תגובה
"שומנים רווייים ? כן, 3% - לא." שיעור השומן בחלב הינו מטעה - הרי תצרוך בקלות רבה יותר 400cc חלב לעומת 400 גרם בשר, לכן חשוב על כמות השומן ב"מנה" אחת של חלב, לא בכל 100 גרם (או 100cc) של חלב. "יש לציין כי עליית רמת הכולסטרול בדם אינה מושפעת מהרגלי התזונה בלבד, טל" יש לציין שלא טענתי אחרת, וראוי לציין שאני יודע ששמי הוא טל. "לא אינני מערער לחלוטין, אבל אפשר לקחת כדוגמה כנגד את צרפת שלה המטבח הכי עשיר בכולסטרול בכל אירופה והכי פחות מחלות לב כליליות באירופה." אם אתה מסכים, הויכוח בנושא זה הוא סגור, ואזכור של צרפת הוא בדיוק כאיזכור מעלה של ייצור עצמי של כולסטרול - לא רלוונטי לחלוטין. "נכון, אבל זה יהיה יותר יקר ויותר מסובך, וספיגת הסידן היא אופטימלית בצריכת מוצרי חלב ובשר אדום. דע לך כי החלב והגבינות הלבנות בארץ מסובסדות ע"י הממשלה עוד משנות ה-50 ששם הבינו כי אנשים מעוטי יכולת סובלים מבעיות מחסור סידן בגוף, אין להם כסף לקנות אגוזים ושאר תחליפי סידן יקרים יותר מחלב וגבינה." בדיוק כפי שהסכמת בהמשך לאי-הצורך בשתיית חלב, זה ממש לא חובה. אגוזים הם לא כ"כ יקרים כפי שאתה מציג אותם. לעניין הסיבסוד משנות ה-50, אינני בטוח שהייתי נאחז בממשלת ישראל מאותה תקופה כאסמכתא לדיאטה נכונה. "האדם מבחינה טבעית זקוק לחלב רק בתקופת ההנקה שלו, אז למה את/ה שותה בכלל חלב ? דל שומן או לא דל שומן ? את/ה בתקופת ההנקה ?" לא, אינני בתקופת ההנקה ומעולם לא הייתי - אפילו את הבן שלי הניקה אמא שלו ולא אני. למה אני שותה חלב? כי טעים לי. "האדם הממוצע אוכל פי כמה מונים את כמות הסוכר והמלח שהוא צריך לצרוך, האם אתה אוכל אוכל תפל לחלוטין ? יש הרבה דוגמאות למה שאתה מציג, זה לא אומר שצריך להפסיק לחיות או להתנזר מבשר וחלב כדי להצדיק את דרך חייהם של פריקים של בריאות ו/או טבעונים/צמחונים." זה בהחלט ויכוח פשוט מצידך - להציג טיעון שלא טענתי ולהפריך אותו. לא ממש פורה, אבל ללא ספק אפקטיבי. טל.