הודעת סקירת מחקרים

הודעת סקירת מחקרים

מכיון שנעצתי הודעה לחשבונאים, אני נועץ פה גם הודעה לטובת סוקרי המחקרים שנבחנים ביום שני - בהצלחה לכולם! מומלץ ואפשר לשרשר לכאן.

garysnail

New member
מישהו יכול לצרף את פתרון תרגיל 4?

אני לא מצליחה לפתוח אותו..

susu888

New member
selection bias .....

אשמח אם מישהו בבקשה יוכל להסביר לי מה זה ? בצורה פשוטה ? תודה לעונים

shubi82

New member
הבעיה היא הבחירה המוטה

מה זה אומר: לא יודעים אם הבועט שבמדגם בעט רק ימינה ושמאלה (בלי מרכז) ראה בפניו את האפשרות לבעוט לאמצע כאופציה בכלל. ז"א, האם המטריצה שבפניו היא 3X3 או רק 2X2. הם רואים אמפירית שמי שבעט לאמצע, בד"כ הבקיע, כי השוער זינק. אז בעצם מי שבעט לאמצע, היה די בטוח בעצמו ובבעיטה לאמצע שתובקע. הדרך שהם מנסים לפתור את זה היא ע"י אותו "מיו", ומי שה"מיו" קטן-שווה אצלו מהביטוי תמיד ייבחר אחד הצדדים, כך שהוא משחק בוודאות 2X2, ולא 3X3. אם הביטוי קטן יותר, הוא רואה את האפשרות של בעיטה לאמצע כלגיטימית עם הסתברות של 1/3 לבקיע. ההנחה של החוקרים היא שאכן "מיו" קטן-שווה מהביטוי. - זה נקרא PROPOSITION 2.

susu888

New member
דבר נוסף ברשותכם...

1. מדוע במאמר של האפלייה הוא מתחיל את בדיקת האפלייה בלוח מ-1978 ולא מ-1974 רשום הסבר ולא הבנתי אותו ?(בטבלה שמחולקת לשתי תקופות) 2.מדוע במאמר הסוסים המידע הציבורי הטהור (Y) המקדם שלו גבוה יותר מ-X בהתחלה (בעמוד 968)? 3. טבלה 3 בפנדלים - "SHOTS TAKEN" האם זה אומר שמבחינת הבועט מספר השערים שהובקעו ? ומבחינת השוער אחוז השערים שהוא עצר ? תודה רבה

lion43

New member
מישהו יכול בבקשה להסביר אתההבדל בין OLOGIT לM

MLOGIT?

shubi82

New member
ב-O הסטטה מתייחסת לדירוג

ב-M הסדר של הדירוג לא משנה, מקבלים רק הסתברות לכל אפשרות, לא משנה מה הסדר של האפשרויות. ב-O, הדירוג משנה, ולפי זה מחושבת ההסתברות לכל אחד מהמקומות.

כל מי ששאלתי , אמר לי Ologit .

זה גם נראה הגיוני , כי ה-OLOGIT יודע את הסדר בין הערכים , בניגוד ל-Mlogit שמתייחסים לערכים כאל מספרים ללא משמעות

donnata

New member
הסתבכתי עם התרחיש של סומם..מישהו יכול לעזור?

לפי רגרסיה עם fixed effects משתנה הבועה יוצא לא מובהק ולפי ologit מובהק..

gilat85

New member
תשובה בע"מ לשאלה ה-1

בגלל שמשנת 1978 התחיל כל הקטע של הסוכנות החופשית וחופש החוזים.

שאלה בעניין הזה :

אם החוקרים הניחו ש " מיו " קטן - שווה מהביטוי , זה אומר שהם התייחסו רק ל-2 צדדים ולא למרכז .... אבל לא הבנתי למה הם התייחסו גם למרכז בכל המטריצות והטבלאות במאמר למרות ההנחה הנ"ל ?? תודה מראש :)

shubi82

New member
הם מתייחסים לזה שהאופציה קיימת

הם לא מחליטים חד-משמעית שמשחקים 2X2. הם מציינים את זה שהתופעה קיימת ויש אופציה, הם לא מעיפים אותה לגמרי מהמאמר

למעלה