הולכת לכיוון הפוך

הולכת לכיוון הפוך

איך אני מגיעה לפורום היוצאים לפני שבכלל נכנסתי?! לא ברור.. על כל פנים - שלום לכם אנשים,אני בחורה ש"הולכת לכיוון הפוך" (פחות או יותר) כבר יותר משנה אני נמצאת בתהליך גיור לפורום הזה הגעתי בעקבות מישהו שהכרתי בתפוז לא מזמן ו הוא יוצא אז השאלה,או אולי הנושא שלי : מה היחס שלכם כלפי האנשים כמוני שהולכים לכיוון שממנו באתם - לכיוון של דת ומסורת מה הייתם אומרים לבן אדם שרוצה להתגייר? משכנעים אותו לעזוב? אשמח לשמוע תגובות... איך אומרים ? די לחכימא ברמיזא?

גיור או חזרה בתשובה?

הכרטיס האישי שלך לא ממש ענה לי, אז אני אשאל שוב, את חוזרת בתשובה (יענו חילונית שרוצה להיות דתיה) או גיורת (נוצרית/ ערביה שרוצה להיות יהודיה) ?

חשבתי שמספיק לכתוב "גיור" ../images/Emo13.gif

אני אישית מתגיירת .. אבל את השאלה אפשר להרחיב גם לחוזרים בתשובה לעולם לא היה לי דת אחרת,אבל איני יהודיה כשרה לפי הלכה ... מה הייתה התשובה למקרה של גר? של חוזר בתשובה? של "מתחרד"?

התשובה לכולם זהה ומסתכמת במילה אחת

לבריאות! את בנאדם מבוגר, את לא צריכה את החיזוקים שלי לבחירות שלך. הבחירות שלך הן שלך ואת זאת שצריכה להתמודד איתן ועם תוצאותיהן. >ספל חמאה בברכת בהצלחה<

אם הייתי צריכה חיזוקים הייתי לוקחת

"חיזוקית" -הגיוני,לא? השאלה שלי באה כי הדעה של ציבור המיוצג בפורום מעניינת אותי כמו שגם תשובה ליוצא בשאלה תהיה זהה לשלך,אבל עדיין יהיה הרבה מקום לוויכוחים והבעת דעות שונות ומשונות

אז שוב...

תעשי מה שבא לך ! בדיוק כמו שאני לא רוצה שאף אחד יתערב בחיים שלי שלא יאמרו לי מה לעשות ככה גם אני חושב שאם אחד רוצה להתגייר סבבה ! בהשקפת העולם שלי כל אחד עושה מה שבא לו כולל לעמוד על הראש ולצעוק קוקוריקו... ו... שיהיה לך בהצלחה !

הצעה שלי - בזבוז זמן

תראי קודם כל תעשי מה שבא לך וזהו אך כיוון שביקשת דעה אז הנה למה להתגייר? אם זו אסטרטגיה אז זה חבל כי היום אפשר להשיג הכל בלי אבל אוקי לא נורא,תעבדי על הרבנות כי מגיע להם והעיקר המטרה. אך אם זה מתוך חיפוש אחר דת אמיתית והרגשה של הנה הנה את מגיעה לאמת אז ביננו חבל על הזמן במקום להתעסק בהבלי העולם הבא דברים שהם מדע בדיוני שלא יוגשם אף פעם במקום זאת הייתי מציע לך להכנס לאחת האוניברסיטאות הקרובות ולהתחיל לעסוק במדע מדע זה הדבר היחיד המתקרב להגדרה אמת ועדיף מדעים מדוייקים תאמיני לי אחרי זה המחשבה שלך תסתדר יופי ואם זה גדול עלייך ואת רוצה יעני להרגיש עושה משהו אמיתי בלי להתאמץ אז פשוט תהיי אומנית לאוו דווקא בגדול אפשר גם בקטן בפרט היום בפוסטמודרניזם כל דבר שתעשי יתקרב למילה אומנות מכל מה שקשור לדת לא יצא לך כלום רק חרטה על בזבוז זמן במקרה הטוב לכשתתפקחי

אז כזה רושם ראשוני אני עושה? (ארוך!

