הורים בלונדון עומדים לפני תביעה

סלסרו

New member
הורים בלונדון עומדים לפני תביעה

על כך שסרבו לחשוף את ילדיהם לתכנים הומולסבים בבי"ס

סלסרו

New member
הם לא רציניים. הם יכלו להתאגד, ולא התאגדו.

הם יכלו לדרוש מבית הספר להתחשב בהם, ולא עשו זאת. מאחר שכך, זבש"ם שהם לא עומדים בדרישות בית הספר. מצד שני, משונה שבית הספר לא מתיר להורים לקבוע בנושאים השנויים במחלוקת עזה. נדמה לי שבארה"ב להורים יש אופציה לסרב לשלוח את הילדים לשיעורים הנוגדים את אמונתם/דתם/אורח חייהם כד'. בית הספר צריך לגלות יותר הבנה בנושאים כאלה ולא ללכת ראש בקיר.

R n L

New member
מה הקשר להתאגדות או אי התאגדות בקשר לענין זה?

אשמח להסבר קצת יותר מפורט. ולגופו של ענין: אם בית ספר מכניס לתוכנית הלימודים נושאים מסוימים שהם בניגוד לאמונתם הדתית או המוסרית או הערכית של ההורים - האם יש להם זכות להתנגד? מצד שני - מי יקבע מה הגבולות - האם הורים יכולים להתנגד ללימוד תורת האבולוציה למשל? אם ניקח למשל את לימוד ההסטוריה - להרבה אירועים הסטוריים יכולות להתקיים נקודות השקפה שונות לגמרי בהתאם לאידיאולוגיות שונות.. למשל: יש שמכחישים את השואה, יש טוענים שהציונות היא גזענות וכו'.. אין ספק שלגיטימי להתנגד לבית ספר שבתוכנית הלימודים שלו מכחישים את השואה אבל מתי לגיטימי להתנגד ולאיזה נושאים ומתי לא? האם לא ניתן לטעון שנושאים מסוימים אינם צריכים להיות חלק מתוכנית הלימודים לפחות עד לגיל מסוים? צריך לזכור שכמעט כל דבר שנלמד בבית הספר חוץ אולי מפילוסופיה - תלוי בשיפוט ערכי מסוים של המלמדים אותו...

LEATHER REBEL

New member
בארה"ב ניתן, בבריטניה לא

גרתי בבריטניה, והייתי מעורב גם בחינוך. הורים בארה"ב שאינם מעונינים שילדם ייחשף בביה"ס לחומרים מסויימים, רשאים לבקש (ולקבל) שילדם/ילדתם לא ישתתף בשיעורים בהם מלמדים את החומרים הנ"ל. בבריטניה זה בלתי אפשרי הווה אומר, הורים בבריטניה שאינם מעוניינים שילדיהם ייחשפו לחומרים מסויימים, לא יוכלו לרשום את ילדם לבית ספר תיכון מכל סוג שהוא. בתי ספר למגזרים ספציפיים (יהודים/מוסלמים/קתולים) קיימים שם, אך רק לגן, יסודי, וחטיבת הביניים. בבתי ספר אלה, אכן אין סיכוי שילדים ייחשפו לחומרים מהסוג המדובר בכתבה... אבל יש ועוד איך סיכוי שהם ייחפשו שם לחומרים מסוג אחר. אני מעריך שידוע לכם על מה אני מדבר... ואני מעריך שאותם חומרים לא מקובלים עליכם. ככה זה. הקדוש שלי זה המוקיון שלך. ולהיפך.

R n L

New member
השאלה היא האם ראוי שהורים יתערבו בתכני הלימוד

ועד איזה גבול?

סלסרו

New member
השאלה הזו תמוהה לי

הלרוסיה הקומוניסטית דמינו, שהחינוך כולו בבעלות המדינה, ואין לפרט כל אומר על חינוך ילדיו?

R n L

New member
הענין איננו כה ברור ופשוט כי הרי לא ייתכן שכל

הורה יתערב ויחליט מה יהיה תוכן הלימודים, מה יצונזר או מה יועבר. השאלה היא איפה הגבולות וכיצד ניתן לקבוע באופן אובייקטיבי מה ראוי ומה לא ומי יהיו אלה שיקבעו את זה.

LEATHER REBEL

New member
יש הורים שמצדדים ויש ששוללים

אבל אם הם באמת באמת לא היו רוצים שילדיהם ייחשפו לאותם תכנים, הם היו עושים משהו בעניין. מסתבר שתופעת ה"לא-להסכים-עם-המצב-אבל-באותו-זמן-ממש-לא-לעשות-דבר-בכדי לשנות" אינה ייחודית לישראל. בבריטניה גם אחוז המצביעים לפרלמנט הוא נמוך בהרבה מאשר מבישראל. אנשים רבים יאמרו לך שאינם מצביעים כי אינם רואים כל הבדל בין המפלגות. ומה נותר לעשות? ללכת לפאב, לרוקן 6 או 7 פיינטים של בירה, להיאנח "ראיתם איזה ממשלה חרא יש לנו?" וזהו. עושה רושם שלשם כך יש בבריטניה פאבים. אספר לך סיפור קטן: כשהייתי סטודנט, בין השאר הייתי גם נציב קבילות הציבור היכן שלמדתי. לאחר שהתפקיד הועבר אלי באופן רשמי, וזמן קצר לאחר ששמי נמרח בפליירים צהובים על פני כל קיר אפשרי באותו קולג', כל העלוקות שהתעלקו עלי (-לא- בהקשר אנטישמי אבל בהחלט בהקשר של קרציות) פשוט ירדו ממני. הם כנראה חשבו שבהיותי פוליטיקאי (זוטר אמנם) אז גם יש לי כוחות-על ושאני אתנקם בהם. מן הסתם לא היו לי כוחות-על, אבל העיקר שהם חשבו. מה אתם אומרים, אולי להיות בפוליטיקה זה דווקא טוב, אה?

