הונאה עצמית

אינקה

New member
הונאה עצמית ../images/Emo44.gif

איך אתם מתמודדים איתה, נמנעים ממנה? איך אתם מעמידים פרמטרים לאמונות שלכם באופן שימנע אותה? איך אתם נמנעים מלהפיץ אותה?

כאילו...

ההנחה היא שאנחנו בכלל מסוגלים לזהות מתי אנו משקרים לעצמנו? ואם זהנו, נמשיך בשקר? לא בטוחה שהבנתי...

OriIdan

New member
מאד קשה

עקרונית יש לנו את היכולת להסתכל על עצמינו אבל זה לא קל.

לקשמי

New member
כנות

לשאול את השאלות הקשות, שרק אני יכולה לענות עליהן. קוראים לזה גם חקירה עצמית. לבדוק טוב עם עצמי את האמונות שלי, מאיפה הן באו, האם הן משרתות אותי או פוגעות בי? האמונות שלי בהחלט עשויות להשתנות בעקבות חקירה עצמית וכנות עם עצמי.

תוספת לכנות

היייי.. גם אני רציתי להגיד כנות, תפסת לי
אבל גם אמונה שמשרתת אותי יכולה להיות הונאה עצמית נוחה. זאת אומרת, צריך תבונה לזהות אמת ושקר. וגם צריך אומץ לפעול בנדון
וגם לשאת תפילה חרישית שאכן אני לא משקר לעצמי ואכן ביכולתי לחיות באמת
מי ייתן...

אני מעדיפה

לא לקרוא לזה הונאה עצמית. עדיף אולי לקרוא לזה טעות, ראייה שהשתנתה או התבהרה, ואז הגישה אליה היא כמו לכל אי-הבנה: אם קרה, משתדלת לסלוח לעצמי. חוץ מזה, משתדלת מלכתחילה לא לקחת שום דבר יותר מדי ברצינות או יותר מדי כמובן מאליו. אני מתרשמת מההודעה שלך שאתה מדבר על הונאה עצמית ברמת האמונות. אין לי הרבה עקרונות והרבה אמונות, וגם אלה שיש הם גמישים
, ואני לא מטיפה להם, אז אני לא כל-כך מפיצה הלאה (לא מידבקת?
). הבעיה שלי היא יותר הונאה עצמית ברמת הרגשות - דברים כמו להאמין שאני לא יכולה להכשל, להאמין שמישהו תמיד יהיה שם בשבילי, וכזה מתבדה ההלם הוא גדול. גם את אלה אני מנסה להבהיר לעצמי לאט לאט, ולומדת בעיקר מהניסיון הכואב - אחרי התנפצות או שתיים של אשליה, הופכים להיות ערניים יותר אליהן.

barak001

New member
קשה מאד...

קודם כל, הונאה עצמית היא סיבה טובה למצוא מורה, כי אדם יכול להסתבך בתוך עצמו מאד בקלות, ונראה לי שבמקרים מסויימים גם להתייאש מהחיפוש הרוחני וליצור התניות שליליות נגד החיפוש. מה שקורה בד"כ זה שהשכל מפקח עלינו, כשהשכל הוא בדיוק הדבר שדורש פיקוח. סוג אחד של התמודדות - להיות מעבר לשכל וכך להימנע גם מהאמונות וגם מהמחשבות על האמונות. אפשרות אחרת היא תזכורות חוזרות ונשנות לדברים העיקריים שגורמים לנו ליפול - בד"כ ציפיות, אגו, שיפוט, מחשבות וכו'. אם להיות מעשיים - אפשר נניח לקבוע זמן קבוע בכל יום ובו לזהות את הטעויות שלנו. בד"כ כשאני מתייאש אני מנסה ליישם את זה.

מישהו סיכם פעם את הנושא יפה

יש איזו אמרה שאומרת שבכל מדרגה שעומד האדם המדרגה הקודמת נראית לו שקרית והמדרגה שמעליו לחלוטין בלתי אפשרית
אם אלו הן מדרגות לגן עדן, אולי כדאי לחפש את המדרגות הנעות? כי אז עומדים על אותה מדרגה ועולים מעלה אוטומטית
רק צריך להיזהר שהמכנסיים לא ייתפסו בקצה...

eyola

New member
../images/Emo6.gif

אולי בכלל ב
מעבר המדרגות? לא? אי אפשר? - אוףףף

הבלתי אפשרי

הוא רק מתוך המדרגה בה אנו עומדים עכשיו
ה
היא סימבול קולקטיבי שיש לנו על ה"מעבר" שייקח אותנו למחוזות קסומים לא ארציים. אבל גם החללית עצמה היא פרי דמיוננו ותשוקתנו הארציים האנוכיים למפגשים מהסוג השלישי או המואר
פשוט תוותרי על זה ונגמר

eyola

New member
../images/Emo153.gif

לא התכוונתי לוותר
רק להניח לזה כרגע ולהתחיל לעשות קצת מדרגות לכושר
אחר כך בחללית אני אוכל להרים רגליים על לוח הבקרה ולבהות בחלל ולהינותתתתת

eyola

New member
אי אפשר איתך../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

אבל זה לא יהיה אותו הפורום בלעדייך טוב אז תשאר

הכל אפשרי

אפשר לנסות. אני אקח שנת שבתון (בערך יומיים), וכשאחזור אבדוק מה קרה האם עדיין קוראים למקום "פורום מדיטציה"? האם כבר יש שלום עולמי? האם הגעת לחללית האם? ET phone home אי.טי. אנא התקשר הביתה, דואגים לך!

הונאה עצמית היא להשמיץ מישהו

בייחוד כשאתה יודע שמה שאתה אומר אינו מתקרב אפילו לאמת.

אינקה

New member
ענית את התשובה הכי טובה שלך

והיא גם יכולה ללמד אותך רבות על האסטרטגיות שאתה נוקט בנושא זה כמו גם באופן בו אתה משתמש בפורום הזה לצרכיך. רק להזכיר: השאלה ששאלתי אותך היתה האם הפרמטרים שאתה מציב לגבי צדקת הדרך שלך הם כאלו שיכולים גם להוכיח את אי צדקתה או רק כאלו שמאפשרים להמשיך להאמין מבלי להניח לעובדות להפריע לכך.

כתבתי לך בשרשור אחר

חלקם של הפרמטרים שהצבתי הם מדידים בהחלט (ראה ערך "השנתון הסטטיסטי").

אינקה

New member
השאלה לא אם הם מדידים

השאלה היא האם באופן בו אתה בוחר למדוד אותם יש אפשרות שיוכח ההפך מאמונתך, או שלעולם כל מה שיקרה (או לא) רק יחזק אותה. דוגמה בתחום אחר: חבלי משיח. הכל טוב? הנה המשיח מגיע. אסונות? אלו חבלי משיח. לא משנה מה, הכל נרתם לטובת האמונה - וההונאה העצמית חוגגת.

למעלה