הורדת שומן בחלב

2_be

New member
איבדתי את הלוגיקה בדרך

מאיפה באה ההנחה הראשונה אם צוין שגם שמנים (מלכתחילה) וגם רזים (מלכתחילה) שתו דל שומן? בכל מקרה, בסוף השבוע/שבוע הבא כשיהיה לי זמן אני אנסה למצוא את המקור במקום לדבר באויר

PooKiPsiT

New member
הישראלי הממוצע

לא ממש צריך ויטמין D מהחלב. ויטמין D נוצר בגוף לבד בכמות מספקת בעזרת חשיפה של כמה דקות ביום לשמש. מצד שני בחלב יש גם ויטמין A שגם הוא מסיס בשומן, והוא לא נוצר לבד בגוף. מצד שלישי רוב השומן בחלב הוא שומן רווי שעדיף להמעיט בצריכה שלו. מצד רביעי ההבדל בין 3% ל1% לי לפחות לא נראה כזה עקרוני, ולכן אם ההבדל בטעם מאוד מפריע אני כן הייתי מתפשרת ושותה 3%. בכל זאת מדובר על אחוזים בודדים ולא על 20% שומן שרובו רווי. זה כמובן בהנחה שלא שותים חלב כמו מים... בקיצור שכל אחד יעשה את החשבון שלו לגבי מה הוא מעדיף

טל ר

New member
אכן עניין של טעם

אבל בעבורי, חלב עתיר שומן אינו שווה את הזמן שהוא יגזור עלי לוותר מנוכחותי בעולמנו. בשבילי - רק 0%.

deathcaster

New member
מה ? קשקוש בלבוש

חלב 3% שומן זה הדבר האחרון שיקצר את חייך, עברת שטיפת מוח רצינית. במשך תקופת הינקות שלך ניזונת מחלב הרבה יותר שמן. חלב דל שומן פוגם ביכולת ספיגת הסידן, אז אתה אכן מוותר על זמן נוכחות בעולמנו.

טל ר

New member
אני רוצה להבין

- האם אתה מערער על הטענה כי שומנים רוויים במזון תגרום לעליית רמת הכולסטרול בדם? - האם אתה מערער על הטענה כי רמת כולסטרול גבוהה בדם תגרום לעלייה ברמת התחלואה במחלות לב כליליות? את סוגיית הסידן ניתן לפתור גם אם נמנעים מחלב כליל. לא במקרה האדם הוא בעל החיים היחיד אשר חלב הוא חלק מהדיאטה שלו במהלך כל חייו, ובעל החיים היחיד הניזון מחלב של בעל חיים אחר. ודרך אגב, מה שטוב לעוללים למשך שנה, לא בהכרח טוב למבוגרים במהלך כל חייהם. טל.

deathcaster

New member
תגובה

"האם אתה מערער על הטענה כי שומנים רוויים במזון תגרום לעליית רמת הכולסטרול בדם?" שומנים רווייים ? כן, 3% - לא. יש לציין כי עליית רמת הכולסטרול בדם אינה מושפעת מהרגלי התזונה בלבד, טל גם הגוף עצמו מייצר כולסטרול. ישנם אנשים עם בעיות כולסטרול שלא נוגעים כלל במוצרי חלב. "האם אתה מערער על הטענה כי רמת כולסטרול גבוהה בדם תגרום לעלייה ברמת התחלואה במחלות לב כליליות?" - לא אינני מערער לחלוטין, אבל אפשר לקחת כדוגמה כנגד את צרפת שלה המטבח הכי עשיר בכולסטרול בכל אירופה והכי פחות מחלות לב כליליות באירופה. "את סוגיית הסידן ניתן לפתור גם אמ נמנעים מחלב כליל" - נכון, אבל זה יהיה יותר יקר ויותר מסובך, וספיגת הסידן היא אופטימלית בצריכת מוצרי חלב ובשר אדום. דע לך כי החלב והגבינות הלבנות בארץ מסובסדות ע"י הממשלה עוד משנות ה-50 ששם הבינו כי אנשים מעוטי יכולת סובלים מבעיות מחסור סידן בגוף, אין להם כסף לקנות אגוזים ושאר תחליפי סידן יקרים יותר מחלב וגבינה. " לא במקרה האדם הוא בעל החיים היחיד אשר חלב הוא חלק מהדיאטה שלו במהלך כל חייו, ובעל החיים היחיד הניזון מחלב של בעל חיים אחר" האדם מבחינה טבעית זקוק לחלב רק בתקופת ההנקה שלו, אז למה את/ה שותה בכלל חלב ? דל שומן או לא דל שומן ? את/ה בתקופת ההנקה ?
האדם הממוצע אוכל פי כמה מונים את כמות הסוכר והמלח שהוא צריך לצרוך, האם אתה אוכל אוכל תפל לחלוטין ? יש הרבה דוגמאות למה שאתה מציג, זה לא אומר שצריך להפסיק לחיות או להתנזר מבשר וחלב כדי להצדיק את דרך חייהם של פריקים של בריאות ו/או טבעונים/צמחונים.

