הודעת דרושים

Dungeon

New member
תבדוק גם ב-

www.denniskirk.com www.newenough.com באזור ה-outlet/closeout יש אחלה מחירים. אם היית אומר לפני שבוע אולי היית יכול להצטרף למעיל קיץ שלי, למרות שקניתי ממוכר שאני מכיר המון זמן ואין לו הרבה מוצרים במלאי אבל מחירי המשלוח שלו נמוכים. אתה יכול גם לבקש ממנו הצעת מחיר לכפפות ספורט טובות והוא ימצא לך מה שתחפש. אלה הכפפות שכרגע יש לו: איביי

iec

New member
אני בעד שנתחיל קודם בקניית חלפים מחו"ל....

זה הכי קל וגם יוצא מאוד זול ופשוט לעשייה... אני קניתי עכשיו מארה"ב חלקים לטיפול בהרבה פחות מחצי מחיר..... למשל פלאג שאצל היבואן עולה 190 ש"ח לפני מע"מ עלה לי 12$...ואני מדבר על פלאג זהה!!!..אני צריך 4 פלאגים מן הסתם..תעשו חישוב... מסנן אויר עלה לי 28$ בעוד פה הוא 380 ש"ח... מסנן שמן 11$ ופה 138 ש"ח.... רפידות מקוריות עלו לי 32$ ופה מעל 300 ש"ח... עלות משלוחה לכל העניין 34$...תוסיפו מע"מ ומכס והגעתם לחצי מחיר מהארץ.... כוווווולם יכולים לעשות את זה.... ובזה כדאי שנתחיל! כמובן שהמשך המאבק מבורך... הלוואי ונצליח!!!

Elia4

New member
ביקור קצר בחנויות במיאמי

מראה עד כמה היבואנים כאן הם חמדנים: דוקאטי 1098S חדש - 26 אלף דולר MV אוגוסטה - חדש 28 אלף דולר (כולל מס מקומי וג'אנטים של מרצ'סיני) R1000, היאבוסה ו R1 מאובזרים קומפלט: 11 אלף דולר בתשלום חודשי של 100 דולר. קסדות שואי - 500 דולר מעילי עור רפליקת סווזוקי בשלל צבעים - 550 דולר חליפת עור דיינז - 1080 דולר החברה בסוזוקי התגלגלו מצחוק כשסיפרתי להם כמה האופנועים הללו עולים בארץ והריצו דחקות בניהם על כמה שיהודים אוהבים כסף אפילו אם הם דופקים את אלו משלהם. כשאני אחזור אני יעלה לכם את התמונות עם תג המחיר על האופנועים למי שלא מאמין. אני מייחסת את נתוני המכירות הגבוהים יחסית לשיטת המימון: היבואנים מאפשרים שלל שיטות מימון כך שלהרבה אנשים קל יותר לרכוש בתשלומים מאשר להוציא את כל הסכום בבת אחת ברכישה ביד שניה. וכך אנחנו מפסידים ומטרו צוחקים כל הדרך לראש טבלת המכירות..... מלבד זאת, יש הרבה יותר מכירות של קטנועים מאשר אופנועים ושם נמצא הכסף הגדול.

TShavit

New member
את אמיתית?

ככה את גם עושה את המחקרים המדעיים שלך? איך בדיוק את משווה מחירים? הבאת בחשבון את העובדה שהמס היחיד שאת משלמת בארה"ב הוא כמה אחוזים בודדים של מס מקומי? הבאת בחשבון את העובדה שזה השוק הכי זול ב-ע-ו-ל-ם? הבאת בחשבון את העובדה שעם הכמויות שהם מוכרים הם מקבלים את המחירים הכי זולים בעולם, שהופכים לזולים עוד יותר כשמביאים בחשבון את שער הדולר הנמוך? ושבגלל אותן הכמויות הם גם יכולים להרשות לעצמם להרוויח פחות? עשית חשבון כמה היה עולה הדוקאטי ההוא אחרי המסים בישראל, שלא בדיוק הולכים לכיסים של היבואנים? בדקת כמה עולה אותה חליפת דיינזה באירופה? זה שאופנועים בארה"ב זולים לא חדש לאף אחד, חוץ מלך כנראה. את לא צריכה לצלם את התגים כדי שיאמינו לך. מה שמפתיע אותי זה שאת מייחסת את פערי המחירים האדירים לחמדנות של היבואנים. נראה לך שיבואני דוקאטי לאורך השנים עשו מיליונים ולכן הם הצליחו לשרוד בזה אחר זה? טל

