הורים תמיד אומרים

הורים תמיד אומרים

אתה נשאר הילד שלי גם כשאתה גדל.
שנים הם לקחו חלק בהחלטות הגדולות שלנו בחיים. נכון, הורה טוב נותן לילד שלו לבחור אבל באותה מידה הילד משתף את ההורה בבחירה או בהתלבטות שלו.
אז למה אנחנו מצפים מהם לסתום את הפה ולא להוציא מילה כשזה מגיע לגידול הילדים שלנו?

נומלה

New member
אנחנו לא מצפים

שימי לב מי מצפה ממי. כלות מצפות מחמיות (לא האמהות שלהן) ובני זוג מצפים מהורי בת זוגם. שוב לא האמהות שלהם. מההורים שלנו אנחנו מוכנים לשמוע הרבה מאוד וגם יודעים מנסיון רב שנים איך להתמודד עם זה. אלה ההורים של הצד השני שמעצבנים אותנו ושעם העצות והדרישות שלהם איננו יודעים איך להתמודד.

כיחידה הורית אחת

ההורים של בן /בת הזוג לא אמורים להיחשב כ"הורים" במקום ההורים שלו ההורים שלה?

נומלה

New member
לא בעיני.

ולא בפרקטיקה כאן. רוב הכלות פה מסתדרות מצוין עם מה שאמא שלהן עושה ואומרת ויש להן בעיה עם מה שעושה ואומרת אמא של בן זוגן.

בפרקטיקה כאן את צודקת ומכאן השאלה שלי

למה זה ככה. לא שאני מצפה מנשים לראות במי שלא אמא שלהן, אמא שלהן. אבל כן לתת לה כבוד זהה, כי אמורה להיות להן אותן חזקה בילד כמו לבן זוגן (לא מדברת מבחינה משפטית)
מצד אחד רב אם לא כל הנשים שכותבות כאן רוצות חברה שוויונית שהגבר לוקח חלק בטיפול בבית ובילדים, אבל מצד שני אין לו את אותה סמכות הורית לקבל החלטות ולאמא שלו את אותו מעמד של סבתאות.

נומלה

New member
את מערבבת שני דברים

אני ובן זוגי לשנינו יש אותה סמכות הורית ושנינו מחליטים ביחד את ההחלטות על ילדינו. זה לא אומר שלאמא שלו (או אמא שלי) היתה זכות להיות מעורבת בקבלת ההחלטות הזו. אמא שלו יכלה לבוא אליו ולהגיד לו מה נכון לדעתה והוא יכול היה להעלות את זה בפני ולדון בזה איתי. וכמו כל החלטה בביתינו היא היתה מתקבלת ביני לבינו אחרי שנתנו לה משקל בין הרבה שיקולים אחרים שלנו. אני לא עושה משהו כי אני מכבדת את נותן העצה. אני מקבלת עצות מכל מיני מקורות, שוקלת אותן במסגרת שיקולי, דנה בהן עם בעלי ושנינו מחליטים. לפעמים אנחנו חושבים שהעצה טובה ופועלים לפיה ולפעמים היא לא מתאימה לנו ולא נפעל לפיה. לסבתא מבחינתי היה מעמד של יועצת, לא של אחת המעורבת בקבלת ההחלטות.

ברור שאין לה זכות להחליט

לאף אחד מלבד ל2 ההורים אין זכות להחליט.
אני אומרת שאם לאב יש זכות החלטה זהה לאם הוא יכל לקבל עיצה מאמא שלו גם אם האם לא רוצה. או לחילופין לתת לאמא שלו את אותן זכויות - ביקור ואחרות שמקבלת אימה של האם.

