"הזונה המאושרת"?

Berethor

New member
../images/Emo6.gif

נושא קשה אבל משפט מצחיק..

Xylophone

New member
למה הכחשה?

אני אמרתי. למדתי את זה מנסיון חיי ומסיפורים אישיים של נשים שפגשנו אני ובני משפחתי. רק כי זה לא תואם מה שאת חושבת ישר זה הכחשה??? לא יכול להיות שאת תמיד צודקת. תצאי מזה.

מתנצלת ../images/Emo140.gif../images/Emo250.gif את צודקת הצורה לא לעניין

והנושא אכן רגיש בעיני וגורם לי לאבד כל שליטה שעוד איכשהו יש לי, כי אני מודה שבאופן כללי אני כזו. מחקתי את רוב ההודעות שלי [השארתי את אלו שלדעתי בסדר] כמובן שאיתן נמחקו הודעות גם של אחרים. מי שרוצה לשחזר את ההודעה/ות שלו שישלח לי מסר ואני אשלח לו את תוכן ההודעות שלו. לגבי המשפט הספציפי על היותך סטודנטית לעבודה סוציאלית - ממש לא הבנת אותי נכון אם את חושבת שזה מבטל אותך כאדם. הכוונה שלי היתה כאן, שמפתיע אותי שמי שלומדת את זה במסגרת התואר שלה ולומדת על כל ההשפעות הפסיכולוגיות/נפשיות ההרסניות שיש למקצוע הזה ועל "הבחירות" שמובילות נשים לשם - תגיד דבר כזה. זה נאמר באמת ממקום של תמיהה. אבל אם את רואה בזה פגיעה - אני מתנצלת גם עליו. וזה לא קשור בכלל למה עשית בחייך ומה אני יודעת עליך או לא, אלה למה שאני יודעת על תוכן הלימודים בעבודה סוציאלית. ובטח לא על הסיבות שהובילו אותך למקצוע. פשוט אין קשר. ולגבי משפט הנגד שלך - צודקת. אכן מנהלת פורום לא צריכה לנהוג כך ואני חושבת שמהבחינה הזו אני אכן לא מתאימה לנהל את הפורום. ואין לי בעיה להעביר את המושכות למישהו אחר. מלכתחילה לא דרשתי לעצמי את הניהול ודחיתי את הבקשות אלי יותר משנה. אני כאן כי הפורום הזה יקר וחשוב לי ולא כי אני חושבת שאני ראויה. ואני מוכנה לקבל ביקורת ואפילו שמחה לקבל אותה, כי כן יש לי רצון לפעול בצורה הנכונה, גם אם אני לא תמיד מצליחה. "לא הצגתי שום דיעה פרו-אונס, שום דיעה שוביניסטית, ושום דיעה המורידה מערכן של נשים. זאת הנקודת מבט שלך." - כמו שכתבתי לך באחת ההודעות שנמחקה, אני לא חושבת שאת רוצה או חושבת שאת מעודדת אונס. אני טוענת שזו ההשלכה של דעות כאלה ואני רואה את ההשלכה הזו בשטח. את יכולה לחלוק עלי, אבל זו דעתי. דעתי היא שהבעת דעות מסוג זה מכשירה את שרץ ונותנת לגיטימציה לגברים לצרוך זנות כשברור לכולנו שגם אם נניח את צודקת ויש מישהי שבחרה בזה וטוב לה, היא מקרה כ"כ בודד ושולי שזה לא רלוונטי לתחום שמגלגל בתוכו ים של ניצול מהרמות הגרועות ביותר. ובלי קשר לשירשור על זנות, אני מצטערת, אני לא שונאת מיניות! - גם אני לא. ואני לא שונאת אנשים שעוסקים בזה, - גם אני לא. אני לא שונאת את זה שגברים אוהבים את זה, - גם אני לא. אני לא חושבת שכל הנשים סובלות בגלל זה, - גם אני לא. לא חושבת שכל הנשים שמתפשרות עושות לעצמן בהכרח טראומות נוראיות, - אמממ.. התשובה שלי לכאן מורכבת יותר מכן או לא.... לא חושבת שרוב הגברים שוביניסטיים ופוגעים בנשים מינית, - אני חושבת שהחברה שלנו ככלל שוביניסטית ופוגעת בנשים וזה כולל את הנשים עצמן. יש כמה, כפי הנראה ממש לא הרוב, כי אז לא היינו חיים ככה, שלא כאלה [גברים ונשים כאחד]. ולשמחתי האחוז שהלם הולך וגדל. לא יודעת כמה כאלה יש באחוזים. אין לי מושג. וכן - יש גם הרבה מאוד נשים שוביניסטיות. לא חושבת שכולן פה בפורום אמיניות מבחירה, - יש מישהו שחושב שכן???? ולא, לא חושבת שכל הזונות בעולם אין להן בחירה. - טוב, כאן את יודעת שאני חושבת אחרת.. למה אני צריכה לפחד שעל כל משפט שלי יגידו לי שאני פרו-אונס?! - אם את אומרת משהו, תקחי בחשבון שלא יסכימו איתך ושזה מה שיחשבו. כמו שזכותך לחשוב שלזנות יש בחירה זכותי לחשוב שאמירה כזו מעודדת אונס גם אם את לא חושבת ככה ולא מתכוונת לזה כשאת אומרת את זה. וזו נקודה שאני לא בטוחה שהבנת, אני לא חושבת שאת ~רוצה~ לעודד אונס, אבל לפעמים אנחנו עושים דברים בלי להבין את ההשלכות שלהם ומקבלים תוצאות שלא התכוונו להם. ולדעתי אמירה כזו יוצרת תוצאה כזו.

