הוא נחשב אומן לחימה???

PanGu

New member
הכל טוב ויפה...

אבל בנאדם שמחזיק ביריבו גם לאחר שנכנע, בידיעה שהיריב נכנע, הוא לא אומן לחימה בשבילי... ארתור... לא רקדן בלט צ´כי.

The Champ

New member
אתה צודק הוא מחזיק אותו בסרט

לאחר שהוא נכנע אבל זה רק לשנייה אולי מאדרנלין או אקסטזה שהוא נכנס אליה מרוב מיקוד במטרה. אולי זה הסגנון שלו לא לשחרר בריחים/חניקות בבת אחת (שדרך אגב יש לכך סיבה מוצדקת) אלא בהדרגתיות. אבל הוא בהחלט ראוי להקרות אומן לחימה.

PanGu

New member
אממ...

סליחה, אולי מכונת הריגה, מצויין, אין עליו.... אבל לא אומן לחימה.... וסליחה על הנימה העצבנית בהודעות אלו, זה נובע מגורמים חיצוניים הלא קשורים לנושא... פשוט לראות כזה גבר זה כמו לראות מישהו עושה "foul" (בכדורגל) על מישהו כדי לעצור התקפה.... ארתור...

לצערי אני מסכים עם

PanGu - בסרטון רואים שבקרב אחרי קרב, היריב נכנע אבל השופט הוא זה שצריך להפריד בין השניים, וברור שאם לא יפריד - גרייסי לא ירפה. אדרנלין או אקסטאזה, לא מעניין אותי - אם הוא לא מבין לבד מתי לעזוב, פעם אחרי פעם, עד למצב שהשופט צריך להתערב - זה סימן רע. לגבי הטיעון ש"אולי זה הסגנון שלו לא לשחרר בריחים/חניקות בבת אחת..." -
, ובגדול. אם זה היה המצב, השופט לא היה צריך להתערב. זה בפירוש לא מה שראינו בסרטון. עם כל הכבוד ליכולת הטכנית המרשימה, ולרוח הלחימה (המרשימה לא פחות) - לא הייתי רוצה ללמוד אצל מורה כזה (אם הוא מלמד). לגבי הפאול בכדורגל - לא הבנתי (אולי כי אני לא מבין בכדורגל?)...

machdo

New member
דוד כפרי. הרשה לי לשפוך אור

על נושא זה. הסיבה שהויס גרייסי לא שחרר את ג´רארד גורדו(דרך אגב אלוף עולם בסאבאט לשעבר) כל כך מהר היא,שקרב קודם מול קן שמרוק כאשר גרייסי שחרר אותו לאחר כניעתו,השופט לא ראה את דפיקתו של שמרוק על המזרון(לאות כניעה)ולא הפסיק את הקרב והיה רגע די מביך עד ששמרוק הודה שאכן הוא נכנע.לכן בקרבות לאחר מכן גרייסי פשוט לא לקח סיכון,ולא שחרר עד שהשופט עשה זאת. לגבי הויס גרייסי,המאמן שלי משתתף בסמינרים שלו בחו´´ל(עכשיו יש ניסיון להביא אותו לערוך סמינר בארץ),ויש לו רק דברים טובים להגיד עליו, בהיבט הטכני של השיעורים,ההדרכתי והאישיותי(עליו בתור אדם). האמן למאמן שלי,זו הייתה זכות בשבילך אם הייית מתאמן אצל אדם כמוהו.

אם זה נכון, אז אני מקבל את התיקון.

אבל מצפיה חוזרת בסרטון, נראה שבכמה מקרים השופט ממש היה צריך למשוך אותו מעל היריב... בכל מקרה, לא הייתי רוצה להתמודד איתו. ללמוד, אולי - לא נראה לי שבמצבי הגופני אהיה מסוגל אי-פעם לשרוד אימונים כאלה...

TKone

New member
וואו!.. נחמד+ הייתי אומר! אבל בתכלס

הג´וג´יטסו הזה זה סתם חניקות ותפיסות.... איך הוא תפס אותם! כמו דגים ברשת! אבל אם אתה שואל אותי.... זה לא נקרא אומנות לחימה יפה.... אתה רק תופס מישהו, נדבק אליו, וחונק אותו...! קפואירה וטיי קוואן דוו אלה אומנויות לחימה הרבה יותר יפות שמשלבות גם קפיצות, בעיטות יפות, תרגילים ועוד.... דברים שיפה וכיף לראות!

The Champ

New member
לא אמרתי שהיא הכי יפה

טענתי שהיא הכי יעילה בטווחים קצרים/שטח קטן. דבר שני לגבי היופי זה תלוי איזה סגנון כל אחד אוהב..

