הוצאת שם רע

הוצאת שם רע

יקיריי, אני ממש מתפלא על איך מי שבעצמו מאבחן ומייעץ ומטפל (בכלים שונים), מרשה לעצמו לזרוק על אדם *בפניו* *ובפרהסיה* אבחנות רפואיות? ואיך כאדם שומר חוק עובר על איסור הוצאת שם רע ? ואיך כאדם שיודע הלכה או/ו שומר מצוות מעז לשפוך דמו של אדם? ("כל המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים", בבא מציעה נ"ח, עמ' ב'). לפניכם מאמר שמסביר את דיני לשון הרע מההיבט החברתי והמשפטי: http://www.diogines.co.il/slander/ הפורום שלנו הוא פורום פתוח לאנשים ולדעות. לא יעלה על הדעת לפגוע בשמו הטוב של אדם, ושיהיו דעותיו אקסצנטריות ככל שיהיו! ולגבי דוד היחיד. שמדבר הרבה פעמים על קבלה ויהדות מדעתו מבלי לציין בכל פעם שזאת דעתו. אולם האמת חייבת להיאמר; שמיידי פעם בפעם הוא אומר וחוזר ואומר בפירוש: אני המקור, והדברים הם מדעתי. {הנה דוגמא לויכוח שבו דוד מציין בפירוש : 14/09/11 05:06 ‫ בן שיח: תגיד אתה קורא את מה שאתה כותב..... אתה מבדיל בין מציאות לבדיון. עשה טובה תפסיק לזלזל בדיון הזה.,עושה רושם שאתה אין לך שום שמץ לדברים בהם אנו דנים. ובזה תם הדיון הנ"ל. אני לא דן בנושאי קבלה עם מי שאינו בקיא בהם. דוד: בטח ומבדיל בין מציאות ודמיון יפה מאוד . אני רק למד מתגובתך , שאתה לא מסוגל בשלב זה להיות פתוח לראיה רחבה וגדולה יותר , אם אתה ישר כותב למישהוא שהוא לא יודע להבדיל בין מציאות ודמיון , זה רק מראה שאתה לא פתוח באמת או תופס באמת משהוא גדול יותר . ופה נגמרת היכולת הרציונאלית אצלך להיות פתוח ועוברת לנגטיביות . יכולתי להתחיל את התשובה שלי בצורה נגטיבית , כגון: מה אתה תופס את הדברים כמו גוי או אחד שתפוס בבעל פעור . לדידי הדברים די ברורים . דמיון משמעו הקבלי דם יון , דהיינו התפישה הנובעת מהדמים באספקלריה יוונית , אצלך אולי זה רק איזשהוא אספקט שיש לבני אדם הכישור לדמיין . לא ולא יש לזה מקור , וכן אני מבדיל יפה מאוד בין הדברים . וחבל שאתה גולש לחצי האשמות שנועדו לזלזל בתפישת הזולת . תכיר בעובדות , אתה לא מכיר את גישתי או שהדמיון הוא דם יון . אתה לא חשבת מה זה אומר או מה ההשלכות של זה , מה המשמעויות הקבליות של זה , ואתה רק מנסה לפסול מה שאתה לא מכיר . אני העלתי פאן מאוד פשוט שהוא אמיתי , ואתה יכול/מסוגל לקבל את הדברים או שלא . וגם זה בסדר , עניין של פתיחות . ולגבי בקיאות קבלית , אתה שוב לא יודע דבר וחצי דבר על היקף הידע שלי או ההבנה שלי , וסתם ישר קוטל .וזה מובן התנהגות כזו בילדים . מכיוון שאני מעריך אותך ביותר מזה , ונותן לך יותר קרדיט אולי ממה שאתה נותן לעצמך , השתדל להיות פתוח וסובלני ,אני מאוד מעריך מי שמחפש ומתעניין במיסטיקה וקבלה ושאר תחומי הרוח , ושמח על תרומתך הפוריה לכולם . אולם תפישתי בעניין בהחלט יותר מורכבת , והיא מסודרת מאוד והרבה יותר רחבה מגישתם המצומצמת של חז"ל . או מה הקבלה בעייני חז"ל ,מה לעשות ירדו לפה לא רק תנאים שלא פחדו , אלא גדולים וקדומים יותר וגישתם שונה . והם קצת יותר אמינים מה מסורת ישראל ומה היא קבלה . תשתדל להיות יותר פתוח , גיבשת תפישה ממה שלמדת וחקרת , ויש עוד הרבה ללמוד ולהתפתח , ואם נלך לפי הגישה הרווחת בקרב הדוסים אז יש גם מושג של היפכא מסתברא , שזה היפוך התפישה בדרך לגדילה וגם זה בסדר . לעשות לך הנחה , ולפתור אותי באתה קורא מה שאתה כותב או על כשירותי להבדיל בין דמיון למציאות . סוחבת את השיחה או דיון למקום נמוך , ואני נותן לך יותר קרדיט מזה . בהבנה הדדית . דוד בן שיח: עזוב אתה חי בשגיונות ,נמאס לי מהויכוח סרק הזה שב תלמד תחכים ותפסיק להמציא לי סיפורי אלף לילה ולילה ותביא מקורות עליהם אתה מסתמך. בלי מקורות לדברייך ,איני מוכן לדון עימך .שים לב ,כל מילה שניה שלך היא פשוט שקר . בזה תם הדיון הזה עימך. דוד: מקור מילותי ממני . דוד עד כאן הציטוט} שבוע טוב, פרי מגדים

