הודעת דרושים

r929

New member
איך אתם משווים קניות מEBAY וחנות רגילה ?

כדי להשוות, אתם צריכים לתת את כל המחיר בחנות (נורמאלית), לא רק את מחיר הקניה של אותו חלק. זאת אומרת מחיר החלק + משלוח + מכס +מע"מ (אתם מבינים שרוב החנויות לא מבריחות צמיגים במזוודות ?

Dungeon

New member
אז לא נשווה, אבל לא חייבים לקנות בחנות

שימצאו דרך להוזיל את המוצרים שלהם, זה לא באמת צריך לעניין אותנו הצרכנים. עם כל הכבוד לזה שהם צריכים להתפרנס זה לא אומר שאני צריך לתרום להם כסף, יש תחרות והם מודעים לה ואני אעשה מה שטוב לכיס שלי.

nirbo

New member
מסכים...

ההשוואה היא באמת לא העיקר כאן. העיקר הוא שאנחנו בתור צרכנים יכולים למצוא את אותם חלקים/חלפים/ציודים ולפעמים גם דברים איכותיים שלא מיובאים לארץ באופן סדיר במחירים מצחיקים. זה מה שצריך לעניין אותנו בתור צרכנים - הדרך הכי זולה להשיג את הסחורה הכי איכותית במחיר הכי נמוך האפשרי.

r929

New member
השאלה מה קורה כשיש בעיה

למי תפנה ? האם תדרוש שישלמו לך משלוח (כמו בפורום השטח) בגלל שהזמנת פלג לא נכון ? מה תעשה עם צמיג שהגיע פגום מהיצרן ? מה תעשה כשתצטרך לתבוע אחריות על האופנוע שהברחת במזוודה ? אני מבין מהיכן אתם מגיעים, אבל כצרכנים, אתם יורים לעצמכם ברגל.

W i z

New member
כמו כל דבר אחר בחיים גם בקניה

באינטרנט יש סיכון. כאשר אתה קונה חלק בשליש/חצי מהמחיר שלו אתה יכול להרשות לעצמך לקנות את אותו החלק שוב במקרה והוא לא מתאים/ פגום וכו'. כן, יצא לי כבר לקנות משהו פעמיים כי בפעם הראשונה הוא הגיע פגום. במקרה שלי לא ניסיתי לערב את EBAY או PAYPAL וספגתי את ההפסד. מצד שני, להערכתי חסכתי כבר כמה אלפי שקלים בקניות דרך EBAY. לדוגמא - ג'אנט ל GS כולל משלוח ב 50$. לא שילמתי מכס ומע"מ. המחיר בארץ לג'אנט - בערך 1000 ש"ח. עכשיו, למה אתה חושב שאנחנו יורים לעצמנו ברגל ?

r929

New member
כי המטרה שלך שהיו בישראל עסקים

חזקים בתחום, אחרת גם את השירות שלך תצטרך לעשות בחו"ל (ולא אני לא מדבר על אלה שעושים הכל בבית) מי יתן חסויות לעוסקים בספורט ?? מי ימנע מהירוקים לחסום לך את הגישה לשטח ? מי יביא לך אופנועים ? אני מבין לחלוטין את המירמור אך דרך הפעולה אינה נכונה וגם נקודות ההשוואה הינן נכונות. ישראל לא שווה לארה"ב אירופה לא שווה לארה"ב יש לכם תלונות על אחוז המיסים ? פנו לממשלה. יש לכם תלונות על גובה הרווחים, חזקו עסקים שנוהגים אחרת (ויש כאלה) רק אל תשוו חנות מקומית עם EBAY, כי גם בארה"ב הם לא מתחרים, אבל זה לא אומר שאנשים הפסיקו לטפל באופנועים במוסכים או ללכת לחנויות המקומיות ולשלם במודע עוד כמה עשרות אחוזים בשביל הנוחות/המהירות והשירות.

