הוא רציני?

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

כמה אתה חטפת בחודש אחד? ושוב - אתה תחטוף את זה כולה חודש אחד, ואחרי זה זה יעלם. לעומת זאת - תושבי שדרות - חיים אתזה יום יום, חודשים רבים. אני מבינה שמצבם של תושבי שדרות מעניין לך את ה-***, וכי אתה האדם הכי מסכן בעולם. תושבי הצפון , אכן ראויים לכל הערכה ולכל עזרה רצויה, במיוחד אלו, אשר סופגים את הדברים הללו יום יום ולא יושבים מול המחשב כל היום ועושים את עצמם כאנשים הכי מסכנים בעולם. אינני יודעת איפה אתה גר שם, אבל אני ידועת איפה נפלו הקטיושות בק"ב. אחד נפל ברחוב של חברה טובה טובה שלי. אחד נפל שלוש דקות הליכה מההורים שלי. ועוד אחד בשטח פתוח ההורים שלי חיים את זה אפילו יותר קרוב ממך, והם לא מגיעים לרמה כזאת היסטרית. אני עדין מחכה לשמוע - מה אתה עישת לפני חודשיים-שלוש למען תושבי שדרות? מה אתה עשית למען תושבי ת"א כאשר העיר שלהם ספגה פיגועים? מה אתה עשית למען תושבי נתניה? מה אתה עישת למען המתנחלים אשר גם כן חוטפים מהפלסטינים? אה... כאשר זה נוגע לאחרים, ולא נוגע אליך, אתה טומן את ראשך בחול וממשיך לצעוק שאתה הכי מסכן, עד כדי כך, שאתה גם מסלף דברים שנאמרים לך, וגם טוען שאינני יודעת מה ההורים לי שומעים!! תעשה טובה לכולם - לך תשתה מעט מים.

אני לא גר בק"ב, ההורים שלי גרים שם

אני עזבתי את הבית אחרי השחרור מהצבא ועברתי לגור בעיר חיפה עצמה. כבר שני מטחי טילים לפחות היו די קרובים לבית שלי ואפשר היה לחוש היטב איך הקירות והחלונות רעדו כשהטילים נפלו בקרבת הבית שלי. והעובדה שאני גר בקומה אחרונה גם היא לא תורמת לביטחון האישי שלי. ומלבד זאת, בכל יום אני מסתכן ונוסע מחיפה לקריות כדי לבדוק מה קורה עם ההורים שלי ושלא חסר להם שום דבר. כך שתתעשי לי טובה ואל תתני לי הרצאות על דברים שאת לא מבינה בהם דבר וחצי דבר, שכן מעולם לא התנסית וכולי תקווה שגם לא תתנסי, במה שעובר עלינו כאן בחיפה והצפון.

אשרת

New member
ברור...

אתה כמו שאתה יודע מה ההורים שלי שומעים , כמו שאתה יודע לסלף את הדברים שלי, כמו שאתה יודע להבין דברים שלא נכתבו בשום מקום, כך אתה יודע גם במה התנסתי ובמה לא התנסתי תעשה לכולם טובה, תספיק עם ההתנשאות המגעילה הזאת. אתה פשוט מוציא את עצמך מגוחך.

asafz8

New member
לא הבנת את מה שפרץ התכוון

המסים הולכים למשרד הביטחון ולא למשרדים אחרים. אם כך, הבעיה הצבאית בצפון קשה בהרבה יותר מזו שבדרום. חמאס לא מגיע לכוחות של חיזבאללה. אין בכלל מה להשוות בין הפעילות הצבאית בעזה לזו שבלבנון.

אשרת

New member
כמובן.

משום שהחמאס הוא חסר יכולת, אז תושבי שדרות סובלי מהקאסמים כמה חודשים. בסדר. שפרץ יתחיל לקצץ במקומות מסוימים בצבא, ויעביר את הכספים לאגפים אחרים.

asafz8

New member
גם פרץ החברתי לא מסוגל לקצץ בצה"ל

כי אין איפה. זה הצבא הכי פעיל בעולם.

snift

New member
אין איפה?

