הוצאת שם רע

אלו היו רק מקבץ ציטוטים היו עוד אחרים

בכל מקרה- אצקון כתב זאת בצורה ברורה וגל חיזק זאת באמירה שדוד זקוק לטיפול מקצועי כי דוד נוטה לדלוזיה ולזקוק לעזרה, גל אף אמר זאת מספר פעמים בצורות שונות ואף האשים אותנו בכך שאנו מונעים טפול מאדם הזקוק לכך. ואף הדגיש שהוא רואה זאת כחובתו המוסרית להפנות אותו לטיפול למרות שאינו מכיר את דוד

גל סופר

New member
אני לא אמרתי שהוא זקוק לטיפול

אלא שאני חושב שראוי להציע לו עזרה. בבקשה, נא לדייק לפני שמאשימים אותי בדברים.

גל ידיד וירטואלי...

צדקת! מאז שאני ברשת לא התחברתי לדבריו של דוד וזה כבר שנים שאני מתעלם מהם (מתעלם = ללא מגיב לו). אבל, נראה לי שנכנסת לעמדת התגוננות ונעמדת על "רגליך האחוריות" (רק כהבהרה על עוצמת תגובה) ומנסה בכל דרך להגן על השקפתך. ולא שזה לא בסדר רק שלדעתי הנושא גלש כבר ללא כל פרופורציה לחשיבותו. יתרה מכך, אני חושב שאין כל דרך לעזור למישהו שאינו מבקש עזרה גם אם נדמה לנו שחייבים להגיש לו עזרה בדחיפות עליונה, אלא אם אשפוז בכפיה נחשבת לעזרה. לא שאני טוען שמישהו זקוק לכך, אבל עוצמת תגובתך מלמדת שאצלך לפחות, כך אני רואה זאת, אופציה זו לא לא באה בחשבון. יום טוב

NlNין lcNlc

New member

גל סופר

New member
אפריים, הדיון הזה הוא מיקרוקוסמוס

למשהו גדול הרבה יותר. אני מבקש לראות בו בבואה למצב הפורום בהווה אל מול מצבו בעבר. ודי לחכימא ברמיזא.

אתה יודע משהו גל

נמאס כבר מהרמיזות שלך שהפורום בעבר התנהל אחרת שים לב למה שכתב לך פרי מגדים ותבין שגם אז חשבו אותו דבר ונהגו אותו דבר ובכלל אתה יודע משהו? זה הפורום כעת, זו דרכו ואם זה לא נראה לך זו זכותך לבחור היכן להיות.

גל סופר

New member
אל תעלבי ואל תפגעי כי זה לא מכוון נגדך

אבל ממקום של פלורליזם הגענו למקום של הכלת הכל (לא, זה לא משמעותה של פלורליזם על אף שנדמה לנו כך). ממקום של שתי רגליים על הקרקע הגענו למקומות מרחיקי לכת. ממקום של ביסוס דברים... והכי מעציב זה הדיונים שמטרתם להסיט נגד דתיים/חרדים.

גל סופר

New member
ושלא יהיה לך ספק

מבחינתי מרגע שגילי סמכה ידיה עלייך, אין ראויה ממך. אבל אם תועילי בטובך לשים לב לרוח הדברים....

אין אף דיון שמטרתו להסיט נגד

אלא רק לבדוק דברים לעומקם וכאן בודקים הכל, גם את האמונות החילוניות וגם את הדתיות הכלת הכל תמיד הייתה הנה ציטוט מדבריה של גילי ז"ל: עולם המיסטיקה הינו עולם טעון. כל אחד מאיתנו מגיע ממקום אחר, עם ידע, חוויות ומסננת אישיים. הנה כמה פנסים שיוכלו להאיר לנו את הדרך: 1. הבית הזה משמש אותנו ללמוד וללמד, להחליף דיעות ומעל לכל ליהנות ולאהוב. את המילים האלה זכרו רגע לפני שאתם לוחצים על "שלח". 2. עולם המיסטיקה הוא הבית של כולם, לכן, כל אחד רשאי להעלות ולהגיב לנושאים שמוצעים לדיון על פי הבנתו, האמת שלו והמסננת האישית שלו. 3. בבית שלנו אנו מכבדים דעות של אחרים גם אם אינן עולות בקנה אחד עם דעתנו שלנו. מילה קטנה וחשובה מאד - "לדעתי"... במקום לנסח תשובות כצו הגורל חשוב לציין שזו דעתכם/הבנתכם, וכי תמיד יש עוד דיעות. 4. הודעות ותגובות שיש בהן כדי לפגוע באחד מחברי הבית, בין אם הוא חבר ותיק או אורח לרגע, יזכו להתעלמות מצד כל שאר חברי הבית. 5. החברים מתבקשים לחסוך מאיתנו "ברכות" ושפה שהנייר שלנו לא מסוגל לסבול. 6. הדיונים בבית הינם לגופו של עניין! אין אצלינו מקום לציונים ו/או האשמות אישיות. אנו מפנים אתכם בזאת לתיבות המסרים לשם חלוקת ציונים והערכות לגופו של אדם. 7. מאידך, גם אין לנו מקום להטפות כאלה ואחרות. אנו "חיים ונותנים לחיות". 8. הודעות פרסומיות מכל סוג תימחקנה לבד מכאלה שקיבלו רשות מפורשת לפרסם. 9. ציטוט כתבות שיש בהן זכויות יוצרים – הנכם מתבקשים להביא קישור לכתבה המקורית. 10.ביקורת, טענות או כל דבר אישי כלפי הנהלת הפורום ו/או חברים לא ייכתבו ע"ג הפורום.

גל סופר

New member
עושה רושם שסעיף 2 כפוף ל-3

כל אחד יכול להביע את דעתו, ומלבד שיציין שמדובר בדעתו.

גור42

New member
סליחה אבל מה הקשר בכלל?

אי-אפשר לדרוש מאנשים להביא סימוכין לדבריהם, מבלי להטיל ספק בשפיותם או להתקיף אותם באופן אישי?

גל סופר

New member
בהחלט אפשר

השאלה מהי התוצאה של דבר כזה. ואת זה אני מותיר תחת הכותרת שלך- "רושם ראשוני".

גור42

New member
אני מבין מה אתה מנסה לעשות, ולא אוהב את זה

וזה למרות שבנושא הזה אני דווקא בצד שלך. הניסיון שלך להבצע פה הפיכה אלימה על-ידי תוקפנות אישית, לא מוצא-חן בעיניי כלל וכלל.

kagome10

New member
הפיכה אלימה?

ואו גור, מאיפה הבאת את זה? פרשנות_מניעים_ורגשות_בדיון.

למעלה