ניתוח של אחרי המות
בנקודת הזמן בה הגרוש נקלע למשבר ונזקק להתחשבות של אם ילדיו, זה כבר מאוחר מידי. הכללים והנהגים בינהם נקבעו כבר מזמן. יוצא מנקודת הנחה שכולם טובים ביסודם. טובים ורחומים. חושב שקשר בין גרוש לגרושה הוא כמו כל מערכת יחסים אחרת. בנוי על הדדיות ועל אינטראקציה הדדית לטוב ולרע. כמו בכל מערכת יחסים אחרת, אני מניח שכל אחד מהצדדים, היה בא אחד לקראת השני, תומך ומתחשב במידה והוא היה מרגיש "נקי רגשית" לעשות את זה, במידה ולא היה מרגיש "מנוצל" ובמידה וכן היה מרגיש "מוערך" על כך. אמממה, חושב שברוב המקרים, ימי הנישואים הקשים, ימי הפרידה הנוראים ובמיוחד תקופת ההליכים, השאירו משקעים כבדים מאוד. כעס. עלבון. תחושת ניצול. הרגשה כבדה של חוסר הוגנות. תסכול. נוצרת לכן מערכת יחסים מאוד מוזרה. [שוב- ברוב המקרים]. הרציונל גורס שעדיף לחיות בטוב ובהתחשבות. לעמוד בחובות ובזכויות [טובת הילדים] אבל המשקע הרגשי הקשה, גורם במקרים רבים לחוסר אמון לחוסר התחשבות ולתגובות לוחמניות וקיצוניות. הלקח הוא ברמת התיאוריה. כי במצב שאתה מתאר, החולה כבר מת. הלוואי שיותר זוגות היו משכילים לשמור את תהליך הגרושים שלהם ברמה שפויה, מתוך הבנה שלמרות שהם מפסיקים להיות נשואים, יש להם עוד מלא שנים להיות גרושים אחד של השני. חושב בסופו של דבר זה עניין של אופי ושל מודעות. כולם יוצאים מהנשואים חבולים רגשית וכולם יוצאים ממורמרים על ההסדר [הרי הוא פשרה]. הייתי שמח אם הפורום הזה, כמי שמרכז כל כך הרבה ניסיון, היה מנסה להנחיל את הלקח הזה למי שבתוך התהליך. שמרו על כבור הדדי. היו הוגנים. התפשרו. כי יש לכם עוד שנים לנהל מערכת יחסים ויבוא היום שתצטרכו אחד את השני. ברמה האישית גם אני יצאתי חבול. רגשית הייתי עיסה של שיט וכלכלית הרגשתי מאוד מקופח [אצלי הקטע היה עיניין חלוקת הרכוש]. נכנסתי לפורום ביום שעזבתי את הבית, 8 חודשים לפני שחתמנו על הסכם הגרושים. קיבלתי פה תמיכה נהדרת. סייעו לי לראות רחוק ולהתגבר על המצוקות הרגשיות. כיום שניינו [אני ואם ילדי] חיים בהרגשה הדדית שאנחנו כאן אחד בשביל השני ואם יקרה משהו רע, ברור לשנינו שסכינים לא ישלפו.