ג´נג´י חאן.טוב כמה דברים
ראשית אין ספק שבשביל MMA(ובכלל)חשוב לשלב דברים נוספים כמו אגרוף,האבקות וכו. גם באקדמיות גרייסי משלבים לא מעט אגרוף ומויי טאי. חשוב לזכור שהג´וג´יטסו הבראזילאי כולל גם אגרוף וקצת בעיטות,אך העקרון המנחה הבולט והעיקרי,זה בהחלט קרקע.(קיימים גם הרבה טכניקות בריח בעמידה) עכשיו,בתור אדם שמתעדכן בצורה מאוד אובססיבית(ואולי אף פאנאטית)בכל מה שקורה בזירות ה-MMA,vale tudo,ושאר מיני ירקות,אני יכול להגיד לך שאומנם הפסדים הם גם מנת חלקם של הגרייסים ותלמידיהם(מה לעשות אי אפשר כל הזמן רק לנצח),אך לרוב הם עדיין מנצחים וקוצרים הצלחות חשובות,ומאזנים חסרי תקדים(כן כן גם בימים אלו),בארועים חשובים ויוקרתיים(כולל "אבו-דאבי") דרך אגב לא צריך תמיד להיות מקום ראשון בשביל להגדיר הצלחה,גם שני ושלישי מדי פעם זה מכובד. בקשר לקרב שלי נגד כאמאל ונוס:הסיבה שנשארתי בדקות הראשונות בעמידה,זה בגלל ש"הלך" לי טוב ויתרוני היה ברור.המאמן שלי אמר לי,שבמידה ואגלה יתרון בעמידה,להמשיך ולהתיש אותו ולא למהר לקרקע. אני יכול להגיד לך שאני מעדיף קרקע(ולראיה,כשהוא הוריד אותי לרצפה ונכנס לגארד שלי,לא מיהרתי להתרומם ורוב הקרב הייתי במאונט,מאונט גב(במצבי חניקה שבאימונים מזמן אני מסיים כך קרב,אך בגלל העייפות,הזיעה,התרגשות והנחישות שלו הוא לא דפק(למרות שאין תירוץ,הוא היה צריך לדפוק וזו נקודה לרעתי) דבר אחרון,אני מאוד סקרן לדעת מי אתה(תלמיד של הנזו?אתה לא במקרה אורן לוין)ואיפה ראית את הקרב שלי.ואם במקרה אתה לא מי שאני חושב,אשמח גם לדעת במה אתה מתאמן היום.