אני לא חוזרת על הדיונים הקודמים של מה תפקיד הסבתא מול אמא. אלא מה ההבדל בין אמא שלו לאמא שלי.

fwooper

New member
לכאורה נראה שאת צודקת

אבל בסופו של דבר אמא של בן הזוג שלי, לפחות בהתחלה, היא אישה זרה, שאני לא מכירה ולא מרגישה בנוח איתה. ברור שאמא שלי, שגידלה אותי מינקות ועברה איתי כל שלב בחיים שלי, שעברנו משברים ומריבות וקמנו מהם, שלמדנו כבר אחת על השנייה מספיק טוב כדי לדעת איך לדבר ואיך לגשת אחת לשנייה, מה מעליב ומה לא, מה נעים ואיך כדאי וכו' (ועדיין תמיד יש מה להשתפר) איך ניתן להשוות את זה לאישה זרה שאני לא מכירה והופכת לדמות משמעותית ומרכזית בחיים שלי רק מתוקף היותה אמא של בן הזוג שלי. ומה שיותר מורכב פה בכל העסק זה שאותה אישה זרה בשבילי היא אותה אישה על כל המשמעויות של אמא שכתבתי עבור בן הזוג שלי. כלומר מצופה פה הסתגלות מאוד מהירה לסנכרון הרגשות והפיכת החמות מבחינתי למה שהיא מבחינתו של בן הזוג שלי. זה לא קל ולא פשוט.
ברור ש, כמו שמישהי כתבה פעם פה, החמות צריכה להתאמץ יותר לרכוש את אמונה של הכלה, כי הרי צריך ליצור פה משהו דומה לפחות למה שנוצר עם אמא שלי (שכאמור לקח שנים) קשר כזה שיודע עליות וירידות והסתגלויות והתאמות והיכרות עם האופי ומצבי הרוח האחת של השנייה.
מה שקשה פה באמת הוא הציפייה שדבר כ"כ מורכב יקרה כ"כ מהר.
אז יש נשים שבאמת מתאמצות מאוד ליצור היכרות והסתגלות כזו כמה שיותר מהר מהתחלה תוך התחשבות ורפלקציה ובדיקה הדדית של תגובות השנייה, ויש כאלו שלא מתאמצות ובאות בגישה שלילית והיחסים רק הולכים ומחריפים וחבל....

בהתחלה זה נכון אבל את לא יולדת 5 ימים

אחרי שהכרת את בן זוגך. ישנה התקופה שאתם יוצאים, מתישהו בזמן הזה מכירים הורים (תלוי באיזה גיל ואיפה גרים בשלב הזה) עוברים אולי לגור יחד ושוב, ההורים שלו ברקע - עוזרים ומבקרים או מרוחקים ומתנגדים.
מתחתנים, יש את תקופת ההריון גם אם הרית מיד או קצת לפני החתונה, ואם אחרי לפחות שנה אז שוב - תוספת לזמן ההכרות.
עלה בפורום לא מזמן הנושא של הכרות מעמיקה יותר אחרי שנולדים ילדים ועם זה אני מסכימה...הדברים שלא מפריעים כשאתם רק שניים משתנים כשיש ילדים.

אני מסכימה מאוד עם מה שכתבת, אני פשוט תוהה מה התפקיד של הגבר-האבא. הוא כן מכיר את אמא שלו ואלו גם הילדים שלו. למה הוא לא יכל לקבל החלטה שהוא הולך לבקר את אמא שלו עם הילדים שלו (ואם את לא רוצה את יכולה להישאר בבית) או למה הוא לא יכל להעזר גם באמא שלו אם החלטתם לצאת לחופש

אני עונה פה רק לדבר אחד

"למה הוא לא יכול ללכת עם הילדים שלו לבקר את אמא שלו (ואם את לא רוצה, את יכולה להישאר בבית)". כי, בזוגיות סבירה זה לא עובד בשיטת קביעת העובדות "אני הולך, ואם לא בא לך, תשארי בבית". זו גישה לא בריאה במערכת יחסים בכלל, בטח ובטח בזוגיות. זו קביעת עובדה, על סף כוחניות.

אבל זה בדיוק מה שהיא עושה

שגרם לו להגיד את המשפט הזה, בזוגיות סבירה זה בסדר שהיא תגיד אתה לא הולך להורים שלך ואין מצב שהם יראו את הילדים שלך??

מי עושה את זה?

אני חושבת, שבזוגיות סבירה, אין מקום לא לזה ולא לזה, למעט במקרי קיצון (שאליהם, כרגע, אני לא מתייחסת).

