החיים באופן תאורטי

החיים באופן תאורטי

האמת זה היה די ברור שזה יכה בי מתישהו. סופ"ש האחרון יצא לי להעביר עם אדם שמהווה מעיין ההשתקפות של הנפש הפנימית שלי.יצא לי לעבור תהליך ארוך ומעמיק של נבירות במעמקי הנשמה שלי. פתאום הבנתי כמה תובנות חשובות לגבי עצמי: העניין הוא שהייתי במצב של שכרון חושים כזה טוטאלי עד כי קלטתי עד כמה אני רחוקה מהמציאות. התבהר לי שמרוב שיש לנו בחיים כל כך הרבה אופציות בחירה, עצם העובדה שבתוכנו שוכן כוח עצום מימדים - עד כמה שזה נשמע אבסורדי - זה בעצם מה שמקשה עלי לקבל החלטות. כל האנטרנטיבות פתוחות לפני, ומה אני עושה במקום רק להצביע על מה שאני רוצה?=> מחפשת לעצמי עוד ועוד דרכי מפלט עד שזה מסתבך מעל הראש ולא נותר לי , אלא להמשיך לתהות לגבי ההשלכה של כל אחת ואחת מהבחירות. ולא רק זה. הגעתי לתובנה נוספת: עדיין לא למדתי לחיות עם עצמי בשלמות, כלומר לקבל את עצמי במלוא מובן המילה. אני שמה לב להתנהגות שלי בסביבה וזה מרגיש לי מוזר להתחיל להיות אני אמיתית ליד אחרים... כן , כן, התאכזבתי מעצמי כשגיליתי שכחשבתי שאני כבר יישות שלמה - פתאום התברר שבכל היה רק כיסוי פנים ועדיין יש מקום לגלות את המהות האמיתית של עצמי. לדעת לדבר, להוציא החוצה.... לשפוך.. לספר, לשתף... זה משהו שתמיד הדחקתי כל חיי. כי ככה לימדו אותי החיים (לשמור הכל בבטן), הפחד מפני החשיפה של עצמי עדיין ממשיך לרדוף אותי. למרות שזה ברור לי לחלוטין שעד שלא אפטר ממנו - לא תהיה כל התפתחות אמיתית במצב שלי, אני חייבת להתחיל להיות אני עצמי אמיתית.. אני חנוקה, מצבי רוח משתנים, המצב החברתי שלי לא יציב במיוחד - אנשים הולכים בדיוק באותה המהירות שהם באים, בלימודים אני לא מצליחה להתאפס על עצמי ולקחת אותם ברצינות, בעבודה התפקוד חסר מוטיבציה, לחדר כושר בכלל אין לי כוח וחשק ללכת, אבא שלי כל הזמן סוחט אותי רגשית אבל הכי לא מפתיע זה -- שאני איבדתי את תחושת הזמן, החודשים חולפים להם במהירות, לא מספיקה להנות מהחיים, מפחדת שאנילהגיע לסיום בלי למצות את עצמי.... בחיי, איפשהו עמוק בפנים אני משוכנעת שישנה האפשרות לתכנון עולם חדש מתוך רצון אמיתי לצמיחה ופיתוח, אך הבעיה העיקרית שלי שמשאירה אותי תקועה איפה שאני עכשיו זה העדר התמדה וכח רצון. היתכן ש-2 דברים אלו כל כך חלשים אצלי בגלל שהפסקתי להרגיש ולמדתי לחיות חנוקה רגשית לספוג את הסביבה בלי היכולת לפלוט החוצה?! שאני עדיין מזייפת ומשחקת משחקים עם עצמי והסביבה מתוך מנגנון הגנה שלא יקבלו אותי כמו שאני?? או שזה הפחד לגלות דברים חמורים וכואבים במיוחד? מה דעתכם? שבוע קסום

EdisonGirl

New member
לא קל לי לענות על זה...

