זאת שאלה טובה
למה אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים? זה נושא מאוד.. מאוד.. עמוק, אבל בקצרה אני אומר לך, שהמצאנו לעצמנו "עצמי" שיקרי, זהו האגו. הוא נולד מתוך המחשבות, ולא מתוך העולם. הוא סוג של ישות וירטואלית, שמוגדרת על ידי רעיונות ומושגים לוגיים, ע"י מילים וסיפורים, שאין להם שום נגיעה למציאות. זהו עצמי שמגדיר את עצמו לפי אוסף ומאגר נתונים שמבוסס על העבר. אפשר לקרוא לו אינטיליגנציה מלאכותית. אין לו נגיעה אמיתית לחיים ולרגע הזה, שהוא הרגע היחיד שבו החיים מתקיימים באמת. אבל מי שאת באמת.. אין לה שום נגיעה לעבר שלך.. היא אך ורק מי שאת עכשיו, ואת המהות הזאת של מי שאת אי אפשר לתפוש ע"י השכל, ואי אפשר להגדיר ע"י מילים. זהו עצמי אשר מחובר לעולם מעצם הווייתך ילדה של העולם, והוא צף.. רק כשהאגו, או העצמי השיקרי.. נעלם. יכול להיות שאת כבר לא מכירה את מי שאת באמת שאני מדבר עליה.. כי כשאני חוויתי התעוררות קטנה, הפעם האחרונה שזכרתי שהרגשתי ככה הייתה שהייתי ילד קטן, והעולם היה קטן, ביתי, ואוהב. אבל כרגע רובנו מאמינים שאותו עצמי שיקרי זה מי שאנחנו. והפכנו להיות.. בסך הכל רשימה .. רשימה של תכונות. למה את מספרת סיפורים של חוסר מוטיבציה? כי עדיין לא נכנעת למציאות של מה שיש.. עדיין לא הרפית, את עדיין מתנגדת, את עדיין מנסה לשלוט, ומחשבות השליטה שלך מתישות אותך, וטוב שהן עושות את זה.. כי מטרתן, כמו כל בעיה בחיים שלנו .. זה להביא אותנו להתעוררות. ויש כאלה שצריכים שיכאב להם מאוד לפני שהם יתעוררו. והגיע הזמן שתתחילי לפקח על המחשבות שלך.. כי המיינד שלנו, הוא כמו ילד, הוא מאמין למה שהוא חושב, ומוציא סיפורים והסברים ללמה הוא צודק כשהוא מחליט שמשהו נכון.. בגלל זה אנחנו חייבים לקחת את המחשבות המטרידות שלנו ולחקור אותן. אז בואי נבדוק מחשבה מסויימת שלך.. "אני חייבת ללכת ללימודים", זהו שקר, סיפור שאת מספרת לעצמך.. בעודך בוחרת לקום וללכת כל פעם מחדש, ואומרת לעצמך שאת לא רוצה.. את כן רוצה. איך אני יודע?.. כי זה מה שאת עושה. למה את מאמינה? למה שבן אדם אומר? או למה שבן אדם עושה? "אני לא רוצה ללכת ללימודים" זה סיפור .. זאת לא האמת. האמת היא שאת כן רוצה ללכת ללימודים, פשוט לא הבנת את זה עדיין. נסי שניה לחיות עם זה.. מחשבה חדשה ... "אני רוצה ללכת ללימודים". הרגשת השביזות שלך היא לא בגלל שאת שלמה או לא שלמה .. היא בגלל המחשבה "אני לא שלמה עם זה", אם הייתה נעלמת המחשבה.. היית מרגישה נפלא. אז עד שתעשי החלטה אחרת, ובעודך הולכת, את שלמה עם זה, לחלוטין. איך אני יודע? כי זה מה שאת עושה. את יכולה לעשות את זה עם הסיפור.. או בלי. יש לך אלטרנטיבה .. את יכולה מחר, לא לקום בבוקר, ולא ללכת.. את באמת יכולה לעשות את זה. יהיו לזה השלכות או שכן או שלא, סיפורים סיפורים.. אבל את חופשיה לא ללכת והעולם יעשה מה שהעולם יעשה. את לא רוצה את האלטרנטיבה? את בוחרת ללכת?.. נפלא. עכשיו את יודעת איפה את. "נסיבות החיים מחייבים אותי זאת".. עוד סיפור, עוד מחשבה.. מלחיצה! מי היית אם לא הייתה לך המחשבה הזאת?