למען האמת.
אני חושב שמה שאתה הצעת, מעט יותר מסובך מאשר לארגן חרם שכזה. בשביל להריץ עסק שכזה (אפיל שלא יהיה ריווחי), צריך אנשים מאוד מסוימים עם המון ידע בתחום ואני בספק אם יסכימו להתעסק בזה. אני, בתור צרכן פשוט קטן ולא בעל אמצעים, לא יכול לעשות כלום מול הקרטל הענק שמתנהל פה, אבל אני באמת מאמין, שכקהל גדול, נוכל להקים זעקה ולהביא לשינוי משמעותי. אני מצטער שלא יותר "אדומים" הגיבו לדברי, יכול להיות שהם רואים בהם הבל ואני מניח שחלקם יכול להיפגע אם יראו הזדהות עם הדברים שלי, אלה הם בדיוק אותם "אנשי מפתח" שדיברתי עליהם, שבלי תמיכתם באמת שאין סיכוי לצעד שכזה. יש לנו המון מה ללמוד מהחרדים, על החרם שהם עושים במי שפוגע בהם, ואני מאמין שהם אוכלוסיה מעט יותר גדולה ממספר האופנוענים בארץ. ואם הם מצליחים לארגן חרם שכזה, אין כל סיבה שאנחנו לא נצליח, אפילו שזו אוכלוסיה הרבה יותר מגובשת מאיתנו בנושאים כאלה. ולסיום, אני לא חושב שקניה באינטרנט מחו"ל אמורה להיות לנו תחליף. אפילו שתהליך רכישה באינטרנט הוא פשוט מאוד ואמין מאוד (בדיוק לפני כמה ימים קניתי קסדה מהאינטרנט), מדובר בסיכון מסוים ובאי נוחות. הספקים פה בארץ, אמורים לספק לנו את כל הסחורה במחירים הוגנים (ואישית, אני מוכן לשלם יותר לסוחר ישראלי מאשר לאיזה עלום שם איי שם באמריקה הרחוקה), אך ברגע שקיים כזה פער בין המחירים פה למחירים שם, אין כל סיבה לפרנס אותם. וזו בדיוק ה"אופנוענות בכל מחיר" שדיברתי עליה. וברגע שהמחירים לא הוגנים, צריך להחרים - נקודה .