הונאה עצמית

יפה אמרת.

יש הבדל בין שחר. לבין אור יום מלא. בתחילתו של השחר, הכל עדיין שחור. מה שעדיין שולט הוא הלילה. אבל. מי שקם מוקדם והראייה שלי חדה, יכול כבר (באותו חושך מוחלט) לראות את סימניהם הראשונים של קרני השמש החדשות של יום חדש. זמן קצר לאחר מכן, השליטה המוחלטת של אור היום היא ודאית ולא מוטלת בספק. אני מאמין, שעד חודש יולי השנה (כמו שכתבתי, גורו פורנימה של 2006), נראה כבר את אור היום גם אלה ביננו שאינם בעלי חזון בנושא או ראייה מעולה. אינקה. אתה משתתף כבר בפורום במספר שנים. תן לזה את הזמן. ובוא נדבר בעוד מספר חודשים על כך. בספר שאורי כתב 'נולדו חופשיים', הוא מתאר את התקופה של שנת 2054. תקופה בה מלחמות, טרור ואפילו תאונות כבר לא קיימים מזה שנים רבות. למרות זאת, לפי הספר שלו, יש עדיין צבא, משטרה וכד. האנשים אינם אפילו מודעים לסיבה מדוע לא היו מלחמות מזה זמן מה. למה הזכרתי את זה? לדאבוני, הפעילות של מהרישי יתכן שלא תקבל את הקרדיט המגיע לה. אבל. כמו שמהרישי אומר: למי חשוב הקרדיט. חשובות התוצאות. כשהדברים האלה יתחילו לקרות, ברור, שרבים יאמרו "מה הקשר בין זה לבין המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) לשיפור איכות החיים? יראו את הקשר או לא, הדבר החשוב, הוא התוצאות.

אינקה

New member
שים לב

אתה שוב מגן על האמונה שלך. אני אשמח מאוד אם הדברים יתפתחו לכיוון חיובי ואכן כמו שצפית לא אתן את הקרדיט למהרישי. אך אל דאגה, לא אתן אותו גם לרבנים, לקאדים, לכמרים ולא לאף אחד אחר שטוען שאך בזכותו העולם משתפר והולך. כמו שאמרתי לך פעם, אני רואה את כל הדברים קשורים זה בזה לא בקשר של סיבה ותוצאה אלא בקשר של שותפות לאותו תהליך כולל. בראייה כוללת זו העובדה שאתם פועלים בתחומים מסויימים אינה זו שגורמת את התוצאה אלא היא אך ביטוי מסויים של התהליך הכללי ומתאפשרת בזכותו.

OriIdan

New member
ההונאה העצמית היא שלך

מבחינתך האמונה של דניאל או שלי היא שגויה לא משנה מה. גם אם יוכיחו לך באותות ובמופתים שדניאל צודק במה שהוא אומר, זה לא יעזור, אתה בטוח שהוא טועה. אתה הוא זה שמנסה להגן על אמונתך. למרות כל מה שדניאל אומר ומנסה להסביר לך אתה בטוח למעלה מכל ספק שהוא טועה והאמת המוחלטת נמצאת אצלך. קודם כל תבדוק את האמונות שלך ורק אחר כך תשאל לגבי אלו של אחרים.

אז בשביל מה כל הדו-שיח?