שיזמין אותי אליו למשרד, אני אבוא מתי שנוח לו ואגיש לו רשימה של מקומות שאפשר לקצץ בהם והצבא לרק שלא ירגיש בעיה, אלא סביר להניח שהקיצוץ (בעיקר באנשים) ייעל אותו. יש היום בצבא אנשים שעצם קיומם ועבודתם מסרבלים את המערכת ומאיטים אותה.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

בכוחות הלוחמים והתומכים אין צורך ואף אסור לקצץ, אבל יש שכבת אנשי קבע מיותרת לחלוטין שלא רק שלא תורמים לצבא, אלא גם פוגעים בו כלכלית. תמיר.

היא לא היתה בחיפה מתחילת המלחמה

כשהיא תבוא לכאן ותראה מה הולך כאן, תאמין לי שהיא תדבר אחרת. ייתכן שגם אני אם הייתי במקומה שם רחוק מהחזית, הייתי חושב שאנשים שמדברים על תופת בחיפה והקריות מדברים מד"ב ולא על מציאות. כך שאני מבטיח לך שאחרי יום אחד, מה יום, שעה, כאן, היא תשנה לגמרי את דעתה על מה שמתרחש כאן. כי כשאתה חי את המציאות אתה לא יכול להתכחש לה ולהגיד שהיא לא קיימת.

אשרת

New member
שםן רחוק מהחזית...

שוב פעם -- מה אתה עשית למען תושבי הדרום אשר ככבר כמה חודשים (!!!) חיים תחת הקסמים? אה? אני יודעת מה אתה תשיב "זה לא אותו דבר". אתה הרי הכי הכי הכי מסכן בעולם. אין עוד מסכנים. מוזר, שאסף, מנהל הפורום, גם וא חפאי והוא לא נשמע היסטרי. ואם עלי אתה עוד יכול להמשיך לטעון דברים כאלו, כאשר אתה לא עשית למעני דבר וצי דבר, אתה לא יכול לטעון את אותו דבר על אסף או על עזאזל, למשל. אבל עזוב, גם הם לא יודעים על מה הם מדברים.

בוא נתחיל מכך שלי אין הורים בשדרות

ומלבד זאת, הממשלה והמדינה אמורים להגן על תושביהם ולספק את צורכיהם, לא האזרחים אמורים לעשות זאת.

אשרת

New member
אז מה אתה רוצה מתושבי המרכז בדיוק?

מעבר לכך, שאתה היסטרי ברמות , אתה גם צבוע ברמות. אתה דורש מאחרים משהו שלך לא נאה לתת. מכיר את הביטוי - נאה דורש נאה תקיים?

snift

New member
אירוע היסטורי - ממתיק דייק בעובדות

וגם אמר משהו נכון. אומנם אין קשר בין השניים, אבל זה בכל זאת משהו. אכן, אין תפקידם של האזרחים לדאוג לאזרחים אחרים בזמן מלחמה וזהו אכן תפקידה של המדינה. אתה צודק לחלוטין. רוב העם מסכים איתך שהמדינה (=נבחרי הציבור) כשלו לחלוטין בכך. מה הקשר בין זה ובין כל שאר מה שאמרת? מה הקשר בין זה ובין לקחת ממני (למשל) עוד כסף מעבר להמון שכבר לוקחים ממני? אם למדינה חסר כסף למימון המלחמה (הצודקת לחלוטין) שתשנה סדר עדיפויות. אחד החכים הציע שכל ח"כ "יתרום" 25% מתקציב הקשר עם הבוחר וכך יפנו 1,200,000 ש"ח לטובת אנשי הצפון. באמת נחמד מאוד מצידם. לי יש הצעה נוספת - לבטל לחלוטין את גניבת הכסף הזו וכך אנו מפנים 4,800,000 ש"ח בשנה. שר האוצר מעריך את עלות המלחמה במעט פחות מ 2 מליארד שקל, אז הינה, ביטול תקציב הקשר עם הבוחר ל 4 השנים הקרובות אמור לכסות יפה יפה על המלחמה הזו. אבל פרץ "מגן המסכנים" לא רוצה לוותר על מה ש"מגיע" לו - הוא מעדיף לקחת מהעם. יפה יפה נחשף פרצופו של "מגן הנחשלים" מרגע שנבחר לראשות מפלגת העבודה. הוא את שלו עשה, עכשיו העם יכול ללכת ...

