הוצאת שם רע

snoopytush

New member
היי

תראה. אני יודעת שנכנסת לעמדת התגוננות והכל אבל למרות שאולי אתה לא ממש אוהב את זה יצאת פה תוקף. אני יודעת שזה לא נבע מכוונה רעה ואני לא נכנסת פה לדוגמאות כי לא משנה מה אני חושבת או לא חושבת על דוד אלא משנה איך זה התבצע. כפי שאמרו לך בין אם זה נכון או לא להגיד לאדם הפרהסיה ( על גבי פורום שפתוח וגלוי לעיני כל), שהוא צריך טיפול או שאתה ממליץ לו לגשת לטיפול נפשי זוהי הלבנת פנים ברבים. וזאת פגיעה באדם. וזה לא מכבד כלל. דברים אישיים כאילו אם אתה מרגיש מחוייב להגיד מן הראוי להגיד בפרטי. וזהו. אז אודה לך אם תואיל להתנצל בפני דוד ולא לחזור על הטעות הזו להבא כדי שנוכל לחזור לשגרת פורום רגילה ולא נמצה את הנושא הזה מכל הצדדים. תודה

kagome10

New member
המילה אולי היא כל ההבדל

אולי. אם היית יודעת שמישהו אולי יתאבד, לא היית מפנה אותו לטיפול? ולא היית אומרת לכל מי שאומר שזו התנשאות שהסיכון גדול מידי? אני רואה את זה עכשיו בפורום אחר. אמא אומרת שבנה אמר שהוא שוקל להתאבד, ומישהי אמרה שרוב הסיכויים שלא יקרה, ומישהי אחרת אמרה לה, ומה יקרה אם הוא כן יתאבד! הסיכון גדול מידי, צריך לפנות לעזרה מקצועית.

היכן יש כאן אולי?

ציטוט- כאן אני באמת ובתמים חושב שאתם מונעים טיפול ממישהו שזקוק לו. אני לא מסוגל לראות אדם שמדבר בצורה כזו ולא להציע לו לפנות לגורם מקצועי לקבלת טיפול. זה המעט שאני יכול לעשות- הן כאזרח טוב והן כבן אדם. אני רואה כאן אדם הבטוח בדבריו ולא חושב שאולי...

kagome10

New member
פה המילה היא "חושב"

הוא מודע לכך שזו דעתו-שלו, מחשבתו-שלו ואולי הוא טועה. כשאני חושבת שמחר לא ירד גשם אני חושבת, אני מודעתלכך שאני אולי טועה ושזו דעתי. אבל זו דעתי. המילים "חושב" "לדעתי" הן תחליף מספק למילה אולי. אפשר להיות בטוח בדעתך ולהיות מודע לכך שזו דעה.

גל זו התממות

להגיד באמת ובתמים לא נותן את האפשרות לאולי ומה זה משנה בעצם אם אני אומרת לך שלדעתי אתה חולה נפש או רק אומרת לך אתה חולה נפש? אותה גברת למעשה כי בכל מקרה זו דעתי לגביך.

kagome10

New member
זו לא היתממות רוניתי

אנא, נסי לא לייחס לי מניעים שליליים. נסי להבין שיש משהו שאת לא מבינה, ואל תשפטי אותי עד שתביני. יש הבדל מהותי בין דעה לעובדה. מותר לי לחשוב שאדם מסויים הוא אדם רע. וזו יכולה להיות הדעה שלי, באמת ובתמים. ואני יכול להאמין בה. ועדיין לדעת שזו דעה. יש הבדל מהותי בין דעה לעובדה. בשבילי יש הבדל עצום אם את אומרת שלדעתך אני חולת נפש לבין האמירה שאני חולת נפש. מהאמירה הראשונה אני אפגע פחות, מהאמירה השנייה אני אפגע הרבה הרבה הרבה יותר חזק. נסי להבין, בשבילי ההבדל הוא מהותי מאוד.

קגומה מקסימה אחת

לדעתי אין שום הבדל שתי האמירות זהות בקביעתן ושתי האמירות מזיקות באותה מידה כשאדם קובע קביעה הנוגעת לאדם כמובן שזה לדעתו, אלא אם כן עשה לו אבחון מוכח ובדוק או בדיקה מקצועית כלשהי, או הסתמך על בדיקה כזו שנעשתה לאותו אדם. כל עוד לא עשה זאת כל קביעה היא אישית ולדעתו של הכותב בלבד אז זה כלל לא משנה אם הוא אומר לדעתי אתה לא שפוי או פשוט אומר אתה לא שפוי. זו בדיוק אותה גברת, וזו בדיוק אותה הכפשה.

