החור השחור וחז"ל

giingiit

New member
צודק. אני מסכימה איתך לו

הגמרא היתה ספר מדעי, אבל היא לא. כדי להבין בדיוק נמרץ למה חז"ל התכוונו, צריך ללמוד גמרא. אני לא לומדת גמרא, אז לא יכולה בהינף יד להסביר לך את כל הגמרות ולחז"ל לא חשוב היה במיוחד אם כופר אחד ירצה הוכחה שהם ידעו את מה שהם ידעו. הם ידעו לפני זמנם שיש כוכבים שאינם מאירים וידעו שיש כוכבים שמתים. תסיק מזה מה שנוח לך. זה מזכיר לי את דברי הרמב"ם על שלוש הכיתות שלומדות גמרא. אחפש ואביא לך את הלינק לזה (אם יש את זה באינטרנט) שתראה מה הרמב"ם חושב על אלו ששמו עצמם מבקרים לדברי חז"ל. בברכה תמנה

עידו10

New member
גם הגמרא אינה ספר מדע! איזה כיף!

אני פשוט מאושר היום, ג´ינג´ית מודה שאין כלום מן המדע בדברי חז"ל! לכן- אם אין דברים אלו מדעיים, בהכרח הם רק סיפורים, מיתוסים ואמונות! תודה ג´ינג´ית, עשית לי את היום.

giingiit

New member
טיפש תמיד נשאר טיפש

תלמד עברית. איפה כתבתי שאין בדברי חז"ל אמת מדעית? אתה פשוט אדם טיפש ונמאס לי להגיב לך. אין לך את היכולת לדון ברצינות בסוגיות ואין לי חשק לדון ברמה של כיתה א´. לך תלמד מאחותך איך לחשוב.

עידו10

New member
להיפך- חז"ל חשבו כמו אחותי

לא אני. טיפש? תודה רבה, רק מזלי שאני לא "חכם כמוך" שחי באשליות ובהזיות. אשמח להיות טיפש מציאותי ולא חכם שחי באשליות. סוגיות? אילו סוגיות? את מצהירה שאין כלום מן המדע בדברי חז"ל ואחר כך מתפלאת שקוראים לדבריהם אגדות? אם אין בהם כלום מן המדע, איך תקראי לדבריהם?

אנדרי ז

New member
מעניין מאוד

אפילו המדע של היום לא יכול אלא להעריך את המספר הכולל של הכוכבים, ובוודאי שאת זה של החורים השחורים. איפה בדיוק הביאו חז"ל את המספר ה"מדוייק"?

giingiit

New member
פה

[ברכות לב] "ותאמר ציון עזבני הק והק שכחני"...אמר ריש-לקיש: אמרה כנסת ישראל לפני הקדוש ברוך הוא - רבונו של עולם, אדם נושא אשה על אשתו הראשונה, זוכר מעשה הראשונה, אתה עזבתני ושכחתני? אמר לה הקדוש ברוך הוא - בתי יב´ מזלות בראשתי ברקיע, ועל כל מזל ומזל בראתי לו שלושים חיל, ועל כל חיל וחיל בראתי לו שלושים לגיון ועל כל לגיון ולגיון בראתי לו שלשים רהטון, ועל כל רהטון ורהטון בראתי לו שלשים קרטון ועל כל קרטון וקרטון בראתי לו שלשים גסטרא, ועל כל גסטרא וגסטרא תליתי בו שלוש מאות ושים וחמשה אלפי ריבוא כוכבים כנגד ימות החמה, וכולן לא בראתי אלא בשבילך, ואת אומרת עזבתני ושכחתני"?? סיכום מערכות הכוכבים שברא הקדוש ברוך הוא בשביל ישראל ניתן לחישוב ישיר ופשוט: 12x30x30x30x30x30x365x100,000= 1,064,340,000,000,000,000 טנטליון אפשר לראות בבירור וגם המדע די התישר על הנקודה הזו, שהכוכבים אינם נמצאים סתם באנרכיה אלא מסודרים בקבוצות, כלומר, יש סדר קוסמי כל שהוא לא? שבוע טוב תמנה

אנדרי ז

New member
סליחה סליחה

קודם כל מנין לך שהכוונה פה לכוכבים? ושנית כל, אמרת שחז"ל ידעו את מספר הכוכבים המדוייק, למרות שאפילו המדע לא יודע אותו עד עצם היום הזה. אז מנין לך שזה אכן המספר הנכון? ואם כן אז נכון למה? לכל היקום או רק ליקום הנצפה? אני מקווה שידוע לך ההבדל בין השניים.

giingiit

New member
התשובה ברורה לא?