טל ר

New member
תגובה

"שומנים רווייים ? כן, 3% - לא." שיעור השומן בחלב הינו מטעה - הרי תצרוך בקלות רבה יותר 400cc חלב לעומת 400 גרם בשר, לכן חשוב על כמות השומן ב"מנה" אחת של חלב, לא בכל 100 גרם (או 100cc) של חלב. "יש לציין כי עליית רמת הכולסטרול בדם אינה מושפעת מהרגלי התזונה בלבד, טל" יש לציין שלא טענתי אחרת, וראוי לציין שאני יודע ששמי הוא טל. "לא אינני מערער לחלוטין, אבל אפשר לקחת כדוגמה כנגד את צרפת שלה המטבח הכי עשיר בכולסטרול בכל אירופה והכי פחות מחלות לב כליליות באירופה." אם אתה מסכים, הויכוח בנושא זה הוא סגור, ואזכור של צרפת הוא בדיוק כאיזכור מעלה של ייצור עצמי של כולסטרול - לא רלוונטי לחלוטין. "נכון, אבל זה יהיה יותר יקר ויותר מסובך, וספיגת הסידן היא אופטימלית בצריכת מוצרי חלב ובשר אדום. דע לך כי החלב והגבינות הלבנות בארץ מסובסדות ע"י הממשלה עוד משנות ה-50 ששם הבינו כי אנשים מעוטי יכולת סובלים מבעיות מחסור סידן בגוף, אין להם כסף לקנות אגוזים ושאר תחליפי סידן יקרים יותר מחלב וגבינה." בדיוק כפי שהסכמת בהמשך לאי-הצורך בשתיית חלב, זה ממש לא חובה. אגוזים הם לא כ"כ יקרים כפי שאתה מציג אותם. לעניין הסיבסוד משנות ה-50, אינני בטוח שהייתי נאחז בממשלת ישראל מאותה תקופה כאסמכתא לדיאטה נכונה. "האדם מבחינה טבעית זקוק לחלב רק בתקופת ההנקה שלו, אז למה את/ה שותה בכלל חלב ? דל שומן או לא דל שומן ? את/ה בתקופת ההנקה ?" לא, אינני בתקופת ההנקה ומעולם לא הייתי - אפילו את הבן שלי הניקה אמא שלו ולא אני. למה אני שותה חלב? כי טעים לי. "האדם הממוצע אוכל פי כמה מונים את כמות הסוכר והמלח שהוא צריך לצרוך, האם אתה אוכל אוכל תפל לחלוטין ? יש הרבה דוגמאות למה שאתה מציג, זה לא אומר שצריך להפסיק לחיות או להתנזר מבשר וחלב כדי להצדיק את דרך חייהם של פריקים של בריאות ו/או טבעונים/צמחונים." זה בהחלט ויכוח פשוט מצידך - להציג טיעון שלא טענתי ולהפריך אותו. לא ממש פורה, אבל ללא ספק אפקטיבי. טל.

niv1990

New member
../images/Emo45.gif

חח שתיתי פעם בטורקיה שוקו מחלב שלא עשו לו שום תהליכים חוץ מחימום, וזה היה טעים ברבה מכזה שהוציאו לו את השומן.. ואני עדיין חי :)

deathcaster

New member
תגובה

למה טורקיה ? פעם היה בישראל הקטנה, חלב מעוקר, לא מפוסטר מהומגן והרוס , שבא בבקבוקי זכוכית, אני עוד זוכר אותו והוא היה מעולה, זה היה שלא רשמו אחוזי שומן והרכב קלורי על מוצרים, או בקיצור שהאוכל היה טעים, והחלב היה מעולה.

ילד11

New member
ואני דווקא נגעלתי מהחלב המורתח כי

העיקור לא היה וודאי ואנשים הרתיחו אותו כשהגיע החלב המפוסטר הוא היה מעדן מרענן נדמה לי שכל דבר שהיה "פעם" היה יפה יותר, הלא כך?...

למעלה