W i z

New member
לא, המטרה שלי היא שיהיו הרבה עסקים קטנים

(ולא חזקים - כלומר, לא מובילי שוק) בתחום. אם יש רווח בענף של עסקים קטנים אז יכנסו עסקים נוספים. אבל שמדובר על כמה עסקים גדולים אז הסיכוי של עסק קטן לשרוד קטן. עסק חזק מתנהג כמונפול. עסק חזק משפיע על המחיר. הרבה עסקים קטנים יוצרים תחרות משוכללת. לא עשיתי השוואה בין EBAY ובין חנות אמיתית. רק ציינתי שאני לוקח סיכונים בקנייה ברשת אבל בשביל לפצות אותי על הסיכון הזה אני דורש מחירים נמוכים יותר. סתם דוגמא שמתקשרת למה שאמרת - היום אמא שלי תדלקה בתחנת דלק. המתדלק אמר לה שחסר לה מים. הוא אמר שהיא תצטרך שני בקבוקי מים ירוקים וכל אחד עולה 35 שקלים. נוזל קירור עולה בערך 60 שקלים ל4-5 ליטר, לא ? תאמין לי שאם היו גובים לה את המחיר האמיתי של הנוזל היא היתה ממלא בתחנת הדלק... אז במקום למצוא פראייר אחד על כל 10 איש שנכנסים לתחנה וצריכים נוזל קירור הם היו פשוט לוקחים את המחיר האמיתי + 10% הם היו מוכרים ל 5 אנשים נוזל במחיר שהוא חצי מהמחיר שהם גובים היום. שורה סופית - הרווח היה עולה. אני, דרך אגב, ממש לא ממורמר. אני פשוט מחפש את הדרך בה אני יכול להוזיל עלויות בדיוק באותה מידה שעסקים מנסים למקסם רווח.

TShavit

New member
מה זה אצלך "עסק חזק"?

אני מניח שאתה מתכוון לאופנועית-אבזריון-אבנוע. בהשוואה לכל מדינה נורמלית, אלו עסקים זעירים. כל חנות בלונדון מוכרת יותר, שלא לדבר על רשתות. עסק חזק עם בסיס איתן וכמויות גדולות יכול להרשות לעצמו להוריד מתח רווחים. יש לו סיכוי לקבל הנחות אצל היצרנים ו/או היבואנים שהוא קונה מהם, בגלל כמויות. אין אף יבואן בישראל שמתקרב להגדרות האלה. מונופול? על מה, בדיוק? אם מגפי אלפיינסטארס יקרים לך, שני מטר משם מוכרים גארנה ועוד שני מטר הלאה יש דיינזה, או וואטאבר. קסדות שואי נמכרות במחיר מופרז? יש להן יבוא מקביל, ואם לא טוב לך אז יש אראי אצל יבואן אחר, ושארק אצל עוד אחד. שוק חופשי וקפיטליסטי למהדרין. אגב, נוזלי קירור יש ויש. יש כאלו שעולים 40 ש"ח לליטר ואפשר גם למצוא בפחות מ-50 שקל לגלון. לקנות בקבוק של 1 ל' בתחנת דלק זה כמו, אני מניח, לקנות פחית קולה בקיוסק באותו מחיר שבו אתה קונה בקבוק 1.5 ל' בסופר. טל

malganis

New member
אגזוז פלאס בולם אחורי בפחות מ-800 ש"ח ../images/Emo70.gif

כולל משלוח, מכס, מע"מ ותיזוז לא ברור למשרד התחבורה לאישור היבוא האישי הזה. אפילו לא בדקתי כמה חסכתי... אני בטוח שהמון. במגירה קטנה במרפסת יש לי תמיד מלאי של פילטרי שמן, פלאגים ורפידות ברקס שנרכשו מבעוד מועד. חיסכון שלא יסולא בפז. ליבי ליבי עם היבואנים שמפסידים אותי כלקוח במחירים של הארץ כי ההפרש במחיר פשוט צורח לשמיים.

הoוס

New member
יפה מאוד, אני אוהב את הכיוון..עכשיו כל הספקני

יעלו השערות משונות למה זה לא יעבוד. בדיוק כמו שהעלו לפני שהבאנו ביבוא אישי. זה לא ישתלם, יהיו לכם צרות, בלה בלה בלה.. אז זה כן עבד, וכל קטני האמונה מיד רצו גם לעצמם. זה עבד כל כך טוב שהיבואנים נלחצו ומהרו לשמן את המערכת למניעת היבוא האישי. אז כן, חרם צרכנות יעבוד ויעבוד מצויין אביזרים, צמיגים, קטנועים ואופנועים. לא לקנות כלום בארץ עד שיורידו את המחירים. אפשר להביא כלים מאירופה וחלפים מארה"ב..סבלנות וכולנו נרוויח!