Alfa156 GTA

New member
כל מה שאתה אומר נחמד ויפה

ועדיין שחבר שלי שעובד בעופר אבניר, אומר לי קח מה שאתה רוצה מהחנות עם 50% הנחת עובד, ועדיין החברה מרוויחה..זה לא ממש מעניין אותי כל מה שתכתוב, עובדות מראות שהחמדנות פה שולטת.

TShavit

New member
אתה קורא לזה חמדנות, אני קורא לזה קפיטליזם.

תראה לי יבואן אחד של מותגים נפוצים ומצליחים בחו"ל, לאו-דווקא בתחום הרכב, שחי רע. בינתיים, התחום היחיד לגביו השתכנעתי שבו יש רווחים בלתי-סבירים ליבואנים הוא תחום החלפים - ואני תומך בכל יוזמה שתביא להורדת מחירים שלהם. אבל לא על זה דיברה אליה4 ולא על זה הגבתי. איכשהו, יש לי הרגשה שהנחת העובד שהחבר שלך דיבר עליה לא כוללת רכישת אופנוע. מה דעתך לבדוק ולספר לנו איזה הנחת-עובד הוא יכול לקבל על R750, למשל? טל

Full Throttle

New member
כך גם כתבתי בעצמי.

ואני ממש לא מנסה להשוות את מחירי השוק שלנו למחירים של השוק הגדול ביותר בעולם. אני חושב שאפילו בעולם הרכב התמונה שם עוד יותר ורודה והפער בין המחירים פה למחירים של ארה"ב בעולם הרכב הוא פשוט מגוכח. אבל אוקיי, מדבריך, אני מתחיל לתפוש מעט יותר כיוון, תחום החלפים (לדעתי לא רק החלפים, אולי בעצם כל מה שמסביב לאופנועים) הוא אולי באמת התחום שבו המחיר באמת הכי מופרז, וזו גם נקודת התחלה טובה, להתמקד במשהו מסוים בתחום ולא על השוק כולו. אתה חושב שיש פה מקום לחרם בתחום החלפים? אני לא מאמין שקונה פה וקונה שם שבוחרים באינטרנט ע"פ היבואן, משפיעים על היבואן, אלה אם כן זה ממש יהפוך לטרנד. אז אילו יוזמות קיימות בעצם?

הoוס

New member
חלפים ואביזרים רווחים מטורפים.בקשר לאופנועים

עד שלא נדע מחיר קנייה של היבואן בארץ אנחנו לא יכולים באמת לדעת עד כמה הם גוזלים נכון? (מכיוון שכרגע אנחנו עוד לא הבאנו מאירופה ורוב האנשים חוששים מזה אז גם לא נדע עד שאני אצטרך להחליף אופנוע) אם אתה מכיר דגמים פופולריים שנמכרים בזול באירופה אני אמצא מישהו מחברי שיביא, ואני אישית אתן תמיכה וידע כפי שכבר רשמתי בצורה מפורטת נכון ללפני כמה חודשים איך זה עובד. כרגע המצב הדפוק הוא שאני צריך אישור חלפים מהיבואן. וזה ממשיך בכך שלא משנה כמה אנשים הביאו לפניך את הדגם הזה אתה אישית חייב ללכת לתקינה חדשה, ואז לעמדה מספר אחת, ואז לטסט ואז לעמדה שש..וכל זה לרכב חדש שכמותו הגיעו בעבר מספר רב של יחידות ועברו את אותו תהליך. למה לא לעשות את התהליך יעיל?! תחסוך זמן וכסף ליבואנים העסקיים והפרטיים וזה לבדו יכול להוריד את סכום הקנייה לדעתי! הטרטור הזה הוא בניגוד מוחלט להחלטה הממשלתית לאפשר יבוא מקביל נוח וזמין ובכך ליצור תחרות אמיתית בשוק יבוא הרכב, וזה מה שעוצר אנשים להביא אופנועים מחול.

