הורדת שומן בחלב

הורדת שומן בחלב

כיצד עובדים אותם מכשירים במחלבות שמדללות את השומן מהחלב מ 17% לאפס אחוז שומן ? איך קוראים לאותם מכשירים האלה ? ואיך ניתן להוריד במטבח בבית את כמות השומן בחלב עז שמכיל 20% שומן לפחות מ 5% שומן ?

deathcaster

New member
הסבר על רגל אחת

חלב כמו כל כל אמולסיה הוא תערובת חומרים הידרופיליים והידרופוביים, תהליך הפרדת השומן מתבסס בעיקר על בסיס התכונה שהשומן אינו מתמוסס במים, ולכן, ע"י הכנסת חומר שכן מסיס במים, לצורך הדוגמה , מלח בישול , או מלחי אמוניום שמסיסותם גבוהה, החומרים שאינם נמסים במים צפים או ששוקעים, השומנים בצורה כללית צפים, ואז פשוט מסירים אותם מהחלב כמ שאת מסירה את הקרום של הקפה שהכנת שהוא התקרר ולא הספקת לשתות אותו. נכון שההסבר שלי לא היה כ"כ מדעי אך זוהי בגדול הדרך

arye9

New member
ואנחנו שותים את המלחים שנשארו בחלב?

לפי דעתי יותר הגיוני שמפרידים את השומן בעזרת ספרטור. תוף שמסתובב במהירות וזורק את החומרים בעלי הצפיפות הגבוה כלפי הקצוות ואת החומרים בעלי הצפיפות הנמוכה משאיר במרכז. לפחות נראה לי שזאת השיטה.

puddlerplayer

New member
הייתי פעם במחלבת יוטבתה

מניח שגם אצל שאר הגדולים עושים ההפרדה בצנריפוגה. מה שמעניין היה בזמנו- החלב שהיה מגיע היה איכותי אבל רזה יותר מ 3 אחוז (2.7 אן משהו כזה, מהפרות בדרום, אולי בגלל האקלים החם?!) ובעצם מה שהם עושים, מפרידים את השומן מקבלים חלב רזה ואחרכ מחזירים את השומן לפי הכמות הנדרשת לכל מוצר -גם לחלב שמן. אותה השיטה מקובלת ליצירת חלב קרם לקפה- אם מישהו עוד זוכר אותו

deathcaster

New member
תגובה

לא אנחנו לא שותים את המלחים, המלחים הם לצורך הפרדת השומן, את המלחים אפשר להפריד מאוחר יותר. זוהי שיטה כימית, השיטה שאתה ציינת היא שיטה פיזיקלית, רק בגלל החלבונים בחלב היא תיצור קצף שלא בכל המקרים הוא רצוי. אין שיטה אחת בלבד, יש הרבה, אתה ציינת אחת וגם אני

אחמס1

New member
את אולי לא מרגישה, אני לא מסוגל

לאכול קורנפלקס עם חלב 1%, יש לזה טעם של חלב 3% מהול במים. בלי לציין שמות של חברות, יש בישראל חברה שהחלב 1% שלה הוא פשוט מים עם סיד. ויש חברה אחרת שהחלב 1% שלה קצת יותר נסבל, אבל גם ה3% שלה הרבה יותר טוב. בכלל מעצבן אותי שבישראל קשה להשיג מוצרי מזון עטירי שומן, הכל פה מדולל והטעם בהתאם.

אחמס1

New member
../images/Emo6.gif לא ממש

פשוט ההורים שלי קונים את הזבל הזה (חלב ד שומן) לעצמם ולי את 3% אז לפעמים כשנגמר לי החלב אז אני לוקח משלהם. ועברנו כבר כמה חברות (רמז - החלב הממש רע הוא של חברה ששמה מתחיל באות ת"ו ונגמר ב-"nuva"). לאחרונה אני מנסה להוסיף חמאה לחלב דל שומן כדי להעשיר אותו, אבל זה לא הולך כל כך בקלות והשומן צף.

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

ההורים שלי קונים רק את החלב של אותה חברה, אבל 3% שומן.

2_be

New member
אם כבר

ה-3% של יטבתה הוא אחלה. ולא ברור לי למה לקנות של 1%, עד כמה שזכור לי גם ספיגת הסידן ממוצר בעל פחות שומן פחות טובה, כי ויטמין D שמסייע בספיגת סידן זקוק לשומן על מנת להתמוסס.. (תקנו אותי אם אני טועה) חוצמזה, אני זוכרת שקראתי שבזמנו שעשו מחקר על שתיית חלב אצל ילדים והתברר שילדים ששתו חלב דל שומן היו שמנים יותר. החוקרים הסבירו את תוצאות המחקר בכך שילדים שתו חלב דל שומן יותר בחופשיות ולכן השמינו.

Levos

New member
סיבה ותוצאה

אולי קודם הילדים היו שמנים ואז התחילו להשתמש בחלב דל שומן? יותר הגיוני, לא?

Levos

New member
אמרת שילדים ששתו חלב דל שומן

היו שמנים יותר. אני אמרתי, שיותר הגיוני שהחליפו בין סיבה ותוצאה, והילדים השמנים יותר (מסיבות שאינן קשורות לחלב) נטו יותר לשתות חלב דל שומן (דיאטה וכאלה).

deathcaster

New member
לא אתה טועה

הוא ציין אוכלוסיה כללית, שכולל לא רק ילדים שמנים. ואתה יוצא מנקודת הנחה שילדים שמנים ישתו חלב רזה, זו הנחה שגויה, אולי חלק , לא כולם. המחקר לא היה סקר של יום אחד, הוא היה מחקר.

Levos

New member
עדיין לא הבנתי

יש ילדים שמנים וילדים רזים. יש שותי חלב דל-שומן וחלב עתיר שומן. מבין שותי חלב דל שומן יש יותר ילדים שמנים מאשר רזים ביחס לאוכלוסיה הכללית. אילו מסקנות ניתן להסיק? שיש קשר בין השמנה לחלב דל-שומן. הקשר יכול להיות מכמה סוגים- או ששמנים שותים דל-שומן, או שחלב דל שומן גורם להשמנה, או שיש גורם שלישי שמהווה סיבה גם להשמה וגם לשתיית חלב דל שומן. השאלה היא מה גרם לחוקרים להסיק את המסקנה השנייה (והפחות הגיונית).

למעלה