"גדול עלי"? טוב -נניח שזה רק כי לא פירטתי על עצמי (אני גם לא אפרט יותר מדי - כי אני ,כמו הרבה מכם "מתחפשת") להיכנס לאוניברסיטה נכנסתי מזמן ואוטוטו מסיימת תואר ראשון במחשבים א' לגבי הדברים שאפשר היום להשיג גם בלי גיור -אז לא ממש נכון למשל חתונה בשבילי זה בלאגן (גם אם אני לא חושבת על זה עכשיו) העניין הוא שפשוט תמיד הרגשתי יהודיה ואני רוצה משפחה יהודיה כולל חופה וילדים וחגים ונרות ועוד כמה דברים.מבחינתי זה הרבה מסורת וקצת דת. ב' - לגבי מדע דווקא שם לא ממש מצאתי תשובות לשאלות(שלמען האמת לא כ"כ הטרידו אותי) חוץ מזה לדעתי במדע חסרה רוחניות. אולי זה נשמע מוזר אבל עבורי הדת האמיתית היחידה היא אכן יהדות שוב אני מדגישה -עבורי,ולא באופן כללי. ועוד משהו -אני לא מנסה להגיע לאמת,אני רק מנסה ללמוד יותר על משהו שנראה לי אמיתי וטוב בשבילי. אני מניחה שהידע שלי ביהדות אפסי לעומת ידע שלכם או של הרבה אנשים אחרים - אולי אחרי שאלמד יותר גם אני אתאכזב.. מצדשני אותי אף אחד לא מכריח לשמור יהדות,אז לא אוכל להבין את נקודת המבט של יוצא בשאלה.. סליחה שיצא כ"כ ארוך... נ.ב. ואומנות,אפילו פוסטמודרניסטית,לא בשבילי -חבל על המאמץ

ZVI Z

New member
הבעיה היא לא להיות יהודי.

נראה לי שהבעיה מבחינתך היא תהליך הגיור המעצבן. ממה שהבנתי מכתבה לא מזמן במעריב- אם את לא מתכוונת להיות דתייה אז הם יעשו לך צרות.אז השאלה זה אם יש לך כוח לזה או לא. מה לעשות,החרדים שולטים בזה. אפשר להבין למה את רוצה להיות יהודיה,ובטח גם בשביל הזהות.

תודה על ההבנה ..

כמובן שהתהליך מעצבן ולצערי הרוב נאלצים לשקר ואכן לעבוד על רבנות אבל מבחינתי זה שווה את זה אולי הייתי מעדיפה להתחתן חתונה רפורמית,לעשות ברית לבן,לא להיות דתייה אלא לשמור על המסורת שאני מתחברת אליה,אבל אין לי ממש בחירה כרגע. מצד שני אם הייתי יהודיה לפי ההלכה לא הייתי יודעת ולו חצי מהדברים שאני יודעת היום - על הידות,הסטוריה הלכה וכו בקיצור -אני מתכוונת להישאר בפורום,נראה לי שמח פה

rigoletto111

New member
א. דבר ראשון ברוכה הבאה

ב. דבר שני - תציצי בארכיון ותראי שרוב החרדים שנקלעים לפה מתאכזבים לגלות שאנחנו לא חבורה של מיסיונרים שמטרתם להוציא בשאלה את כל הדתיים ואפילו לא אחד מהם. מצידי שכל הדתיים יישארו דתיים ושכל מי שכיף לו להיות דוס יחזור בתשובה. ג. בעניין הגיור. אם אני לא טועה אז אחרי שבית הדין מגייר אותך את נשארת יהודיה. גם אם לא תשמרי מצוות. תקנו אותי אם אני טועה בקטע הזה ( כמובן תוך הפנייה למקור הלכתי מוסמך, לא עשו אותי באצבע) ד. תשארי ה. את עולה מחבר העמים? איך הגעת להתגייר כשאת יודע עברית כל כך טוב? ו. בברכה אני

אממ

פשוט לקחתי את כל האופציות ככה שלא יצא שאני מציע לך דבר שלא לך אם את מסיימת מחשבים אז את בוודאי ערוכה למטרות גדולות והייתי מציע תואר שני אם לא במקצוע אז במשהו קרוב על כל פנים מסכים איתך שהדת נותנת משהו חמים בחגים שלה וכו רק שאת זה אפשר למצוא בכל דת וגם כחילוני זה לא אסור לבנות סוכה פעם בשנה אם זה מה שבא

לרגע נשמעת כמו המורה שלי

"תעשי תואר ראשון" מה אח"כ? "תעשי תואר שני" -מה אח"כ? "תעשי תואר שלישי" ...
שום דת אחרת לא באה בחשבון עבורי (למרבה האירוניה סבתא שלי מצד אימא נוצריה מאמינה) לא הגעתי ליהדות במקרה.מה שבאמת הייתי רוצה כרגע זה להיות "יהודיה חילונית שומרת מסורת" וחסר לי רק החלק של "יהודיה" טוב,שיהיה לי בהצלחה ולכם "בכיוון ההפוך"

isackris

New member
אולי אח"כ תתחילי לחיות...