מה שאת כותבת מזכיר לי את עצמי במידה מסוימת עד כאב. גם אני התרגלתי להתנתק מהרגש. לאחרונה התחלתי להתחבר אליו, והתחוור לי שאני רגישה מאוד. זה לא משהו שכיף לגלות על עצמך אחרי כל כך הרבה שנים שהאמנת שאת חזקה רגשית, וששום דבר לא מפריע לך ולא יכול לשבור אותך. מסתבר שזה לא היה בדיוק כך. מסתבר שהדחקת יותר רגשות ממה שאת מסוגלת להכיל, עד שבא לך לחזור לתוך הקונכייה הזו שחיית בה עד היום ולהמשיך להאמין שאת חזקה ובלתי שבירה, כי שם לפחות בטוח לך. כי בשביל מה צריך את הרגשות? התרגלת לחיות ולהרגיש באמצעות ההגיון, עד שנראה שהרגש רק מפריע.. משהו שמנותק מההגיון, שגורם לך לתחושה מאוד לא נעימה, שאת לא ב- 100% שליטה על כל תא רצוני בגופך. ובכל זאת, משהו בך מרגיש שזה טוב, שאת דווקא צריכה את ההתפרקות הזו, שתעזור לך לבנות את עצמך מחדש, וסוף סוף להתמודד עם הדברים החשובים לך באמת. להבין מה עומד מאחורי ההזנחה הזו של החיים שלך, של הרצונות והשאיפות שלך, ולפעול סוף סוף למען עצמך. לעשות מה שאת רוצה לעשות, ולהתמיד. אני לא יודעת מה להגיד לך. אני מאוד אופטימית ומאמינה בכישורים שלי וביכולת שלי להתמודד עם הכל ולצמוח, ואני מרגישה שהגישה החיובית הזו תעזור לי להתגבר על החולשות האחרות- על חוסר ההתמדה ובעיות נוספות שאני אפילו לא בטוחה שאני מגדירה אותן נכון. השאלה היא איך, ומתי. אלו שאלות שרק אני אמורה להיות זו שיודעת לענות עליהן, אז אני מנסה לענות באמצעות אמביציה, ולתקוף כל מכשול שאני מזהה, ועדיין קשה, כי יש מילה אחת, שיש לה הרבה כוח עליי. "תמיכה". אני זקוקה לה. בעזרתה אני עדה לכך שאני נוסקת לגבהים שלא הכרתי. אני מצפה לה מהאנשים הקרובים אליי, או לפחות מצפה שלא יעשו ההפך מזה, ומאנשים שאני לא מכירה אני מצפה רק שלא יפריעו לי. זו דרישה מאוד קשה מהעולם, ויש מעידות מן הסתם. אינספור מעידות. וכל אחת כזו גורמת לי להיעצר, אם לא לסגת קצת. מסוכן ביותר. אז אולי אפשר לשכנע את עצמי שאני לא זקוקה לתמיכה? ובכן, הרי בעבר הייתי משוכנעת בכך. זה הרי היה בתקופת הניתוק הרגשי, וגם אז- בדברים גדולים, שדרשו ממני הרבה כוחות שאני יודעת שיש לי, עדיין היה קושי.. וזו הרי הדחקה, ואמרתי שזה הסוף להדחקה הרגשית. לא יודעת אם גם אצלך יש צורך כזה, אבל אני תרמתי את שלי..

מבינה טוב

גם אני בדיוק התעוררתי עכשיו ויצאתי אל העולם של הרגש, וכל זה אחרי תהליך ארוך ומפרך של התמוטטות נפשית... סתם מעניין אותי לדעת : מה גרם לך להבין שקיימים בך גם רגשות ולא רק ההיגיון? הרי זה מאוד נוח לחיות ע"פ השכל וללכת בדרך הפשוטה שבה ההיגיון מכתיב לך את הצעד הבא... והעניין של תמיכה, מסכימה שיש כאן גם מקום לחברים ומשפחה תומכת, אך האם זה באמת כזה נחוץ? כיצד התמיכה באה לידי ביטוי בחיים שלנו כשהחלטנו שעלינו ללכת בעקבות הלב?
תודה של השיתוף

EdisonGirl

New member
זה היה מן הסתם תהליך..

