הולכת לכיוון הפוך

עאלק עסקים

דיברת ולא ידעת מה דיברת באמת כל הדת הזו נראית כמו עסק אחד גדול ויותר מזה עסק אפל אני לפחות ואני מכיר גם רבים אחרים שהיציאה שלהם בשאלה הכתה את הרבנים וכל מי שהכיר אותם כי דווקא אנחנו היינו המוצלחים ואולי בגלל זה לא יכולנו לתת לעבודה בעיניים הזו להצליח ואני מכיר הרבה פתיים לא יוצלחים שלמדו בסביבתי ודווקא הם הצדיקים הכי גדולים והם אלו שנשארו בדת כי זה בדיוק מה שהדת מחפשת היא צריכה טפשים בכלל זו מחשבה חסרת הבנה דתית לדבר על דת במושגים של הצלחה

איתמר770

New member
עסקים ??

אני אזכיר מה שכבר כתבתי, בתגובה אחרת: הרב קוק אומר שהנשמות של העם גדולות יותר מהנשמות של הדור הקודם. ולכן, היות ואתה לא קיבלת את התשובות שחיפשת - נראה לך שהכל עבודה בעיניים. האינטרנט הוא לא המקום בו אתה יכול לקבל את התשובות האמיתיות לבעיות שלך, ואני מניח שאתה כבר בשלב בו כל תשובה תתפרש על ידך כ"עזוב, אני כבר לא דתי ואני לא אחזור לדת". וחבל. והתאור שלך תואם מאד לדברים שהרב קוק אמר, משום שאתה היית מוצלח - ואז הגעת לקצה גבול היכולת של הרבנים שאיתם התראית להביא לך, והם לא יכלו לתת לך את התשובות אותם חיפשת (כי זה דבר מאד קשה לנשמה גדולה) - ואז אתה המוצלח- יצאת מה"דת". חבל.

ZVI Z

New member
טוב איתמר,מה אתה עושה פה?

מה אתה מתחיל להטיף לנו?!

פ ר ו ט

New member
קול מ"בירא עמיקתה"

תקשיב אתה נכנס לפורום של אנשים שקיבלו החלטה מסויימת וטוב להם איתה. האנשים האלה מכירים את צורת החשיבה התורנית ולפי מה שראיתי עד כה הידע התורני של חלקם עולה בהרבה על הידע של הרבה דתיים. לא נראה לי שתצליח לחדש פה למישהו משהו או להחזיר מישהו. ולכן עשה טובה רד מהעץ חייה את חייך ותן לחיות בשקט. ד"א: הדברים אינם נובעים מכך שיש חשש להתעמת איתך (ברור שאתה טועה) פשוט זה לא מעניין כבר כי הנושא נתחן עד דק. ואם בכל זאת אתה מתעקש להתפלסף בנושא פנה לאתר של "דעת אמת" שם תוכל ללמוד דבר או שתיים על היהדות.

איתמר770

New member
לא נראה לי...

אני מודע לכך שהאנשים פה קיבלו החלטה מסויימת, ואני לא חושב שאני טועה. אני חושב שזה לא נכון שהאנשים פה מכירים "את צורת החשיבה התורנית", וגם אם כן - כנראה לא את מגוון הדעות שיש בציבור הדתי-לאומי. אבל, אם לא שמתם לב, הגבתי לילדה שרוצה להתגייר, כן להתגייר. ובמקרה כזה - אני כן חושב שאני יכול להגיד לה שהיא טועה בגדול, כאשר היא באה לשאול אתכם - שעזבתם את דרך התורה והדת - מה לעשות. חוץ מזה, שכפי שמובן מהתגובה שלי אליה - אני מעדיף שתשאר איפה שהיא, ושלא תתגייר, אלא אם כן זה ממש בוער בעצמותיה, עד כדי כך שתהיה מוכנה להיות יהודיה שומרת תורה ומצוות.

לא נראה לי שנגיע לפשרה..