TShavit

New member
המים האלו כבר נטחנו די הרבה...

לא, אנחנו לא יכולים ל-ד-ע-ת. אבל אנחנו יכולים לשער ולהפעיל את הראש. 1. כדי שההנחה אודות מתחי-רווחים לא סבירים תהיה נכונה, חייב להתקיים מצב בו כ-ל היבואנים (ובודאי הראשיים שמייבאים בכמויות גדולות) מרוויחים כך, מה שאומר שחייב להיות תיאום מחירים ביניהם. קיימת אי-סבירות קיצונית לתיאום מחירים, בודאי לגבי היבואנים הראשיים שביניהם קיימת תחרות מרה, מטרו ואבניר. 2. אם היתה נכונה ההנחה שמתח הרווחים גבוה, ניתן היה לחסוך כסף ניכר על-ידי יבוא מאירופה. האם ידוע לך על אדם א-ח-ד שהביא כלי מדגם עדכני ביבוא אישי מאירופה תוך חסכון משמעותי? 3. אם היתה נכונה ההנחה הנ"ל, הרי שתחשיב מחירי אופנועים באירופה - תוך הבאה בחשבון של הבדלי מיסוי - היה אמור להצביע על כך. האם יש לך או למישהו אחר נתונים המאששים זאת? המיסוי בארצות אירופה אינו סודי, כך שניתן לבצע את הבדיקה ולו באופן מדגמי (כפי שנעשה על-ידי הח"מ והוצג בעבר בפורום זה או בפורום 363, הח"מ בגילו המתקדם כבר לא זוכר...). אין ספק שהנוהל הקיים לגבי יבוא אישי הוא קלוקל, במלים עדינות, אבל שים לב שיבוא אישי של כלי עם תקינה התואמת את הישראלית אינו טעון אישור כלשהו ואינו תלוי בחסדי היבואן. טל

הoוס

New member
הכלי שהבאתי מופיע ברשימה של מותר ליבוא ובכל

זאת הייתי צריך אישור יבואן, איך זה יכול להיות? הרי איך בעצם הם יודעים מה התקינה, אני פשוט יכול להביא אופנוע ולנחות איתו בשערי הנמל ובגלל שיש לו תקינה יתנו לי להכניס אותו?? אז זהו שלא. למשרד התחבורה יש נהלים. אתה חייב ללכת למשרד התחבורה, שם יבלבלו לך את המח עם מליון טפסים, אנשים שנמצאים בשעות מסויימות ואף פעם לא עונים. הם הגורם המטרטר הראשון. עכשיו אתה נתקל בחברות השילוח, המכס והנמל, ערימת קומבינטורים וחוסר יעילות משווע. מכונה לגזילת כספים ולבזבוז זמן. כל אחד ממוקם במקום אחר. הטכנולוגיה נעצרה בכניסה לעיר והכל איטי, חוסר בכח אדם וסיבוך הפשוט בשם הבירוקרטיה וכל זה במטרה שתשתמש בעמיל מכס ופתאום הכל הולך בקלות (שלם כסף ופתאום אתה בחוץ,פשוט שחיטות, אין מילה אחרת).. ואחרי שסוף סוף האופנוע בידך מתחיל הטרטור האמיתי,העמדה של תקינת כלי רכב חדש( גם היא של משרד התחבורע) פועלת בימים מאוד מסויימים ובשעות מאוד מסויימות. והכל תלוי בגחמות של הבוחן באותו רגע אם בא לו ליפול עליך ולהטפל לכל מני שטויות בכלי רכב חדש!!! ואז חביבי אתה עומד בתור שעות על גבי שעות בעמדה מספר אחת רק כדי להגיע להפסקה שלהם ושכל מני מאכרים יעקפו מהצד השני ואתה תמשיך לחכות. בעמדה מספר אחת כשסוף סוף מגיע תורך הם עושים בדיוק את אותו דבר שעשו בעמדה הקודמת. רושמים מספר מנוע, שילדה ומידות צמיגים..וואו. איזה מזל שיש אותם! ואז הטסט. שם אתה עובר את אותו טסט טיפשי שכל שנה אתה עובר ומשם לעמדה שש. רק מה..בגלל כל הזמן שחיכית כבר 12:30 ומשרד הרישוי כבר סגור. הפקידות מתות כבר ללכת הביתה..איזה קשה הן עובדות. אז אתה שורף עוד יום. איזה מזל שהם מעודדים את היבוא האישי, מעניין מה היה קורה אם הם היו נגד
ואת כל זה חייב לעבור כל מי שרוצה להביא רכב ביבוא אישי..ועכשיו טל חביבי כשאתה יודע בערך מה הולך פה אתה יכול להבין למה אף אחד לא מוכן לנסות על עצמו ולראות אם זה עובד? ועכשיו לשם הניסוי שלך תשיג לי (עכשיו, לא לפני כמה חודשים) דילים טובים באירופה על WR250F, WR450F, קטומים מסוגים שונים ואני אחשב לך מחיר סופי ואעזור לאנשים להביא. מקובל עליך?