אחרי שיצאתי ממסגרת ה"ילדה קטנה" ורציתי לנתב לי ת'דרך שלי. כלומר, לפני שנים אחדות. גיליתי שיש התנגדויות לדרך שלי (לפי התגובות, כמובן), וזה פתח תהליך ארוך עד להישברות נפשית... חבר שלי עזר לי לגלות את עולם הרגשות שלי (החיוביים והשליליים), וזה היה נראה לי דבר טוב. ההודעה שלך, והתגובה שלי אליה גרמו לי להיזכר בדברים שלמדתי והאמנתי בהם לפני עד לפני כ- 3 שנים. לשכל צריכה להיות שליטה על הרגש. הרגש הוא דבר משתולל שזקוק נואשות לגבולות, וחסר לי להשאיר אותו במצב הזה. בעבר הייתה שליטה מוחלטת של השכל, בשנה האחרונה (בעיקר) הייתה שליטה מוחלטת של הרגש... ובכן, אני חושבת שאני מתכוונת לאזן, ביודעין, את רמות הרגש שלי. לא לגמרי בלי, אבל גם לא להגיע לרמות רגישות גבוהות כ"כ. זה לא בריא, לי לפחות. תראי, הצורך בתמיכה כשנותנים לרגש להתבטא הופך אותנו לפגיעות בעניין. כשהשכל היה השליט הבלעדי, יכולנו להתעלם מחוסר התמיכה, וגם אם הדחקנו והיינו עדיין עדות לכל מיני קשיים- לפחות לא הרגשנו גם ממוטטות נפשית. החיסרון הוא שמגיעים בסופו של דבר לנקודת שבירה- אם רוצים או לא. אולי באמת אפשר ללמוד להזדקק פחות לתמיכה. השאלה היא איך..

כל מה שאמרת עכשיו יש לו מכנה משותף אחד

שליטה. את פשוט.. חולת שליטה. את מסתכלת על העולם ואומרת - אני לא אוהבת את זה, וגם את זה אני לא אוהבת .. וזה לא מוצא חן בעיני, וזה צריך להיות אחרת, וזה ממש שונה מאיך שכולם, וזה בכלל אמור להיות הפוך לגמרי. השחרור שלך לא רחוק כמו שאת חושבת ... הוא זמין לך פה ועכשיו, רק אם תסכימי לשחרר את הניסיון שלך לשלוט בחיים ובעצמך, ותקבלי את הכל כנכון. תקשיבי לי טוב.. את חסרת שליטה .. לחלוטין! אין לך זכות בחירה, אין לך חופש בחירה כלל.. זאת אשליה. את חושבת שאת נושמת עכשיו?.. טעות .. את ננשמת. איפה הידיים שלך עכשיו?.. את חושבת שאת בחרת לשים אותן שם? באיזה מצב הגוף שלך? את חושבת שאת עשית החלטה שקולה שהוא יהיה עכשיו ככה? המחשבות שרצות לך עכשיו בראש, את חושבת שאת חושבת אותן?.. טעות! הן עולות בלי קשר אליך! כמו העננים. את חושבת שאת מחליטה דברים?.. טעות. החלטה נופלת כשהיא נופלת. למען האמת.. בכלל אין דבר כזה "אני" .. זה אשליה, יציר המחשבות, דמות וירטואלית. את חושבת שאם תלחיצי את עצמך עוד ועוד אז הדברים סוף סוף יתחילו לקרות כמו שאת רוצה אותן? את חושבת שטרור עובד? .. שאם תעשי לעצמך טרור בחיים אז היקום יתחיל לציית לאגו שלך? את חסרת שליטה לחלוטין, ואלה חדשות נהדרות.

הכל בשליטה

ישנו ספר שנקרא "כושר מנטלי" אשר מסביר טוב מאוד כיצד עלינו לעשות שימוש יעיל יותר במוח שלנו כך שהוא יפעל לטובתו. אני לא יודעת כש כמה עידן הניו אייג' משפיע עליך, אבל שם תוארו 2 טיפוסים של בני אדם: כזה הנע מתוך מרכז שליטה חיצוני - חייו מושפעים ממאורעות היום יום ומגורמים חיצוניים כמו: גורל, אלוהים, מזל, מזג אויר, שכנים ועוד.. נותן לחייו להוביל אותו, נע עם הזרם, הטלת אחריות על התרחישים החיצוניים לעומתו יש את הזה המונע מתוך מרכז שליטה פנימי - נוטל לידיו את הבחירה כיצד הוא רוצה שחייו יתנהלו, הוא זה שמקבל החלטות בעניין הדורש פתרון, אדם כזה הוא יזם, יצירתי, לוקח על עצמו את האחריות לחייו, המושכות אצלו בידיים. מסכימה שישנם דברים שעלינו פשוט לללמוד לדעת לקבל וזאת על מנת ללמוד ולהפיק מהם את הלקחים כיצד לפעול לשיפור ושינוי המצב.