כי בעיניי אותו "חשבון בנק" שייך לי כמו שהוא שייך לך - גם בלי הגיור הדרך שלי היא דרכו של כל העם היהודי.גם אם מבחינתה של הלכה אני "יורשת בלתי חוקית" (הבנת את הרעיון,נכון? אני לא חזקה במשפטים) בעיניך יהודי חייב להיות דתי ואני יכולה להבין זאת.זה העולם שאתה חי בו,זאת האמונה שלך. ד"א למרות שאני לא ממש מכירה את הציבור של יוצאים פה,אני מניחה שההחלטה לצאת לא נבעה מתוך "כשלון". לא נראה לי שחייהם הפכו להיות קלים יותר אחרי שהחליטו להיות חילוניים (גם ככה החיים הם לא סוכר
ועוד מוסיפים לעצמם בעיות עם משפחה,ניתוק מהסביבה,חיים בשקר ופחד,לא נראה לך שזאת החלטה לא פשוטה? )

rigoletto111

New member
אם חשבון הבנק הזה קיים

הוא באוברדראפט עם חריגה שמתאימה לאתי אלון... ככה שכל תרומה שלך תתקבל ברצון...חחח נ.ב. איתמר : רעיונות על "חשבון בנק משותף" הם מודרניים ביהדות והם תוצאה של עליית הלאומיות במאה ה19. ו"נשמת האומה" זה רק תרגום של volksgeist רוח האומה ההגליאנית. נדמה לי שהרב קוק הוא הראשון שהשתמש בביטוי זה. לא? (בכולופן זה לא בתלמוד)

איתמר770

New member
כשם שפרצופיהם שונים....

דבר ראשון כשם שפרצופינו שונים כך גם דעותינו. והיות ואני חושב שיהודיים צריכים להיות דתיים, הייתי מעדיף שלא תצטרף לעם היהודי מישהי שאינה מתכוונת להיות דתיה (וכתב הרמב"ם קשים גרים לישראל כספחת). ודוגמא קטנה: אני מכיר מישהי שאמא שלה התגיירה והתחתנה עם יהודי דתי וילדה ילדה שהיום היא אמא דתיה. בינתיים האמא שלה (שהתגיירה) התגרשה פעמיים ועכשיו היא נשואה לנוצרי (אחרי שהתגרשה מבעלה השני שהיה מוסלמי). במצב כזה הילדים שיש לה גם מהנוצרי ומהמוסלמי הם יהודים - והם בעלי הרשאה בחשבון הבנק שלנו היהודים, וזה מפריע לי מאד שמעשיה משפיעים עליי כיהודי. ואני בטוח שלחזור בשאלה זה לא קל. ועובדה אני, כיהודי דתי, יודע שיבוא יום ועם ישראל יגבר על הצוררים שלנו . ואילו שמעתי ממספר של חילונים שמפחדים פחד מוות מ"מה יקרה בסוף ?". לי הסוף ידוע. הדרך קשה, אבל הידיעה שהסוף יהיה טוב- מרגיעה.

איתמר770

New member
זה לא חדש...

כשהייתי בצבא, היה איתי חייל רוסי שקרא ספר ברוסית על דת שכתבה אישה שחיברה את הדברים הטובים של הנוצרים המוסלמים והיהודים. לא הבנתי רוסית, ולכן לא יכלתי להתעמק בספר. אבל נראה לי שהאשה הזו סובלת מפיצול אישיות...

או לא עם כולם

אלא פשוט בעד "אחוות העמים" רוצה לנסות גבר מכל דת
אוף,גם אני רוצה חתימה

MonShrie

New member
או שהיא סתם חכמה ונאיבית ../images/Emo13.gif

*הערה קטנה ראשונה שלי בדיון...

מר איתמר היקר שבאדם..

אני בטיחה לך (בע"ה בלי נדר
) שאחרי שאתגייר בכל פעם שיצא לי להתפלל ובמיוחד ביו"כ אבקש מה' שלא יפיל את החטאים שלי על עם ישראל.. ובמיוחד עליך. אז אני אסכם - בעיני יש לי בדיוק אותם זכויות על יהדות כמו שיש לך ולכל "יהודי כשר" ואם יש הלכה שמעצבנת אותי זה "כל הנולד לאם יהודיה הוא יהודי ". ובשבוע הבא : "עם ישראל - דרמה סוחטת דמעות עם סוף טוב"

ZVI Z

New member
קח סמים ואולי יהיה לך טוב ומרגיע

אתה לא יודע שיהיה טוב,אתה מאמין שיהיה טוב. יש הבדל..קצת. אשליות מתוקות.

מחשבותי הבלתי-חשובות

וואלה. וולקאם! באמת. אני לא רואה קשר בין יהדות לבין הדת. אני גאה להיות יהודי ושמח שגם את חשה כך ועוד בצורה אקטיבית שכזאת. הייתי שמח לשטוח את משנתי בענין הזה אבל אין לי זמן כרגע, לכן אסתפק במה שכתבתי. ואולי לא כדאי לכתוב בקיצור כזה על הנושא הזה? יתכן.

למעלה