הופתעתי לגלות ש...

yanivm1

New member
הופתעתי לגלות ש...

מצטער על הבורות, אבל הופתעתי לגלות באחד מפרקי אנטרפרייז שמהירות וורפ 4 איננה מהירה פי 2 ממהירות וורפ 2, אלא גבוהה ממנה בהרבה (4 ימי טיסה מול 5 חודשים)... זה עולה באיזשהו קצב אקספוננציאלי או מה?

תראה תשמע.....

בעיקרון אתה צודק.... מד המהירות במעבורת-משתנה בהתאם לאיזור בה היא משייטת... זכור לי מקרה מכוכב אומרדל -שבו בשל הסלעים הרבים-באיזור הטיסה-דיברו בכלל על מידות מהירות של "אוגו" על זה נאמר-כל מקרה יבדק לגופו... בהצלחה...

sysiphus

New member
אמת ויציב - אקספוננציאלי

ישנן שתי סקאלות למהירויות עיוות, שתיהן אקספוננציאליות. האחת נעשה בה שימוש רק בסדרה המקורית, בה מהירויות "רגילות" היו עיוותים בסדרי גודל של בין 4 ל-8. יחד עם זאת, במקרים מסוימים פרצה האנטרפרייז המקורית גבולות (כמובן) והגיע אף למהירות עיוות 14. לא הייתה חוקיות ברורה יותר מדי, למרות שיש ספר "נון-קאנון" שנותן מספר נוסחאות מורכבות אבל את הערכים הבאים: מהירות עיוות 1 - מהירות האור בדיוק (C) מהירות עיוות 2 - 8c מהירות עיוות 3 - 27c מהירות עיוות 4 - 64c מהירות עיוות 5 - 125c שנותנים תחושה כי מהירות הנסיעה היא מהירות העיוות בחזקה שלישית... עם "הדור הבא" תכננו את העסק מחדש בסולם עיוות אקספוננציאלי מסודר מאוד ומתוכנן מראש, כך שמהירות עיוות 1 היא אכן מהירות האור (c), הקצה הפיסיקלי התחתון של הסקאלה ואילו הסולם הוא מעריכי כך שהקצה העליון גם הוא קצה פיסיקלי - מהירות עיוות 10 משמעותה מהירות אינסופית - להיות בכל מקום ביקום באותו רגע נתון - מהירות בלתי אפשרית. על כן בסקאלה הישנה של הסדרה המקורית ניתן לעבור את עיוות 10 ואילו בסדרות הדור הבא זהו הישג בלתי אפשרי, היות ולא ייתכן פיסיקלית "על-אמת"... זאת הסיבה שהמהירויות "הגבוהות" באמת במרדפים וכיו"ב הן עיוות 9.3, 9.4 9.7 וכד'. המהירות המקסימלית של הוויאג'ר היא 9.975. שדר תת-חלל נע במהירות של 9.99999, וכד'. ומדובר, שוב, בגרף מעריכי, כך שככל שמתקרבים, אף בתשע אחד נוסף אחרי הנקודה, לכיוון ה-10, המהירות היא פי כמה וכמה גבוהה יותר. מספר נקודות ציון בסקאלה הזו: מהירות עיוות 1 - מהירות האור בדיוק (C) מהירות עיוות 2 - 10c מהירות עיוות 3 - 39c מהירות עיוות 4 - 102c מהירות עיוות 5 - 214c מהירות עיוות 6 - 392c מהירות עיוות 7 - 656c מהירות עיוות 8 - 1024c מהירות עיוות 9 - 1516c מהירות עיוות 10 - כן, היה פרק בוויאג'ר שנקרא threshold בו הם עוברים (או מגיעים ל...) את עיוות 10. פרק מטופש לכל הדיעות, עדיף שלא להזכירו... ועוד דרך אגב אחד קטן - בסדרות הדור הבא המידה הזו, הכפולות של מהירות האור של מהירות העיוות, מכונה "קוקרן", על שם מיודענו זפרם קוקרן. רוצה לומר מהירות עיוות 6 משמעותה 392 קוקרנים. מהירות מנועי הדחף יכולה להגיע עד 0.75 קוקרן, יענו 3/4 ממהירות האור, למשל. יום טוב!

Lu Tze

New member
לו צה מביא עזרים ווזואליים:

הנה טבלה שמסבירה את העניין בצורה נחמדה. העניין הוא שאני לא יודע עד כמה המקור שלה תואם ליקום הטרק. רק שתי הערות בנוגע להודעה של סיזיפוס: בפרק הסיום של TNG, בחלק העתידי היו ספינות שהגיעו גם מעבר לוורפ 14. ולפי הטבלה מהירות אימפולס היא 0.25 ממהירות האור, לא 0.75.

Lu Tze

New member
אה לא סיפרתי לכם?

