הזוי או לא - טייק 2

N D R

New member
הזוי או לא - טייק 2

רק להשוות אם ניקח בני זוג נשואים שהיחסים ביניהם הם פוצ'י מוצ'י, במצב בו האב שהוא המפרנס העיקרי שפתאום נקלע למצוקת מזומנים (בשלל שלל סיבות אפשריות: פיטורין, בנק ועוד...) אז סביר להניח שזו שלידו תבין ואפילו תחבק ואולי תנסה להתמודד יחד עימו בפתרון הבעיה למרות הקושי ולמרות התסכול. יתכן שהמצוקה הכלכלית תוביל למשבר ואולי אף לפרידה אבל בד"כ יש רצון להתמודד יחד מול הקשיים. לעומת זאת כאשר מדובר בגרושים, אפשר לראות את פיזור התגובות כפי שהופיעו בשרשור של ליאהה. מה שמוביל למסקנה הבלתי נמנעת שתגובה של אם שלא מקבלת מזונות בזמן תלויה בעיקר ביחס שלה לגרוש יותר מאשר ניתוח סיבות האיחור. יתר על כן, גיוס מצוקת הילדים (רעב, ביגוד וכו..) היא גם משתנה בתלות במערכת היחסים שהרי בשני המקרים הילדים רעבים אבל במקרה אחד (הנשואים) יש התגייסות לפתרון הבעיה ובמקרה אחר יש מכתבים מעורכי דין. מותר להניח שרוב האבות הגרושים מנסים לעמוד בתשלום המזונות במועד. נכון שיש אבות גרושים שהרוויחו "ביושר" את אי האמון שרוכשים להם אבל אפילו הם עלולים להקלע למצוקה אמיתית שלא מסתתרת מאחוריה כל מזימה. במצב אחד, זוג נשוי חולק קשיים בכדי להתגבר. במצב אחר, יש מצב בו האם הגרושה בוחרת להשתמש באמצעי אכיפה שמעמיד לרשותה החוק ומטילה את הקשיים רק על הצד השני. לא רק שאינה חולקת עימו עם הקשיים אלא גם מעמידה אותו מול כיתת יורים עם ברירת קנס: או שתשלם או שתאסר. לא רק שלאב שנקלע למצוקה אמיתית אין עם מי לחלוק את נטל הקשיים ואת הפגיעה בכלכלת ילדיו, המצוקה הופכת קשה אף יותר.

t o t a l

New member
ראה הוזהרת

תוך שניה יפרסו בפניך כמה וכמה סיפורי אימים אודות אמהות במצוקה [מצוקה שאכן לרוב אמיתית] וזאת במקום להתיחס לשאלה האמיתית והעקרונית שהבאת.

נכון, ואני לא אגיב

כדי שלא תצטרך לשמוע סיפורי אימים ותוכל לישון טוב טוב בלילה

t o t a l

New member
דווקא הייתי שמח אם כן תגיבי

אבל ממקום אובייקטיבי. לא שהסיפור שלך לא חשוב. אני בטוח שהוא כן. אלא שעל מנת להתיחס לסוגיה העקרונית שאנדי העלה, כדאי לשים בצד מקרים קיצוניים ולצאת מנקודת הנחה שאם האב לא היה נקלע למצוקה [פשיטת רגל או אבטלה], הוא היה מפרנס את ילדיו בכבוד ובמסירות [מה שנקרא כאן- משלם מזונות]. אחרת הדיון יתפספס וילך לכיוונים שאולי חשובים, אבל לא רלוונטים לשאלה.

טוטל, מן ההגינות אומר

שלא אוכל להגיב בשרשור הזה באופן אובייקטיבי, מכיון שכבר שבוע אני מסתובבת עם בלון מלא בזעם ועלבון על סף התפוצצות לכן, אשאיר את תגובתי לימים של אחרי הסערה.... עדיף

N D R

New member
../images/Emo13.gif הזהרתי עצמי מראש

ועדיין מנסה להפריד את המוץ מהתבן בשלל התגובות

naama78

New member
ועוד...

לגרוש שלי לא מגיע שאתחשב בו, לא מגיע שאאמין לו. הגרוש שלי, מתחילת הדרך מתנהג בצורה מחפירה. אין לי טיפת אמון בו. ילדי גדולים ונמצאים אצלו המון. עם הקטנה יש לנו הסדרי ראייה {מצחיק אותי המונח הזה}, אבל הוא אינו עומד בהם. אבל- חייבת להיות הפרדה!!! הוא אבא טוב לילדי והוא דואג להם לצרכיהם האישיים. { לא כולל אוכל, שכ"ד, חשבונות, חינוך ועוד}. הוא אינו משלם מזונות סדירים ואין לי שום רצון להלחם בו. מצבו הכספי בכי רע {גם שלי}. אושרם של ילדי חשוב לי יותר. בשביל מה שהוא אינו משלם אני עובדת קשה מאוד. אולי אני תמימה...אבל שונאת מלחמות

ליאהה

New member
אז ככה...