לא חייבים דת כדי להגיע לאושר... כשהייתי א גרויסע מאמין תמיד הייתי אומר "הלואי והייתי נולד גוי" (אפילו שהרמב"ם כותב שמי שאומר את זה הוא אפיקורס) לפי היהדות הגויים מוגבלים בשבע מצוות בסיסיות שמאפשרות לך להעביר את השהות שלך ביקום בשקט ובאושר... תואר ראשון, תואר שני, גם אני חולם לעשות תואר אבל אני לא חי בשביל זה אני חי עם זה פסקל טוען שהאושר נמצא בחלומות שלנו כי ברגע שהם מתגשמים אני ממשיכים לחלום על יותר (ראיתי את זה בסרט לא לחשוד בי בפילוסופיה) הראש ישיבה שלי טען שבסוף הגויים יבינו שהאושר יכול להיות רק עם סמים אני לא חושב ששניהם טועים אבל אני חושב שהאושר יכול להיות גם אם נקבע גבולות לחלומות שלנו ולא נחיה בשבילם אלא נחיה אותם...

וכל מה שנכון חכם?

אני בטח שלא רודפת אלרי חלומות (ותואר זה בכלל לא חלום,זה משהו שעניין אותי ויכולתי ועשיתי) אני חושבת שבמקום לרדוף אחרי אושר אפשר לחפש אותו בסיטואציה בה אתה נמצא כרגע.ויש סיכוי טוב למצוא
אני מסכימה עם הקטע של חלומות מתגשמים.למען האמת אין לי כ"כ מושג בשביל מה אני חיה,אולי סתם כדי לראות מה זה חיים? ולגבי 7 מצוות נוח.. כנראה שזה לא מספיק לי,או אולי האמונה שלי לא מספיק חזקה,ככה שאני לא מפחדת מזה שאחרי הגיור אהיה מחויבת בהרבה יותר מצוות כלומר הרבה יותר אפשרויות לעבירה. תראה.. גם ככה נדפקתי פעמים (זאת לא באמת תלונה) - העולם הדתי רואה בי גויה והעולם האחר מתיחס אלי כאל יהודיה (חלק ממשפחתו של סבא שלי נספו בשואה,אני לא חושבת שהיו מדלגים עלי) נ.ב. סמים? אאא.. אני חייבת לנסות?

isackris

New member
אני מסתכל עלייך כבן אדם...../images/Emo6.gif

אצלי תואר זה עדיין חלום ... הרבה מצוות זה לא אמור להפחיד את מי שמאמין אבל אם אפשר עם פחות אז למה לא... "לא מספיק לך" זאת הנקודה שעליה דיברתי את חושבת שהדת תמציא לך תעסוקה מהנה ל24 שעות ביממה אבל אפשר להנות מהחיים גם ללא תעסוקה אינטנסיבית... נ.ב. סמים תשיג גם בשבילי...

איתמר770

New member
גיור

שלום, אני בחור דתי, כן - דתי. הגעתי לפורום במקרה, ובגלל מגוון הדעות. אני מתעניין ומדי פעם גם כותב הודעות. וראיתי את ההודעה שלך. הייתי ממליץ לך לחשוב טוב, טוב, טוב, טוב לפני שאת הולכת לעשות צעד גורלי שכזה. ומדוע ? אני בחור דתי, אני חושב שכל היהודים הם כמו שותפים בחשבון בנק אם אחד עושה מצווה כולם מרויחים ואם מישהו עושה עבירה כולם מפסידים, וכמו שלא היית מוכנה לשתף כל אדם בחשבון בנק שלך - גם אני לא רוצה שכולם יהיו יהודים. אם בכל זאת את רוצה להיות יהודיה, הייתי מפנה אותך לאתר www.moreshet.co.il. ודבר אחרון - למדתי בעסקים שעדיף לשאול אנשים מצליחים איך הצליחו, מאשר לשאול אנשים שנכשלו - למה נכשלו. ודי לחכימא...

למעלה