הופתעתי לגלות ש...

TUVIX

New member
זה מידי כל עוד יש ממסרים

שדרכם אפשר לשלוח את שידור כל Xשנות אור צריך להיות משדר אחרת זה יתעכב

Lu Tze

New member
ארר...

אני סתם מנחש, אבל אולי כל הכוכבים החשובים מרוכזים במקום אחד בפדרציה, ורוב שטחה זה בעצם שטחים לא מיושבים?

tivol man

New member
השערה *2 נוספת:

אפשר שיש טכנולוגיית שיגור לטווחים רחוקים מתוך התחנות חלל, וכך ניתן לשגר צבא גדול למקומות מרוחקים בהן מחכות ספינות זה מכבר..

sysiphus

New member
אכן דילמת AGT בעייתית...

אבל ההסבר דווקא פשוט... ראשית כל, עשו את זה בשביל הקטע המגניב - "ווווייי... היא נוסעת במהירות של עיוות 13, איך יכול להיות, מה זה? מה קורה פה?" וכד'... תגובתו של כל טרקר שמכבד את עצמו, ושלי... מהירות עיוות 10 היא חסם פיסיקלי יקומי-בסיסי. אי-אפשר לעבור אותה. אבל... אפשר להתקרב אליה בצורה משמעותית יותר ויותר. לכן במקום לעשות שימוש בסולם הקיים, משנים אותו לסולם מעריכי אחר, כך שבמקום לומר עיוות 9.99975 ועיוות 9.99986 שהן שתי מהירויות שונות לחלוטין, הרחיבו את הסולם עוד יותר בסקאלות הגבוהות...

בצל אל

New member
זהו בדיוק

סקלאת הוורפ מציבה בעצם תחום מהירויות מוגבל ביותר מבינה נומינלית - בין 1 ל-10. אם נמצא שיטת הנעה אחרת, "מהירה" יותר, יהיה צורך בסקאלה שונה. למשל כזאת שמשאירה מרווח הגיוני יותר למדידה במהירויות הגבוהות בין וורפ 9.997 לוורפ 10 התיאורטי.

אילן די

New member
אבל בוורפ 10

אתה למעשה מאייש כל מקום ביקום בעת ובעונה אחת. לנוע בוורפ 10 לא לוקח זמן ואתה יכול להגיע מנקודה לנקודה ב-0 שניות. כך לפחות הוסבר בפרק ההוא בוויאג'ר. אם כך - איך יתכן מהירות גבוהה יותר מ-10 ? וכאן יש לי שאלה היפותטית מעניינת - האם אדם שנע במהירות גבוהה מ-10 יוכל לאייש את כל הנקודות ביקום יותר מפעם אחת ??? איך זה יבוא לידי ביטוי ?

sysiphus

New member
הסברתי, אבל שוב

במהירות עיוות 10 אתה נמצא בכל מקום ביקום בו-זמנית. זוהי מהירות בלתי-אפשרית, היות וזה לא אפשרי. למה? כי זה סותר חוק בסיסי בפיסיקה שנקרא עקרון האיסור של פאולי שבצורה פשוטה אומר ששני חפצים לא יכולים להיות באותו המקום באותו הזמן - פשוט. קיימים שני מקומות בהם עקרון זה "נשבר" והם חורים שחורים והמפץ הגדול. לא ברור לי ההיגיון מאוחרי מהירות שהיא למעלה מעיוות 10.

RebelRex

New member
מה לגבי השערים של האייקונים?

אי אפשר לומר שמי שעובר בהם נמצא בשתי נקודות במרחב באותו הזמן? איזה מהירות נחשבת מעבר בהם?

sysiphus

New member
והטבלה נכונה ואמיתית

ואפילו לקוחה ישירות מספריהם של מייקל אוקודה וריק סטרנבך... ולגבי מהירות הדחף - הצדק עימך, 0.25 זהו דחף מלא. אפשר לעלות מעבר למהירות זו בעזרת המנועים, אך מסתכנים בהשפעות יחסותיות - אובדן סינכרון זמן עם שאר הפדרציה. מעין מסע זמן לעניים - כולם יתקדמו קדימה מהר ואצלך הזמן יאט, כך שתוטס בטירוף לעתיד. לא רצוי למי שרוצה לשמור על כך שהילדים שלו קטנים ממנו...

Bored Guardian

New member
יכול להיות שזכרוני מטעה אותי

אבל אני זוכר שבפרק "all good things" כשהם היו ב"עתיד" אז אחת מהספינות עברה את וורפ 10. באותו זמן אני זוכר שזה נראה לי הגיוני שוורפ היא מהירות שניתן להגיע אליה ביחס ליכולות של המנועים השילדה וכו' ובגלל זה ככל שהזמנים מתקדמים הם יגיעו לוורפ גבוה יותר אבל עכשיו כשאתה אומר שוורפ זה ערך בתוך סקאלה שמוגבלת ל10 זה כבר לא מסתדר, כי ככה גם ב"עתיד" של העתיד לא יצליחו לפרוץ מהירות אינסופית. שוב, יש מצב שאני טועה אבל אני די בטוח שזה קרה.

