לדעתי זה קשור לרווח שקיים בין מה שנכון,
רצוי וצריך להיות למה שת'כלס קורה בשטח.
ועם כל מה שאנחנו חושבים על שיוויוניות בין המינים ועל חלוקת נטל שווה במשפחה עדיין ברובן הגדול של המשפחות האישה היא זו שלוקחת (מקבלת) על עצמה את עיקר האחריות לגידול הילדים (ובכלל הטיפול בבית) זה לרוב נובע עקב רווח דומה בין הרצוי למצוי וזה הרווח בין משכורות הגברים למשכורות הנשים במשק (כן גם כאלו שנמצאים בתפקידים זהים).
אז נכון שזה מאוד יפה ומודרני להגיד שיש להורים זכויות שוות, והיום לפי החוק יש גם אפשרות לשני בני הזוג לקחת חופשת לידה או חופשת מחלת ילד וכו', אבל בפועל כששעת עבודה של אחד מבני הזוג שווה כפול כמעט מזו של השני אז זה שמרוויח פחות תמיד יעשה את הוויתורים הקרייריסטים (חופשת לידה, מחלות, חופשות בית ספר וכו') פשוט כי זה יותר הגיוני כלכלית, ואז מה שקורה במציאות היום יומית במעל תשעים אחוז מהבתים זה שהאישה מגדלת את הילדים (גם אם היא עובדת במקביל) והגבר עובד שעות מטורפות (ככה זה בארצנו אם רוצים לשרוד), ואז מתוך זה שהיא בעצם אחראית כמעט בלעדית על הטיפול בילדים האישה גם לרוב אחראית כמעט בלעדית על ההחלטות לגבי הגידול שלהם, וברוב הבתים לא באמת נהוג לשבת ולדבר על דרכי חינוך והחלטות גורליות ארוכות טווח, לרוב פשוט זורמים, האישה מגדלת כפי שהיא מוצאת לנכון (יותר נכון מכירה מילדותה שלה) ואם מתעוררת בעיה כל שהיא אז מדברים על זה נקודתית.
וכאן מתחיל ההבדל ביחס וגם בזכויות בין הסבתות כי אם לאישה נוח ונעים להקשיב לאמא שלה אז זה מה שהיא תעשה ואם לא מתאים לה לבלות או להקשיב לחמותה אז חמותה לא תקבל את אותן הזכויות על הילד, אולי זה לא פייר אבל זו המציאות. אם אני יושבת בבית בחופשת לידה עם התינוק ובעלי חזר לעבודה אז אני אחליט עם מי נוח לי לבלות את החופשה הזו, ואם אני רוצה לשבת יום יום עם אמא שלי אבל אני לא מתה על חמותי אז זכותי להחליט שהיא תגיע רק כשהבן שלה נמצא כלומר מידרתי אותה לסוף השבוע, ואם אני זו שאחראית על טיפול האכלה החלפה וכו' אז אני אחליט ממי אני מוכנה לקבל עיצות או עזרה או כל דבר אחר. ונורא כל להגיד שגם לחמות מגיע כי היא אמא של האבא, סבבה כשהאבא יהיה אחראי על הטיפול השוטף הוא יחליט ממי הוא מקבל עצות ועזרה. אבל מצד אחד להגיד את תקחי את רוב (אם לא כל) האחריות על הטיפול אבל אני אתערב מתי שיתאים לי (כלומר אחרי שאמא שלי תחפור לי במוח) זה כבר הכי לא פייר שיש.