הודעת דרושים

Full Throttle

New member
הודעת דרושים

דרושים צרכנים לחרם צרכנות... לפני הכל, אקדים ואומר – נכון, אני נאיבי, וסביר להניח שהדבר היחיד שכתב זה ישיג הוא פריקת עול מליבי, אך בדיוק סיימתי לקרוא את הכתבה של דותן בפול-גז ("זהב שחור" למי שלא קרא) ויצר המרדנות שלי גבר עליי. אז ממה אתחיל... הבטן כבר כל כך מלאה (ולא רק מהארוחה המופרזת של אתמול, שכל הלילה הבעתי עליה חרטה)... מעבר לכתבה הזו, כבר קראתי בעבר מספר כתבות בנושא, ממחיר האופנועים עצמם ועד למחירים של כל המוצרים מסביב. אני יודע, זו לא חוכמה להשוות את מחירי השוק למחירים של השוק בארה"ב. ברור לי שגודל השוק האמריקאי עושה את שלו, וכמו שנאמר באחת הכתבות שקראתי, אפילו כרגע, כשהדולר בשפל, היצרנים לא מייקרים את מחירי השוק בהתאם, סופגים את ההפסד (או יותר נכון, פיחות ברווח) על עצמם וכל זאת, שמא יגרום לפגיעה בשוק הגדול מכולם. אך בכל זאת, אני מאמין שהיבואן בארץ, קונה את האופנוע מהיצרן (או מיבואן אירופאי גדול) נאמר במחיר שהצרכן האמריקני קונה במקרה הגרוע ואז, עם כל החישובים שמסביב – הובלה, מכס (הגבוהה במיוחד בארצנו) ורווח נאה של אחוזים לא בודדים, אני לא מצליח להגיע לסכום המחירון שהיבואן/ספק בארץ מגיע אליו, מחירים שהם למעלה מכפולים. מעבר לזה, נכון שאנו לא קונים את האופנועים בדולר, אך גם היין ירד בשנים האחרונות ולא הורגשה ירידה ממשית במחירים, משמע שרווח המכירה אפילו תפח. לא נוציא מן הכלל את כל המוצרים/חלפים שמסביב, שגם עליהם נראה שהמחיר גבוהה משמעותית ממה שהיה "אמור" להיות, ואני מצטט מתוך הכתבה של דותן "...סיפר החבר כי הוא שילם בעבורם 1800 שקלים בלבד. התפלצתי. ועם זאת שמחתי, שכן בזה הרגע נחסכו ממני 800 שקלים, לפחות תיאורטית (בסופו של דבר לא הצלחתי להשיג הנחה דומה). האם המחיר לו זכה חברי גרם ליבואן הפסדים קולוסאליים? לא נראה לי. יתר על כן, אם היבואן מסוגל להפיק רווח נאה ממכירת סט במחיר של 1,800 שקלים, הרי שהוא צוחק כל הדרך אל הבנק כאשר פראייר כמוני מעביר לחשבונו 2,600 שקלים תמורת אותו סט בדיוק." מעבר לכל הנאיביות, נמאס לי כבר מצורת החשיבה שאליה הורגלתי, "שאין מה לעשות, הישראלי הוא צרכן גרוע, והיבואנים/ספקים בארץ יעשו מה שהם רוצים, בלי שום התקוממות או חרם מצידו". אבל אני באמת חושב שאפשר לעשות משהו בנידון, אני אמנם חדש בתחום, אבל אני לא מאמין "באופנוענות בכל מחיר" ולצערי, למרות שאני די מזדהה עם זה, אופנוען אמיתי ימשיך לרכב ולצרוך אופנועים באמת בכל מחיר וזו דווקא חולשתו. כמובן שאני לא מנסה לצאת פה בקריאה "להפסיק לרכב!", אבל רק עצם ההשתעשעות ברעיון של חרם צרכנות חכם, עושה לי טוב. תמיד כשאני קורא כתבות בנושא ומתקומם, אני נזכר בסיפור שאבא שלי סיפר לי (ואל תתפסו אותי בפרטים הקטנים), בשנות ה-70 בארה"ב, העלו את מחירי העופות בכמה סנטים בודדים, מייד הצרכן האמריקני הגיב בחרם חסר תקדים, והצליח לארגן חרם כמעט מלא, ותוך ימים בודדים נגרם לשוק נזק כל כך כבד, שהמחירים הורדו עד למתחת ממחירם הראשוני, וכך הוא נשאר שנים רבות לאחר מכן. לא פלא שיצרני האופנועים פוחדים להעלות שם את המחירים כתוצאה מהחלשות הדולר. אני באמת מאמין שאפשר לארגן סוג של חרם שכזה, ולא לרכוש תקופה מסוימת מכל אותם יבואנים, תוך קריאה להורדת המחירים. מסתובבים פה בפורום, המון כתבים ואנשי מפתח בתחום, ופורום זה הוא יכול להוות במה אפשרית לפתיחת חרם שכזה. זה רק לטובתנו, בשבילנו ואף אחד אחר לא ילחם את המלחמה שלנו. אני חושב גם כי הורדת מחירים של אופנועים וחלפים תעשה רק טוב לשוק. מעבר לזה שזה לא יגרום להפסד מצד כל העסקים בתחום, הורדה של מחירים תגרום להוזלה בביטוח (כתוצאה מירידת המחיר של הכלי והחלפים למקרה של תיקונים לאחר תאונה), דבר שיכניס יותר אופנוענים לשוק (כאלה שלא נכנסים אליו כתוצאה מהעלויות הגבוהות) ובדרך הזו, אפילו אולי יביא להגדלת הרווחים של היבואנים (כתוצאה מגדילת הכדאיות בשימוש בכלי דו גלגלי). כל זאת, במיוחד לאור החוק החדש שלא מאפשר יבוא אישי מארה"ב של כלים שלא מיוצרים בארה"ב, חוק שיזמו היבואנים עצמם, דבר שיוצר מן מונופול על ידם, רק מראה כמה יש פה מקום לכזה חרם. ברור לי שהנושא הזה עלה רק פה בפורום עשרות פעמים, אבל אולי הפעם באמת נעשה משהו בנושא.

