הורות בהולנד

LEON43

New member
הורות בהולנד

שלום לכל הישראלים בהולנד, אשמח לקבל מידע על מערכת הבריאות ההולנדית - האם כדאי ללדת בהולנד? או ללדת בארץ? האם כדאי לרשום את הילדים גן ובית ספר הולנדי או לחלופין העדיפות היא לבתי ספר בנלאומיים (שעולים הון תועפות)
האם יש חברי פורום הגרים/גרו באזור GRONINGEN אשמח לקבל יותר פרטים תודה מראש

אספרסו2

New member
בשאלה הראשונה אסור להקל ראש.

הריון ולידה. הולנד מול ישראל, ישראל לוקחת. ובגדול.

אספרסו2

New member
מערכת הבריאות ההולנדית בהכירה את ליקוייה

מחפשת באופן נואש כוח אדם מקצועי גרמני. הפער בין רמת ההכשרה ונגישות הטיפול בין ישראל להולנד הוא גדול לטובת ישראל.

ayala26

New member
אבל היא שאלה אם כדאי ללדת בהולנד

ולא על הכשרה ונגישות טיפולים.. הריון הוא לא מחלה. מיילדות בהולנד הן מקצועיות ומרפאות של מיילדות הן נגישות מאוד.

אספרסו2

New member
מיילדות טובות כשיש כוח אדם רפואי מקצועי

שיכול לתת גיבוי במקרה שמשהו מסתבך.

ayala26

New member
אה נכון, בהולנד תינוקות פשוט מתים כל הזמן...

כמו שאמרתי, זה עניין של גישה. יש מי שמעדיפה שצוות רפואי יילד אותה ויש מי שמעדיפה ללדת. יש מי שחשוב לה לדעת שהצוות הרפואי מאוד מיומן בניתוחים קייסריים ויש מי שדווקא רואה בריבוי ניתוחים קייסרים לא סימן מעודד לגבי לידה בישראל. כל אחת והשיקולים שלה. כמו שאמרתי, אילו הייתי יולדת בישראל כדי להמנע מהמצב של "יצאה לקרב" הייתי מעדיפה ללדת עם מיילדת בבית ובישראל זה אפשרי רק באופן פרטי. משמע זה עולה הרבה מאוד כסף ולא כל יולדת יכולה להרשות לעצמה.

ayala26

New member
אני ילדתי בהולנד. ואתה?

כמובן שיש כל מיני דרכים לא להסכים עם אחרים. אני כתבתי שזה תלוי בגישה. הדרך שלך היא לכתוב שאחרים מדברים שטויות. זו גם דרך. אם כי קצת פחות תרבותית. העיקר הבריאות.

ayala26

New member
לא ידעתי שאתה עוקב אחרי../images/Emo13.gif

ולא הטפתי לאף אחד אז אתה יכול להרגיע את עצמך. כתבתי גם אם ישלמו לי אני לא יולדת בישראל. "יש מי שחשוב לה לדעת שהצוות הרפואי מאוד מיומן בניתוחים קייסריים ויש מי שדווקא רואה בריבוי ניתוחים קייסרים לא סימן מעודד לגבי לידה בישראל. כל אחת והשיקולים שלה. כמו שאמרתי, אילו הייתי יולדת בישראל כדי להמנע מהמצב של "יצאה לקרב" הייתי מעדיפה ללדת עם מיילדת בבית ובישראל זה אפשרי רק באופן פרטי. משמע זה עולה הרבה מאוד כסף ולא כל יולדת יכולה להרשות לעצמה. " כן אני מעדיפה להמנע מהתערבויות של צוות רפואי ממהר וחסר סבלנות שעלולות להביא לסיבוכים בלידה. מאחר שדעתם של השואלים בנוגע ללידה לא ידועה כי הם לא פרטו - מה שאני כתבתי יכול להחשב הטפה רק אם הדברים שאתה כתבת גם הם הטפה... אבל מכיוון שכתבת בציניות ציטוט שרק השבוע כתבתי במקום אחר אני מבינה שמה שכתבת נגוע באנטי כלפי משהו אחר שאנחנו כנראה חולקים עליו...

אספרסו2

New member
חלילה וחס.

כשישנה סבירות לטיפול פולשני ,ניתוח קיסרי במקרה הזה, עדיף שייתבצע על ידי צוות מקצועי מיומן בניתוחים קייסריים. לא הייתי סומך על ההולנדים במצב כזה, כמו רולטה רוסית-הסיכון גדול מידי. מכבד את דעתך, אבל מכיר את המצב יותר טוב ממך.

ayala26

New member
ואיך אתה מסביר את זה

שה"סבירות" לניתוח קייסרי גבוהה יותר בישראל מאשר בהולנד? למה בישראל מסתיימות יותר לידות בניתוח מאשר בהולנד? כי ההולנדים לא מנתחים גם כשצריך? או שאולי בישראל יותר לידות מגיעות למצב שצריך לנתח (ומעניין למה...) או שמראש נוטים מהר יותר להחליט שצריך לנתח (למשל תאומים, מנח עכוז, תינוק גדול) ולא נותנים מראש סיכוי ללידה לא מכשירנית ולא ניתוחית? אני רק אומרת שאפשר להסתכל בשני אופנים על העובדה שבישראל יש יותר ניתוחים קייסרים והצוות הרפואי יותר מנוסה בהם. אם כי גם בהולנד קיים ניתוח קייסרי אלקטיבי, זה ממש לא שכולן יולדות בבית על כסא עם חור... יש בתפוז פורום לידה פעילה וביתית ובו כותבות נשים שרוצות ללדת בישראל בבית וזה עולה להן לא מעט והן נתקלות בבירוקרטיה לגבי רישום הילד ומעמידים להן תנאים כדי לקבל מענק לידה. כך שזה לא לגמרי שחור ולבן שעדיף ללדת בישראל ולכן חלקתי על הנחרצות שבהודעתך. אני גם לא כתבתי שבהכרח יותר טוב בהולנד אלא כתבתי שזה תלוי איך רוצים ללדת. אני יודעת שבשבילי ללדת בישראל זה אומר לשלם הרבה כסף, בירוקרטיה והרמות גבה (במקרה הטוב) אני גם מכבדת כל מי שרוצה ללדת בבית חולים ומי שבמיוחד מהולנד טסה לישראל בשביל ללדת.