The Champ

New member
מישהו/י שמתאמן ג´יו-ג´יטסו

מוכן לתת לי פרטים על המקום שהוא מתאמן הייתי מעוניין לבוא לראות/ללמוד/להשוות. ובסה"כ להגדיל את ה"בועה". אפשרי??

The Champ

New member
אני מתאמן אצל אדמונד

בוזגלו בחיפה, ונתניה. איפה אתה מדריך הייתי מעוניין לבוא ולראות??

toranga

New member
אדמונד היה המאמן שלי

לפני 8 שנים. אני מאמן ברמת גן ,יהוד ,ראש העין ובכפר הנגיד.אולי זה קצת רחוק אבל אני גר בחיפה כך שאם תרצה אפשר להפגש ואני יוכל להראות לך כמה דברים מעניינים . בן כמה אתה דרך אגב ? אה ..... ועוד דבר אחד .גי´ו גי´טסו הגיע משיטה סינית שניקראת צ´ין נה .... ואני מבטיח לך ששכחו להכניס כמה טכניקות לג´יו ג´יטסו כך שאין אומנות טובה יותר מאחרת יש רק את כמה שאתה משקיע בשיטה שאתה לומד......כך שתמיד ,אבל תמיד יש מה ללמוד.

The Champ

New member
מעניין.....

שלחתי לך מסר בקשר לכל הנושאים שבהודעתך, אבל זו הפעם הראשונה שאני יודע שג´יו-ג´יטסו מקורו באומנות סינית, חשבתי שהוא המקור (מהאומנויות היפניות), ועוד דבר- ג´יו ג´יטסו זו אומנות יפנית אבל לפי דבריך היא הייתה אמורה להיות סינית לא?? לגבי הסוף אני מסכים איתך תמיד יש מה ללמוד ובטח שלשפר אבל יש וקיים דבר כזה של אומנות יותר יעילה מהשנייה (תשים לב לאורך השירשור השתמשתי במילה יעילות ולא "יותר טובה"/"הכי טובה" וכו...

amir_aikido

New member
מעט היסטוריה

ראשית, אמנם אתה מדבר על ג´ו-ג´יטסו אבל אתה מבלבל לחלוטין את היוצרות: השם ג´ו-ג´יטסו משמש לתיאור מספר קבוצות שונות של אמנויות לחימה : * אמנויות לחימה יפניות, בעיקר מדברים על אמנויות לחימה מסורתיות שההיסטוריה שלהן החלה בין המאות ה- 15 וה- 16 כשנוצרו הראשונות שבינהן ונמשכת כמעט עד ימינו. בשיטות היותר מסורתיות (אלו ששימשו את הסמוראים למשל) הדגש בכלל לא היה על לחימה בידיים ריקות אלא על לחימה בכלי נשק. מקובל לכנות את השיטות שנוצרו עד 1876 בכינוי "קוריו" (שמשמעו פשוט "עתיק / ישן"), שכן בשנים אלא השתנה המשל ביפן ואיתו כל התפיסה החברתית, דבר שגרר שינוי גם בעולם אמנויות הלחימה שהמעמד החברתי עליו התבססו בוטל. * תערובות של אמנויות לחימה יפניות (ואוקינאיות), מורים רבים שלמדו שיטות יפניות כדוגמאת ג´ודו, אייקידו (ולפעמים גם ג´ו-ג´יטסו מסורתי) ובנוסף גם קראטה (שיטה מאוקינאווה למעשה) פיתחו שיטות לחימה משלהם, להם צירפו לא פעם ידע נוסף. אותם המורים בחרו לכנות גם את השיטות האלה בשם ג´ו-ג´יטסו. * גרייסי ג´ו-ג´יטסו או ג´ו-ג´יטסו ברזילאי, סגנון זה שייך למעשה לקבוצה השנייה, והוא נוסד על ידי שילוב של הרבה ג´ודו עם מעט ג´ו-ג´יטסו מסורתי וכנראה גם האבקות מערבית. הרבה מהתכנים של הג´ו-ג´יטסו המסורתי הוצעו מהסגנון כך שלהחשיב אותו כסגנון המסורתי היפני יהיה שגיאה מוחלטת (אני מודה מראש שהידע כאן הוא מקריאה בלבד ולא מהתנסות). מבחינת "יעילות", אני בספק רב אם יש אמנויות שעדיפות טכנית על אמנויות אחרות באופן כולל, אולם יתכן שתחת נסיבות מוגדרות (זירה עם חוקים מסוימים למשל) יש שיטות שיש להן יתרון על שיטות אחרות. עוד שיקול שאנשים לא לוקחים בחשבון הוא שיש שיטות שעד שלומדים אותן להגיע לרמה טכנית טובה הגיל כבר עולה והשתתפות בתחרויות למינהן נהיית מאוד לא אטרקטיבית. אתה אמנם לא משתמש במינוח "טוב" אך מתכוון לאותו הדבר, כך שאני לא רואה בזה שום הבדל. פשוט עייפנו מהויכוחים בנושא, הם עקרים לחלוטין. ולגבי ההשפעה הסינית, מי שמנסה לטעון שהתפתחות אמנויות הלחימה היפניות הושפעה מהאמנויות הסיניות צודק, אך רבים שוכחים שכנראה שהיתה השפעה הפוכה, ושכל תיאור של "הסינים המציאו ונתנו ליפנים להעתיק רק חלק..." הוא מטופש ואבסורדי בדיוק כטיעון של "האמנות הכי טובה". יש מאות סגנונות של ג´ו-ג´יטסו שחלקם סותרים רעיונית זה את זה ומתמקדים בדברים שונים, וכולם אמורים להיות כלולים בשיטת אב אחת
נו באמת, תהיו מציאותיים
המציאות הרבה יותר מורכבת ממוקד אחד בו נוצר כל הידע וממנו הוא הופץ למקורות אחרים. מי שמאמין בכך - מאמין במיתוס
אמיר

