החזרת אהבה

גל סופר

New member
אין על זה וויכוח בכלל...

אתה צודק בהחלט, אך לא על זה הוויכוח. הוויכוח מלכתחילה היה על זה שנטען ש"לשמות אין כוח מעצמם" או "חריטה של שם לא תעשה כלום", רק באתי לציין שזה לא חייב להיות נכון.

RainBird

New member
אתה צודק. לפעמים לשם לבד יש כוח. לפעמים לכוונה לבד יש כוח- אבל כמובן ששימוש של שניהם במקביל הוא חיוני לכל עוסק רציני במאגיה.

אורי רז

New member
אני רוצה לחדד נקודה

"עכשיו, אם אתה יכול לבוא ולומר שספר כמו "מפתח שלמה" או הגרימואר של ארמדל בטוחים לשימוש שאתה אפילו לא יודע מי חיבר אותם... יש ספק, בהחלט." למיטב ידיעתי רק מיעוט הספרים בתחום נכתבו על ידי מחבר מזוהה בוודאות ומבלי להסתמך באופן משמעותי (הן ישירות והן בעקיפין) על ספרים שהמחבר שלהם לא מזוהה. שאלת המחבר שולית היא שולית בעיני. אם יש טקסט שנמצא בדפוס בגרסה יציבה מזה 500 שנה ואנשים אומרים לי מנסיונם שהוא עובד בשבילם, אני אשתמש בו למרות שאין לי מושג קלוש מי המחבר שלו, בעוד שיהיו לי ספיקות לגבי טקסטים אחרים שיש לי מושג ברור יותר מי חיבר ו\או עיבד אותם אבל אף אחד לא אמר לי שהוא עובד מנסיון אישי.

גל סופר

New member
הדוגמא שלי מלכתחילה לא הייתה טובה

"מפתח שלמה" הוא באמת קצת בעייתי. מה דעתך על ספר כמו "מפעלות אלקים"? שם גם נכתב "בשביל להגן על הבית מפני גנבים תכתוב על קלף צבי....", הנה, זאת "רק" כתיבה...

אורי רז

New member
במקרים מסויימים הגישה של היהדות היא

שלא צריך להבין - מספיק להאמין ו\או לעשות, כפי שטענתי בדיון הזה. ספציפית, פעמיים הצעתי לאנשים סגולה (כל אחד סגולה שונה) מהפרק המוזכר עם הסבר מינימלי וחלקי, ובשני המקרים חזרו אלי ואמרו לי שהסגולות עבדו עבורם. אם לחזור לאותו דיון ולדברים שנאמרו לפני שנולדתי - ההבנה פחות חשובה מהשגת המטרה. יש לפניך שתי תרופות, אחת שאתה מבין איך היא עובדת אבל מנסיון לא יעילה עבורך, והשנייה שאתה לא מבין איך היא עובדת אבל מנסיון היא יעילה עבורך. את מי תעדיף ? ואם תגלה שהראשונה היא תרופה חדשה שעברה מבדקי FDA והשנייה היא "עממית" ונמכרת ללא מבדקי FDA תחת 'grandfather rules' ? המבחן הסופי הוא מבחן התוצאה, שלא פעם מצריך יותר אומץ מהבנה, וע"ע אספירין ותלידומיד.

neophile

New member
מציאות נזילה

השאלה היא אם זה לא אומר משהו על המציאות שלנו...? שהיא יותר נזילה ממה שהיא נראית ומה שעומד בפני הגשמת הרצון שלנו הוא לא איזה חוקים עולמיים...אלה ההתניות של בני אדם מסביבנו , שכמו גלי רדיו מעצבים את האפשרויות סביבנו . אין לי שום בעיה עם מרשמים מאגיים מכל דת ומסורת ... יש לי בעיה עם להשתמש בעובדה שלמשהו יש השפעה כדי להוכיח את עליונותה של דת כזאת או אחרת... אם נבחן את זה בעיניים אובייקטיביות , המרשמים האלה עובדים בגלל שמאמינים בהם (מאמינים ברבים) האם יש איזה טאבו שאומר שאם אני משתמש במרשם מסויים אני חייב לקבל על עצמי את כל הפאראדיגמה ? זאת התנייה...והיא מיותרת לחלוטין .

Bastat

New member
חבר יקר ../images/Emo8.gif

הספרים הללו מבחינתי הם בהחלט חלק בלתי נפרד מפסגת העולם....לא פעם יצא לי לדפדף בצעירותי בספר "רזיאל המלאך" והאמן לי זהו ספר מאוד מאוד עוצמתי. אני מסכימה איתך בהחלט שלרב מי שאין לו את המיומנות הבסיסית לא יצליח ליצור מציאות אבל אני עדיין חושבת שזה חוסר אחריות להוציא אינפורמציה מסויימת זו למטרה כל כך לא נעלה - ולקחת את הסיכון של אפילו -1 ל- מילון שזה יעבוד ותאמין לי אם זה יעבוד אוי ואבוי.....

gwizard

New member
אני מבין אותך

אך אני לא מסכים עם הגישה של security through obscurity. המידע הזה זמין בכל כך הרבה דרכים היום שממש אין טעם להסתיר אותו. מה שכן, צריכים לתת הסבר מפורט למה לא כדאי ל-neophyte להתעסק עם זה ומה התוצאות אשר עלולות להיגרם לו ולכל סביבתו. תחשבי על זה במובן כזה, אם היו אומרים לך "אסור" - לא היית רוצה לעשות את זה יותר ? אבל אם מצד שני אומרים לך "מותר, אבל אם תעשי א אז קרוב לוודאי יקרה לך ב, ג ו-ד". היית חושבת פעמיים, לא ?

למעלה