אתה באמונתך. אני בידיעה שלי (סובייקטיבית ואובייקטיבית). אתה מזכיר לי את מפקד משטרת וושינגטון DC: קיץ 1993, בחודשים יוני יולי, נערך מחקר מעניין מאוד בבירה האמריקנית. וושינגטון מתאפיינת בשני היבטים קיצוניים ביותר: מצד אחד, נעשות בה החלטות הרות גורל לגביו חייהם של מיליארדי בני-אדם בעולם. מצד שני, העיר מוכה בפשיעה, מהגבוהות בעולם. למעלה מ-6 חודשים קודם למחקר, הייתה פנייה לממשל בעיר בפרט ובארה"ב בכלל, לתיקשורת, ולציבור הרחב. האגודה למדיטציה הצהירה שבחודשים יוני-יולי 1993, על ידי תירגול קבוצתי של המדיטציה הטרנסנדנטלית והטעניקות המתקדמות שלה, היא תוריד את הפשיעה בכ-20 אחוז. התגובה היתה צפוייה. מפקד המשטרה של וושינגטון אמר, בצורה שבטאה את ההתייחסות הכללית לנושא: 'רק 20 אינטש של שלג (כ- 50 ס"מ), יורידו את הפשיעה באחוז כזה.' בקיץ חם מאוד בוושינגטון. הסיכוי לשלג הוא בלתי אפשרי. במילים אחרות, לדברי האחראי להתמודדות בפשיעה בעיר, לא היה כל סיכוי שפרוייקט כזה (או כל פרוייקט אחר) יעבוד. לאחר איסוף כל הנתונים נראה שהירידה בפשיעה באותם חודשיים, היתה של כמעט 24 אחוז. במדדים של פשיעה חמורה (רצח, אונס, שוד מזוין ועוד) הירידה היתה עוד יותר דרמאטית (למעלה מ - 30 אחוז). כוונת הניסוי היתה שבתום אותם חודשיים, שבמהלכם כבר נראו היטב תוצאות הניסוי, ייקח על עצמו הממשל האמריקני להקים קבוצות כאלה, לא לתקופה של חודשיים, אלא לכל הזמנים. מייד עם יציאת הקבוצה, ב-31/7/1993, עלתה שוב הפשיעה למימדים הקודמים שלה. האם, בהיותו מודע לעובדות, המימשל לקח על עצמו את האחריות? כמובן שלא. למה? התשובה לפסיכולוגים של פוליטיקאים.

אינקה

New member
הסיפור על האיש שהמציא פתרון ../images/Emo20.gif

לכל המחסור של המין האנושי הוא פשוט. הוא גילה שיטה כיצד להצמיח חיטה וצמחים אחרים בכמויות בלתי מוגבלות וללא צורך בהשקיה או טיפול. את הסוד הזה הביא למלך והבטיח לעשותו האיש העשיר ביותר בעולם. המלך החכם אכן בחן את ההדגמה והשתכנע מעל לכל ספק שהאיש צודק. עוד באותו היום ציווה להסיר את ראשו. יש לי הרגשה שלא תבין מדוע.
אבל ברחנו מההקשר של ההונאה העצמית וגילינו שאתה מוצא טעם לדו שיח רק אם הוא משרת את הפצת הרעיונות שלך. אתה יכול לחשוב על סיבה נוספת?

המלך הבין את ההמצאה, כמו כמעט כל

ההמצאות של היום. עם הסכנות הטמונות בה. דכנות של מימוש על-ידי אנשים שמנצלים חלקיק קטן מהיכולת שלהם. כי ההמצאה בעידן של קאל-יוּגה יכולה לגרום לדבר ההפוך ממה שהיא מיועדת לו. מה זה אומר? גילו את היכולת לפצל את האטום. דבר שיכול לתת אנרגיה זולה ביותר. להפעיל בתי חרושת ללא כל זהום. אז מה עושה התודעה של מדען שמשתמש רק ב-2-10% מהיכולת שלו? עושה מזה פצצה. אבל. זכור בבקשה. לא אני הוא זה שהזמין את חובת ההוכחה. ושוב. סליחה שאני מעז, בפורום הזה, לדבר על משהו חיובי ואופטימי. על עידן של אור שעומד להפציע בקרוב. ממש לא מתאים כאן.

אינקה

New member
אין שום בעיה עם עידן האור

רק משהו קטן שקשור ליומרה להיות אלו שמביאים אותו. נראה לי שהיומרה הזו מקומה אכן בשרשור הזה. :)

מחקרים אובייקטיביים ב-52 מוקדי

אלימות בעולם, שמוכיחים, למעלה מכל ספק סטטיסטי, את יכולתם של קבוצות מתרגלים של הטכניקות המתקדמות של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) - טכניקות הסידהי - כולל התעופה היוגית, אינם מהוים, בשום פנים ואופן 'הונאה עצמית'. מי שמתכחש להם, זו הונאה עצמית פרופר.

אינקה

New member
כבר ראינו מחקר שהבאת

אמנם רק אחד אבל אתה ראשי כמובן להביא יותר. במחקר הזה היה מרחק עצום בין מסקנות החוקרים למסקנותיך אתה, ואני חושש שנמצא פער כזה גם במחקרים שעליהם אתה מדבר. אתה אומנם מדבר בשכנוע עצמי רב אבל זה בדיוק מה שמקשר את דו השיח הזה לשירשור בו הוא נמצא.

