הוצאת שם רע

בדיוק כך תמר


 

גל סופר

New member
ובכן, כשהוא טען שהוא מרכז העולם וכולנו תוכנות

אף אחד לא טען שהוא פוגע במישהו. נכון, הוא השתמש במילים נעימות יותר. אז מה? אט-אט מתחילה להגיע להכרתי עובדה מוזרה ומשעשעת- אתם לא קוראים את הודעותיו של דוד או שקוראים אך לא מבינים מאומה. בשני המקרים מדובר במצב מדאיג.
 

NlNין lcNlc

New member
לכל אחד זוית הראיה שלו...

וכנראה שהזויות שלכם מתנגשות וזה לא כל כך נעים לכם. ובנימת ט"ו בשבט: דרך ארץ קדמה לתורה... (כל תורה)
 

גל סופר

New member
דברייך מפחידים ומרתיעים מאוד

דרך ארץ אומנם קדמה לתורה, אבל זהירות קדמה להכל. תעצרי לרגע ותסתכלי מהצד על מה שכתבת. הדברים שלך נותנים לגיטימציה לדברים נוראיים. האם אפשר לומר ש"לכל אחד זוית הראיה שלו" כש-6 מיליון יהודים בני עמנו נרצחו בגלל זוית הראייה של מישהו? הנאורות נתנה לגיטימציה לכל דבר וזה בדיוק מה שנעשה כאן. דרך ארץ קדמה לתורה, אבל לא נגמד בני אדם ונאפשר זלזול ופגיעה בשם ה"דרך ארץ". זהירות, כפי שאמרתי, קדמה להכל.
 

NlNין lcNlc

New member
בחרת דוגמא, הא?!

איזה קטע שנותנים דוגמאות מהשואה... זה רק מראה כמה ההתמודדות היא קשה, כי הולכים לדבר הקשה ביותר שהעם היהודי עבר. בסדר.
 

גל סופר

New member
איזה קטע זה שמתעלמים מהתוכן והמשמעות

חופש הביטוי תמורת הזכות לכבוד.
 
גל אבל זה לא מה שאתה עושה?

מגמד בן אדם מזלזל ופוגע בשם דרך הארץ? בשם המוסריות לכאורה?
 

גל סופר

New member
מה שאת רואה כזלזול

הייתה הצעת עזרה מצידי, בתחילה. כל תורתו של דוד היא כזו, לא מדובר באפיזודה חולפת. אילו היית משקיעה מזמנך לקריאת תגובותיו היית גם מבינה זאת לבד.
 

גור42

New member
תשמע, כל תורה שהיא אפשר להציג כ"מסוכנת"

אתה יודע שאפשר לעשות בדיוק את אותו הדבר גם ליהדות, נכון? וגם לתיאוריות מדעיות כמו תורת הקוונטים או האבולוציה. זה ממש, אבל *ממש* קל להציג כל רעיון שהוא כמגוחך ומסוכן ו"סימן לדלוזיה". ואם כבר מדברים על זה... בדיוק עכשיו אני לומד במסכת סנהדרין את הפרק שבו מתארים איך בונים "בתי סקילה" ואיך מוציאים להורג אנשים שלא שמרו שבת. זה לא מצטלם טוב, מה? ותזכור שאת הטקסט הזה לא כתב איזה אספסוף, אלא גאוני התורה הגדולים ביותר של תקופתם. אני אומר לך את זה לא כדי להטיל דופי באמונה היהודית אלא להיפך: כדי להראות לך עד כמה הסתמכות על "רושם ראשוני" זה דבר מסוכן. וברשותך, אסיים עם עוד ציטוט מהמקורות: "מה ששנוא עליך, על תעשה לחבריך" ודי לחכימא ברמיזא.
 

גל סופר

New member
רושם ראשוני זה לא

בזה אתה יכול להיות בטוח. אלא אם כן היכרות וירטואלית לעולם תישאר בחזקת רושם ראשוני עבורך- ואז הצדק עימך לחלוטין.
 

גור42

New member
שלב ה"רושם הראשוני" לא נמדד בזמן או בפוסטים

שלב ה"רושם ראשוני" נמשך כל עוד יש חוסר הבנה בסיסי של הדברים שהצד השני מנסה לומר.
 

גור42

New member
את "אני במרכז והאחרים סימולציה" לא הבנת

זה אחד הדברים שמקוממים אותך, נכון? ובכן, הסיבה היחידה שזה מקומם אותך, היא שלא הבנת מה פירוש האמירה הזאת. זה ברור מהתגובות שלך.
 