מי שבעלה אמר לה שהוא הולך

לאמא שלו זו אותה אחת שלא רצתה ללכת לשם בעצמה.
בזוגיות טובה בהחלט יכולה לבוא כלה ולא להסתדר עם אמא שלו. זה לא אומר שהיא יכולה לאסור על הילדים שלו להכיר ולפגוש את סבתא שלהם.

אני אוסיף עוד משהו מראיה לאחור. בעבר כל פעם היתי נגררת לחמותי כדי לבלות זמן "משפחה" עם בן זוגי והתינוקת. וכדי לא להיות לבד בשבת ולא עם "המשפחה" וכל שאר הקלישאות שאנחנו מריצים לעצמו בראש. והיום בדיעבד, תני לי לספר לך, שהשעתיים שקט האלו אחרי שבוע שלם בלי דקת מנוחה הם מתנה משמיים וצריך לנצל אותם פעם בשבועיים היטב.

fwooper

New member
אני מסכימה איתך

והאמת שקצת קשה לי לדבר בשם נשים אחרות כי אני שמחה מאוד שבעלי ואמא שלו נפגשים לבד עם הילד. אין לי שום בעיה זה זמן איכות משותפת שלא מעיקה עליי.
למשל עכשיו אני לומדת אחה"צ עד 8 פעמיים בשבוע ויוצא שבעלי נשאר לבד עם הילד בשעות האלה (כי הוא בחופשה כלשהי מהעבודה, לא חשוב...) והוא ממש מקפיד שלפחות פעם אחת אחת מהיומיים אלה הוא נפגש עם אמא שלו והם עושים משהו ביחד עם הילד ואני ממש שמחה מזה. שיהנו, סך הכל הילד צריך גם את הסבתא הזאת והם באמת עושים איתו דברים כיפים כמו בריכה וג'ימבורי וכאלה.
לא שהיא לא הייתה באה גם כשבעלי היה עובד שעות ארוכות ואני הייתי איתה לבד...(אף פעם לא אמרתי לה לבוא או נתתי לה הרגשה שהיא לא רצויה.) כך שמההיבט הזה אני ממש מסכימה איתך. מה שאני כתבתי עליו זה בעיקר מההיבט של הקושי של שמיעת עיצות שקיים אצל חלק מהאנשים באופן כללי ועל אחת כמה וכמה ממי שיש איתו/ה אינטרקציה לא כ"כ טובה.
בכנות על עצמי לא מפריע לי לשמוע עצות, גם כן למדתי ממנה דבר או שניים (מחמותי הכוונה) יותר מפריע לי שאלות ביקורתיות כמו "למה את מניקה אותו?!" וכאלה או עצות שנאמרות כמתיחת ביקורת יותר מאשר עצה. ("אני עשיתי ככה וכככה כדאי לעשות"..)אבל זה באמת תלוי באופי האדם וכמה הוא פתוח לשיחה ולשמיעת ביקורת.
אצל חמותי הדבר באמת אינו אפשרי ויש לה באמת הפרעה פסיכולוגית בעניין (ואני לא אכנס לתיוגים של מחלות וכאלה גם מפאת הפרטיות אבל זה קיים) אני ממש מאמינה שעם אשה אחרת- בריאה ושפויה הייתי יכולה להסתדר הרבה יותר טוב מבחינת הקשר עם הילד גם אם לא היינו חברות טובות בעצמנו. אני מאוד מאמינה בשיח ושאפשר לדבר על דברים בצורה פתוחה למען קשר בריא וטוב יותר לשני הצדדים. כשזה לא עובד אז זה באמת חבל ומתסכל מאוד.