my little world

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה על ההתיחסות ../images/Emo23.gif

זה בסדר, אני יודעת שזה נושא שמאוד חשוב לך לקדם מודעות אליו, וזה באמת נושא מאוד חשוב. יש לי הרגשה שלעיתים מטפלים בסימפטומים ולא במקור הבעיה שהיא חינוך וידע. לא מלמדים בבתי ספר בארץ לכבד את האחר! פשוט לא מלמדים, לפחות לא בבתי ספר רגילים עירוניים כמו זה שהייתי בו. אין שום כבוד לגופו של האחר, לרגשותיו, וילדים לא מודעים כלל ולא רוצים להיות מודעים לאיזה השפעה על אחרים יש להתנהגותם. ואני מכירה מספיק אנשים שבית הספר היווה אחד הטראומות הגדולות בשבילם. (ואני ביניהם). אז איך אפשר לצפות שילד שגדל ככה יכבד גוף של אדם אחר כשהוא גדל? אולי גם חלק מהנשים פונות לתחומים כאלה מבורות התחלתית או כי לא לימדו אותן מעולם לכבד את גופן... התרבות היום היא כולה מינית, טלויזיה, אינטרנט הכל נהיה חשוף ופתוח, הפכו משהו שהוא אינסטינקט בסיסי של האדם למשהו לגיטימי לבטא אותו בפתיחות יתרה. אין סרט בטלויזיה בלי סצנה מינית, אין ילד שמגיל 13 לא רואה על בסיס שבועי/יומי סרטי פורנו, ההורים מלבישים את הילדות בנות ה6 שלהן בבגדים סקסיים, רוב הפרסומות הופכות את גוף האדם לשוק בשר כדי למכור מוצרים... כל החברה מעודדת חוסר כבוד לגוף. וזה הדור החדש שגדל בתוך זה, איך הם ידעו בכלל שצריך לנהוג באישה לא כמו בסרט פורנו? איך אישה תדע שלא צריכים לנהוג בה כמו בסרט פורנו? הם פשוט לא יודעים. כל היופי של האינטימיות בין שני אנשים, ומיניות שמתבטאת כאהבה הולך ומטתשטש. לא פלא שהרבה נשים מרגישות אמיניות, כי בתוך כל התרבות הזנותית הזאת הן באמת נראות כאלה. ותכלס כשהכל בחברה כזה זנותי, אני לא אתפלא אם בנות תמימות מרגישות שהן שכבו כבר עם כל כך הרבה בחורים, אז למה לא לעשות את זה בכסף. אני אומרת את כל זה ואני לא יודעת איך זה בכלל פתיר...... אגב, לא למדתי שום דבר על זנות במהלך שנת הלימודים הזאת, לא יודעת אם זה בכלל כלול בלימודים, וממש חבל לי אם לא. אתמול בדיוק חשבתי שמלמדים אותנו על כל סוגי התרבויות בארץ אבל לא על סוגי הנטיות המיניות השונות. זה נושא מאוד חשוב ונפוץ, אני מאוד אצטער אם לא יהיה על זה שום מאמר מכל ה90 שצריכה לקרוא לכל מבחן.