פרסאוס

New member
כלום בפיתה, מהפורום לא תצא ישועה ובטח שלא

בפורמט הזה. יש כאן כמה וכמה אנשים שעובדים בחברות הללו. אתה רוצה לשנות? תתחיל יבוא אישי מסודר. וזה עניין לשרשור בפני עצמו. היבואנים מקורטלים היטב למרות שלא יודו בזה מן הסתם, והם יהיו מוכנים לחכות בידיעה גמורה שהרוכבים ימצמצו ראשונים. תאר לך שהדולר בתחת, והשקל גם גבוה מול היורו מה שאומר שכדאי להם לחכות על המלאי ולייקר אותו בהנחה שהדולר יעלה. בקיצור - אתה לא מזיז להם. ברגע שיעלה יבוא מקבילי רציני והוגן - תאמין לי כולם יעברו לדום.

Red Ross

New member
../images/Emo45.gif אני בעד... אבל...

ישנה שיטה עדיפה ופשוטה יותר. יבוא אישי או בקבוצות, ז"א לקנות באינט'. ככה מלמדים דרך הרגלים. בנוסף למחיר הנמוך בחו"ל תמיד יש הנחה נוספת על רכישת כמות. במוצרים, שסה"כ עלות יחידה כולל דיוור נמוכה באחוזים בודדים מהמחיר בארץ עדיין כדאי להתחשב בהנחת כמות! תתפלאו לדעת שלפעמים השירות, היחס והאחריות בחו"ל הוא יותר טוב מבארץ "לא תקין תשלח חזרה על חשבונינו ותקבל חדשו!" ובמקרים קיצונים... אני מוכן להזמין אפילו שוב במחירים כאלה (50% ויותר זול מהמחיר בארץ!).

