הוכחה שאין אלוקים?

המאצו

New member
אפשר לחלק את זה לשניים!

אם אתה אומר שהדרקון נמצא בחצר אז בא נבדוק אם הוא שם. אבל לא שייך לבדוק אם אלוקים בעולם כי לא שייך לבדוק בכל העולם ביחד! בקיצור לא שייך להוכיח שאין!

אני לא מבין אותך. מה לא שייך?

ה"אלוקים" שלך נמצא או לא נמצא? קיים או לא קיים? אם הוא קיים, תגיד לי איפה, ונלך לבדוק. הדרקון שלי נמצא במחסן שבחצר שלי, למשל. אתה מוזמן לבדוק! רק בוא תגיד לי איך אתה הולך לבדוק אם הוא שם, כי אני הולך לבדוק אם אלוקים שלך נמצא איפה שאתה אומר, בדיוק באותה שיטה. ברשותך, אני אנסה להקדים את המאוחר (היות וזה לא צ'ט אלא פורום, וייקח לך זמן לענות לי). אם התכוונת לומר שאלוקים שלך נמצא בכל העולם בעת ובעונה אחת, האם זה אומר שהוא קיים בכל מקום? זאת אומרת שאפשר לקחת מקום מסוים, נאמר, ליד הבית שלי, ולבדוק אם הוא שם? זו בדיקה שאני יכול להסכים עליה. או שאם נבדוק ליד הבית שלי נגלה שהוא לא שם? ואז זה אומר (בניגוד למה שהצעתי קודם) שאלוקים שלך לא נמצא בכל מקום בעת ובעונה אחת. אני ממתין להצעה שלך, איפה אפשר לחפש את אלוקים שלך. אה, ואגב, אני חייב להזהיר אותך שהדרקון במחסן שלי הוא בעל גוף בלתי-נראה לחלוטין, וברצונו הוא יכול להפוך אותו לבעל צפיפות זהה לאויר, כך שלא תוכל למשש אותו או לראות אותו. תצטרך להצטייד בבדיקה מעט שונה מהרגיל בשביל למצוא אותו. אבל אני בהחלט אופטימי - אותה בדיקה שתגלה לנו את נוכחות אלוקים שלך עשויה בהחלט לגלות גם את נוכחות הדרקון שלי. אגב, הדרקון שלי אמר לי כבר אתמול בבוקר שיוסי ביילין יזכה בראשות תנועת "יחד"! אני המום ממנו כל פעם מחדש.

הוכחה שאין אלוהים:

אם אלוהים קיים הוא כל יכול. לכן הוא יכול לברוא כל דבר. בפרט הוא יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים. אבל אם הוא לא יכול להרים את האבן הוא לא כל יכול. זו סתירה להנחה שאלוהים קיים ולכן אלוהים לא קיים. מ.ש.ל. הוכחתי שאין אלוהים. אבל אני חייב להודות שאין לי הוכחה שאין אלוקים, שאין אלוגים ושאין אלוטים. אז אולי אלו קיימים.

המאצו

New member
שאלה מוכרת...

התשובה לשאלה הזו פשוטה למדי והיא שזה שאלוקים לא יכול לברוא אבן שאינו יכול להרימה זה נובע מגדלותו.. אני מקווה שזה לא מסובך בשבילך...

גוססי

New member
גם אני לא יכול לברוא אבן....

שאיני יכול להרימה. האם הדבר נובע מגדולתי?

המאצו

New member
שאלה מוכרת...

התשובה לשאלה הזו פשוטה למדי והיא שזה שאלוקים לא יכול לברוא אבן שאינו יכול להרימה זה נובע מגדלותו.. אני מקווה שזה לא מסובך בשבילך...

המאצו

New member
שאלה מוכרת...

קטנוניות מיותרת, שייח ספיר...