גל סופר

New member
כמה זמן אתה כבר קורא הודעות שלו?

אתה חושב שכל מה שמקומם אותי מבוסס על הודעה אחת? אני קורא את דוד כבר מספר שנים ובכל פעם הוא משחק עם הגרסאות של התיאוריה הזו. אני אשמח לחפש ולהביא הנה ציטוט מדוייק שלו שבו הוא לא רק טוען "אני במרכז ואחרים הולוגרמות" אלא "אני אלוהים ואחרים טיפשים". תן לי לבצע חיפוש קל והביא זאת.
 

גור42

New member
אם הוא לא פוגע באף-אחד וגם לו טוב, מה הבעיה?

אגב, התפיסה שאתה מרכז העולם וכל שאר העולם זה סימולציה, לא כל-כך רחוקה מהמציאות כמו שאתה חושב. יש בזה איזשהו גרעין של אמת (וזה נכון לא רק לדויד אלא כל אדם שהוא).
 
ציטוטים:

גל- האמת שלאצקון היו את הביטויים הכי קשים אך גם לך גל היו קביעות לא ראויות בטח לא מול כלל הפורום אצקון- אז צדקתי אתה הקב"ה..! שמע הקב"ה אתה לא בסדר .....ביקשתי 200000 $ ועד עתה לא קיבלתי זאת ממך ,מה נסגר עימך בעניין.....? שמע בעניין לריב , אתה זקן בן 5772 ,אמא שלי בגן עדן חינכה אותי לא להרים יד על אנשים בגילך וכל שכן על הקב"ה. ידידי אתה זקוק לטיפול נפשי ודחוף וזאת אני אומר מתוך דאגה לשלומך. תרשה לי לצטט לך מתפילתה של אשה דגולה :" אל-תרבו תדברו גבוהה גבוהה, ייצא עתק מפיכם " (שמואל א' פרק ב' פסוק ג') זו עיצה טובה ממני לך כי ככל שאתה פוצה פיך ,מתבררת התמונה האמיתית למצבך הנפשי. אזי חסוך מאיתנו את הבלי דמיונך השוגה . עזוב עברת כל גבול...ודמיון...וניכר כי מהלך דברייך ,אתה לא מבין על מה אתה מדבר כבר ומכאן והלאה איני רואה כל צורך להתווכח עימך. מבחינתי מספיק חשפת את עצמך שכל אחד יבין מה מצבך וידע לרחק ממך ומעצותיך. אחי אתה צריך טיפול נפשי ודחוף ! אני מוכן לכל דבר אם תסכים לקבל טיפול נפשי, כלומר שתלך למרכז לבריאות הנפש לבקש עזרה ,אני מבטיח לך שלא אעזוב אותך מהרגע ותסכים לקבל טיפול . אם תסכים לזה יש על מה לדבר ,עד אז שתחליט שאתה זקוק לעזרה ,אין על מה לדבר. גל- כבר כמה שנים אתה טוען שכולנו הולוגרמות וכולם חוץ ממך תוכנות מחשב. אני חושב שבעגה המקצועית משתמשים במונח דלוזיה כאן אני באמת ובתמים חושב שאתם מונעים טיפול ממישהו שזקוק לו. אני לא מסוגל לראות אדם שמדבר בצורה כזו ולא להציע לו לפנות לגורם מקצועי לקבלת טיפול. זה המעט שאני יכול לעשות- הן כאזרח טוב והן כבן אדם. דוד כותב פעמים רבות דברים בעלי אופי חולני במיוחד. אני לא מדבר רק על מחשבות רדיפה שעולות מהדברים שהוא כותב אלא גם על תפיסת מציאות הזויה- גיל בלתי אפשרי (או שאת מאמינה שהוא באמת עבר את גיל 200?), תפיסה הזויה בכל הנוגע ליחס ('כולם תוכנות, אני מציאות'), תפיסה הזויה עוד יותר בכל הנוגע למהות ('אני הייתי השד ההוא...') ועוד דברים רבים שפשוט זועקים מן הכתוב.
 

גל סופר

New member
יפה עשית, עכשיו קראי את דבריי היטב

כתבתי שמתוך אמונה אישית אתם מונעים טיפול ממישהו שזקוק לו. לא אמרתי בשום מקום שהוא זקוק לאשפוז, לצורך העניין. כל אמירה שלי הייתה מגובת בדברים שנאמרו על ידו ולא המצאתי דבר.
 
למעלה