R n L

New member
מומלץ להיות מעורב פוליטית או לפחות להצביע כי

זו הדרך היחידה לנסות ולשנות משהו ולהשפיע. ככל שמידת המעורבות של האנשים תהיה רבה יותר, כך הסיכוי לשנות דברים לטובה ולמנוע מדברים רעים להתרחש יהיה גבוה יותר.

LEATHER REBEL

New member
לא חידשת להם כלום

תאמין לי, כווווווווווווווולם שם יודעים מה שאמרת עכשיו. ובכל זאת, הרוב לא מגלה מעורבות. ונדמה לי שאני יודע גם למה: כי ברגע שכל הבעיות ייפתרו, לא יהיה עוד בשביל מה לטרחן ולהתבכיין. כפי שכבר ציינתי, הרעיון של "לא להיות מעורב, לא להשפיע, ואחרי זה להתבכיין שדברים אינם מתנהלים לפי טעמך"... הישראלים חשבו שהם רשמו על זה פטנט, אבל הם לא. אספר לך את המשכו של אותו סיפור שהתחלתי קודם, ושיאשש את טענותי: אחרי שהתמניתי לאותו תפקיד, שמעתי כמה בנות (לא ישראליות) מהקורס שלי שדיברו על כמה שמורה מסויים אינו בסדר, וש"אוי" וש"אח" וש"נמאס". סיפרתי להן על התפקיד אליו התמניתי (האמת? הן ידעו עוד מקודם, כי לקרוא הן למדו עוד ביסודי)... ומה היתה תגובתן? "אתה מעצבן ואתה מעיק". מאוחר יותר התברר לי שהן פנו למורה אחרת, והיא אמרה להן "עם כל הכבוד, אני לא הכתובת. אבל יש אחד בקורס שלכן שהתמנה לא מזמן לתפקיד נציב קבילות הציבור. מדוע שלא תפנו אליו?" אבל הן לא פנו אלי. הבנת? יש כאלה שהפיתרון מונח ממש לפני העיניים שלהם, והם לא רוצים להתכופף ולהרים אותו. יש המוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווון כאלה. אני לא יודע... עם כל הכבוד, לי אין עניין לעזור למי שאינו מוכן שיעזרו לו (אפילו שרואים שהוא משווע לעזרה). ברגע שהבעיות ייפתרו, לא יהיה עוד בשביל מה להתבכיין. אז מה שווה לפתור בעיות? טוב, לפחות אני, את העניינים שלי סידרתי.

R n L

New member
אני בכל זאת בגישה אופטימית שלפחות בישראל אפשר

להביא ליותר אכפתיות ויותר מעורבות של אנשים - גם פוליטית. כמובן שזה מצריך מאמצים והשקעת זמן ואנרגיות. זה גם צריך לחול בעיקר על החינוך מגיל צעיר אבל זה אפשרי.

Ramin Tarbush

New member
צבוע!

אם הם היו מסרבים לחשוף את ילדהם לתכנים יהודיים אז אני בטוח שהיית נחרד ומשתולל - אבל משום מה היהדות שלך ועצם העובדה שהיא דת שנלחמת על מקומה בעולם לא מפריעה לך לשנוא אנשים שנחשבים אחרים בעיניך. כנראה השואה לא לימדה אותך כלום - לא מתפלא בכלל.

D chaos

New member
אני חושב שאתה טועה!

אם אתה אומר לא לתכנים האלה אז אני אחדש לך שגם סיפורי ילדות ודיסני יש בהם תכנים הומוסקסואלים, כגון בת הים הקטנה-שזה נכתב ע"י סופר הומו שבעצם מספור על יציאה מהארון דיסני הפכו את הדמות לבת. לא תחשוף את הילדים שלך לסיפור ילדים הזה בגלל תכנים "הומוסקסואלים" ?! אני חושב שזה טוב שמכניסים לתוכנית הלימודים תכנים כאלה שילמדו גם עליהם שלא "יפחדו" או "יגעלו" או כל דבר אחר.

forglemmigej

New member
../images/Emo6.gif

הסיפורים על ה.כ. אנדרסן יותר דימיוניים מהאגדות שכתב, אין שום בסיס אמיתי שהוא היה הומו להפך הוא היה מאוהב בזמרת מפורסמת שבדית באותה תקופה בשם אוה לינד ששברה את ליבו אולי הסיפור על בת הים הוא עליה דוקא? כל הסיפורים שלו מרירים-עצובים מאד זה חלק מהמסורת הנורדית ואין לזה שום קשר להעדפה מינית זו או אחרת.

ילדים בגיל 9 צריכים לשנן את לוח הכפל

ולשחק תופסת ו/או חמש אבנים בהפסקות. ג'יזס, הבריטים התחרפנו לגמרי.

DGeva

New member
../images/Emo45.gif אבל למה היה נדמה לי שאתה

אתאיסט?

DGeva

New member
יש כאן יוצאי ברה"מ?

אאל"ט, גם שם זה כך ואז זה אומר, שאין קשר להבדלי שיטות המדידה הנהוגות בישראל ובארה"ב.

למעלה