לא. חברי היקר.

אתה פרשת את דברי ואת דברי המחקר באופן שמצא חן בעיניך. לא היה שם שום מרחק. היתה, אולי, טיפונת פרשנות צמודה לגמרי לטקסט. אני חושב שלפחות, כשזה נוגע למדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) ולמפעלו העצום של מהרישי, אתה מאבד לגמרי את הכנות שלך ונכנס ללופ של הונאה עצמית. אתה מרכיב אז, אולי בלי לדעת זאת אפילו, את המשקפיים האדומים ואז ברור שכל מה שאתה יכול לראות הוא אדום. אין טעם לנסות אפילו לשכנע אותך בכחול, בצהוב או בבז'.

אינקה

New member
השרשור עוסק רק בהונאה עצמית, דני

אתה פשוט עובר את הגבול בלי הנד עפעף :)

OriIdan

New member
אני לא רואה כאן מעבר גבול

דניאל הוכיח לך את ההונאה העצמית אצלך. אבל אתה ששאלת על הונאה עצמית לא יכול כנראה לקבל שגם אצלך קיימת הונאה עצמית. כשאומרים לך את זה אתה אומר שתוקפים אותך או אומר שההודעה סוטה מתחומי השרשור.

אינקה

New member
אתה לא רואה כי אתה חבר באותה הכת

ואתה נחפז להגן על תדמית הכת בכל מחיר, גם במחיר התפרצות בוטה לשיחה שאינה קשורה אליך כלל. תסלח לי אורי על הדברים הקשים שאומר, אבל נראה לי שהרווחת אותם. גם אם דני היה אומר שיום זה לילה לא היית רואה שום הונאה בדברים שלו. מרוב מחוייבות לכת אפילו כשמנדים אותך מפעילויות וחוסמים בפניך ידע רק מכיוון שידך לא משיגה לשלם עליו את הסכום המופקע שהכת דורשת, אתה אומר שזה גשם. "מהרישי כנראה לא רוצה שילמדו מ"ט לכן הוא מעלה את המחיר"... האמת היא שמזמן כבר גילית שמהרישי לא שם עליך ולא על אף אחד, רק על אמצעי תשלום ורצוי במזומן והשאר זה רק מילים יפות וחלקות. יום אחד אני מקווה שתתעורר ואת הזעם האמיתי שיש לך על השיטה שהקדשת לה רבות וירקה לך בפנים תטיח למקום הנכון ולא תבצע העברות פסיכולוגיות ותוציא אותו על מבקריה. אולי הגיע הזמן שתתבגר ותתחיל לכעוס על מי שבאמת מגיע לו. זה אולי מפחיד, אבל זה מה זה משחרר. הרבה יותר מהבליז המזוייף שהתחייבת לשבח. לילה טוב שיהיה.

OriIdan

New member
ההגנה הכי טובה היא ההתקפה

אתה שוב תוקף סתם. נחזיר אותך רגע לשרשור, דניאל הצביע על מחקרים המוכיחים את דבריו. אתה בחרת לומר שהמחקרים לא הוכיחו כלום למרות שאתה יודע שהם כן הוכיחו. זו הסיבה שאמרתי שאתה הוא זה שמבצע הונאה עצמית. עכשיו לגבי מה שכתבת עלי. אני לא מרגיש שום מחויבות לשום כת. כבר סיפרתי שבעבר ניתקתי קשר עם האגודה למדיטציה וחידשתי אותו אחר כך. אני עכשיו בקשר עם האגודה כי אני מרגיש שזה תורם לי. אם ארגיש שזה לא תורם לא אהיה בקשר. לגבי הסכום "המופקע" כביכול, אתה עצמך הסכמת שכתשלום לכל החיים זה סכום נמוך. אתה אמרת בעצמך שאתה משלם על התרגול שלך הרבה הרבה יותר. מהרישי מסתכל על כל העולם ולא על מתרגל אחד או שניים. מהרישי אינו שם על הכסף. אני לא מבין למה אתה אומר "השיטה שירקה לך בפנים" אני מתרגל בהנאה מרובה את המדיטציה ומה שאני מרגיש אינו מזוייף. אתה מעלה כאן האשמות מבלי שבדקת אותם ומבלי שאתה מכיר אותי. כיצד אתה יודע שמשהו מזוייף? בקיצור ההונאה העצמית חוגגת.