IBP1

New member
היי פרי פרי ....

שאלה לי אלייך . אם בלימודי התואר הראשון בפיזיקה אשאל בן כמה שנים העולם ואני אכתוב 5770 ,ואציין כי הייתי שם כשזה החל .... מה הסיכוי שאקבל 100 במבחן ?

אצקון אתה מתעלם מהדברים הכה נכונים שפרי כותב

אותם דברים שגם אני העלתי אל לאדם משום סיבה לכאורה"אלטרואיסטית" אך למעשה קשורה באגו להכפיש להלבין או לזלזל באדם אחר. לא ייתכן, ואין סיבה המצדיקה זאת, פשוט אין
דבר ראשון צריך להיות בני אנוש כלומר אנושיים, ותמיד לחשוב איך אני הייתי מרגיש במקומו, באותה סיטואציה.

גל סופר

New member
אף פעם לא טענתי שאני אלטרואיסט

ואני לא מוצא באלטרואיזם משהו שמאפיין את תפיסתי. אבל אם כבר באגו עסקינן, קראי את הודעותיו של דוד.

להיפגע או להיעלב זו החלטה אישית...

אדם בטוח בעצמו ובדעותיו לא יפגע ולא ייעלב אלא אם יבחר לעשות כך. אבל את העיקר אנו שוכחים. כפי שכולם ודאי יודעים, כל אחד הוא המראה של האחר וכאשר אני תוקף מישהו (פיסית או וירטואלית) את החלקים שלי המשתקפים ממנו ושקשה לי לקבל אותם כשלי, אני תוקף.

שאלת אותי?

אם אותי שאלת אזי לא ראיתי בהודעתי אפילו לא רמז לכך שנפגעתי או נעלבתי אבל אם כן אז כנראה שיש חלק או חלקים שקיימים אצלי גם כן ואינני אוהב. אבל בגדול לא הבנתי את שאלתך!

גל סופר

New member
כשטוענים כלפי אדם "הפוסל במומו פוסל"

אי אפשר להימנע מהשאלה הכי אלמנטרית- האם זה שטען כלפי האחר "הפוסל במומו פוסל", אינו פוסל בעצמו?... ממש כמו להכריז על מישהו שהוא משתמש בדמגוגיה.

אישית אני מאוד לא אוהב את המשפט הזה...

אני רואה במשפט זה חסימה מלאה להמשך כל דיון כאשר משתמשים בו כתשובה. המשפט הזה, הפוסל במומו פוסל, נולד לאוויר העולם על מנת לזכור עובדה זו, ולא על מנת להשתמש בו לחסום דיון או כפגיעה בפוגע. נושא המראות, כמו גם "הפוסל במומו פוסל" (שזה בעצם אותו הדבר) נולדו על מנת לגרום לאדם הסתכלות פנימית עצמית עמוקה ולעמת את תכניו הוא המשתקפים מהמטרה אותה הוא תוקף. הזיהוי המוקדם, למי שרוצה לזהות, תשנה את אופייה של תגובה. חוץ מזה, אני באמת חושב שלהיפגע, להיעלב, היא מתוך בחירה.

גל סופר

New member
ובכל זאת

שימוש במשפט הזה גורם לתהות גם על קנקנו של העושה בו שימוש. אחרת... "טול קורה מבין עיניך"......

אלך מעט רחוק יותר...

המשפט הזה לא גורם לתהות אלא מפנה אצבע אל העושה בו שימוש. לכן כתבתי שהוא נולד על מנת לגרום לרוצה להשתמש הסתכלות עצמית עמוקה על הגורם או הגורמים שהובילו אותו לרצות להשתמש בו.

IBP1

New member
אני לא מכפיש את שמו של דויד .

