אני אבהיר
אתה מתייחס לקוריו ג´ו-ג´יטסו כאילו הוא שיטה אחת : "השיטה המסורתית והישנה(המקור)" אלא שבמציאות המדובר בקרוב לאלף שיטות שונות, מתוכן שרד ועד היום כ- 300 שיטות (אם אני זוכר נכון), הג´ודו נוצר מקומבינציה של מספר שיטות כאלה. הג´ו-ג´יטסו הברזילאי (לפי ההיסטוריה המתוארת באתריו) נוצר בהתאם לידע שהעביר מורה לג´ודו וסגנון אחד של קוריו ג´ו-ג´יטסו למשפחת גרייסי. טכניקות קרקע כמעט ולא מופיעות בקוריו ג´ו-ג´יטסו, הן הגיעו לג´ודו מתוך שיטה אחת וכמעט יחידה שכוללת ידע זה, (טנזין ... - ריו אם אני לא מתבלבל). רוב שיטות הג´ו-ג´יטסו כוללות טכניקות מנופים, בריחים וחניקות, אך אלו מתחילים בעמידה וכשיורדים עם היריב לקרקע, הוא כבר בתוך טכניקת נעילה שנראית אחרת. הסיטואציה הקרבית העיקרית שהטרידה את הסמוראים היתה שונה מהזירה, ולכן לחימה בסגנון כזה לא התאימה לרובם. מנקודת המבט שלהם ליריב בד"כ היה נשק קר (חרבות וסכינים בעיקר) ולא פעם שני הצדדים היו משורינים, נסה לדמיין עבודת קרקע כפי שאתה מכיר אותה במצב כזה ותבין את הבעיתיות. אם אני זוכר נכון, אותו מורה שלימד את הגרייסים הביא את הידע שלו בעבודת קרקע כפי שאתה מכיר אותה, דווקא מתוך הג´ודו (הוא לא למד את אותו סגנון ג´ודו). אגב, עובדה מענינת היא שבערך באותה התקופה (אחרי שאותו מורה עזב את יפן) נוצר גם ביפן סגנון ג´ודו שנתן המון עדיפות ללחימת קרקע- קוסן ג´ודו ובשיטת הניקוד של התקופה היתה גם לו עדיפות בתחרויות הג´ודו. אלא שגיוג´ורו קאנו לא אהב סגנון זה והיום הוא מאוד נדיר. בכלל כנראה שהג´ודו באותה תקופה נראה מאוד שונה מכפי שאנו מכירים אותו היום, היה פחות משקל לתחרויות ויותר משקל לקאטות. במסגרת לימוד הטכניקות עדיין נלמדו הגירסאות שלהן שנועדו לחסל את היריב בהטלה אחת על ראשו, וכן נלמד פרק שלם של אטמי, שהיום כמעט ונעלם מהג´ודו. אם אתה מסתכל על לחימה מחוץ למזרן, הטלה הופכת לכלי רב עוצמה, בעיקר אם האדם עליו היא מבוצעת לא יודע לפול טוב שאז הטלה טובה יכולה אפילו להרוג את היריב. אנשים רבים לא מעריכים את כוחה של ההטלה בגלל שברוב אמנויות הלחימה שמשתמשות בהטלות דאגו כבר להקל על הנופלים מטעמי בטיחות, ואנו התרגלנו לראות ספורטאים נופלים וקמים שוב ובקלות יחסית, ושוכחים את קיומו של המזרן ושינוי הטכניקה לעשותה בטוחה יותר. ובנושא האחרון, אכן, אני מסכים איתך שיש שיטות שיש להן יתרון בתנאים מסוימים, אבל תסכים איתי שתמיד יש עוד שיטות עם יכולת באותו התחום. אם להתייחס לדוגמאותיך: ג´ודוקא טוב באמת (דבר נדיר בימינו) יתמודד גם עם low-kicks ויטיל את התוקף תוך ניצול היציאה משיווי משקל האינהרנטית לבעיטה. ואיש טאי-בוקס טוב יקשה מאוד על הטלתו לקרקע עד כדי כך שגם אם הוא יגיע לשם בסוף, יהיה לו יתרון בשל ההתשה שעברה על יריבו ... תהנה ותתאמן
אמיר