תעשי הפרדה

את יכולה להלחיץ את עצמך לקחת אחריות כמה שאת רוצה.. אבל אני מבטיח לך, יותר לחץ לא יגרום לך להפיק יותר או לעשות יותר.. לרוב זה יגרום בדיוק את התוצאה ההפוכה. בעוד שקבלה שלמה של המציאות שלך תביא אותך בדיוק למקום הנכון, לכמות העשיה הנכונה, לסינכרון עם העולם, את תראי ברור יותר, שקוף יותר. בקצרה אגיד לך שהכאב שעולה לך בחיים, זה המקומות שבהן את מתנגדת למציאות.. שאת חושבת שהיא אמורה להיות אחרת ממה שהיא.. שאת אמורה להיות אחרת ממה שאת.. שאבא שלך אמור להיות אחרת ממה שהוא.. שם עולה הכאב. ובמובן הזה שאת מתווכחת עם המציאות.. את בעצם רואה אותה מעוות. ואז לפי הגישה שלך של לקחת אחריות את מנסה לקחת אחריות כדי ליצור עולם מעוות .. בכלל בלי שאת מודעת לעיוות. זה כמו להסתכל על העולם דרך משקפת רק שהמשקפת מלוכלכת.. ואין לך בכלל מודעות למשקפת.. את פשוט חושבת שהעולם לא בסדר וצריך לשנות אותו.

EdisonGirl

New member
אתה אומר דברים מעניינים.

אני מתכוונת לחשוב עליהם... אם יש לך חומר קריאה נוסף בעניין, אני אשמח לשמוע על כך..

בוודאי

כל מה שכתבה קייטי ביירון, או שתקראי ספרים שלה מסטימצקי. או שתיכנסי ל www.youtube.com ותכתבי KATIE BYRON.. ככה אני גיליתי אותה. או שתיכנסי ל www.thework.com או www.thework.co.il בהצלחה.

EdisonGirl

New member
הוו.. היא דווקא שמורה לי במועדפים.. ../images/Emo3.gif

אני אקפוץ לעיין בזה. ת'נקס.

דוVשה

New member
ועוד שאלה,

מדוע כאב זה דבר רע? מדוע דברים פחות טובים נחשבים כלא רצויים? מהמקומות הכי כואבים צומחים. מהנקודות הפחות טובות לומדים, מתגבשים. מה שאתה הצעת כאן זה בדיוק אותו דבר כמו מה שהיא כתבה, רק מהכיוון ההפוך. היא בשליטה טוטאלית. אתה בחוסר שליטה טוטאלית. מקיצוניות אחת לקיצוניות השנייה. איפה האמצע? למה רק שחור ולבן? איפה פרופורציה? איפה איזון?

היא לא באמת בשליטה

אי אפשר לשלוט ע"י זה שאתה מלחיץ את עצמך לקחת אחריות על הכל.. אפשר רק לאבד את הצפון. לקיחת אחריות זה הטבע הראשון שלנו, וזרימה טבעית מביאה אותנו לראות שאנחנו אחראים לכל מה שאנחנו מרגישים, לכל מה שמניע אותנו, לאושר שלנו, לכאב שלנו. מה שאני מדבר עליו .. זה 100% אחריות וזה המקסימום "שליטה" שאפשרי להגיע בכוכב הזה. אני אתן לך דוגמא.. נגיד מישהו אומר לך שאת מכוערת. אחרי זה מישהו אומר לך פצצה. למי תאמיני? בסופו של דבר.. את תרגישי טוב עם עצמך או רע עם עצמך לא בכלל האנשים שדיברו אליך ואמרו לך משהו, אלא בזכות המחשבה שתבחרי להאמין בה .. המחשבה שלך. את בכל מקרה זאת שבוחרת תמיד.. אין לאף אחד כוח בחיים שלך חוץ מעצמך.. ואת גם זאת שיש לה את הכוח לעבוד על עצמה שמישהו אחר שולט בה או מחליט מה היא תרגיש או תעשה. אבל רוצה לדעת את האמת? זאת תמיד את. ולגבי כאב.. אני לא אמרתי שזה רע.