אחרי שבועיים בטירונות נפלתי תוך כדי ריצה, עיקמתי ת'רגל ויש לי שם סדק בעצם. זה לא כואב, אבל כן שמו לי גבס על הרגל אז כרגע אני נמצא בבית ואני אשאר כאן עוד לפחות שבועיים.

Bufreak

New member
חלומי......./images/Emo99.gif

זאת אומרת,תחלים במהרה

Lu Tze

New member
למה להחלים מהר?

אני לא ממהר לשום מקום. במיוחד לא לצבא.

TUVIX

New member
איך הפדרציה מתקיימת עם במהירות

הכי גבוהה 9.98 שהשיגו בפדרציה וגם למשהו כמו 6 שעות יקח 35~ שנה להגיע מקצה אחד לשני במהירות שיוט לוקח 255 שנה מקצה אחד לשני אני לא מבין איך צלוויזציה יכולה להתקיים ככה

TUVIX

New member
:( זה לא היה איום זה פשוט הודעות

טובעות בין הודעות אחרות ולא מגיבים עליהם

TUVIX

New member
איך הפדרצי מתקיימת עם במהירות

שיוט תקנים מקצה אחד לשני שלה זה מסע בן 255 שנה

sysiphus

New member
לא ברור איך הגעת לחשבון הזה

הפלנטות המרכזיות של הפדרציה מרוכזות כולן באזור די מצומצם של החלל. השטח כולו של הפדרציה נפרס על מספר אחוזים קטנים (2-3 אחוז הייתי אומר) של הגלקסיה - שזה המון. מסע בין שני החלקים המרוחקים ביותר בפדרציה לוקח כ-10 שנים, במהירות שיוט רגילה, אם זכרוני אינו מטעני. השאלה שלך מאוד לא מוגדרת (וגם העברית שלה לא הייתה ברורה מאוד...) - מה זותומרת "איך הציוויליזציה הזאת מתקיימת?" כל הרעיון של הסדרה הוא שציי הספינות של צי הכוכבים מאוד דומים בקונספט הכללי לציים של המדינות הקולוניסטיות ואימפריות הסחר של אירופה במאות 16-17 (אנגליה, ספרד, פורטוגל, הולנד, ונציה, גנואה וכד'), כאשר ציים שלמים מוצבים באזורים מרוחקים ממרכז השלטון, ודי מבודדים. חוקרים את האזור שסביבם ומתפקדים כמנהיגים צבאיים, סוחרים, שליחי דת, שגרירים ודיפלומטים בחבילה אחת. וזאת המטלה הגדולה של קפטן בצי הכוכבים... (תחליף את הדת ב-prime directive - מוסריות מסוג אחר אבל עדיין...) וחשוב לזכור, בדיוק כמו באירופה דאז... מערכת השמש, וולקאן, טלאר, אלפא סנטאורי, אנדוריה ועולמות נוספים רבים (בהם קרונוס ורומיולוס לדוגמא...) נמצאים כולם מרחק ימים, מקסימום שבועות של טיסה האחד מהשני. להגיע לאזורים מרוחקים ביותר לוקח חודשים ולעתים שנים.

Lu Tze

New member
חשבתי על ההשוואה הזו לפני זמן מה,

אבל שכחת את הסאב ספייס שמאפשר תיקשורת מיידית בין כל שני אנשים בפדרציה.

sysiphus

New member
ממש לא תקשורת מיידית

ראשית "תת-חלל" היא המצאה עצובה של TREK. אין דבר כזה, וזהו... כמו כל מיני חלקיקים מוזרים שהם סתם המציאו בשביל להסביר כל מיני דברים (ורטרונים למשל) אבל באמת לא בעיה. אולי עוד יגלו תת-חלל או ורטרונים בסוף... שנית, תקשורת תת-חלל נעה במהירות עצומה, אך עדיין מהירות סופית ולא מאפשרת תקשורת מיידית. בפרקים רבים קורה שהקפטן מקבל הנחיות מכדה"א כהקלטה ולא בשיחה ישירה, זאת היות ולוקח לשדר לעבור את המרחק הרב בין מפקדת הצי לבין האנפטרייז, ספינת מחקר לחלל העמוק. זכור לי אף פרק מסוים בו פיקארד מקבל הנחיות ממפקדת צי הכוכבים ושואל מהו זמן ה-delay של השדר.

Lu Tze

New member
אוי... ברור שדיברתי מתוך ההיגיון

הפנימי של הסידרה. אני מקבל את התיקון, אבל בכ"ז אני חושב שה delay הוא לא יותר מכמה ימים בין קצה אחד לקצה השני. אז בסדר, במצב חירום שדורש טיפול מיידי אי אפשר להתקשר למטה הפדרציה, אבל עדיין צריך לציין את זה.

למעלה