ואדבר על המקרה הפרטי שלי.. הזדהות עם המצב הקשה שלו הוא קיבל לחלוטין, לא הפעלתי שום דבר חוקי .. ואפשרתי לו לא לראות הילדים שלנו לחודשיים..(כך הוא רצה) אממה, הוא מנצל זאת ולא בדיוק נוהג בכבוד. ואני אתן לך את דוגמת אתמול, קבעתי איתו לקבל את הצ'ק, ירדתי לקחת, הוא תפס לי את היד והתחיל לחבק ולהגיד שרוצה לחזור. לא מתאים לי. היום אני אצל העורכת דין שלי... לעשות סדר בבלגן. לא מוכנה להרגיש מושפלת

ב ד ר ך

New member
קיבלת בסוף את הצ'יק או לא ?

זה שהוא התנהג כפי שהתנהג זה משהו אחר שאינו קשור לתשלום המזונות .

ב ד ר ך

New member
אם כך באמת הזוי

הרי ה-X הראה נכונות לפתור את הבעיה שאליה נקלע. כפי שכתבתי מקודם לא לעולם חוסן.

באמת הזוי?

הוא הגיע ב 11 בלילה, תפס לה את היד והתחיל לחבק ולהגיד שרוצה לחזור . הוא בהחלט הראה נכונות לפתור את הבעיה..... בדרך שלו

ב ד ר ך

New member
תעשי הפרדה בין הדברים

עוד לפני שהוא בא ולפני שהוא התנהג כפי שהתנהג היא כבר פתחה במלחמה חזיתית כי הגרוש לא משלם וצריך לפעול נגדו בכל האמצעים וכו'. הגרוש שלה כן משלם מזונות. צורת ההתנהגות שלו היא משהו אחר לגמרי שצריך לטפל בו, אם אכן נהג כפי שנהג או שפשוט התיאור של המקרה הוא שוב חוסר פרופורציות בהתנסחות.

n o g a1

New member
משהו בך לא ברור

לך. מקריאה כאן מרגישה שאת בעיצומו או בראשית תהליך. לא סגרת מעגל. לא שחררת באמת. מופעלת , תלויה , מיוסרת. רגשות אשם הם מובילי הדרך. עו"ד תיתן לך עיצות משפטיות. את הסדר בבאלגן את צריכה לעשות ממקום אחר.

ליאהה

New member
צודקת

התחלתי את תהליך השחרור. ודבר ראשון, צריך לעשות סדר! ולאט לאט סדר בנפש.

magic40

New member
אתמול כתבת את ההודעה עם תחושת בטן

שזה מה שהולך לקרות בשעה 11 בלילה או שאני טועה? אם לא טעיתי כדאי לכתוב בהודעה את כל התמונה כדי שאף אחד בתגובתו לא יוכל לעוות את תמיהתך

n o g a1

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת

אחת מתופעות הלוואי הקשות שבגירושים זו עוינות. העוינות קשה במיוחד לאור העובדה שהיא בניגוד להצהרות "לוגיות" בזמן הפירוד "להפרד יפה" , הפרידה היא רגשית ולא שכלית , החלקים השכליים נשארים מאחור וסמן הדרך הוא האגו אותו "אני מזוייף" . אם נשאיר , לצורך הדיון , מחוץ לעסק גברים שלא משלמים בזמן או לא משלמים בכלל והסיבה היא "ככה" ונתמקד במצוקה אמיתית לתשלומי מזונות. זוג נשוי המצוי במצוקה כלכלית נושאים באחריות משותפת . הזרות התהום הפער האכזבה הכאב הפחד כל אלו הם קצה קרחון ליצירת עוינות קשה וכואבת ומותירה את האב במצוקה כפולה , חשוף ופגיע. כואב.

כלכך נכון,נוגה

בעייתיות גדולה יותר מתגלה במהלך שנתיים ויותר כשיש "זוגיים" אקסים שאינם מאמינים בכל ליבם שאי אפשר ושאין דבר כזה לסיים יפה לא משנה כמה פעמים תושיטי יד לשלום ,תמיד תקבלי לפרצוף כמה טיפשה את וילדותית... כמה חבל כמה!כמה כן אפשר כמה! כמה נכון ורצוי לסוגייה עצמה לא אתייחס כעת כי אני ממילא בעיצומם של הליכים (סופ סופ)

למעלה