kagome10

New member
הפגיעה נקבעת על פי הנפגעת

אם אני אפגע יותר מאמירה השניה אז היא פוגעת יותר. בי זה פוגע יותר. בשבילי זה לא אותה הפגיעה. לי זה מזיק בצורה שונה. אז איך את יכולה לקבוע בנחרצות כזו שזאת אותה הפגיעה כשזה לא, לפחות לגבי חלק מהאנשים?

kagome10

New member
אני מנסה להסביר שוב את ההבדל

כי גם אם עדיין תחשבי שאין הבדל אני רוצה שתביני אותי. בשיעור אנגלית בבית ספר יסודי למדנו להביל בין דעה לעובדה. היינו מסמנים עובדות ב-F ודעות ב-O. יש הבדל בין דעה שהאדם האוחז בה מכיר בה כבדעה לבין דעה שהאוחז בה חושב שהיא עובדה. אנשים שחושבים שהדעות שלהם הן עובדות יכולים להרוג למענן. ולא רק יכולים אלא עושים זאת. עוד לא שמעתי על מישהו שמכיר בכך שדעתו היא דעה ותו לא והורג בגללה.

גל סופר

New member
חופש הביטוי כן, חופש המחשבה לא?

את טוענת שטענתי כלפי אדם שהוא חולה נפש, כאשר כל מה שאמרתי הוא שאני באופן אישי חושב שהוא זקוק לעזרה. המילה "חולי" אפילו לא עלתה בהקשר הזה.

גל אתה הפנית אותו לאדם מקצועי

וציינת במפורש את המילה פסיכיאטר ודיברת על דלוזיה אגב הנה קטע שציינת במפורש את המילה אשפוז- אלה מושגים שכבר מזמן אינם נחשבים לסובייקטיבים. מה שאת מספרת הוא טוב ויפה, אבל אין בו שום אלמנטים דלוזיים החייבים אשפוז שכן מעולם לא טענתי שאני נרדף ע"י הממסד, שגילי הוא כמה מאות שנים, שאני למעשה שד עתיק יומין, שכולם תוכנות מחשב מלבדי, שהכל הולוגרמות וכו'... כשכל דבריך מכוונים לדוד ולדבריו ונא לשים לב למילה חייבים אשפוז בה השתמשת...

גל סופר

New member
סליחה? זה מוגזם!

הוצאת את דבריי מהקשרם לחלוטין. תגובתי זאת הייתה תגובה למה שאת כתבת בנושא: "תאר לך שהייתי אומרת לך שלהאמין במשהו לא קיים ולא נראה, שהוא מחליט עליך ועל מעשייך ואתה עושה כל שהוא אומר לך מתוך ספר שלכאורה כתב ולא בעצמו אלא באמצעות מישהו אחר ולספר זה לכאורה יש לו כוחות על, וחייבים למלא אחרי דבריו יש בכך אלמנטים דלוזיים החייבים אשפוז?" למעשה, את היית הראשונה להציב את המילה "אשפוז" בשיח הזה. על מה את מדברת? כשאני כתבתי "אין בו שום אלמנטים דלוזיים החייבים אשפוז" זו הייתה תגובה ישירה למה שאת כתבת "יש בכך אלמנטים דלוזיים החייבים אשפוז?" ברומזך על אמונתי הדתית (אני הבנתי שזו הייתה שאלה לצורך דיון ולא נפגעתי ממנה, אבל להוציא את הדברים מהקשרם בצורה כ"כ לא ראויה...)

זה לא יצא מהקשרו

זה בדיוק היה התייחסות לכך שלדעתך להבדיל מאדם דתי הסממנים שראית אצל דוד כן חייבים אשפוז.

גל סופר

New member
רונית, תקראי שוב את הדברים

אני מתקשה להבין איך את לא רואה את ההבדל העצום. את שאלת אותי מדוע האמונה שלי היא לא משהו המצריך אשפוז. אני עניתי לך שאין בה אלמנטים דלוזיים המצריכים אשפוז. זה כל מה שהיה בתגובה שלי.

לא גל היה כאן בהחלט

האמונה לא מצריכה אשפוז לעומת וזו מילת המפתח דברים שכן זקוקים לאשפוז כמו דבריו של דוד.

ואני לא רואה את המילאולי או לדעתי בקביעה הזו-

ציטוט- דוד כותב פעמים רבות דברים בעלי אופי חולני במיוחד. אני לא מדבר רק על מחשבות רדיפה שעולות מהדברים שהוא כותב אלא גם על תפיסת מציאות הזויה

kagome10

New member
עניין של קונטקסט

לא חייבים לציין בכל משפט את המילה "לדעתי". אם הוא אמר אותה בתחילת ההודעה היא כנראה תתיחס לכולה.

לא הבנת אותי קגומה,

התכוונתי שלטעמי אין הבדל בחומרת הפגיעה באדם, בין שני המשפטים גם אם מוסיפים את המילה "לדעתי"

למעלה