החזרת אהבה

Bastat

New member
כשמך כן את ../images/Emo190.gif

וחבל מאוד שאת לא מתאפקת..... ידע הוא דבר יקר ערך ולפעמים מרב שהוא יקר הוא יכול לעלות בחיים מייעצת לך להתאמן על להתאפק מה שעשית הוא חסר אחריות

Bastat

New member
death certificate וגל סופר

ההודעה למעלה ממני מיועדת לך ולגל סופר ושוב אני אחדד באם יש לכם ידע או אינפורמציה מספרים גבוהים אלו תהיו חכמים ותדעו למי לתת אינפורמציה זו ולא תזמנו חורבן עליכם ועל מבקש הבקשה ושוב.....להתאפק זה דבר חשוב בחיים ובלמידה אז תלמדו להתאפק

gwizard

New member
לא לדאוג

אני מכיר היטב את סוג המאגיה הזו וה-"מתכון" בכלל לא שלם. אין לי שום שמץ של מושג לגבי מה באמת כתוב בספר הרזים כי אני לא יהודי ולא מזיז לי מספרי קבלה בגרוש, אבל שמות סתם ככה לא יתנו כלום לאף אחד. בסטט - הספרים האלו הם ממש לא פסגת העולם כי עדיין, מי שאין לו מיומנות בסיסית ביסודות הכישוף לא יוכל לעשות כלום. אפילו אם את לוקחת את החומרים המתאימים, עוברת את הטיהור המתאים, חורטת את השמות ואת החותמים ואת החתימות המתאימות בתאריכים ושעות המתאימות - אפילו אז זה לא יעזור לך כי בלי אמונה אי אפשר לעשות כלום. ואמונה זה לא משהו שאפשר ללמוד מטקסט.

גל סופר

New member
זה לא שספר הרזים הוא ספר קבלה יהודי

ולדעתי... "שמות סתם ככה" יכולים לתת הרבה כשיודעים להשתמש בהם. גם בקמעות [יהודים, כמו קמעות מרזיאל המלאך] כתובים "שמות סתם ככה", האם זה אומר שהם לא ישפיעו?... אני לא חושב...

gwizard

New member
כל אחד ומה שהוא מאמין בו

אני אישית לא חושב ששם בלבד יתן השפעה כלשהיא. כדי שכן תהיה השפעה צריכה להיות אמונה ועוד מרכיבים שכל מכשף שנה ראשונה מכיר ויודע. אם אתה מאמין בכך שלחרוט שם של מלאך מסויים יתן לך סגולות אז תהיה בריא, אך הניסיון שלי מצביע אחרת.

גל סופר

New member
למען האמת, זאת האמונה הרווחת

אני לא מאמין שחריטה סתמית של שם של מלאך יתן לי משהו, אבל אני כן מאמין שכתיבת קמיע בצורה מסוימת- גם ללא כל "אמונה" שהיא בדבר- תתן המון. קח לדוגמא את האנשים שטוענים ש: "בהתחלה לא האמנתי לכל השטויות האלו, אחרי השימוש בקמיע באמת הרגשתי יותר טוב!". אולי הם שקרנים, אבל אולי הם לא. אדם צריך להבין את פעולת הקמיע בו הוא משתמש? על אותו ההיגיון.

neophile

New member
יש שני סוגי קמעות! ../images/Emo13.gif

בעקבות הדיון שלך עם אורי אני מניח שאפשר לחלק את הקמעות לפחות ל2 קבוצות אלו שמתבססים על אמונה קולקטיבית , שהכוח שלהם נובע מכך שהם "יהודים" שלא מתבססים על "הוראות משתמש" אלה על פורמולה אחידה , לכן ככל שיותר אנשים יאמינו בכוחם כך הם יהיו יותר אפקטיבים . הסוג השני מתבסס על "הוראת משתמש" , העדפות אישיות כשיש לו מטרה ספציפית יותר. אם הייתי מחפש מטרה כללית כמו "הצלחה באהבה , קרירה ושאר ירקות" הייתי הולך על קמיע מהסוג הראשון . כמובן שזה בתנאי שאני מעוניין בהצלחה, אהבה קריירה ושאר מושגים כלליים כפי שהקולקטיב היהודי מגדיר אותם. לעומת זאת אם אני מתחבר יותר לתרבות אחרת אני ישתמש בקמעות שלה . אם אני לא רוצה להתפשר על ראיית העולם האינדווידואלית שלי וליצור את המציאות כפי שאני רוצה, אני ישתמש בסוג השני . מן הסתם הוא יותר "כאוטי" במהותו , לכן לא תהיה לי בעיה להשתמש במוטיבים יהודיים ומצרים וכל מה שבא לי...כל עוד כל הדברים מתחברים .

