הוכחה שאין אלוקים?

המאצו

New member
הוכחה שאין אלוקים?

האם לאתאיסטים שביניכם יש הוכחה שאין אלוקים? ואני לא נכנס לוויכוח מי צריך להוכיח.

preacher

New member
לא. אין כזה דבר.

בלוגיקה מקובל שמי שטוען משהו, עליו חובת ההוכחה, אגב.

המאצו

New member
אתה צודק אבל...

צדקת אבל השאלה היא מהי ההנחה הראשונה שיש או שאין. כיון שהעולם הברוא מוכיח שמישהו בראו, חובה על מי שטוען שאין להוכיח כי הוא המחדש!ה

preacher

New member
אין הנחה ראשונה.

זה שהעולם מעיד על בורא הוא משהו שגם צריך להוכיח - לי זה לא נראה.

L7

New member
מאוד סביר שאלוהים הומצא .יש בו

תועלת פסיכולוגית וסוציולוגית. מאוד סביר שאם יש אלוהים, אזי אין כל קשר בינו לבין בני האדם.

L7

New member
אמונה באלוהים היא סטייה פסיכולוגית

מדעי הטבע אינם עוסקים בדמיונות שוא ובאמונות תפלות.

המאצו

New member
לא.אין לי

אין לי הוכחה שאין וטוב לי עם זה! זה לא מחייב אותי כלום שלא כמו אצל אלוקים!

תגדיר מהו אלוהים

ואז נוכל לחשוב על ראיות שמחקזות או מחלישות את הטענה שהוא קיים.

המאצו

New member
כח עליון

אלוקים אני מתכוין לדבר הראשון שהיה לפני שכל הדברים האחרים היו מה שאומר שלא היה מישהו אחר לפניו שברא אותו אלא הוא היה הראשון שגם ברא את השני!

preacher

New member
האם הדבר הבא יתאים להגדרה:

שד אימבציל ומטורף שהיה קיים תמיד במקום שאינו מקום מעבר לזמן והחלל, שבורא ומחריב יקומים שלמים מתוך שגעונו.

Brusi

New member
אוקי

ואם אני אומר שאין התחלה? שאין ראשון? שלפני משהו היה עוד משהו? שלפניו היה עוד משהו? לא חייבת להיות התחלה, ואלה שחושבים שכן סתם משלים את עצמם.

RONI999

New member
אז אתה סותר את התורה...

אם אני לא טועה (ואני לא) אין עוד יישות שניקראת אלוהים בתנ"ך או מתקרבת להגדרת אלוהים... זאת אומרת אלוהים הוא יחיד-אף אחד לא ברא את אלוהים, לפי האמונה של אדם דתי-אין דבר כזה "הראשון שהיה לפני שכל הדברים האחרים" אלוהים הוא הראשון והאחרון... והוא לא ברא אף אלוהים... פעם ראשונה אני שומע אדם דתי מנסה לתרץ את השאלה הזאת-בתשובה שכזאת וגם לה כמו שענו לך-מי ברא את האלוהים הראשון, וכמו שאמרו לך זה מעגל אין סופי... לכן אין טעם לנסות ולתרץ לו תשובות... מה גם שהם לא בדיוק חכמות... בלשון המעטה...

freak2100

New member
אי אפשר להוכיח שאין אלוהים, אבל

אפשר להוכיח את השקריות שבתורה

freak2100

New member
וחוץ מזה, אי אפשר להוכיח

שיש אלוהים כל ההוכחות שניתנו פה הן מפגרות וטפשיות...

למעלה