הודעה חשובה

Mוניk

New member
הודעה חשובה

הלילה הלילה הלילה שמחה גדולה הלילה יאאלה הולכת לחגוג

אולי ומיפך אל בוש

בסד יש רינת את ליבי כעט אפשר לשלוח את הילדים בלי מסכות סדי ,

חתולון*

New member
לא קלטתי מתי ההלוויה

למה ההלוויה בוושינגטון???? יש הסעה מאורגנת מהפורום?? בוקר טוב ישראל

Mוניk

New member
ביטח יש הסעה

טיסה ישירה הלוכ-חזור מהזירה הבגדדית שלנו הכיכר המרכזית רמת-גן טיסה נעימה
(סליחה שלא ציינתי)

danistar

New member
חחחחחח ... אני רואה שאת ../images/Emo6.gif

החלטת לעשות מסיבה .. יש קובה ??

Mוניk

New member
ביטח דני כפרע}{

יס קובות קובבות יבוא אישי מבגדד (אההה וטאקי הבטיחה לי מתכון לקובות אדומות) עממה זותי גם שומרת סודות ולא רוצה להביא לי מתכון טדאםםםםם

Mוניk

New member
אהה ככה דני,,,אופ איתך

למה למה למההההההההההה לגרות אותי

danistar

New member
מרגל עירקי מרגל עירקי !!

איפה כוחות הביטחון ?? אהה ?? קובה טרויאני ..

Mוניk

New member
באמת אופו הם?

קרוסי החזק
וחתולי הסוטר
הלוווווווווווווו אופו אתם בואנה דני אל תנסה לסבן אותי מטילה עלייך משימה חייבת מתכון של קובות אדומות מטאקי אני יודעת שיש בינכם עסקים חשאיים <סוחטת אותך בחן<-נונו מאמי בשבילי }{}{

חן (*_*)

New member
רצית מתכון לקובה אדומה? ../images/Emo92.gif

מרק קובה אדום (מתכון לכ-30 כדורים) חומרים: לבצק: 1/2 ק"ג סולת מעורב בחצי כוס בורגול או אורז שבור 1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה 1/2 כפית מלח 2 כוסות מים פושרים מעט שמן למלית: 350 גר' בשר רזה קצוץ דק או טחון 1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד חופן פטרוזיליה קצוצה דק פלפל שחור טחון 1 כפית מחוקה מלח 1 כף שמן למרק: 3 כפות שמן 1 בצל בינוני קצוץ 1 ליטר מים 2 סלק אדום בינוני, מקולף וחתוך גס 2 כפות סוכר 2 כפיות מלח 1 כפית אבקת מרק עוף מיץ משני לימונים גדולים 1 סלק אדום גדול, מבושל במים, מקולף ומגורד גס אופן ההכנה- המרק: 1. בסיר גדול בעל תחתית כבדה מחממים שמן ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד שנעשה שקוף. 2. מוסיפים את המים, הסלק, הסוכר, המלח, אבקת המרק ומיץ הלימון. מרתיחים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. הבצק: 3. מערבבים את חומרי הבצק היבשים ומוסיפים את המים+השמן בהדרגה תוך לישה מתמדת עד ליצירת בצק דביק (ייתכן שלא תזדקקו לכל כמות המים). מניחים לבצק לנוח כחמש דקות ובודקים את צמיגותו. אם הוא דביק מדי - מוסיפים מעט סולת, ואם הוא יבש מדי - מוסיפים מים עד לקבלת בצק רך וגמיש ונוח לעיבוד. לעיתים צריך לתת לבצק לנוח יותר זמן. 4. מחלקים את הבצק לכ-30 יחידות שוות בגודלן. מכסים במגבת ונותנים לנוח. 5. מערבבים את כל חומרי המלית. ההרכבה: 6. נוטלים כדור בצק ובעזרת ידיים רטובות יוצרים בו גומה. דפנות הקובה צריכות להיות דקות אך לא דקות מדי, פן ייקרעו. מניחים במרכז הקובה כפית מלאה מן המלית וסוגרים את הקובה על ידי צביטת הבצק והצמדת שולי הכופתה אלה לאלה. נוצר כדור בעל צורה לא מוגדרת. מרטיבים שוב את הידיים ומגלגלים את הכופתה בין הידיים עד ליצירת כדור קובה ממולא. 7. מניחים את הכדורים על מגש רטוב מעט. כשכל הכדורים מוכנים, מחליקים אותם בזהירות לסיר המרק הרותח. מדי פעם בוחשים בכף עץ על מנת למנוע הידבקות של הכדורים לתחתית הסיר. 8. מכסים את הסיר, מנמיכים האש למינימום ומבשלים כעשר דקות בלבד. 9. מוסיפים את הסלק המבושל והמגורד ומבשלים עוד דקה בדיוק עד שהמרק הופך סגול עז. * מגישים מייד בצלחות עמוקות כארבע כופתאות לכל סועד עם המרק והירקות. טיפים: - המרק צריך להיות חמצמץ עם רמז למתיקות. יהודי בגדאד מכינים מרק זה בגירסת חמוץ מתוק של ממש. אני אישית אוהבת אותו חמצמץ. לא רצוי לבשל יתר על המידה. בישול יתר על המידה תניב כופתאות רכרוכיות ומתפוררות. - ניתן להכין כמות גדולה של קובה ולהקפיא לפני הבישול. כשמתחשק כל שנותר הוא להכין מרק ולהחליק פנימה את הכופתאות הקפואות - זמן הבישול שלהן יתארך בדקה עד שתיים לכל היותר. - סולת ובורגול גסים יותר מקמח חיטה, ועל כן יש לתת לבצק העשוי מהם לנוח על מנת לספוג את המים ולהניב בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה.

טאKילה

New member
חן המתכון שלי שונה..

גם המעטפת,וגם המרק שונה. אני מכינה מעטפת רק עם סולת. המרק בלי בצל בלי שמן, עם בהרת משהו מתקתק חמצמץ מדהים. אולי יש לקובה האדומה מספר אפשרויות. נשמע מענין.

סנדי 33

New member
נכון טאקילה לקובה האדומה מוסיפים

בהרת ולימון ובלי בצל ובלי שמן בסולת
טאקילה את עירקית ?

סנדי 33

New member
אישה כלבבי ../images/Emo45.gif

אני שונאת לבשל תני לי לנקות כביסות לקבל אני חולה על לקפל כביסות ורק לא לבשל רק לא מטבח רק לא לאפות , אבל גם אני יודעת לבשל אוכל טעים אבל חוץ מפשטידות חחחחחחחחח בפעם האחרונה שעשיתי פשטידה חחחחחחחחח לא רוצה לספר מה יצא חחחחחחחחחחחח

סנדי 33

New member
זה מרק קובה לאשכנזים חחחח לא עירקים

אם סבתא שלי היתה רואה את זה היתה מתפקעת מצחוק כי אצלנו בקובה לא מוסיפים סוכר ולא שמן בסולת אני מבטיחה לך אישית שמחר אני אתן לך מתכון עירקי אסלי של קובה אדומה וחוץ מזה הם עשו את זה פה כאילו זה מפרך לעשות קובה מה זה כל הדרך המפרכת הזאת חחחחחחחחחחחחחח 1,2,3,4,5,6,,,,,,,,,,,, כפרה אני עירקית ואני יודעת איך עושים קובה אדומה אבל ליתר ביטחון אני ארשום את המתכון מסבתא מ-ה-מ-ק-ו-ר (שתזכה לחיים ארוכים)ושלך יהיה המתכון המקורי והטעים ביותר

למעלה