אני פשוט מבקש אותו להביא מקור לדבריו שיאמת את דבריו. הוא מכנה אותנו בתור "רשעים" ,הוא מכפיש את כל אושיות החברה היהודית. הוא טוען לכך כי התורה שקיבלנו והידע הבא מתוכו הוא אינו אמין ,אך תורתו היא כן וכשהוא מתבקש להביא מקור לדבריו.הוא לא יודע לעשות כן ואו מצטט חלק מדברי התורה שלפני דקה טען שאינה נכונה. המוזר הוא שהטקסטים שהוא מצטט כביכול אינם תמיד נאמנים למקור . הדמות אותה הוא מתעקש להכיר בה כעצמו היא דמות של שד המוזכרת בסיפורי חז"ל בתקופות שונות .אם אכן הוא הדמות ההיא אזי הוא לא היה מתקשה להוכיח את דבריו . אבל אנחנו שוב דשים בעניין הזה ואני למען החברים בפורום הנחתי לו.

דעתי... כולם משוגעים!

ושיגעון כמו אהבה
אין השיגעון שלו כמו השיגעון שלי! ומה שקובע את עומק השיגעון זה כמה השיגעון שלך קרוב לשיגעון שלי. לכן כאשר מישהו קובע שמישהו אחר משוגע הוא פשוט אומר שאין השיגעון שלך כמו השיגעון שלי, ושלי הוא שיגעון מקובל יותר, כך לפחות הטוען חושב בגיבוי משוגעים ששיגעונם דומה, או מוסכם.

kagome10

New member
הייתי מסכימה איתך לו...

לו תגובה כזו הייתה נרשמת כל פעם שמישהו מלבין את פני חברו ברבים. מכיוון שזה לא קורה, הרי שאני מסיקה שמטרת הודעה זו היא לא למנוע הלבנת פנים (מה גם שמה שנרשם נרשם מהכוונות הטובות ביותר) אלא להגן על הפלורליזם. ולא שהגנה על הפלורליזם היא דבר רע, היא פשוט דבר שונה מההגנה על אדם מםני הלבנת פנים, שזו עלולה לפגוע קשות בחופש הביטוי. לדעתי, הצנזור היחידי של אדם בנושא כזה יכול להיות הוא עצמו. אני לא מסכימה עם גל, אך הוא רואה זאת כחובתו המוסרית לייעץ לדוד ללכת להיבדק, ואני מאמינה שבמקרים כאלו על אדם לציית למצפונו ולמצפונו בלבד. וגל לא מוציא שם רע. גל ציטט את מה שאמר דוד עצמו, וכל אחד מוזמן להחליט לבד אם זה שם רע או אל. לו גל היה מדבר על דוד במקום אחר, בו לא ניגשות מילותיו של דוד, אז זו הייתה הוצאת שם רע.

קגומה יש כאן גם וגם

גם הלבנת פנים(להגיד על אדם שהוא חולה נפש הזקוק לאשפוז ולהתעקש על כך פעם אחר פעם זו הלבנת פנים ברמה גבוהה ביותר)וגם שמירה על זכות דיבור ודעה לכל אחד. אני חושבת שפספסת הודעות קודמות של גל ואצקון לכן לא ראית מה כתבו על דוד כי אחרת לא היית אומרת שזו לא הלבנת פנים והוצאת שם רע... וחובה מוסרית? אני רואה כחובה מוסרית הרבה יותר גבוהה לשמור על כבודו של אדם. ומצפוני לא היה מרשה לי לפנות בפומבי לאדם. מצפוני היה אומר לי להגיד את הדברים לאדם עצמו בלבד.

גל סופר

New member
היתכן שפספסתי משהו?

היכן כתבתי ש"X הוא חולה נפש הזקוק לאשפוז" והתעקשתי על כך פעם אחר פעם? כל שטענתי זה שהטענות שלו בעלות אופי שמזכיר לי (אני מדגיש, לי) אופי חולני. ולגבי מצפונך. זה בדיוק העניין, הוא מצפונך ולא מצפוני. מצפוני מסרב להאמין שאפשר לתת לבן אדם לחשוב שהוא מרכז העולם וכולם הולוגרמות ותוכנות מחשב, מבלי להציע לו עזרה. הגיע הזמן להפסיק להילחם על חופש הביטוי בצורה כ"כ פנאטית ועיוורת. זה שהנייר הוירטואלי סובל הכל, לא אומר שצריך לעשות ניסויים ב"כמה הוא סובל". באמת, קצת גבולות אנושיים.

NlNין lcNlc

New member
עזרה מציעים בפרטי..

"כל שטענתי זה שהטענות שלו בעלות אופי שמזכיר לי (אני מדגיש, לי) אופי חולני." - אני חושבת שהמשפט הזה פוגע.. גם אם אתה מדבר "רק" על טענותיו. יש מילים נעימות יותר בעברית. וכמו שקגומה כתבה כאן פעם על מילות המראה, אסיים במשפט שלך: "באמת, קצת גבולות אנושיים"

למעלה