הופתעתי לגלות ש...

TUVIX

New member
גזע שהתפתח על כדור הארץ

מדינוזאורים ופנה לחלל

Bored Guardian

New member
הממ..

אני רואה שחידשו הרבה דברים בוויאג'ר.. חבל שאין לי "יס" שאני אוכל סוף סוף לראות את זה. טוב נו, לפחות יש לי סיבה טובה להתחיל ללמוד גרמנית.

אילן די

New member
הווט

הם גזע מתקדם (טכנולוגיה מתקדמת משל הפדרציה, מסוגלים לנוע בטראנסוורפ) שחי ברביע דלתא אבל בדיקות DNA גילו דמיון רב בינם ל- DNA של בני אדם ולמעשה ל- DNA של הרבה מאד יצורים שהתפתחו על כדור הארץ. סימולציה בהולודק גילתה שהם למעשה צאצא של הדינוזאורים, שבעקבות שואה אקולוגית על כדור הארץ, הם עלו על ספינות חלל ועזבו לרביע דלתא (לא יכלו למצוא מקום יותר קרוב ?). אגב - הסיבה שיש לבורג את טכנולוגיית הטראנסוורפ היא פשוט בגלל שהם ביצעו אסימיליציה לוות' בשלב מסויים וירשו את הטכנולוגיה.

TUVIX

New member
מאיפה הקרצת את זה לבורג

היה טראנס וורפ הרבה לפני הווט' הבורג לא רק לוקחים טכנולוגיה אלה מפתחים אותה הם פשוט לא מתחילים לפחת סתם כמו בעניין של חליקיק האומגה הם לקחו מידע מ13 מינים שונים חלקם בכלל לא מפותחים טכנולוגית עד שהבניו שזה אמיתי והתחילו לפתח את זה

אילן די

New member
StarTrek - Voyager Companion

עמוד 312. למרות השפה הבוטה שלך, מצאתי לנכון לענות לך. מהיכן המידע שלך שלבורג היה טראנסוורפ קודם ?

TUVIX

New member
DUNE קיפול חלל ממש קיפול

חלל להיות בכל מקום ביקום בכל זמן זמן נתון מוכר לכם?

Bored Guardian

New member
לא לי..

אני לא בטוח שלגמרי הבנתי את המשפט, משהו התחרבש בו, אבל אני די בטוח שאני לא שמעתי על זה. לפי מה שאני הבנתי מהמשפט שלך אז קיפול זמן צריך להיות בכל מקום ביקום בכל זמן, וזה נשמע לי תמוהה.. אתה יכול להסביר על זה?

TUVIX

New member
בDUNE המסע הבין כוכבי

נעשה ע"י קיפול חלל אבל כנראה מברמה של W10 כי הם בין רגע עוברים ממקום אחד לאחר

Lu Tze

New member
אני לא חושב שאפשר להשוות בין "מדע"

של שתי יצרות מד"ב שונות. אבל אפשר לנסות. אם נשווה את קיפול החלל לקיפול דף אז אפשר לומר שבוורפ 10 שני חלקי הדף נוגעים זה בזה, לכן המעבר הוא מיידי (כי שתי נקודות במרחב הופכות לנקודה אחת במרחב). בוורפ קטן מ-10 שני חלקי הדף רק כמעט נוגעים זה בזה לכן המעבר לוקח זמן כלשהו. ככל שהוורפ יותר גבוהה כך שני חלקי הדף יותר קרובים. ההבדל בין ה"מדע" של חולית לבין ה"מדע" של ST הוא שביקום הטרק צריך כח אינסופי כדי ששני חלקי הדף יגעו זה בזה וביקום של חולית לא.

ibozter

New member
אני זוכר בהחלט כי...........

אומנם אני אינני מעריץ מושבע אך אני זוכר בבירור פרק שהתרחש בעתיד ולאנטרפרייז היו שלוש מנועים לא שניים (השלישי היה בין השניים שיש בהווה) והם בהחלט עבר את וורפ 10.

Lu Tze

New member
כן, זה היה הפרק האחרון של TNG.

כבר הסבירו את זה בשירשור הזה. בעתיד נהיה מסורבל מדי לומר "סג"ם, מהירות וורפ תשע נקודה תשע תשע תשע שלוש" אז "הרחיבו" את טבלת הוורפ קצת, כך מה ש"כיום" נקרא וורפ 10 ב"עתיד" נקרא, למשל, וורפ 15.

HyperNovA

New member
העזרים של לו טזה...

אני אמשיך את טענתו של TUVIX ואגיד שזה לא רק הגיוני שבוורפ 9 לוקח איזה 66 שנים לעקוף את הפרציה. דבר נוסף הוא שלפי טענה זו, גודל הפדרציה הוא כמעט כגולט המרחק בין רביע דלתא לרביע אלפא שזה שטח עצום !! כמעט רבע מהגלקסיה ! טענה זו מבוססת על זה שלוויאג'ר בתיאוריה היה לוקח 70 שנים כדי להגיע לרביע אלפא מרביע דלתא... הגיוני ? לא נראה לי... כבר יצא לי לראות מפות והפדרציה לא כזאת גדולה... למעשה לפי מה שראיתי הרומלנים יותר גדולים מהפגצריה שטריטוריה שלהם.

sysiphus

New member
ממליץ לך על הספר Star Charts

אני חובב גדול של ספרי TREK "טכניים"... כל שנה-שנתיים יוצא משהו חדש בשבילי. בשנה שעברה יצאה הפנינה האחרונה - STAR TREK Star Charts. כוללות מפות כוכבים עם מרבית הפלנטות שאוזכרו בכל פרקי TREK, מפה גיאו-פוליטית של הגלקסיה במהלך הסדרות השונות, פירוט על סוגי הכוכבים וסוגי הפלנטות וכן פרטים על כל הפלנטות המרכזיות בגלקסיה, כמו גם נושאים פרטניים כמו המסלול של וויאג'ר לאורך רביע דלתא או המסלול של האנטרפרייז "המקורית" (NX-01) בשנתה הראשונה, תקריות מרכזיות שהיו לאנטרפייזים של קירק ופיקארד וכן המהלכים המרכזיים של מלחמת הדומיניון. מגניב בטירוף. תוכל גם לראות שהפדרציה מבחינת שטח, היא הגדולה, אך לא בהרבה, מכל כוחות רביעים אלפא וביתא.

sysiphus

New member
בגלל שזה מדע אפשר...