Alfa156 GTA

New member
מספיק לקניות באביזריון ב50% הנחה ועדיין

לתת להם להרוויח... על DRZ אין לי אליהם טענות - כמעט.

TShavit

New member
אתה רוצה להמשיך להתווכח

על משהו שאנחנו מסכימים עליו? או להיות ענייני? הבנתי אותך בפעם הראשונה שאמרת "50% ועוד נשאר רווח", תאמין לי. נדמה לי שהנושא הבעייתי והמטריד ביותר עבור רובנו הוא מחירי הכלים עצמם, בין היתר כי רכישה אלטרנטיבית היא הרבה יותר מסובכת ולא תמיד מעשית, להבדיל מחלפים או אבזרים. על כל פנים אני אומר שוב: זה הנושא שאליו התייחסתי. קיימת כאן דעה שהיבואנים גוזרים קופון עצום במכירות הכלים, אני סבור אחרת. יש לך מה לתרום בנושא הזה? אני מקשיב. אבל אם אתה רוצה לשכנע אותי שוב שהחבר שלך מקבל 50% הנחת עובד באבזריון ועוד נשאר להם רווח אז גם זה בסדר. קדימה, לך על זה. טל

Alfa156 GTA

New member
כתבת:

בדקת כמה עולה אותה חליפת דיינזה באירופה? עניתי לך באותו הנושא. זה הכל.

TShavit

New member
../images/Emo13.gif אם היית מגיב איפה שכתבתי את זה,

היה לי סיכוי להבין למה אתה מתכוון, אתה לא חושב? לעצם הענין, עם כל הכבוד, השרשרת הלוגית שלך קצת, איך לומר, תמוהה. אתה טוען שבגלל שהחבר שלך מקבל הנחת עובד של 50% באבזריון - שלא בדיוק מוכרים דיינזה פעם אחרונה שבדקתי - זה אומר משהו לגבי התמחור של דיינזה בישראל, לעומת אירופה, לעומת ארה"ב? אז הנה, בבקשה, דף של סוכנות באיטליה (מה שאמור לחסוך קצת עלויות הובלה וכו' לעומת ארה"ב). אתה מוזמן לבדוק מחירים בעצמך. למתעצלים, הנה תקציר. חליפת דיינזה הכי זולה, שלא במבצע מיוחד: 800 אירו (חליפת 2 חלקים). יוצא 1,245 דולר. לעומת זאת, מתוך 11 חליפות דיינזה שאצלם, 4 עולות למעלה מ-1,000 אירו, כשהיקרה ביותר היא 1,700 אירו, שזה 2650 דולר או 9,175 שקל בערך. עכשיו אתה מבין למה שאלתי אם היא בדקה מחיר חליפת דיינזה באירופה? טל

הoוס

New member
טל אתה יכול לחפש גם זול יותר..כמו כל דבר יש

יקר ויש זול לאותו מוצר בדיוק, תלוי בחנות. יש דילים וגם יש אי ביי באירופה. אתה מחפש לי דילים טובים באירופה לאופנועים?