Full Throttle

New member
זה הענין, שאת היבוא האישי גם חסמו.

ומוצרים מסוימים, גם אני קונה רק מהאינטרנט. ואתה יודע מה, גם לקנות רק מהאינטרנט, זה סוג של חרם, אבל לא כל האנשים סומכים על זה, וישנה באמת את הבעיה של אחריות...

AVNER XR

New member
למה רק כלי רכב ומה עם משלוח חבילות שפעם

עברו חלק ,והיום על כל נאד צריך לעבור אצל חדווה -יריבוס. נראה לך שפה זה בא מהמכס או שהנשמות הטובות דאגו להדליף להם .

הoוס

New member
לצערי אין לי זמן או הבנה מספקת בנושא בשביל זה

אבל יש עוד אנשים טובים בתחום שידעו מה לעשות..וכולי תקווה שבאמת הפעם יהיה להם גב ותמיכה ואז הם יעשו זאת בשימחה בלי להרגיש שהם פראיירים שלנו.

assaf87

New member
אם כל אחד שיקנה ברשת

יבוא לפורום, יספר על חווית הקניה כמו איפה הוא קנה, מה העלות, כל ההתעסקות עם המשלוח והמכס אני מאמין שהפחד והחשש של האנשים ירד לאט לאט. ברגע שאנשים לא יודעים לקראת מה הם הולכים הם מפחדים וחוששים, אבל אם כל פעם יהיה פירוט בפורומים השונים של חברי פורום שקנו ובעצם יראו לשאר החברים שהשד לא כזה נורא, אז לאט לאט ייבצר שינוי. לצערנו החינוך שקיבלנו בארץ הוא לא כמו בארה"ב שאנשים יוצאים להחרים ולהפגין בנוגע לכל שינוי שמפריע להם, אנחנו נמצאים במדינה שהתושבים שלה קיבלו סוג של חינוך של שלטון צבאי ואנחנו מקבלים את מה שאומרים לנו, כמו חיילים טובים, כמו שחינכו אותנו. השינוי לא יבוא ביום אחד, הוא יבוא בהדרגה, ובטוח שאם נשב ונתלונן לא יהיה כלום.. אבל עם עושים מהלך כזה צריך תמיכה, אם זה מאתרים שעוסקים באופנועים יכניסו מדורים על איך רוכשים בחו"ל, ממש צעד צעד, ולהכניס במדור שיפתח באתר ממש סוג של פורום המלצות שאנשים ימליצו ויספרו על חווית הקניה שלהם מחנויות מסויימות. היבואנים יגידו מה שיגידו, שיספרו לי איך המיסים שלהם בשמיים והם לא מרוויחים, אבל לא הגיוני שצמיג אחורי של ברידג'סטון לGS עולה 70 דולר באי ביי, ובארץ אני מאמין שקרוב ל 600 שקל אם לא יותר, לא ביררתי כמה עולה בארץ אני מודה..

tomergg

New member
../images/Emo45.gif אחלה רעיון.

הנה כמה דברים שקניתי בזמן האחרון: חבילה של 100 אטמי אוזניים ב 55 ש"ח. 2 סטים של רפידות SBS סינטר במחיר של 130 ש"ח (נמכר ב 160 ש"ח לסט אחד במוטו דיפו). פילטר K&N בעלות של 220 ש"ח (נמכר ב 700 ש"ח באביזריון). מעיל עור ממוגן של "פאוור טריפ" בעלות של 900 ש"ח (לא מיובא לארץ, מעיל באיכות דומה עולה מעל 2,000 ש"ח) וואן סיט להורנט, מקורי של הונדה בעלות של 300 ש"ח (לא טרחתי לברר כמה עולה בארץ). מעיל "גולד דיגר" של "ג'ו רוקט" לזוגתי שתחייה בעלות של 400 ש"ח (מעיל באיכות דומה עולה בארץ 1,500 ש"ח). מדבקת מיכל בעלות של 12 ש"ח (80 ש"ח במשולשוקן). קסדת X11 של שואי בעלות של 2,500 כשהדולר עוד היה גבוהה (באביזריון היו מוכנים לרדת ל 4,000). הרשימה עוד ארוכה.

