הודעת דרושים

yarivos

New member
../images/Emo45.gifלדעתי הכיוון צריך להיות קניות קבוצתיות

אם מישהו כאן ירים את הכפפה |סימן שאלה|

r929

New member
זה הכיוון הגיוני, רק חבל שבפועל

זה יהיה קשה מאוד להחזיק לאורך זמן (לפעילים יש נטיה לאבד אוויר, כשהם לא מתוגמלים כיאות) אבל הכיוון הוא נכון, אתם צריכים לחזק עסקים שכבר קיימים למטרת רווח אך פועלים "נכון" יותר. לפי הבנתי כבר קיימים כמה עסקים כאלה ואפילו יבואן, חזקו את העסקים הקימיים והגבירו את התחרות מול היבואנים שלא נוקטים בתפיסה העיסקית, זאת השיטה יחידה שתוריד מחירים.

C O L T

New member
וזה בדיוק מה שאני עושה בינתיים

בעבר ביצעתי כמה הזמנות מחו"ל, היום אני מעדיף לרכוש במקומות נבחרים בארץ, במיוחד אלה עם המכשיר
מעניין שעסקים אלה לא כובשים את השוק בסערה, מראה כמה הציבור שלנו לא יודע לגלות נאמנות מינימלית. ולגבי הפעילים, אין בעיה שיתוגמלו נכון, פשוט בטעם טוב, שכר הולם, לא מופרז. אז אם לא מקימים עסק שכזה, באמת צריך ללמוד להצביע ברגליים, חבל שגם את זה אנחנו לא עושים, רק מדברים על הכיוון השלילי של חרם.

r929

New member
כי להתלהם, זה הכי קל ../images/Emo8.gif

לחשוב שלמדנו משהו מהיסטוריה

kangal

New member
../images/Emo12.gif שמת עין על המחסן שלי../images/Emo35.gif....../images/Emo3.gif

וואלק, אם היה לי מחסן נורמלי בבית + זמן + כסף להתחלה הייתי מציע לך להצטרף אליי ולהתחיל. מיקום כבר יש...

Full Throttle

New member
למען האמת.

אני חושב שמה שאתה הצעת, מעט יותר מסובך מאשר לארגן חרם שכזה. בשביל להריץ עסק שכזה (אפיל שלא יהיה ריווחי), צריך אנשים מאוד מסוימים עם המון ידע בתחום ואני בספק אם יסכימו להתעסק בזה. אני, בתור צרכן פשוט קטן ולא בעל אמצעים, לא יכול לעשות כלום מול הקרטל הענק שמתנהל פה, אבל אני באמת מאמין, שכקהל גדול, נוכל להקים זעקה ולהביא לשינוי משמעותי. אני מצטער שלא יותר "אדומים" הגיבו לדברי, יכול להיות שהם רואים בהם הבל ואני מניח שחלקם יכול להיפגע אם יראו הזדהות עם הדברים שלי, אלה הם בדיוק אותם "אנשי מפתח" שדיברתי עליהם, שבלי תמיכתם באמת שאין סיכוי לצעד שכזה. יש לנו המון מה ללמוד מהחרדים, על החרם שהם עושים במי שפוגע בהם, ואני מאמין שהם אוכלוסיה מעט יותר גדולה ממספר האופנוענים בארץ. ואם הם מצליחים לארגן חרם שכזה, אין כל סיבה שאנחנו לא נצליח, אפילו שזו אוכלוסיה הרבה יותר מגובשת מאיתנו בנושאים כאלה. ולסיום, אני לא חושב שקניה באינטרנט מחו"ל אמורה להיות לנו תחליף. אפילו שתהליך רכישה באינטרנט הוא פשוט מאוד ואמין מאוד (בדיוק לפני כמה ימים קניתי קסדה מהאינטרנט), מדובר בסיכון מסוים ובאי נוחות. הספקים פה בארץ, אמורים לספק לנו את כל הסחורה במחירים הוגנים (ואישית, אני מוכן לשלם יותר לסוחר ישראלי מאשר לאיזה עלום שם איי שם באמריקה הרחוקה), אך ברגע שקיים כזה פער בין המחירים פה למחירים שם, אין כל סיבה לפרנס אותם. וזו בדיוק ה"אופנוענות בכל מחיר" שדיברתי עליה. וברגע שהמחירים לא הוגנים, צריך להחרים - נקודה .

malganis

New member
הטעות הכי גדולה שלך היא

שאתה חושב שהאדומים הם אנשי מפתח.