בוא נגדיר "אלוהים" בתור: בורא היקום, המסוגל לבצע כל דבר שניתן לבצע אותו ביקום הפיזי, כולל להשפיע על מסלולו של כל חלקיק תת-אטומי או לשנות את כיוון הסיבוב של גלקסיה. במקום להתמקד בהפרכות סמנטיות למושג "אלוהים", בוא ותן כתף למאמץ (הלא מסובך מדי) להפריך את קיומו של אלוהים אפילו בהגדרה המצומצמת הזו.

שייח ספיר...

איזו נוסטלגיה תקפה אותי פתאום... קראתי את הטיעון שלך, וניזכרתי בביה"ס היסודי, שם שמעתי אותו בעבר מפי ילד בן 10 (או שבעצם זה היה 11... אממממממממממ....) בכל אופן, אנשים פה למו להעריך אותך קצת... אל תאכזב...

יש לך תשובה לטיעון של שייח ספיר ?

הביאי אותה. אם לא תחזרי ללול התרנגולות שלך ? לכי לדגור על ביצים תרנגולת טפשה.

המאצו

New member
מה זה משנה?

מה זה משנה איך קוראים לו? מה שברור שהוא ברא אותנו ושולט בנו עכשיו. זה ממש היטפלות לשטויות. אז הוא לא כל יכול אלא רוב יכול בכל מקרה אף אחד לא יכול יותר ממנו ולא יכול עליו .

רון סי

New member
אבן שאלוהים לא יכול להרים

איננה משהו שיכול להתקיים, ולכן לא סותרת את כל יכולותו של אלוהים (שנוגעת לדברים שבכלל יכולים להיות, ולא ליצירים אבסורדיים). הסיבה לכך שאבן כזו לא יכולה להתקיים היא שאלוהים, בנוסף להיותו כל יכול, הוא גם אינסופי. אבן שהוא לא יוכל להרים תצטרך בהכרח להיות גדולה ממנו, ואפילו בהרבה, וזה לא יתכן משום שום דבר גדול מאלוהים. אלוהים הוא הכי גדול.

קודם כל

מדוע החלטת ש"אבן שהוא לא יוכל להרים תצטרך בהכרח להיות גדולה ממנו"? כדור ברזל קטן יותר משק נוצות. מה קשה יותר להרים? וחוץ מזה, אם אלוהים הוא כל יכול, הוא לא אמור להיות מסוגל לברוא את האבן שהוא לא יכול להרים בכל גודל שירצה? אבל נעזוב את האבן לרגע. האם אלוהים יכול להבטיח הבטחה שהוא לא יוכל להפר?

אלה פרדוקסים לוגיים ולא מהותיים.

השאלה "האם אלוהים יכול לברוא אבן שלא יוכל להרים" או "האם אלוהים יכול להבטיח הבטחה שלא יוכל להפר" תקפה בדיוק כמו השאלה "האם הקבוצה של כל הקבוצות שאינן מכילות את עצמן מכילה את עצמה או לא", או כמו האמירה "המשפט הזה הוא שקר". זה פרדוקס לוגי, ולא מעיד שום דבר על מציאותו של בורא כל-יכול. וזה ממש לא עוזר להפריך את קיומו של אלוהים.

הם מהותיים מאד

קודם כל, הם מיועדים להבהיר את הנקודה שהמושג כל-יכול מכיל סתירה עצמית ולכן חסר משמעות. מכאן שאלוהים איננו כל יכול, ועל כן לגיטימי לשאול מה בגדר יכולתו ומה מחוץ לה. באשר לעניין ההבטחה, זו נקודה בעלת חשיבות תיאולוגית עצומה, שבין היתר עומדת במרכז המחלוקת בין היהדות לנצרות. אגב, הפרדוקס הנובע מקבוצת כל הקבוצות שאינן מכילות את עצמן הוא בדיוק הוכחה לכך שקבוצה כזאת איננה קיימת.

נכון, ועדיין...

אני, לפחות, מוכן להפריך את קיומו של יהוה גם בהגדרה מצומצמת יותר. והויכוח בין היהדות לנצרות מעניין אותי, לצורך ההוכחה/הפרכה הזו, כמו הויכוח האם 1+1 הם 3 או 4.

למעלה