../images/Emo24.gif שמחה שקיבלת את התנצלותי ../images/Emo23.gif

מסכימה עם כל מה שכתבת, אם כי זה לא נוגע ישירות לדיון שלנו. אני חושבת שהכל מתחיל ונגמר בחינוך. זו האמונה הכי גדולה שלי וזו הסיבה שאני משקיעה המון בחינוך של הבנות שלי. אני יכולה לעודד אותך שבבי"ס של הבנות שלי יש בדיוק את כל הדברים עליהם את מדברת. וכל יום אני אומרת לעצמי תודה שהן שם ויודעת למרות שזה עולה לי בדמים לא רק מבחינה כספית - זה שווה כל טיפת דם. לגבי תוכן הלימודים שלך: אחותי היא עובדת סוציאלית אז הנחתי שלמדת את זה, אבל במחשבה שניה, היא אמרה לי פעם כשנעזרתי בה לגבי ספור מחריד של חברה שהבת שלה מותקפת ע"י האבא והבן שאחת הסיבות שהרווחה כושלת בטיפול בסיטואציות כאלה, היא כי לא מלמדים אותם איך באמת להתמודד. [העו"ס שטיפלו בהם לאורך השנים - כל אחד ואחת היו יותר גרועים מקודם..] היא אמרה שרק קוראים איזה מאמר או משהו כזה. כנראה שהידע שיש לה הוא כי היא למדה קודם בחוג המשולב למדעי החברה - פסיכולוגיה, סוציולוגיה וקרימנולוגיה. בכל אופן, אין לי ספק שתלמדי, אם עוד לא למדת, על מצבי דיסוציאציה (ניתוקים) ועל הנזקים של זה וממה זה נובע. כשתלמדי את זה, תזכרי, שאין זונה או חשפנית שלא נכנסת למצב כזה כדי לשרוד את העבודה שהיא עושה. ואז אולי תביני למה אני אומרת שאין דבר כזה זונה מבחירה. ועוד יותר, למה אין משמעות לזה שהיא אומרת שזה מבחירה ושטוב לה. או שלא...

my little world

New member
לא יודעת אם להמשיך את הנושא

הוא כבר נדחק הצידה.... אני ממש שמחה שהבנות שלך לומדות בבית ספר טוב, אם יש משהו ששוה להשקיע בו כסף זה זה. ממש מעניין אותי איזה בית ספר זה, אם יתחשק לך תספרי לי באחד המפגשים. הבנתי שגם בתי ספר אנטרופוסופים הם ממש טובים וממש מלמדים כבוד אחד לשני ומפתחים את הכישרונות הייחודיים בכל אחד (חברה שלי לומדת את זה). האמת שהחוג לעבודה סוציאלית להפתעתי הוא אחד העמוסים, יש לנו המוןןןןןן לקרוא והמון מבחנים ועבודות ועבודת שטח כבר מהשנה הראשונה. שאלתי היום חברה שלי שהיא נציגת חוג למה לא מלמדים על נטיות מיניות וההשפעה של זה, אז אמרה שיש הרבה התנגדות לזה מהאוכלוסיה הערבית שלומדת איתנו (הם מעל 50% מהכיתה). אבל אמרה שהם מנסים בכל זאת להכניס את זה ולחשוף אנשים. שנה הבאה יהיה לי קורס פסיכופטולוגיה, אני מאמינה שיהיה שם על ניתוקים גם כן. אגב מעניינת אותי ההתיחסות שלך לדברים הקרובים לנושא כמו שחקניות פורנו מקצועיות, חשפניות, שחקניות טלויזיה שמתנשקות ומתמזמזות בסרטיםכולל סצנות סקס (מפוברקות אבל הן עדיין כמעט לא לבושות).