Full Throttle

New member
אז מי הם האנשים שכן יכולים להוביל מהלך כזה?

כמובן שבמידה והם באמת מאמינים שמהלך כזה נחוץ...

malganis

New member
אתה שואל אותי כאילו אני איש מפתח ../images/Emo6.gif

אל תיתן לאדום לבלבל אותך, אני יכול לתת לך רק את דעתי והיא יכולה להיות צודקת בדיוק כמו דעה של כל אחד אחר, תלוי בנסיבות ובנושא ההתייחסות. לעצם העניין, כל אחד יכול להוביל מהלך, אפילו אתה. כל מה שצריך זאת מחוייבות למטרה ואמונה בצדקת הדרך.

Full Throttle

New member

ehazoum

New member
מעניין - זה בדיוק מה שהכתבה הזו עוררה אצלי

צורך "לנקום"... אני מכבד את כל בעלי העסקים שרוצים להרוויח את לחמם, ואני מעריץ את אלה שמנהלים עסק הוגן עם מחירים הוגנים (ואנחנו יודעים במי מדובר) ובכל זאת מרגיז אותי (שלא לומר מעליב) שאותם יבואנים ובעלי עסקים מפוצצים מחירים שאין להם שום צידוק. א-ב-ל - אנחנו (כעם בכלל וכרוכבים בפרט) לא יודעים מה זה להיות consumers, לא יודעים כמה כוח יש לנו ומוכנים לאכול הכל (מהממשלה, מבעלי עסקים - ממי לא) ורק מבקשים עוד. עם כל הרצון גם אני לא מאמין שחרם צרכנים יעבור פה - ניסינו להוריד את מחירי הביטוח, לפנות להגיון של המחליטים ואח"כ לנסות להוכיח שכדאי להם לחשוב על זה (ע"ע חניה בכיכר המדינה) וגם זה לא עזר. ואנשים הרי מגיעים לחנויות (גדולות כקטנות) כל יום שישי ומוציאים את מיטב כספם. מה שאנחנו צריכים לעשות (וכמה חבר'ה אמרו את זה פה) זה קניות מרוכזות בחו"ל. יש פה כמה חבר'ה שמנוסים בקניות מחו"ל (אתרים נכונים, eBay וכו'), חלק עם "קומבינות" (איזה מילה מעאפנה) במקומות הנכונים (מכס למשל) או שיודעים איך שולחים נכון - בקיצור הידע קיים. עכשיו נותר רק לארגן את החבר'ה שרוצים לקנות - ולקנות ביחד. (ראה את קניית התיק בפולגז) זה אפשרי ! אולי אפשר להוסיף פה קישור (נוסף לאלה הקבועים למעלה) של קניות קבוצתיות בחו"ל - ינהלו את ה"איזור" הזה אנשים שכבר קנו מוצר או שניים בחו"ל ומוכנים לתרום מנסיונם. החסכון עצום, הצורך קיים - יאללה, לעבודה !!!

Nihil F2

New member
תגידו איפה לקנות, וניקנה

אולי חרם לא יהיה פה, כי כשאתה צריך צמיגים ויש לך זמן רק ביום שישי ה13 של ירח מלא אין בררה אלא לקנות.. במקום זה אולי פשוט נצביע עם הרגליים כמו שנאמר פה וניקנה רק אצל סוחרים\ספקים\יבואנים הגונים, וכך ניצור חרם ממוקד יותר על הקרטל.. לצורך כך צריך לגבש איזו רשימה של עסקים מומלצים (בואו נוותר על להשמיץ את הגרועים), רשימה ריאלית ומוסכמת, שלא כל אחד יוסיף את "מוסך דוד את דוד" כי הוא בן-דוד שלישי שלו שעושה לו הנחה, וניקנה רק שם. אני יודע שהיו פה הרבה המלצות כאלה בעבר, אבל צריך לרכז הכל למקום אחד.

