החידה של עולם המדע.

החידה של עולם המדע.

אשאל גם פה..איך בדיוק הרצון שלנו(דבר מופשט),מסוגל לשנע את איברנו החומריים? מה בדיוק גורם לסיגנל להשלח בהתאם לדמיוננו?.. בין הפותרים נכונה יוגרל פרס...קלטת של "פינוקי עולה לכיתה א'!"

קלייטון.ש

Well-known member
רצון לא מופשט

רצון זה פעולה של המוח. המוח הוא איבר כמו כמו איבר. כמו הלב. כמו שזרם דם בגוף זה פעולה של הלב ככה רצון זה פעולה של המוח.

הרצון שלנו זה לא מה שמשנע את איברנו

מה שמשנע את איברנו זה השרירים שלנו.

Lu Tze

New member
הסיגנל העצבי *הוא* הרצון.

אלא אם אתה מאמין בנפש.

מההה?

הסיגנל הוא חומר מת! אין לו רצון עצמי מתי להשלח או לא!רצון האדם הוא זה שקובע את תנועתו!

Lu Tze

New member
כןןן!

הסיגנל הוא לא חומר מת. הוא לא חומר בכלל. התאים ששולחים ומקבלים את אותו סיגנל, לעומת זאת, הם חומר חי. למעשה, הם כל כך חיים עד שאם הם מתים, גם האדם מת. מה שאתה עושה פה זה להגדיר אקסיומות איך שבא לך (שיש רצון חיצוני מהגוף) ואז דורש מאנשים להסביר אקסיומות שהם בכלל לא מסכימים להן.

אנדרי ז

New member
וואלה

זה בדיוק אותו "חומר מת" הקרוי חשמל (פתח ספר לימוד בהזדמנות) שמניע בין היתר את המחשב שבאמצעותו אתה כותב את דברי החוכמה המדהימים שלך.

רצון האדם הוא לא דבר גשמי

זה כמו שהאהבה שלך היא לא דבר גשמי. והשנאה שלך היא לא דבר גשמי. אבל אתה משום מה מתעקש להאניש את הדברים האלה. אני חושב שסיימנו לעשות דברים כאלה באיזור גן חובה..

אין "מי", יש "מה"

זה המוח. שוב. זה שיש דרך מופשטת לתאר סיטואציה מסוימת ממש , אבל ממש, לא אומר שהמושג המופשט שהמצאנו כדי להבהיר את הסיטואציה הוא-הוא ה"נפש הפועלת" עוד מעט תגיד לי שבלבול זה משהו גשמי, ושהאהבה שלנו היא באמת יישות שגורמת לנו לרצות להיות ביחד. אין שום דבר מאחורי הגירויים הנוירוטרנסמיטרים שמהווה ראייה ליישות אינטיליגנטית כלשהי שדוחפת אותנו. המוח שלנו פועל כמו שהוא פועל משום שזה מועיל לגנים האנוכיים המרכיבים, בין היתר , אותו. גם חיידקים חסרי כל תא עצב נעים - ואין להם שום "רצון" שיניע להם את השוטון הבקטריאלי. הם פשוט נעים כי זה טוב בשבילם לנוע, כי ביותר מרחב יש יותר מזון. לעשות אינבוקציה ליהוה או כל פיה אחרת כל פעם שאנחנו מתארים משהו בלתי-נתפש (בעיקר לאלה שלא מבינים בזה כלום) רק מראה על עוני אינטלקטואלי.

נו באמת ,קולי...../images/Emo9.gif

ממך ציפיתי ליותר....האם אתה מסכים שרצון גורם להזזת השרירים?כן או לא?ברור שכן!אז שוב...רצון>>שינוי פיסיולוגי>>סיגנל נשלח>>השריר זז!...רצון הזיז שריר!...ואם כבר הזכרנו את מערכת העצבים ,אז מה קדם למה לדעתך במערכת הבלתי פריקה הבאה-מוח+נוירון+סיגנל+אקסון+שכבת בידוד לאקסון(מיאלין)+יצור מוליך עצבי(נוירוטרנסמיטר)כתגובה לסיגנל+סינפסה מדוייקת+ רצפטור מותאם למוליך+אנזימי פירוק למוליך.מה קדם למה בדיוק?.....

טרודי

New member
לטיל נגד מטוסים יש רצון?

לטיל יש חיישן שקולט את חום המנוע של מטוס האוייב. הקלט מהחיישן נכנס לרכיב אלקטרוני (צ'יפ מחשב) וגורם להפעלת מעגלים שמזהים "מטרה", ומעגלים שגורמים להזזת כנפוני הטיל, כך שיפנה לכיוון מטוס האוייב. כך הטיל רודף אחרי המטוס ופוגע בו. לאדם יש חיישן, שנקרא "עיניים" שקולט עוגת שוקולד על השולחן לפניו. הקלט מהחיישן נכנס לרכיב ביולוגי (מוח), גורם להפעלת סיגנלים חשמליים שמזהים "מזון", ובכך מפעילים נוירונים הגורמים ליד להישלח לכיוון העוגה. אין כאן שום "רצון". הכל פיזיקה. לו היה בידך מודל שלם של מוחו של אדם כלשהו, היית יכול לחזות בוודאות את התגובה שלו לכל קלט (כלומר: כל דבר שיקלט בחושיו). אמנם מוח האדם הרבה יותר מורכב ממוח של טיל, וגם מכל מוח מלאכותי שיוצר עד כה (נדמה לי שהגיעו עד חרקים), אבל בשביל להסביר אותו לא צריך להמציא ישויות כל-יכולות כל-יודעות אין-סופיות שדורשות שבני-אדם ילפפו רצועות עור על הזרוע כל בוקר.

Trance O Matic

New member
"מודל שלם של מוחו של אדם"

- פרס נובל. קבוצה של מדענים שיפרסמו מודל שלם של מוחו של אדם, אחרי שאני ימות ... ...

טרודי

New member
לא אמרתי שהדבר קרוב

אלא שברמה התיאורטית, המוח הוא דטרמיניסטי כמו כל מערכת פיזיקלית. אנחנו גם מתקשים לפתור את משוואות התנועה של כל הגופים במערכת השמש, אבל זה לא אומר שיש משהו מיסטי שמזיז אותם.

מסכים. מה שאני במיוחד מתנגד לו,

זה להגיד "אנחנו לא יודעים בדיוק איך זה קורה, לכן יהוה בומבלה פינחס יצר את זה" אם אתה לא יודע מה זה , זה רק אומר שאתה לא יודע מה זה . אנשים שמבססים את הידע שלהם על סמך מה שהם אינם יודעים חושפים דבר מאוד מביך על אופיים ועל בינתם.

למעלה