה, במחשבים הנישאים החדשים של IBM אשר מכילים wifi מובנה, האנטנה נמצאת לכל אורך ההיקף של המסך... לכן אם אתה עם IBM ואין קליטה טובה, תתחיל לשחק עם הזוויות של המסך

2cookie

New member
עכשיו הכל ברור

ובאמת ממה שזכור לי האנטנה ב-DELL היא באמת כרטיסון, מקסימום עולה לאורך האנטנה החיצונית שהיא ברובה פריט קוסמטי. הטריק של IBM נשמע מעולה, האם זה משפר משמעותית את הקליטה?

castroman

New member
עניתי לאייל למטה זה מתייחס בערך גם

אליך. בקשר למשפט שלך " הכלל לא רוצה מה שמיקרוסופט תיתן לו" - תתפלא, מערכת הפעלה המפורסמת ולא כל כך משנה איך תראה לונגהורן (הממשיכה של XP) עדין רובנו ואני מעריך שגם אתה תשדרג אליה ביום מן הימים, תראה את תוכנות המסרים המיידים שלה, בתחילה היקף המשתמשים לא הגיע לרבע ממשתמשי הAOL שנחשבה לקטנה ביותר באותה התקופה והיום המסנג'ר היא החזקה מכולם ושוב מדובר במוצר של מיקרסופט, תראה את שוק הסמארטפונים, מיקרוסופט הולכת ונוגסת בנוקיה הענקית, ככה שכן הכלל לוקח את מה שמיקרוסופט נותנת לו, שלא תבין אותי לא נכון, אני לא בעד זה אני אפילו נגד אבל ככה המצב.

AYELET1

New member
קסטרו בתכל'ס-

ניסית פאלם?! ואינני מתכוונת ל-V כלשהו ניסית פאלם בשנה- שנה וחצי האחרונות? את הדגמים החדישים??? אני משתמשת הרבה בפאלם, כולל יכולות אלחוטיות. מתי שה-WI FI באמת היה חסר זה היה בחו"ל, ומכיוון שאינני מגיעה לשם בד"כ יותר מפעם בשנה אז באמת שיכולתי לחיות עם זה מצד שני, הפאלם הרבה יותר מהיר. גם כשה-22 איננו מזדחל, עדיין הפאלם מהיר יותר וגם חד יותר אין לי שום בעיה עם המערכת שלו (כפי ששמעתי ממשתמשי פוקט מסויימים , והמבין יבין
) , וגם לא היתה לי בעיה כשהתחלתי להשתמש. היא פשוטה להפעלה! לעומת זאת נגרם לי הלם לא קטן (ואני רצינית) לגלות שהפוקט פשוט איננו סוגר תוכנות כשלוחצים על ה-X שלו. זה דומה לחלונות??? (נעזוב את זה שמ"ה חלונות איננה משחררת כנראה את כל השטחים שהיא תופסת באופן דינמי. בעיקרון היא היתה אמורה לעשות את זה. הפוקט - לא. ואין לו יותר מדי זכרון בשביל ש"יוכל להרשות לעצמו " התנהגות כזו. לסיום, הדבר הצורם לי ביותר בדבריך, הוא הדיבור על הכלל בכזה בטחון. ז

federbar

New member
היות ואני משתמש בTT3 וDELL X30...

בשניהם במקביל, יש לי כמה תובנות של משתמש רגיל. ואני לא מתיימר להיות מקצוען כמו shed... בשני המכשירים יש זכרון של 64 מגה. בפאלם כל התוכנות מותקנות על הזכרון הפנימי ומעולם לא קרה שתוכנה מסויימת לא עלתה בגלל בעיית זיכרון. בפוקט כל התוכנות מותקנות על כרטיס ההרחבה ולעיתים קרובות אני מתקרב לבעיית ניצול הזיכרון, הפתרון במקרה כזה הוא reset קטן ונחמד - עד לפעם הבאה. בשני המכשירים יש דפדפן אינטרנט וקישור בלוטות' לנוקיה 6310. בפאלם הגלישה היא חויה נחמדה - לא יותר כי המהירות של הgprs היחא אף לא היתה משהו מיוחד. בפוקט הגלישה היא איטית להחריד ומזכירה לי גלישה במודם קוי עם win98. בשני המכשירים יש כרטיס הרחבה זהה (128MB). בפאלם הגישה לקבצים שבכרטיס לא קלה (PalmOS לא מתייחסת לכרטיס ההרחבה כחלק אינטגרלי של הזכרון במכשיר אלא כיחידה חיצונית, ולכן מעבר מהיר קובץ בכרטיס לקובץ במכשיר יגרום לעיתים קרובות לreset נחמד). בפוקט מערכת ההפעלה מתייחסת לכל סוגי הזכרון כיחידה אחת, ולכן חיפוש של קובץ יתבצע בכל הזכרון של המכשיר והכרטיס כאחד. במקרה הזה הפוקט מנצח. בשני המכשירים יש נגן מדיה. בפאלם אני לא מעיז לעבור לתוכנה אחרת תוך כדי נגינת קובץ MP3 מחשש לreset נחמד במעבר למשחק שמשתמש גם הוא בקבצי קול, כמו רוב המשחקים של astraware. או משום שקשה לבצע הפקסת נגינה תוך כדי השמעה בלי לצאת דרך כמה וכמה מסכים (אלא אם כן אתה משתמש בaeroplayer). בפוקט המעבר בין המסכים והאפשרות לריבוי משימות הופכות את כל הענין להרבה יותר פשוט וקל. בינתיים אני משתמש בשניהם. מה ישאר בסופו של דבר, אני לא יודע בשלב זה.