כתוב הרי "אלפי ריבוא כוכבים". אם הכוונה אינה לכוכבים, למה לכתוב כוכבים? ובקשר למספר הנכון, תצטרך לחכות עד שהמדע יתיישר עם הקו התורני. זה יקרה בסופו של דבר. שבוע טוב תמנה

giingiit

New member
אגב

דוד המלך אומר בתהילים קמז: "מונה מספר לכוכבים" כלומר, רק בורא עולם יודע את מספרם המדוייק של הכוכבים. בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
עכשיו נהיית לנו נביאה?

את כבר מכירה את התגליות העתידיות של המדע? כל הכבוד לך! בואי תספרי אותן גם לנו. חבל על המאמצים של כל אותם חוקרים מסכנים שמבזבזים את חייהם לשווא בניסיון לגלות מה שלך כבר ידוע מזמן. טענה יפה. רק אלוהים יודע את מספר הכוכבים וכהוכחה הרי המספר כפי שהוא גילה אותו לחז"ל. אבל אם רק אלוהים מכיר את המספר האמיתי, איך אנחנו אמורים לבדוק אם המספר שבידי חז"ל נכון?

עם כל הכבוד,

להסיק את מציאותם של החורים השחורים, אנדרי, היה אפשר גם כמו שמישהו כתב פה, עוד בתקופתו של אינשטיין, הרבה לפני שגילו אחד. אז מה היה אינשטיין? נביא? ואפשר לבדוק שהמספר של חז"ל נכון, ע"י זה שכמו כל דבר, לאט לאט ההערכה המדעית של מספר הכוכבים תלך ותתקרב אל המספר של חז"ל.

אנדרי ז

New member
איינשטיין היה כמובן מדען

ואכן הסיקו על סמך התיאוריות שלו את קיומם של חורים שחורים, ורק לאחר מספר עשורים התגלו עדויות ראשונות שנוטות לאשר את קיומם. זה רק מחזק את התיאוריות של איינשטיין. כך עובד המדע, באמצעות חיזוי על סמך תיאוריות. באופן זה תיאוריה יכולה להתגלות כנכונה או כשגויה. תמנה לא באה כמו איש מדע לחזות דבר מסויים על סמך תיאוריה. היא אמרה את דברה בביטחון מוחלט, כאילו שאין שום סיכוי שזה לא יהיה כך. לכן בצדק באתי וטענתי שהיא חושבת את עצמה לנביאה.

לא,

כי היא לא המציאה את זה. חז"ל אמרו את זה. תראה, אנחנו מאמינים, ולכן אנחנו בטוחים שזה נכון. זהו.

אנדרי ז

New member
ושוב התכנסנו אל האמונה העיוורת

מדי כמה זמן אתם מראים את פרצופכם האמיתי, זה שמנסה להשתמש בלוגיקה רק כתירוץ, כשבסופו של דבר שום היגיון בריא לא באמת יכול להתקרב אליכם בגלל אמונתכם העיוורת. שתהיו לי בריאים.

אמרתי לך, תחזור אלי

כשזה יווכח כנכון, ואז נדבר. ובאותו המטבע - "מדי כמה זמן אתם מראים את פרצופכם האמיתי, זה שמנסה להשתמש בלוגיקה רק כתירוץ, כשבסופו של דבר שום היגיון בריא לא באמת יכול להתקרב אליכם בגלל שאתם משתדלים בכל כוחכם לכפור בתורה, כי הדבר האחרון שבא לכם זה שתיאלצו לשמור מצוות, שלדעתכם זה דבר כל כך מגביל ומעיק, ואם רוצים להאמין שהכל חומר, ואז אתם יכולי לחגוג בתאוות בשרים. שתהיו לי בריאים."

אנדרי ז

New member
כשמה ייווכח כנכון?

קודם כל גם אם היית מוכיח ללא כל צל ספק את קיומו של אלוהים, עדיין לא הייתי מוצא בזה שום סיבה לשנות באופן קיצוני את אורח החיים שלי ולהפוך את עצמי לעבד מרצון של איזו ישות על. אז אתה לא מפחיד אותי, וגם הגיע הזמן שתפסיק להשתמש במילה המגעילה "כפירה". אתה מתחיל להזכיר לי את האינקוויזיציה הספרדית עם המילה הזאת. ואחרי כל אלה, עוד נשאר לכן כמובן להוכיח את החלומות בהקיץ שלכם. I wouldn´t hold my breadth.

verdun

New member
מתי ראית שהערכה מדעית "מתכנסת"...

...להזיה של חז"ל ? ´שכמו כל דבר, לאט לאט ההערכה המדעית של מספר הכוכבים תלך ותתקרב אל המספר של חז"ל´ מה זה "שכמו כל דבר"? מי ספר לך על השטות הזו?

למעלה