גל סופר

New member
זאת נראת לי כמו מסקנה נכונה...

אני לא חושב שבקבלה המעשית ניתן למצוא תרגילי וויזואליזציה והטענת קמיע [אינני בטוח בקשר לנושא הזה, אך לא מצאתי קמיע שאמור להיטען אנרגטית], לעומת זאת במאגיה כן וכנראה שזה ההבדל המהותי.

neophile

New member
סביר להניח שכן

אני עוד לא בטוח בקשר לנושא אבל אני מאמין שכן יש "הטענות קמיע" יהודיים , בצורה של תפילה מסויימת. הדיון עם אורי ומה שמצאתי במג'יק הביא אותי לנסות את הטכניקה של לקרוא פסוקים מספר תהילים שמתחילים באות מסויימת ,בהחלט היה לי כאב באיבר המסויים הזה, ונראה שזה עבד ,היום הרבה פחות כואב לי ואני ינסה את זה יותר מאוחר שוב. אחד העקרונות הכי חשובים בכאוס מג'יק זה שתהיה לי היכולת להשתמש בפאראדיגמות בלי להיות עבד להם ,בלי שזה יתנגש עם הרצון האינדווידואלי שלי .

גל סופר

New member
אבל גם התפילה הזאת

לא תחשב ל"טעינה אנרגטית" של ממש, זאת לפחות דעתי... אולי השמות עצמם מעניקים אנרגיה לחפץ?...

RainBird

New member
למה לא? לשמות יש כוח. על ידי אמירה או תפילה אליהם ניתן לעורר את האגרגורים הנכונים כדי שיטענו את הקמיע בעצמם. ארדן.

gwizard

New member
לשמות אכן יש כוח, אבל...

סתם לומר את השם לא בהכרח מעורר את הכוח הזה. ארדן ושחר אמרו נכון לגבי אגרגורים, אך אולי שכחתם שלכל אגרגור צריך מפתח מתאים. למה אתם חושבים שכל כך מתעקשים על חתימה של כל מלאך שתהיה מדוייקת ? בדיוק בגלל זה. דבר שני, אפילו אם נניח לרגע כי סתם אמירת שם ספציפי גורמת להתעוררות האגרגור, הוא עדיין יפעל ללא שום הכוונה. זה כמו ללחוץ על גז ולעזוב את ההגה - מתכון בטוח לתאונה. אני מקווה כי הסברתי את עצמי מובן.

RainBird

New member
מה שאני מסיק זה שכמו עם הגרימוארים האחרים, סביר להניח שהמפתח הוא לא בטקסט אלא משהו שנלמד מראש על ידי המורה לפני נתינת הגרימואר, כדי למנוע שימוש לרעה. או שלא ../images/Emo13.gif

גל סופר

New member
לא "בהכרח"

בדיוק כמו שאמרת, זה לא בהכרח יעורר את הכוח, אבל כנראה שכשכתבו את אותם קמיעות חשבו על זה. בכל אופן, איך אפשר להסביר ספרים כמו "ספר הרזים" ו"מפתח שלמה" (אני מתכוון לגירסא של Gollancz)? שרלטנות? ושלא נדבר על כל שאר ספרי הקבלה המעשית כמו "מפעלות אלוקים" ו"רזיאל המלאך" שגם הם מציגים את זה ככה. "אם תגיד את השם X יקרה X" או "במידה ותרצה לעשות X תגיד X"...

neophile

New member
"קסם עממי"

אני מניח שזה סוג של קסם "עממי" שלא דורש ממך להפעיל את השכל

גל סופר

New member
אבל הוא בכל זאת פועל

מה שאומר שיש בזה כוח והדברים הנכתבים שם אמינים מספיק, לא? אז אם נכתב ב"מפתח שלמה" שצריך לחרוט שם מסוים בכדי להגן על עצמך ממים ואש, כנראה שזה אמיתי מספיק, לא?

RainBird

New member
הוויכוח מה אמיתי ומה לא הוא עקר בעיקר כמו נושאים של מאגיה. לשמות משל עצמם יש כוח, כן. ללחשים וגרימוארים יש כוח- אבל זה ידוע שיש גם מלכודות אנרגטיות ואחרות בספרים מהסוג הזה גם כדי להבדיל בין הראויים ללא ראויים וגם עבור אלו שעשויים לעשות בספרים שימוש קלוקל. מומלץ לפני שימוש בכל שם לחקור עליו ביותר ממקור אחד. עכשיו, אם אתה יכול לבוא ולומר שספר כמו "מפתח שלמה" או הגרימואר של ארמדל בטוחים לשימוש שאתה אפילו לא יודע מי חיבר אותם... יש ספק, בהחלט.

למעלה