Lu Tze

New member
אתה לא טועה.

גם אני זוכר את זה. הם היגוע למהירות של וורפ 14.

Bored Guardian

New member
טוב לדעת שאני עדיין לא סנילי ../images/Emo13.gif

כי כבר התחלתי לחשוש. ד"א בתמונה ההיא שפרסמת יש כוכבית בצד שכתוב בה שפעם אחת נשבר המחסום של הוורפ 10 בנסיבות מיוחדות, יש לך מושג אולי באיזה פרק ונסיבות מדובר?

TOMPARIS

New member
voyager season 2: threshold

המחסום נפרץ ע"י הקנטר פארט שלי, טום פריס.

Bored Guardian

New member
הממ..

עקב המחסור שלי ב"יס" וחוסר הידע שלי בגרמנית לא ראיתי אף פעם ווייג'ר, אז אם תוכל להסביר מה היו ה"נסיבות המיוחדות" שאיפשרו את זה אז אני אודה לך.

TOMPARIS

New member
הנה ההסבר

ע"פ תאורטיקה לא היה אפשר להגיע למהירות וורף 10 כי זה מהירות אין סופית. עד כה היה להם את כוח המנוע להגיע לוורף 10 אך בהדמיות ההלוגרפיות בכל פעם הספינה(שבמקרה זה היה מעבורת) נקרעת מן המעטפת ונהרסת.בעקבות הצעה של נילקס ממקרה שבכלל קשור לערפילית חומר שחור, טום, בללאנה והארי הצליחו לסדר את זה ולגרום להדמייה להשאר שלמה במהירות הזו. בטיסת הניסוי טום נעלם לזמן מה ואחרי זה חזר, אך הוא נהיה מוטנט בגלל שהמהירות אין סופית האיצה את התהליכים האבלוציונים שלו.

Bored Guardian

New member
אאוץ'..

תודה על ההסבר, אז אני מבין מזה שהוורפ 14 ב "all good things" הוא סתירה במה שנוגע לפיסיקה של סטר טרק, שלא לדבר על הפעם ההיא שקיו "העיף" את האנטרפרייז לגזרת דלתא וגם זכור לי עוד איזשהו מקרה שבו האנטרפרייז נסעה במהירות כל כך גדולה שהיא הגיעה למקום ממש מוזר.. טוב לא זוכר את זה ממש פשוט היו עוד מקרים כאלה שעברו וורפ 10 עכשיו כשאני חושב על זה, ומשום מה בחרו להציג רק מקרה אחד בתור "נסיבות מיוחדות". טוב נו אחרי הכל בסופו של דבר סדרת טלויזיה היא סידרת טלויזיה.. (שששש, מי אמר את זה?)

בצל אל

New member
אז ככה

אפשר להניח שב all good things שינו פשוט את סקאלת מהירויות הוורפ. לגבי ה-Q, הם אפ פעם לא היו כפופים לחוקי הפיסיקה. ולגבי where no one has gone before (זה הפרק שאתה מתכוון אליו ב- TNG), הופיעה שם דמות בשם traveller, שיודעת לשנות את מבנה הזמן/חלל סביבה או משהו בסגנון. יש להבחין בין מהירות לבין אמצעי הנעה. הוורפ הוא השיטה הנפוצה לטיסה במהירות הגבוהה ממהירות האור. משמעות הוורפ, כשמו כן הוא - עיוות. הספינה רוכבת על מעין גל עיוות שמקפל את החלל "מלפנים" ומיישר אותו "מאחור". (בטוח שסיזיפוס יידע להסביר את זה טוב יותר). הנקודה היא, שיכול להיות שיש שיטות אחרות לנוע במהירויות גבוהות מלבד הוורפ. מנועי וורפ בנויים כך שמעבר לכוח מסוים החלל כולו יהיה "מקופל" סביב הספינה ולא ניתן יהיה להתקדם לשום מקום. אבל זה לא אומר שבשיטה אחרת - שאינה ידועה לנו עדיין - אי אפשר יהיה לגמוע מרחים גדולים יותר בזמן קצר יותר. הרי אפילו עם וורפ היה לוקח לוויאג'ר 70 שנה לחצות את הגלקסיה שלנו. והיקום מספיק רחב ומלא גלקסיות שאפשר להגיע אליהן.

Bored Guardian

New member
אהה

עכשיו זה באמת עונה על כמה דברים, באמת לא חשבתי על הקטע של האפקט של המנועים, פשוט הנחתי שוורפ 10 זה קבוע כלשהו שאי אפשר לעבור כמו שעד כמה שאני יודע מהירות האור שהיא גם קבוע ולא ניתנת לשבירה, לפחות לפי חוקי הפיזיקה שלנו..

למעלה