לא זכור לי שבקשתי ממך כסף

או ממישהו אחר מאזרחי המדינה. אם כבר אשרת היתה זו שטענה שצריך להטיל מיסים עלינו תושבי חיפה והצפון כדי לממן את תושבי שדרות. אני מעולם לא ביקשתי מתושבי המרכז כסף או נדבות, ביקשתי רק שייצאו כבר מהבועבה שהם חיים בה ויריחו את המציאות שהם כל כך מתכחשים לה. והמציאות שהמדינה שלהם נמצאת במלחמה כבר למעלה מחודש ימים. כי גם אם הם עצמם אינם מרגישים במלחמה הזאת, היא נוגעת גם אליהם ולכל אזרח במדינה הזאת. והגיע הזמן שגם הם יבינו את זה.

אשרת

New member
אשרת?

שוב פעם אני?! אשרת אמרה שאם מטילים מס על הלחמה, אז יש להטיל על כולם. אם אתה חושב שתושבי המרכז לא נפגעו מהמלחמה, אז תחשוב בשנית. האם אתה חושב שאלו שמקבלים סחורה מהצפון או ששולחים סחורה לצפון, לא נפגעו?! ושוב, דמם של תושבי הצפון לא יותר אדום מאלו של תושבי השדרות. אז לאות סולידריות עם תושבי הדרום, אז תושבי המרכז ותושבי הצפון ישלמו על המלחמה שצה"ל עושה בעזה. חשבתי שאתה בעד סולידירות ושוויון חברתי.

ומאיפה בדיוק את רוצה שתושבי הצפון

ישלמו מיסים, אחרי ששני הדגנרטים האלה אולמרט ופרץ הפכו אותם לפושטי רגל בגלל הטיפול הכושל שלהם בעורף? ולמלבד זאת אשרת, ממתי את בעד סולידריות ושיוויון חברתי? מושגים ששינוי מתנגדת להם בכל תוקף, מה את כבר לא בשינוי?

אשרת

New member
אווווווו

80% מהעסקים בצפון חזרו לפעולה מלאה. כלומר: יש לא מעט אזרחים שכן עובדים באזור הצפון. תפסיק לקשקש על נושאים שאין לך מושג עליהם. זה שאתה נשאר בבית ולא יוצא לשום מקום, זאת החלטה שלך. אבל יש כאלו שהחליטו שהם לא נותנים לנאסרללה לנהל להם את החיים, כמו אבא שלי למשל. אנחנו בשינוי דווקא בעד שוויון זכויות. אנחנו בעד בכך שכולם יקלו את אותם זכויות, אך גם יטלו בנטל. אנחנו בעד זה שאנשים אשר עובדים ומרווחים, הם זכאים להנות מהכסף שלהם, ולא לממן ילדים של אחרים. (אמא שלי , אשר בזמנו עבדה בשני מקומות עבודה, תהתה בקול רם, 'למה אני צריכה לעבוד בשני מקומות עבודה על מנת לממן ילדים של הורה אשר בחר מיוזמתו לא לעבוד?). אנחנו בעד הרעיון שהדם שלי אדום כמו הדם של החרדים. בעד גיוס חובה לכולם, כל עוד אין לנו צבע מקצועי. אנחנו גם בעד שוויון זכויות לנשים , ולמיעוטים ולקהילה ההומו-לסבית. אני חושבת שאנחנו, אנשי שינוי, בעד יותר שוויון, יותר ממה שאתה והחברים שלך במפלגת העבודה, אשר על דגלכם חרטתם את הבושה בלעבוד, בללמוד ולהנות מהעבודה הקשה. אתה פשוט בעד בערות , ומועדד אנשים לחיות על חשבון אחרים, במקום לתת להם כלים להתמודד עם העוני ולצאת ממנו ולהצליח. זה ההבדל ביני לבינך. ואגב, הדבר היותר נורא שהיה יכול להיות לנו, זה פרץ בתור שר האוצר. ככל שאני קוראת את דבריך, אני מבינה עד כמה פורמן צדק.