yaelli10

New member
יש לי נסיון של 2 כאן בהולנד

והשלישי בדרך, ועליי לציין שהמנתחים היו מקצועיים, לא היו סיבוכים והכל עבר כשורה

אספרסו2

New member
ההולנדים נחמדים ויש להם כוונות טובות

אבל כמו שילד קטן מנסה לעשות דברים שגדולים עושים... לא תמיד זה מצליח.

ayala26

New member
../images/Emo6.gif

באמת איך ההולנדים מעיזים ליילד בכלל..
ואיך ההולנדיות הנחמדות מעיזות בכלל ללדת.. זה דבר שגדולים עושים... רק לישראליות ולגרמניות מותר ללדת ועדיף שלפני הלידה יחזרו למדינה שלהן בשביל ללדת שם.. כי בהולנד מסוכן ללדת!
מצטערת אבל לא התאפקתי..

אספרסו2

New member
אילה חביבתי

כבת יענה את טומנת את ראשך בחול ומסרבת להכיר במציאות שבה את חיה. אני מאחל לך להמשיך תמיד לצחוק ולהיות בריאה.

ayala26

New member
תודה

אני בריאה אני לא טומנת ראשי בחול בכלל. אני יודעת שמערכת הבריאות בהולנד לא מזהירה אבל לא לגבי גישתם בלידה. הגישה ללידה בהולנד מתאימה לי באופן אישי (ואולי לעוד כמה נשים) יותר מהגישה הישראלית. אני יכולה גם לומר לך באותה מידה שאתה טומן ראשך בחול או לגמרי מסונוור כי אתה לא רואה שהססטיסטיקה מצביעה על כך שללדת בישראל מעלה את הסיכון ללדת בניתוח קייסרי. אני גם מתארת לעצמי מכיון שאני מכירה סיפורי לידה רבים שזה לא בגלל שההריונות בישראל הן בסיכון יותר מאשר במקומות אחרים אלא בפירוש בגלל התנהלות הצוות הרפואי הישראלי שמעודד ניתוחים ושימוש בחומרים משתקים כי האשה היולדת בעצם מפריעה שם ולא נוח להם ליילד ככה... עד כדי כך שהבנתי שבישראל אין כמעט מיילדות שיש להן נסיון בלידת עכוז! למה? אי אפשר ללדת תינוק שיוצא קודם עם הרגליים?!

אספרסו2

New member
או שאת מיתממת

או שאת סתם נהנית מעצם הויכוח. צריך לאבחן בזמן.להעריך את רמת הסיכון ולהיערך בהתאם.

ayala26

New member
לא זה ולא זה

אני לגמרי לא מיתממת ולא רואה בכלל ויכוח. איזה ויכוח בדיוק? אשתך יולדת איפה שאתה חושב שצריך ללדת ואני אלד איפה שאני רוצה ללדת.אני לא אלד במקום שמגדיל את הסיכון שלי לעבור ניתוח קייסרי לא נחוץ בגלל שיאבחנו מוקדם משהו שבישראל מגדירים כסיכון אני גם מקווה בבוא העת ללדת בבית בשלי בלי לקחת הלוואה לשם כך ולכן מתאים לי מאוד ללדת בהולנד ולא מתאים לי בכלל ללדת בישראל. בישראל ממליצים על ניתוח בהרבה מקרים שהוא לא הכרחי ודווקא בגלל שאני לא תמימה בנושא זה אני יודעת שהצוות הרפואי פועל קודם כל כדי שיהיה לו נוח ושחדרי הלידה יתפנו כמה שיותר מהר ושיולדת אחת לא תתפוס חדר לידה למשך 12 שעות.. אני לא הייתי רוצה ללדת במקום שאני יודעת מראש שזמני מוקצב ושסופרים לי דקות מהרגע שנכנסתי ושאני יודעת שהצוות הרפואי היה מעדיף לנתח אותי העיקר שאשתוק
זה הרושם שמתקבל מסיפורי הריון ולידה ישראליים שאני קוראת, בפורומים ובלוגים. ומה שאני אומרת הוא מנסיון לגבי האבחונים המוקדמים האלו לפני 10 שנים אחרי שנפצעתי בתאונת דרכים רופאים בישראל "אבחנו" שאין סיכוי שאני אלד בלידה רגילה כי האגן שלי ישבר בטוח ב- 100% שוב (ואני בסך הכל ביקשתי אישור להרשם למכון כושר שבמקומו קיבלתי "איבחון")... אני בכלל עוד לא חשבתי על ילדים אז אבל כבר אז הבטיחו לי שאני אלד את הילדים שלי רק בניתוחים... זאת אומרת שלו הייתי יולדת בישראל יתכן שהייתי עוברת ניתוח במקום ללדת בלידה המאוד לא מסובכת שילדתי בה. לא חבל? לא כל אבחון מוקדם הוא בהכרח אבחון מוצלח.

למעלה