TShavit

New member
ומה גורם לך לחשוב שהמקום שמצאתי יקר?

אולי הוא זול? נכנסתי הלכה למעשה לאתר הראשון שמצאתי, והתייחסתי לכל קשת המחירים שהופיעו שם. זה מייצג לפחות כמו שמייצג מחיר החליפה שהבחורה ראתה בארה"ב. דבר אחד בטוח: הסוכנות הזו פועלת בסביבה אולטרא-תחרותית. באיטליה יש דיינזה פחו תאו יותר בכל חור שמכבד את עצמו, וגם שם האופנוענים שמעו על איביי ויודעים חפש דילים ברשת. תסכים איתי שלא סביר שסוכונת יקרנית תשרוד זמן רב, נכון? אין שום סיבה להניח שהמחירים הללו לא מייצגים. ולגבי איביי... מה הקשר? אנחנו מדברים על השוואות מחירים, ישראל לעומת חו"ל, ועל יבואנים עושקים. כל השוואה שהיא לא סוכן מול סוכן, חנות מול חנות, תהיה חסרת משמעות. טל

C O L T

New member
קראתי את הכל כאן ולא התרשמתי בכלל

חרם צרכים לא יקום ולא יצליח, זה בטוח. היבואנים והחנויות צוחקים עלינו עכשיו, כי הם יודעים את זה בדיוק כמוני ולא מפחדים בכלל. לארגן ציבור כמו שלנו לא ממש ניתן, תראו שאפילו למפגשי הענק של הפורום הגיעו אלפים, כאשר יש עשרות אלפי בעלי דו"ג בארץ. וזה בשר וחבר'ה, חרם הרבה פחות מושך קהל. כולם בוכים כמה קשה להם וכמה מעט הם מרוויחים, אבל סוכנויות וחנויות גדלות ומתרחבות משנה לשנה והיבואנים גם פותחים סניפים מפוארים בשפע, עם עובדים רבים. אז כסף כנראה זורם גם לכיסם ולא נשאר כולו אצל חברות ההובלה והמכס. לא שאני נגד זה, כעסקים תפקידם להרוויח, הם גם יעשו הכל כדי להכשיל ערוצים עקיפים, שגוזלים מהם לקוחות. אילו הייתי צריך להמציא פתרון לבעיית המחירים המופרזים של הציוד, הצמיגים החלפים ובהמשך גם האופנועים, הייתי כנראה מציע כיוון של עמותה ללא מטרות רווח מיוחד, או אפילו עסק קטן, שיעשה את ההשקעה המינימלית ויצמצם הוצאות, כדי לספק מחירים תחרותיים. זאת אומרת שלא תהיה חנות לשמה, אלא מחסן אי שם בפריפריה, אזור בית-שמש נראה לי מתאים. במחסן זה יעבדו אנשים חדורי מוטיבציה, לא מתנדבים, אך אשר יסתפקו בשכר סביר ולא יהיה להם עניין להרוויח עוד ועוד, מישלוחים והזמנות וטיפולים של המכס, הם ישברו את הראש. לא יהיה תקציב פרסום, לא בזבוזים מיותרים ולא דיבידנטים למשקיעים, אם יוחזרו ההוצאות והעסק ירוויח, ישמשו הרווחים להפחתת מחירים נוספת. במידה ודבר כזה היה מצליח, אפשר היה להרחיב פעילותו לעוד תחומים. לכל הפחות, הייתה נוצרת תחרות בריאה יותר והחנויות הקיימות היו בלית ברירה מאמצות גישה של הורדת מחירים.

למעלה