מי אמר לך שאני לא עובד מרצון?

את רואה איך את ממשיכה להתווכח איתי על דברים שאין לך מושג וחצי מושג בהם? ראשית: אני לא עובד בגלל שפיקוד העורף נתן הנחיה מפורשת שמקומות עבודה שבהם אין מרחבים מוגנים שעומדים בקריטריונים של פיקוד העורף, מנועים מלקרוא לעובדיהם. כך שכבר בימים הראשונים של מטחי הטילים על מפרץ חיפה החתימו אותי על טופס מיוחד שאומר שאקבל את 80 אחוז ממשכורתי בתום המחלמה ובינתיים עלי להישאר בביתי עד שיוחלט אחרת והתקבלו הנחיות אחרות מפיקוד העורף. על הטופס הזה חתומים מרבית העובדים בבתי העסק והמפעלים באיזור. ורק מפעלים ובתי עסק חיוניים ביותר שאי אפשר בלעדיהם פועלים. כל היתר מושבתים לחלוטין. בנוסף העיר חיפה עצמה נראית כבר הרבה זמן כעיר רפאים ולא כעיר השלישית בגודלה בישראל. רוב החנויות ובתי העסק סגורים, ואלה שלא סגורים פועלים במתכונת שבת ונסגרים בשעות המוקדמות של היום. לגבי השיוויון ששינוי מאמינה בו: את יודעת בכלל מה פירוש המילה שיוויון? ולמה מתכוונים אלה שבאמת מאמינים בו כשהם אומרים אותה? ולגבי סולידריות אני כבר לא מדבר איתך, כי בשינוי אין בכלל כזה מושג סולידריות. ואגב זו אחת המגרעות של שינוי. אחת מני רבות.

אשרת

New member
וואלה?

האם אתה אומר שכאשר אתה אומר שאתה מאמין בשוויון, אז לדעתך הדם של החרדי שווה יותר מהדם של החילוני? או שאולי הדם של העני שווה יותר מהדם של העשיר? או שאולי הגברים צריכים להנות מזכויות יתר משל הנשים. תפסיק לבלבל במוח. לא לך ולא לחברים שלך ממפלגת האבודה יש בעלות על המושג 'שוויון' ו'סולידריות'. ואגב, אני חייבת - מה עם ה-65 מנדטים ? מה שלום ה"קלף הסודי"? מדהים כמה הקלף הזה עבד. מדהים גם כמה המפלגה שלך עומדת מאחורי דיברתה. עלק, מפלגת האבודה המחודשת...

לא, אני מאמין שהדם של כולנו שווה

ושאין דבר כזה "דם כחול" או "דם אצולה", הדם של כולנו אדום. הדם של העני לא שווה יותר מהדם של העשיר, אבל גם הדם של העשיר לא שווה ולא צריך להיות שווה יותר מהדם של העני. כנ"ל גם לגבי זכויות הנשים שאני מהתומכים הגדולים ביותר בזכויות אלה, אם זה היה תלוי בי אשה וגבר היו מקבלים את אותו שכר בדיוק, והגבר לא היה מקבל אפילו שקל אחד יותר מהאשה. זה פירושו של שיוויון אמיתי. לגבי ה"65 מנדטים" וה"קלף הסודי" אני חושב שדשנו בזה מספיק והסברתי את דבריי לא פעם אחת... כך שאין טעם שתשפכי לי עכשיו דלק על המדורה... שהרי כבר אמרתי שאני מאוכזב קשות מפרץ ומהמפלגה שלי.

למעלה