2cookie

New member
איילת, החזיקי את הסטיילוס על כפתור

הבית (בפוקט
) לכמה שניות, כנסי לsettings וסמני V היכן שכתוב שכפתור ה-X יסגור תוכנות. Voila!

AmiDebesh

New member
איזה כפתור?

גם אני מחפש פיתרון לנושא סגירת התוכניות ופתאום ראיתי שהצעת לאיילת- וקפצתי על העגלה...

castroman

New member
אוקיי...ממ איילת אומנם אין לי פאלם.

אבל יצא לי להשתמש בו די הרבה פעמים, וכמעט בכל הדגמים האפשרים וכן בדגמים עתידים של החברה (דוד שלי עובד בחברת מחקר גרמנית והוא מקבל את המכשירים החדשים, מערכות הפעלה ושאר האביזרים עוד לפני שחושבים לנסות אותם, לכן אני די מקבל הרבה מאוד תמונות וחוויות ובביקורים אצלו, פעמיים בשנה הזאת, די יצא לי להשתמש המון בפאלם) ככה שאני די מכיר ויודע, וכן ההמשיך של הTT העתידי לא כל כך זוהר בהתחשב בזה שמערכת ההפעלה נשארה אותו הדבר עם מעט שיפורים (אבל היא גם בטא אחרי הכל) ודי אסור לי להגיד את מה שאמרתי כרגע
בקשר ל"כלל" העובדות מדברות בעד עצמן, וכן שד, שאתה הולך לקנות אוטו שעונה לדרישות שלך ויש לך רק דגם אחד לבחור ולא מספר דגמים אז אתה בבעיה, מבחר זה יתרון וזה ידוע, תשאל כל כלכלן בערך.

2cookie

New member
אני לא מבין את זה

באמת שלא. מה הבעיה להחזיר פוקט ממצב של מוות טוטאלי למצב פעיל כאילו לא קרה כלום בכמה דקות? יש SD-BACKUP. למעשה, העובדה היא שבפוקט כל תוכנה תעבוד מכרטיס הזיכרון ללא בעיה מאפשרת לי לנצל יותר זיכרון כשיש לי כרטיס בחריץ. אתה חייב להתקין תוכנות בזיכרון הפנימי כי אז הן גם רצות יותר מהר. אצלי תוכנות מהכרטיס ירוצו באותה מהירות של תוכנות מן הזיכרון הפנימי, וזה היתרון לזיכרון ההרצה. בכל מקרה- מה שאני מנסה להסביר זה שמספר האנשים ש-T|C עונה על הצרכים שלהם הוא מצומצם מאד, ואין לו ואריאציות אחרות הכוללות WIFI כלל.

yaniv79

New member
אני נשבע להגיד את האמת ורק האמת..

חשבתי שאני כותב מהר בגרפיטי, אבל כש-shed הראה לי את מהירות ההקלדה ב-TC רק היה חסר שייצא לו עשן מהאצבעות. יניב

2cookie

New member
../images/Emo6.gif

אני משער שזו אכן הדרך הטובה ביותר להזין מידע ל-PDA, ולפחות HP רואים זאת...

yaniv79

New member
את זה ועוד הרבה...

כמו למשל להריץ יותר מ 150 יישומים על הRAM ולהשאר עם 20 מגה פנויים ב-T3, להוריד,לפתוח ולהתקין תוכנות מ-Palmgear ע"י שימוש בפאלם בלבד, היצע תוכנות צד שלישי רחב יותר וזול יותר, ועוד ועוד ועוד... יניב

למעלה