דוVשה

New member
סליחה,

או שקראתי לא נכון, או שהבנתי לא נכון. אלו המילים שלך, לא? - "השחרור שלך לא רחוק כמו שאת חושבת ... הוא זמין לך פה ועכשיו, רק אם תסכימי לשחרר את הניסיון שלך לשלוט בחיים ובעצמך, ותקבלי את הכל כנכון. תקשיבי לי טוב.. את חסרת שליטה .. לחלוטין! אין לך זכות בחירה, אין לך חופש בחירה כלל.. זאת אשליה. את חושבת שאת נושמת עכשיו?.. טעות .. את ננשמת. איפה הידיים שלך עכשיו?.. את חושבת שאת בחרת לשים אותן שם? באיזה מצב הגוף שלך? את חושבת שאת עשית החלטה שקולה שהוא יהיה עכשיו ככה? המחשבות שרצות לך עכשיו בראש, את חושבת שאת חושבת אותן?.. טעות! הן עולות בלי קשר אליך! כמו העננים. את חושבת שאת מחליטה דברים?.. טעות. החלטה נופלת כשהיא נופלת. למען האמת.. בכלל אין דבר כזה "אני" .. זה אשליה, יציר המחשבות, דמות וירטואלית. את חושבת שאם תלחיצי את עצמך עוד ועוד אז הדברים סוף סוף יתחילו לקרות כמו שאת רוצה אותן? את חושבת שטרור עובד? .. שאם תעשי לעצמך טרור בחיים אז היקום יתחיל לציית לאגו שלך? את חסרת שליטה לחלוטין, ואלה חדשות נהדרות" איך בדיוק מתיישבת הסתירה בין המילים האלו, לבין מה שכתבת לי בתגובה פה?

דוVשה

New member
תמצות לעזרה -

"את בכל מקרה זאת שבוחרת תמיד.. אין לאף אחד כוח בחיים שלך חוץ מעצמך." - מול - "אין לך זכות בחירה, אין לך חופש בחירה כלל.. זאת אשליה." "לקיחת אחריות זה הטבע הראשון שלנו, וזרימה טבעית מביאה אותנו לראות שאנחנו אחראים לכל מה שאנחנו מרגישים, לכל מה שמניע אותנו, לאושר שלנו, לכאב שלנו." - מול - "את חסרת שליטה לחלוטין, ואלה חדשות נהדרות." "את חושבת שאת מחליטה דברים?.. טעות. החלטה נופלת כשהיא נופלת. למען האמת.. בכלל אין דבר כזה "אני" .." - מול - " ואת גם זאת שיש לה את הכוח לעבוד על עצמה שמישהו אחר שולט בה או מחליט מה היא תרגיש או תעשה. אבל רוצה לדעת את האמת? זאת תמיד את." וכו' וכו' וכו'...

תגידי

אם את כל כך מתנגדת וסגורה למה שאני אומר ולדעתך אין בזה כלום למה את טורחת איתי? לשם הויכוח?.. חבל על הזמן של שנינו.

דוVשה

New member
א' - לא ראיתי פה וויכוח,

ראיתי העברת והחלפת דעות, משמע, דיון. ב' - לא ענית על אף שאלה שלי. ג' - אם אני לא מאמינה במה שאתה רואה לנכון להאמין ו/או לא משתכנעת מטיעונייך ושואלת שאלות ע"מ לברר, לדעת ולהכיר זה אומר שאני לא צריכה לטרוח?. ד' - אם הדיון כאן לא נוח לך/לא תואם את ציפיותייך וכו' וכו', אתה מוזמן לא להגיב. הבחירה כמובן, היא אך ורק שלך.

דווקא עניתי

שוב ושוב.. ואני לא רואה שזה הולך לאנשהו כי את שואלת אותן שאלות ולא נראה לי שאת באמת קוראת. בכל אופן מה זה משנה.. נראה לי שאת מרוצה מהדרך שלך אז מה הבעיה בדיוק?

דוVשה

New member
אין לי מושג מדוע אתה חושב שקיימת בעיה כלשהי,

אך אם אתה לא רוצה לנהל דיון ו/או לענות לשאלות שנשאלות בניגוד לדרך מחשבתך, ומעדיף במקום לשתוק, שיבושם לך.

תקשיבי

את לא יכולה גם לשאול שאלה, וגם להגיד שמה שאני אומר זאת שערוריה באותו משפט. אם באמת תרצי לשאול אותי משהו אז בבקשה. אבל אם את רוצה להוכיח נקודה, אז אני מוכן להגיד לך שאת צודקת כי אני מבין את המקום שאת באה ממנו ובזה נגמור את הסיפור :)

דוVשה

New member
ז"א שאני צריכה לשאול שאלות בלי להביע דעה על

התשובות שלך? אני פשוט לא מבינה. אם הדרך שלך, לפי מילותייך, היא היחידה האפשרית בעולם וכו' וכו', אז מה הבעיה לענות לי על הדברים ששאלתי? לא מבינה את הקושי בהתמודדות מול דעות מנוגדות לשלך. ואפילו, לנוחיותך, יש תמצות של השאלות והדברים הסותרים - אחד מול השני - מה הבעייתיות בדבר?

למעלה