The Champ

New member
ראשית כל הכבוד על ההקלדה

הארוכה, לעניין- צריך להבדיל בין ג´ו-ג´יטסו שזו השיטה המסורתית והישנה (המקור) לבין שיטת הג´יו-ג´יטסו שזו החדשה יותר אני חושב בערך מהתאריכים שאתה ציינת. לגבי גרייסי ג´יו ג´יטסו אני חושב שיש דגש על ג´יו ג´יטסו ולא על ג´ודו וזאת מפני שהם פחות שמים דגש על ההטלות הנקיות של הג´ודו וישר עוברים לקרקע ששם הטכניקה היא של ג´יו ג´יטסו יותר מאשר של ג´ודו (יותר בריחים וחניקות דברים שאני לא חושב שיש בג´ודו המגוון גדול). גרייסי למדו את הג´יו ג´יטסו לפני שהפכו אותה לג´יו ג´יטסו ברזילאי, ועיקר ההבדל בין סוגי הג´יו ג´יטסו הוא לגבי החלוקה באחוזים של קרב בעמידה (קראטה), קרב הטלות (ג´ודו), וקרקע... בתחילת השירשור כתבתי האומנות הכי יעילה בטווחים קצרים, ז"א לפי לדוגמא ג´יו ג´יטסו יותר יעילה מקפואירה בשטח מוגבל/טווח קצר. יש אומנויות שעולות אחת על השנייה במרכיבים הטכניים לדוגמא: כאשר מפילים אדם שמתאמן בקראטה לקרקע (בשוטוקאן אין קרקע), אותו הדבר לגבי הסוגים של האיגרוף תאילנדי, כאשר נותנים לג´ודוקא LOW KICKIM וכו... (מקווה שלא טעיתי בדוגמאות.. מקווה שהבנת את הרעיון). אלה צדדים חלשים מבחינה טכנית באומנויות האלה אך כל הם כלולים בג´יו ג´יטסו.

ראית יותר מדי תחרויות ג´ודו

הניקוד הגבוה שמקבלים על הטלה נקיה היטה מאוד את הדגש בג´ודו ספורטיבי לכיוון ההטלות. בג´ודו מסורתי יש מגוון רחב מאוד של בריחים וחניקות.

