הורות בהולנד

ayala26

New member
סליחה אבל למה אתה כותב לי דבר כזה?

"איילה, הרי זה לא חשוב מה יצא מישראל את תתנגדי לו תשמצי אותו ותצאי מגדרך כדי להוכיח שזה הדבר הכי גרוע שאי פעם יכלו לחשוב עליו." לא זכור לי שבכל ההתכתבות שלנו באימיילים הייתי כה נגד ישראל. זכור לי שדווקא להפך. זה ממש גועל נפש של הודעה. הוצאת דיבה ושקרים עלי! זה חופש הביטוי? לשקר על אנשים?

מלפפiן

New member
מזל טוב, מקווה שהכל בסדר, חברה שלי עוברת

גם את "מסלול ההריון" שלה ב-VU והיא מאד מרוצה מהצוות הרפואי שם.

LEON43

New member
לידה

תודה לכל המגיבים מה קורה אים הלידה מסתבכת ונדרש ניתוח קיסרי? , אני מאמין כי יש בתי חולים מתקדמים גם בהולנד בכל זאת מערב ארופה.... אשתי צפויה ללדת במרץ....(יש לציין כי הלידה הראשונה היתה קיסרית ולידה שניה רגילה) המעבר צפוי בסוף דצמבר. תודה

ayala26

New member
גם בהולנד נעשים ניתוחים קייסרים

שתי השכנות שלי ילדו בניתוחים קייסרים ולא בגלל שהלידה הסתבכה אלא מכיוון שהעוברים של שתיהן שכבו לרוחב הפתח . כן, גם בהולנד יש מכשירי אולטרסאונד
זה היה ידוע קרוב למועד הלידה ולכן הלידה נקבעה מראש להיות קייסרי. אבל גם אם יש סיבוך במהלך הלידה -המיילדת ההולנדית לא דוחפת ידיים ומושכת את התינוק בכוח משם... אה, וגם בהולנד אפשר לקבל הרדמה אפידורלית אם רוצים.

אספרסו2

New member
גרתי בהולנד חמש שנים

ושני ילדיי נולדו בגרמניה. מהכרותי את מערכת הבריאות ההולנדית הייתי משייך אותה לעולם השלישי.

yaelli10

New member
היי

לא מקובל בהולנד ללדת לידות ביתיות לאחר ניתוח קיסרי. לכן סביר להניח שאשתך תלד בבית חולים. גם כאן אפשרות הבחירה לגבי איזה בית חולים הוא בידיכם. לכשתגיעו תודיעו לרופא השפחה על ההריון ועל היסטוריה והוא יפנה אתכם למקומות הנכונים.

ayala26

New member
הבן שלי רשום לבית ספר הולנדי

ציבורי. העדפתי אותו על פני בית ספר נוצרי וגם בית הספר המונטסורי לא נראה לי. בית ספר בינלאומי לא רלוונטי לנו כי הוא גם לא באיזור שלנו וגם אף אחד לא משלם לנו עליו.. בקשר להריון והלידה, אני חולקת על מי שאמר שישראל לוקחת בגדול. אני אישית מעדיפה את הגישה ההולנדית. אבל זה באמת עניין של גישה. הגישה הישראלית הנכרת בפורומים הריון ולידה היא כאילו מתכוננים ליציאה לקרב.. גם מי שחושבת ללדת בבית כדאי לה ללדת בהולנד. לידה בבית היא מאוד יקרה ובירוקרטית מסובכת יותר בישראל.

מלפפiן

New member
היי לאון, בלי להיכנס לדיון של ללדת בארץ או

בהולנד, אני יכולה רק להמליץ לכם שאם תחליטו ללדת בהולנד, תבקשו מרופא המשפחה הפנייה לביה"ח MARTINI ZIEKENHUIS בגרונינגן (אני מבינה שלשם מתוכנן המעבר?). לפי סקר שנערך בעיתון ELSEVIER באוגוסט האחרון נבדקו מומחים לפי תחומים בבתי חולים שונים ברחבי המדינה, ובתחום הגניקולוגיה/יילודה באיזור גרונינגן הגיע בית החולים הזה למקום הראשון.

LEON43

New member
thanks

האם את מתגוררת בהולנד? יכולה להמליץ על גנים טובים באזור כרונינגן? מגורים?

Fair game

New member
אם לזוג מהגרים עם ויזת עבודה נולד תינוק

התינוק זכאי לאזרחות??

מלפפiן

New member
מצטערת אבל אני לא גרה באיזור כרונינגן אז אני

לא ממש מכירה איזורים טובים או פחות טובים שם, למרות שתמיד אפשר להבין לבד לפי מחירי הבתים בכל שכונה. ובקשר לגנים, גם פה אין לי תשובה, לא בכרונינגן ולא במקומות אחרים מהסיבה הפשוטה שאין לי ילדים. אני לא יודעת לכמה זמן אתם מתכוונים להגיע, אבל אם מדובר על תקופה ארוכה אז הייתי במקומכם מכניסה את הילדים לגן הולנדי, לא רק בגלל המחיר, אלא גם כדי שיוכלו ללמוד מהר את השפה ולמצוא חברים בשכונה. אבל זה שיקול שלי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

למעלה