אינקה

New member
אומר זאת רק פעם אחת

כבר הפרכתי את הטענות של דני על המחקרים, אין שום דמיון בין מסקנות החוקרים למסקנות שהוא ממציא לעצמו. אבל יותר חמור מזה זה שאתה נוטל לעצמך את החירות לקבוע מה אני או אחרים יודעים ומה עליהם לקבל, אחרת הם משקרים. אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שכולם חייבים לקבל את האמונות והמסקנות שלך ואם לא אז הם משקרים. לא עולה על דעתך לרגע שפשוט אני או מישהו אחר יכול לראות את אותם הנתונים אחרת לגמרי ממך או מבני כתתך. חוסר היכולת הזו להכיל את האחר והמגננה התמידית שלך הופכים את השיחות איתך למייגעות וטרחניות. אתה נאלץ שוב ושוב לשקר בבוטות כדי להצדיק את הרעיונות שלך וגם זה כבר הוכח פעמים רבות בפורום זה. אז תסלח לי שאני פורש מהשיחה איתך, אבל אם תמשיך את השקרים והויכוחים הילדותיים לא יהיה מנוס אלא לנהוג בך כראוי לרמתך.

אינקה

New member
אספר לך בדיחה ../images/Emo151.gif

איש אחד היה נוסע כל יום באוטובוס לעבודה ובחזרה. אישתו היתה מורה ועבדה קרוב לבית. יום אחד בדרך חזרה יושב מולו בחור צעיר ומסתכל עליו. האיש מחזיר לו מבט והבחור מחייך ומזמר לו בלחש ילדותי "קרנן וקרנן... קרנן וקרנן...". למחרת שוב אותו הדבר. הוא נוסע באוטובוס מהעבודה והבחור מזמר אליו שוב "קרנן וקרנן... קרנן וקרנן..." האיש בא הביתה ומספר לאישתו על המקרה המוזר. "באמת מוזר מאוד" אומרת האישה "מה זה כבר יכול להיות?" ולמחרת שוב נוסע האיש באוטובוס מהעבודה ומולו מתיישב הבחור הצעיר ומזמר אליו בלחש "מלשן ומלשן... מלשן ומלשן..."

OriIdan

New member
אני לא נוטל לעצמי שום חירות

נתחיל בזה שמעולם לא הפרכת את הטענות על המחקרים. המחקר אותו כביכול הפרכת כתב בפירוש שנמצא מתאם גבוה בין מדיטציה טרנסנדנטלית לבין הורדת לחץ דם. כיצד אתה מפריך טענה ברורה וישירה כמו זו? אתה ניסית לומר שמתאם גבוה אינו הוכחה. בכל מקרה אני לא נוטל לעצמי חירות לקבוע מה אחרים יודעים או מה עליהם לקבל. אתה זה שנוטל לעצמך את החירות הזו. אני לא משקר, אתה הוא זה שמתפתל בניסיון להפוך את הדברים הברורים על פיהם. כשאומרים מתאם ברור זה אומר שכאשר מתרגלים מ"ט מגיעים ברוב המקרים למצב אותו המחקר הראה. מאד מאד פשוט, אין כאן עניין לפרשנות. אין כאן עניין לאמונה או אי אמונה. בכל מקרה חזרה לנושא השרשור השרשור הוא על הונאה עצמית. לדעתי כאשר אדם רואה מסקנות ברורות שאינן קשורות לפרשנות או אמונה ומנסה לומר שהן לא נכונות, זוהי הונאה עצמית. בבקשה אל תסטה בעצמך מנושא השרשור שלך. אנו מדברים כאן על הונאה עצמית ובמקרה הזה שלך. אני יודע שלך קשה מאד לקבל את העובדה שאתה עצמך מגלה סממנים של הונאה עצמית בנושא הזה.

אינקה

New member
אתה מייגע, תפסיק לשקר

אין לי כוח או חשק לעבור טיעון שקרי אחר טיעון ולהפריח אותו, כל זה כבר נעשה בעבר. פשוט תפסיק לשקר.

למעלה