assaf87

New member
תהיה מוכן להרבה הודעות ממני שאני

אצטרך ציוד! אני מזהיר זה יהיה בקרוב כנראה :) ;)

הoוס

New member
מגפיים גארנה SG10

לפני שנה וחצי 250$ במקום 2400+- באבנוע. כפפות שטח 10-17$ לפני משלוח (זול בד"כ) במקום 150-300 ש"ח בארץ. פלאגים זה משהו שיכול לחסוך לכם הרבה כסף, בזמנו מישהו נתן פה קישור, אולי כדאי להעלות אותו שוב. שלא נדבר על האופנוע שעלה 25000 ש"ח פחות ממטרו על הכביש בארץ אחרי הכל!!!!

guye2

New member
אופנוע??

שלא נדבר על האופנוע שעלה 25000 ש"ח פחות ממטרו על הכביש בארץ אחרי הכל!!!! אתה יכול לפרט על השורה הזאת?

הoוס

New member
WR250F 2007 ביבוא אישי..עכשיו יש קצת בעיה

לייבא אותם כי היבואנים "הנגזלים" פנו מהר למשרד התחבורה שלא לאפשר יבוא של רכבים מצפון אמריקה אלא אם הם יוצרו בצפון אמריקה בטענה הכי מגוכחת ששמעתי בחיי, שלא יהיו רכבים שיש להם גם תקינה אמריקאית וגם תקינה אירופאית בארץ מחשש שהמוסך יתבלבל ויזמין חלק לא נכון בתיקון הרכב!!!!! זו הסיבה שאתם ואני צריכים לשלם 20-50 אלף שקל יותר על כל אופנוע!! סיבה מעולה לא? הגישו בג"ץ בנושא ונראה מה יהיה.

motorcycle boy

New member
יש לי הצעה בנושא

אני הזמנתי מספר דברים אך אין לי ניסיון רב, מה שבטוח זה שנושא ההזמנות ידוע בחנויות ומשיחות עם בעלי חנויות משפיע לטובתנו הצרכנים. אחת הדרכים היותר אפקטיביות לדעתי להעלות את אחוז הקונים ברשת הוא לכתוב כתבה שתסביר לצרכנים הפוטנציאלים את כל הפרוצדורה בנושא משלוחים ומכס(במיוחד לאור הגזירות האחרונות הלוטות בערפל), כדאיות, ואבטחת מידע ולפרסם אותה כאן ובפול גז-לצערי אין לי מספיק ניסיון בנושא לכתוב בעצמי.

kangal

New member
../images/Emo45.gif צודק-לפעמים נתקעים קצת אבל...

זו רשימה חלקית (של מה שעולה לי כרגע בראש) מצמד קומפלט מפירוק ב 78$. (מעל 1000 בארץ). אטמי אזניים 9.90$.(בהמלצת TOMERGG). חליפת שטח 49$ (לא זוכר כמה המשלוחה). פילטר אויר מקורי (ה TWIN AIR עשה לי לא טוב...
) 100 ש"ח כולל שלוחה. אטמים לטלסקופים - 5 יורו. משקפי מגן THOR ב 174 ש"ח כולל משלוח. פלסטיקת צד לאופנוע (שני צדדים) פחות מ 400 ש"ח כולל משלוח כשבארץ רצו 400 רק על צד אחד... ועוד כהנה וכהנה

למעלה