הודעה משמחת....

nir2323

New member
מהו צימקאו ../images/Emo15.gif

צימקאו - ה"שוקולוד" שעוטף את הקרמבו (ובעצם מהווה אטימה מחומר "טיבעי" כדי לשמור על הקצף. ולמה הוא נקרא צימקאו - היות ואין בו חמאת קקאו, שהיא השומן של הקקאו, ובעצם המרכיב היקר של השוקולד, ככל שיש בו יותר חמאת קקאו כך הוא יותר קרמי ויותר משובח. וללא חמאת קקאו לא ניתן לקרוא לחומר שוקולד. צימקאו הוא מעין תחליף שוקולד לתעשייה, אני מניח כי אין בו כלל ביצים. אינני בטוח כי בקצף עצמו יש ביצים, לדעתי הוא מיוצר מתחליפים תעשייתים, בדיוק כמו שמיונז רגיל כלל לא מבוסס היום על ביצים.

Gefen

New member
ניר סחתיין על..

ההסבר הקולינרי- מדעי המעמיק.. תיכף תגיד שאתה מהנדס מזון ולא רק בוגר תדמור.. אגב..סיימת את הלימודים שם? איך היה? זה חלום ישן שלי...ללמוד שפאות.. אני כשרון מבוזבז..בחיי גפן

nir2323

New member
גפן- הלימודים בתדמור מומלצים בחום ../images/Emo131.gif

אולי זו לא הרמה הגבוהה ביותר, אבל זה כיף לשבת כמה חודשים וללמוד איך לבשל, בהמשך עוברים למטבח לימודי, ופשוט מבשלים כל אחד בנפרד, ואח"כ טועמים ולומדים מה לשפר, משם עוברים למטבח של המלון/בי"ס ומבשלים ביחד. הסיום הוא סטאז´, במלון. למי שאוהב לבשל זה כיף, היו כמה בנות צפוניות שעזבו כשהיה צריך לפרק עוף, או לחסל גפילטעפיש. אני למדתי את כל מסלול המלונאות (קבלה, משק, מלצרות...). ועוד שילמו לי דמי אבטלה ! - לימודים מטעם משרד העבודה. אגב- אני יודע שגם בארה"ב ניתן להרשם לקוסי לימוד טבחות דומים, במכללות. כדאי ! ולא אינני מהנדס מזון, לצערי לא הצלחתי כלל לגשת לבגרות בכימיה, מה שעצר את העיניין, למרות שתמיד רציתי.

**לילך**

New member
זה מעניין ../images/Emo70.gif

מיצרים מוצרי ביצים בלי ביצים? שמחתי לשמוע שבמיונז אין ביצים ,אני מקווה שככה יש פחות סיכוי שהוא יתקלקל ,או שהתחליפים התעשייתים יותר מזיקים?

nir2323

New member
עוד על מיונז וקרמבו ../images/Emo84.gif

אז ככה בדקתי את המרכיבים של המיונז (אוסם) אצלי במקרר :מים ,שמן צימחי, סוכר חומץ ועמילןחרדל, מלח, חלבון צימחי ומייצבים. יצא כאן קרמבו חדש בטעם תות בננה, הקצף צהוב, הציפוי בצבע ורוד בזוקה , בטעם תות, טוענים שטעים, אני דבק בוניל מצופה שוקולד. ועתה לסידרה חדשה בYES טירונות, במקור היתה אמורה להיות על מכיו"ת במחנה 80 , אך לבסוף גילו שהטירוניות יותר מענינות, היו במחזור: לסבית, נערה בודדה מרוסיה, שינקנאית שהחליטה דווקא להתגייס כי זה יותר מקורי מלהשתמט ומדסי"ת טראנסקסואל שהפכה מבן לבת. ויש גם אמירה על כך שצה"ל כלל לא יודע מה לעשות עם הבנות בטירונות, שברור שלא יהיו לוחמות.

Gefen

New member
ניר , מה זה YES???

בטח זה מה זה ברור וידוע לכולם...רק לא לי.. בורה..בורה ..גמורה שכמוני.. חוץ מזה שאני נורא מתגעגעת לסדרות של הארץ גם לכל הקיטש´..כן אפילו ל"לגעת באושר" הדביק..שראיתי רק בקיץ כשהייתי בביקור כפי שאתה מבין...אני נאלצת להסתפק פה בגרסא הוירטואלית של לגעת בפורום.. אגב, ניר.. אם אתה בארץ אז אתה בטח מכיר את הסדרה "סיפורי סן פרנסיסקו"..רואה? מכיר? ערוץ 2.. שווה צפיה תאמין לי. גפן

nir2323

New member
לגפן - לגעת באושר נגמר, ../images/Emo105.gif

עכשיו מחכים ל- CITY TOWER סדרה בסגנון דומה. לסיפורי סן פרנסיסקו לא ממש התחברתי. ואם אנחנו כבר בענין שאלות לגבי דברים שכולם יודעים, אז למה הכוונה "בארץ עוץ" , שמוזכרת כאן כל הזמן ? עוד 3 ימים על המטוס לשיקגו !!!!! (רק לכמה שבועות)

MARMELAD

New member
סיפורי סן פרנסיקו ../images/Emo45.gif ../images/Emo70.gif

לגעת באושר - OUT סיטי טאואר - אין מצב שתצליח ארץ עוץ - קנזס טיסה נעימה ניר....

nir2323

New member
מישהו מהפורום על טיסת LY019 בשני ? |חלל

אולי מישהו מהפורום על טיסת LY 019 בשני לניוארק ? ניפגש לאיזה קפה בגאלי האחורי ? (גאלי = מטבח)

**לילך**

New member
זהירות ../images/Emo18.gif

האם יש סלומונלה בקרמבואים? (רמז: ביצים לא מבושלות???) לכן אני מעדיפה

למעלה