Full Throttle

New member
זה לא הצורך של "לנקום", זה צורך בהוגנות...

אני לא חושב שחרם צרכנים הוא דבר כל כך בלתי אפשרי. צריך לסגל צורת חשיבה של "בטח אני היחיד שמוכל להחרים, למה שאני אדפוק את עצמי" למשהו בסגנון "אני אחד מיני רבים שמחרימים, וביחד יש לנו כח". ואני לא מצפה מאף אחד שידחה טיפול סדרתי או לא יחליף צמיגים, בשביל המאבק הזה. אין צורך לסכן חיים. זו בדיוק הבעיה, שלוקחים את זה מקיצונית של "לא עשות כלום כי אי אפשר" ל"לא להחליף צמיגים ולחרף נפשנו". זה בדיוק מה שמרתיע את כולם מחרם צרכנים. צריך להכניס דברים לפרופורציה, אני סה"כ מדבר על חרם קניה של "מותרות", אם תרצו, או אפילו דחיה של הקניה למועד שלאחר סיום החרם. מספיק שפרק זמן מסוים (ואפילו יום אחד הוא מספיק קריטי) שבוא אחוזי הקניה ירדו בצורה משמעותית וכל העולם ואישתו ישמעו את זעקתנו, יהיה לזה את האפקט שלו...

ehazoum

New member
אין לי ויכוח איתך

ואפילו עברתי את מה שאתה מתאר - הייתי צריך להחליף צמיג אחורי במיידי (פעמיים אפילו - סיפור ארוך) ולא עברה במוחי מחשבה על קניה בחו"ל. אבל אני נוסע עם כפפות קצת קרועות כבר חודשיים - אני לא אקנה בשום חנות פה, אני רק מחכה שמישהו ירים את הכפפה (הממ... - תרתי משמע...) ואני אוכל לקנות בחו"ל. אני (ואולי עוד הרבה אחרים) צריכים רק שיפילו בשבילם (או איתם) את אבן הדומינו הראשונה. אני לא מתווכח על רעיון החרם עצמו - אני רק חושב שהוא לא יעמוד במבחן המציאות הישראלי (לא החרם עצמו ולא התוצאות המבוקשות) וזה מה שמצער פה. אני אידיאליסט בדיוק כמוך (אולי יותר - אני נחשב מאוד תמים בקטעי עקרונות) אבל לאט לאט נפקחות עיני למציאות הישראלית. עזוב אופנועים רגע - קח את שדרות. בנאדם - מורידים שם רקטות על בתים ! ומה עושה הישראלי הממוצע - שלא לומר הממשלה ? (רמז דק - כלום) אז צמיג אחורי עולה 1500 ש"ח - אז מה ???? אני משער שהשורה התחתונה שלי היא שאידיאלים (ואולי מעשים) לחוד ומציאות (מצערת ככל שתהיה) לחוד. אני מרגיש שאחרי שתקנה זוג צמיגים, אגזוז, קסדה ומגפיים במחיר של צמיג קדמי בארץ אתה תרגיש סוג של נצחון - פרטי, לא שינית סדרי עולם, אבל את שלך קיבלת. אם יהיו עוד אנשים שימשיכו לקנות בארץ כפפות ב-800 ש"ח ולא רוצים להבין - שיהיו בריאים. איך אומר אבא שלי - "הם העונש של עצמם"...

Shredingerscat

New member
יבוא אישי זה לא פתרון

ברגע שהיבוא האישי יגיע ל10% מהיבוא הכולל המדינה תמצא איך לצמצם אותו (מספיק שיחליטו שכדי ליבא צמיגים גם אדם פרטי חייב את אישור מכון התקנים כמו יבואן מסודר למשל) היבואנים לא חושבים שכולם פריירים, הם פשוט יודעים שאין בררה אחרת, יבוא אישי זה עלה תאנה, לא יותר.

למעלה