את כותבת מצד אחד

על מישהי שיכולה להרתיע הרבה מהכותבות פה בפורום - לא לחלוטין בריאה בנפשה. ומצד שני לא מפריע לך שבעלך מבלה איתה ועם הילד ומאפשר לו גישה אליה. כנ"ל את כשיכלת. וזו התנהלות בריאה ונכונה.
את צודקת, אי אפשר לפנות לכל אחת או אפילו לנהל שיחה עם כל אחת. הכונה היתה למקרים של נורמליות בסיסית.
פשוט קצת מוזר לפעמים איך מישהי שלא נוהגת לפי האחת,שתיים,שלוש של הכלה, ישר ממודרת מהמשפחה שלה.
השתמשתי כמה פעמים בדוגמא הזו, כי היתי פשוט המומה ממנה, אבל הכלה שכתבה לנו פה נקודות על למה היא לא רוצה שחמותה תהיה עם התינוק שלה ופירטה חוסר סדר ולא להלביש לו סינר באוכל. מה שגם גרם לזה שהחמות לא תוכל להשגיח עליו בבית המבריק והמסודר של הכלה עצמה...

fwooper

New member
אני מכירה את זה מהצד ההפוך

גיסתי ילדה את הנכד הראשון במשפחה, כלומר נכד ראשון לאמא שלי. אמא שלי שכ"כ התרגשה קיבלה מלא ביקורות על שהבית שלה לא סטרילי מספיק (כן היא השתמשה במילה סטרילי) ולכן הם לא יכולים לבוא אלינו...
היום, הם מתים שאמא שלי תעשה על הילדים שלהם בייביסיטר...
בילד הראשון ההורים קצת היסטריים לפעמים, זה עובר אחרי כמה שנים או עם הילד השני בד"כ...

נומלה

New member
אני ממש לא מבינה את הנקודה

כן הוא יכול לקבל עיצה מאמא שלו (כמו שהוא יכול לקבל עצות מחמישים אנשים אחרים שהוא פוגש). בין עצה ליישום עומדת החלטה זוגית שלי ושלו. וההחלטה הזו תהיה לעיתים ברוח העצה ולעיתים לא. מה שאני לא מבינה זה למה את קושרת את זה לענין כיבוד החמות. מה ענין שמיטה? אני משתדלת להתיחס בנימוס לכל אדם שאני פוגשת וזה כולל בני משפחה מכל הצדדים. למה לכבד את החמות פירושו שצריך לקבל את העצה שלה וליישם? בעיני לכבד אדם זה לשמוע מה שיש לו לומר (בתנאי שהוא מדבר בנימוס) ולקחת את מה שנאמר בחשבון במסגרת השיקולים. זה מה שיפה בזוגיות. כל אחד מבני הזוג מקבל אינפוטים ממי שהוא / היא פוגש ואחר כך מביאים אותם לשולחן ודנים בדרכי פעולה. בענין זכויות ביקור למשל: זה תלוי בצורה שאת מגדירה. אני מעדיפה להגדיר את זה בצורה שכשמגיעים הורים לביקור הבן / בת שלהם צריך להיות בבית ולארח אותם. אני לא משרתת של אף אחד ולא מארחת של אף אחד. ההגדרה הזו זהה לכל בני המשפחה המתארחים. ממה שאני קוראת פה הרבה קונפליקטים מתחילים כשבן הזוג דורש "זכויות ביקור" להוריו אבל שוכח שהוא זה שצריך לארח אותם.

כמובן שלא דברתי באופן פרטני עליך

אלא לכלות שכותבות בפורום ולדעה שעלתה פה הרבה על המיקום של החמות או אמא בסדר החשיבות שלנו.
בעוד את מכבדת דעה מכל אדם ובוחרת ממי לקבל וממי לא - כפי שאת מעידה על עצמך, רבות הכלות שמבחינתן יש דעה של אמא שלהן ודעה של כל השאר. ולא פעם ולא פעמיים הדעה של פורום ילדים, כתבה באינטרנט וחברה שוות אפילו יותר. ולא בגלל שבאמת הדעה של אמא לא נכונה או לא במקום.

מה זאת אומרת "אני לא מארחת של אף אחד"? מגיעים אליך אורחים הביתה ואת...?

ayaht

New member
לדעתי לא.

פעם, כשהיו קונים ילדים קטנות ומחתנים אותן, אז החמות ובעלה בעצם היו מגדלים את הכלה כאילו שהיא בתם.
(בת חורגת כמובן, קנו אותה בשביל שתעבוד אצלם).

היום, זה אחרת.
כבר לא מוכרים וקונים אותנו (את רובנו לפחות).

למעלה