Nihil F2

New member
אם כבר, חרם ביטוח.

רק 24 שעות- כולם ביחד מבטלים את הביטוח ליממה. אבל צריך לחכות קצת עד שהביטוח שלנו יעבור לחברות הפרטיות באמת.

Dungeon

New member
זו מתנת יומהולדת למפקח?

הוא מת שתבטל את הביטוח ותעבור לרכב. אגב, אני קונה כמעט הכל בחו"ל, חוץ מהפעם האחרונה שהייתי צריך צמיגים באופן דחוף וגם ככה הפער במחיר לא היה גדול.

Full Throttle

New member
תודה על התמיכה, אבל רק הערה.

אין פה עניין של קטני אמונה, חרם צרכנות, זה הכלי הכי חזק שיש בידנו הצרכנים, אך לצערנו הצרכן הישראלי לא יודע לעשות בו שימוש. בנושא הזה, אין קטני אמונה, יש עצלנים שחושבים שיש מישהו אחר שיעשה עבורם את העבודה. לדוגמא, החרם הצרכני שניסו לעשות על חברות הסלולאר, וביקשו מכל הלקוחות לא להשתמש במכשיר הסלולארי במשך כמה שעות במהלך יום מסוים. אחוז פיצפון של לקוחות נענה לקריאה, דבר שבקושי הורגש על ידי הענקיות הסלולריות.

Full Throttle

New member
מעבר לזה.

אני בטוח, שאם מנכ"ל אחת היבואניות, היה קורא את ההודעה שלי, הוא היה מגחך, סוגר את ההודעה מייד ושוכח ממנה לאחר 2.3 אלפיות השניה בדיוק. לא מפני שהוא לא חושש מפני צעד שכזה על ידי הצרכנים, אלא כי הוא יודע שהסיכוי שחרם שכזה יתממש בארץ, הוא אפסי.

r929

New member
או... מכיוון שהוא יודע

שגם אם "תחרים" אותו בסופו של דבר אתה לא תגרום לאנשים להפסיק לרכב על אופנועים, נכון ? אם הית רציני, הית מכין תוכנית עסקית, מתחיל ליבא צמיגים (גם לTW200), מגוון נחמד (נגיד 100-200) צמיגים להתחלה. כמובן אחסן אותם, חשב פחת, עובד במחסן, ושירות לקוחות. אני לא רואה שום סיבה שלא תעשה מליונים (ראה את ההנפקה של אבניר)

Full Throttle

New member
לפני שאני מתחיל לפנטז פה...

נתחיל מזה: 1. האים אתם חושבים שחרם שכזה, זתומרת שלפחות 25% מכח הקניה ישתף איתו שיתוף פעולה מלא למשך הזמן שידרש (נאמר 10 ימים עד כחודש), יביא לתוצאות משמעותיות? 2. נאמר שחרם שכזה יצא אל הפועל, האם אתם הייתם משתפים איתו פעולה?

assaf87

New member
אני חושב

שלעשות חרם זה בעייתי, אין אפשרות להגיע למספיק אנשים כדי שיהיה חרם אמיתי ומורגש. אבל אפשר לעשות שינוי בתפיסת הקניה של האנשים, להראות לכולם שיש אופציה טובה וזולה יותר, וזה מה שיכול לגרום לשינוי ארוך טווח... רק אחרי שאנשים יתחילו לקנות והייבואנים/סוחרים יראו שהם מפסידים לקוחות אז, ואולי רק אז נתחיל לראות שינוי במחירים בארץ...

Red Ross

New member
אחד האתרים...

*אם מישהו מתכנן הזמנה של מספר פריטים קטנים, אני מעוניין להצטרף (לחיסכון במשלוח). אני צריך כפפות ספורט מעור (לא לחוץ לי). לאתר הזה יש איזה שהוא קשר לארץ, אם אני זוכר נכון הם גם מדברים עברית ויש להם גם איש קשר בארץ ! ! ! שווה לעשות השוואת מחירים. www.cyclepages.com

למעלה