הבנות שלי לומדות בחינוך אנתרופוסופי ../images/Emo13.gif

ההתייחסות שלי לכל אותם תחומים לא רחוקה מההתייחסות לזנות. לא רואה הבדל משמעותי בין חשפנית לזונה. לפחות לא פה בארץ. נוגעים בהן והן מבצעות אקטים אורלים. ההבדל הוא בעיני מאוד קטן בתכלס'. יותר בתפיסה החברתית. (שפחות מזלזלת בחשפניות) שכחת את הדוגמניות.... בגדול, כל דבר שמחפיץ אישה מבחינה מינית הוא בעיני פסול. כי גם עם הדוגמנית עצמה לא סובלת, המסר שעובר דרך אותה פרסומת פוגע בנשים באשר הן. לגבי שחקניות - כאן יש לי הרבה דילמות ואמביוולנטיות. מצד אחד - אני חושבת שזה מאוד בעייתי. מצד שני, לפעמים אני חושבת על סרטים שרוצים להעביר מסר מסויים והאם ניתן אחרת. אני חושבת שברוב המוחלט של המקרים, הקטעים של הסקס מיותרים לחלוטין והם סתם תופסות של במאים/תסריטיאים שפונים למיניות שבחברה. במקרה הזה - אין לי שאלה ואני בהחלט נגד. שוב, לא בהכרח בגלל שהשחקן סובל, כמו מהסיבה שזה חברתית מסר לא ראוי. אגב, שמעתי על יותר משחקנית אחת שהשתתפה בקטעים מיניים, לפעמים תיאורי אונס, שכתבה שעברה חוויה קשה. וזה נכון גם לגבי שחקנים בתאטרון. לא רק קולנוע. ההבדל בין הדברים, הוא ברמת הפגיעה באישה עצמה שעוסקת בהם. מבחינה חברתית - כולם רעות חולות.

my little world

New member
יש גם

מצב של טראומה עקיפה, למשל של עובדים סוציאליים שמקשיבים כל היום לסיפורי אונס. ואני משארת שגם שחקניות שמשחקות קטעים כאלה מרגישות ככה....

לגבי עו"ס ומטפלים - זה נכון הטראומה העקיפה

לגבי השחקניות - אלו שאני שמעתי, דברו על טראומה ממה שעשו להם נטו באותו קטע. לא ממשהו עקיף.

Xylophone

New member
מעל 50% מהכיתה../images/Emo5.gif

לא חושבת שהיו תוצאות טובות אם כול כך הרבה ערבים הולכים להיות העובדים הסוציאלים שלנו

my little world

New member
חחחח

רובן דווקא בסדר גמור, ממש לא כולם דתיים מאוד, חלקם נוצרים, חלק מוסלמים, דרוזים... בכל מקרה המצב ככה רק באונ' חיפה. לא בכל האוניברסיטאות.

avi1283

New member
דעתי בנושא

ב99% מהפעמים זה לא מבחירה, וזה לא ממש משנה אם יש אחוז שכן או לא. בעיני קיום יחסי מין עם מישהו שלא מעונין זה פגיעה מינית, ולא יכול להיות עבודה לגיטמית שתכלול פגיעה מינית. ובטח שאי אפשר להשוות את זה לעבודות אחרות. כמעט בכל הסיפורים ששמעתי (גם אישית וגם מקריאה) הנשים מתחילות בזה או מתוך טרואמה או מתוך מצוקה כלכלית קשה. לאחר מכן כבר מאוד קשה לצאת מזה, ובכולם מדובר על כך שיש ניתוק הרסני מהגוף כדי להמשיך לעסוק בזה. מכיוון שיש כל-כך הרבה נשים שנפגעות מזה, קיום של נשים מאוד מעטות (אם בכלל) שעושות את זה מבחירה הוא לא רלוונטי.

למעלה