וודאי שניתן להשוות בין מדע בין שתי יצירות מד"ב. זה הכל הרעיון - מדובר במדע בדיוני, המבוסס בצורה כזו או אחרת על מדע וטכנולוגיה הגיוניים. המשפט ב"חולית", אנא דייקו, הוא Travelling without Moving. ובצדק. לא הובהרה אף פעם הטכנולוגיה עצמה (מה גם שיש פה הרבה פנטסיה עקב עירוב כל נושא ה-Spice Melange בעסק), אבל מדובר בספינה ללא "מנועים" או גופי הנעה שנעלמת במקום אחד ובעזרת "קיפול בחלל" מועברת למיקום אחר בזמן אפסי. ההסבר הכי הגיוני לפעולה כזו היא פתיחת חור-תולעת מלאכותי ומעבר מנקודה אחת לשניה. ראשית, לא רק שאפשר להשוות את זה ל"מסע בין כוכבים" - זה קרה להם מספר ומספר ומספר פעמים בכל אחת מהסדרות... ולא, זה לא עיוות 10. אם ניקח את המרחק שבין המיקומים השונים, ניתן יהיה להגיע בקצת מתימטיקה למהירות העיוות המקבילה שתעביר אותנו בין שני המקומות הללו בזמן שכזה. עיוות 10 משמעו להיות בכל המקומות ביקום בו-זמנית...

Lu Tze

New member
אפשר להשוות בין המדע,

אבל אי אפשר לשאול (בעצם אפשר, אבל קשה מאוד לענות) שאלה כמו ששאל טוביקס. המסע בחולית הוא לא בדיוק וורפ 10, אבל זה הדבר הכי קרוב. בוורפ 10 המסע לא אורך זמן ובצורת המסע של ה-SPACING GUILD המסע לא אורך זמן. מבחינת חוסר התנועה, אני לא זוכר איך זה התבצע בוויאג'ר, אבל עד הפרק ההוא תמיד תיארתי וורפ 10 גם כמסע ללא תנועה (אם אתה מאכלס כל נקודה ביקום, אין לך הרבה מרחב לנוע אליו). אני לא חושב שמדובר בחור תולעת כי ספינת הגילדה ממש לא זזה, היא פשוט נעלמת ממקום אחד ומופיעה באחר. איך שאני רואה את זה (ואולי אני שובר פה כמה חוקים פיזיקליים) היא ששתי נקודות במרחב נפגשות והספינה והספינה "נדבקת" לנקודה החדשה.

sysiphus

New member
ומה שתיארת זה חור תולעת

שכח את TREK וכמעט כל מד"ב אחר, שבו יש איזשהו "מסע" בתוך חור התולעת עד הגעה לצד השני. אף אחד לא יודע אם חורי תולעת קיימים באמת, וודאי שלא מה המשמעות של לעבור דרכם, אבל לצורך הענין חורי תולעת מחברים שתי נקודות במרחב כאילו היו שתיהן באותו המקום. לא לוקח זמן לעבור בתוך חור התולעת...

Lu Tze

New member
וואלה? לא ידעתי את זה.

משום מה אף מאמר שקראתי לא טרח להזכיר את זה. אני מאשים את הטלוויזיה! אז למה קוראים לדבר המז...ורגג הזה חור תולעת? (שאלה רטורית, אני יודע את הסיבה)

Bajoran Priest

New member
אבל מכיוון שאף אחד לא יצר חור תולעת

עדיין, איך אפשר לתאר אותו ולהגיד מה המאפיינים שלו? אוקיי, אז אולי יש מדענים שעוסקים בתיאוריות מסויימות, אבל כאמור, בטרק וכמעט בכל מד"ב אחר שיצא לי לראות חורי תולעת הם בדרך כלל משהו שיש דרך לעבור "בתוכו". אהההמ...כולל *ה*חור התולעת
.

בלי להבין חצי דבר בפיזיקה

אני יכול לחרטט משהו כזה: נניח שהחלל דומה למרגמיש - הוא בעיקרון אחיד בצורתו, אבל יכולים להיות מקומות בנקודה מסוימת שקרובים יותר לנקודה אחרת בחלל (כמו שדוחפים את האצבע לתוך מרגמיש ויוצרים שקע כזה) והמרחק בין שתי הנקודות קצת הרבה יותר מהדרך הרגילה ביניהן. אז הנקודות יכולות להיות ממש צמודות ואז המעבר מיידי, ויכול להיות מצב שהן "כמעט" נוגעות אבל בגלל השפעות של כוחות שונים בכל צד, אפשר "לקפוץ" (זה לא הביטוי הנכון אבל בכ"ז) מצד אחד לצד שני ואז יש כמה שניות או דקות של מעבר. חוצמיזה אני בכלל לא פוסל הימצאות של ממדים נוספים בחלל (כמו זה של הפרופטס) שאנחנו לא יכולים לגלות מכאן.

למעלה