amir_aikido

New member
אני אבהיר

אתה מתייחס לקוריו ג´ו-ג´יטסו כאילו הוא שיטה אחת : "השיטה המסורתית והישנה(המקור)" אלא שבמציאות המדובר בקרוב לאלף שיטות שונות, מתוכן שרד ועד היום כ- 300 שיטות (אם אני זוכר נכון), הג´ודו נוצר מקומבינציה של מספר שיטות כאלה. הג´ו-ג´יטסו הברזילאי (לפי ההיסטוריה המתוארת באתריו) נוצר בהתאם לידע שהעביר מורה לג´ודו וסגנון אחד של קוריו ג´ו-ג´יטסו למשפחת גרייסי. טכניקות קרקע כמעט ולא מופיעות בקוריו ג´ו-ג´יטסו, הן הגיעו לג´ודו מתוך שיטה אחת וכמעט יחידה שכוללת ידע זה, (טנזין ... - ריו אם אני לא מתבלבל). רוב שיטות הג´ו-ג´יטסו כוללות טכניקות מנופים, בריחים וחניקות, אך אלו מתחילים בעמידה וכשיורדים עם היריב לקרקע, הוא כבר בתוך טכניקת נעילה שנראית אחרת. הסיטואציה הקרבית העיקרית שהטרידה את הסמוראים היתה שונה מהזירה, ולכן לחימה בסגנון כזה לא התאימה לרובם. מנקודת המבט שלהם ליריב בד"כ היה נשק קר (חרבות וסכינים בעיקר) ולא פעם שני הצדדים היו משורינים, נסה לדמיין עבודת קרקע כפי שאתה מכיר אותה במצב כזה ותבין את הבעיתיות. אם אני זוכר נכון, אותו מורה שלימד את הגרייסים הביא את הידע שלו בעבודת קרקע כפי שאתה מכיר אותה, דווקא מתוך הג´ודו (הוא לא למד את אותו סגנון ג´ודו). אגב, עובדה מענינת היא שבערך באותה התקופה (אחרי שאותו מורה עזב את יפן) נוצר גם ביפן סגנון ג´ודו שנתן המון עדיפות ללחימת קרקע- קוסן ג´ודו ובשיטת הניקוד של התקופה היתה גם לו עדיפות בתחרויות הג´ודו. אלא שגיוג´ורו קאנו לא אהב סגנון זה והיום הוא מאוד נדיר. בכלל כנראה שהג´ודו באותה תקופה נראה מאוד שונה מכפי שאנו מכירים אותו היום, היה פחות משקל לתחרויות ויותר משקל לקאטות. במסגרת לימוד הטכניקות עדיין נלמדו הגירסאות שלהן שנועדו לחסל את היריב בהטלה אחת על ראשו, וכן נלמד פרק שלם של אטמי, שהיום כמעט ונעלם מהג´ודו. אם אתה מסתכל על לחימה מחוץ למזרן, הטלה הופכת לכלי רב עוצמה, בעיקר אם האדם עליו היא מבוצעת לא יודע לפול טוב שאז הטלה טובה יכולה אפילו להרוג את היריב. אנשים רבים לא מעריכים את כוחה של ההטלה בגלל שברוב אמנויות הלחימה שמשתמשות בהטלות דאגו כבר להקל על הנופלים מטעמי בטיחות, ואנו התרגלנו לראות ספורטאים נופלים וקמים שוב ובקלות יחסית, ושוכחים את קיומו של המזרן ושינוי הטכניקה לעשותה בטוחה יותר. ובנושא האחרון, אכן, אני מסכים איתך שיש שיטות שיש להן יתרון בתנאים מסוימים, אבל תסכים איתי שתמיד יש עוד שיטות עם יכולת באותו התחום. אם להתייחס לדוגמאותיך: ג´ודוקא טוב באמת (דבר נדיר בימינו) יתמודד גם עם low-kicks ויטיל את התוקף תוך ניצול היציאה משיווי משקל האינהרנטית לבעיטה. ואיש טאי-בוקס טוב יקשה מאוד על הטלתו לקרקע עד כדי כך שגם אם הוא יגיע לשם בסוף, יהיה לו יתרון בשל ההתשה שעברה על יריבו ... תהנה ותתאמן
אמיר

The Champ

New member
תודה על הלימוד...

באמת למדתי דברים שלא ידעתי. בנושא הג´ודוקא שמקבל LOW KICK, והקראטיסט שמטילים אותו.. אלה הן הנקודות "העיוורות" יחסית של האומנויות הללו, ז"א המתאמן בהן לא תמיד ידע להגיב ואם הוא כבר יגיע לשטח שהוא לא מתמצא בו ( ג´ודוקא לעמידה, וקרטיסט לקרקע) הוא יהיה "עיוור" ויפעל לפי אינסטיקטים ולא ידע. כמובן שג´ודוקא טוב יכול להמנע מכך... אבל תמיד יכול לבוא מישהו שבועט מהיר או גרופים ואז הטקטיקה של הג´ודוקא לא תצליח... וזהו שטח עיוור..

The Champ

New member
לפחות בליגת הג´ודו בישראל

ראיתי לא אחת שג´ודוקות (נראה לי שככה אומרים ברבים) הגיעו למצב של קרקע ולא ידעו איך להמשיך משם, ואלו דברים שראיתי מהג´ודוקות הטובים בישראל.... המצב בקנטים..

למעלה