הוא לוחץ להתחתן...

Surrealistical

New member
השקפה מעניינת

ואני לא יכולה להגיד שהיא לא נכונה אך היא לא אבסולוטית. זו לא כמו הליכה פיזית לאיזשהו מקום, אנחנו לא מכירים אותה אחרי הכל ואין לנו מספיק מידע בשביל לקבוע שהשוני בסוג הבני זוג נובע משינוי פנימי.
אולי במקרה הכירה מישהו אחר, אולי הבני זוג האחרים היו פשוט בגלל מזל רע. יש 101 סיבות ללמה זה יצא ככה.
אני חושבת שהיה אפשר לקבוע שקרה אצלה שינוי פנימי רק אם היא היתה ממשיכה להתמיד בלצאת עם סוג שונה של גברים. אבל במקרה הזה אין מספיק מידע.

shirael

New member
חולקת עלייך.

אין דבר כזה "מזל רע". בטח ובטח אם אותה תופעה חוזרת על עצמה בצורה דומה שוב ושוב ושוב, כמו שהיא העידה בהודעתה. אז זה לא "מזל" - זה דפוס. ודפוס הוא כמובן דבר פנימי. אם דפוס מקובע משתנה לפתע פתאום, אז שוב - זה לא מזל וזה לא מקרה. משהו גרם לזה. אחרת למה שהדפוס ישתנה?

קארניו

New member
לנסות לשכנע שאין דבר שנקרא "מזל רע" זה חסר

תועלת ותוחלת. האמונה במזל נאחס הוא משהו שמוטבע עמוק בדי אן איי ושום הגיון והשכלה לא יכולים לעמוד נגד המיסטיקה בגרוש ומלאת המסתורין המציתה את הדמיון ומפרנסת את העוסקים בבלבולי ביצים על גבם של התמימים . מזרחי ואשכנזי אישה או גבר , משכיל לעומת בור - ללא הבדל נופלים שדודים בחיל ורעדה לרגלי המושג המאיים " מזל רע"
.

אני גם לא מסכימה איתך שהיא בחרה לעצמה הפעם בחור אחר שונה מהבחורים אליהם היתה רגילה שפגעו לה בבטחון העצמי . אני הולכת להפתיע אותך ולבשר לך שהבחירה שלה כלל לא השתנתה והדפוס נשאר כשהיה רק השיטה של הלא מודע שלה השתכללה והביאה בהפוכה יופי של הטעייה כי הבחור הנחמד שלה הוא לא שונה מאותם הבחורים שקיצצו לה את הכנפיים והרסו לה את הבטחון . נכון שהוא מסודר ומיושב ומלא תוכניות לטווח ארוך אבל מאידך, הוא מנסה בלי הרף לשנות אותה , לזלזל ברעיונות שלה ולקבוע עבורה.
ההבדל בינו לבינם שהם עשו את זה, כנראה, בגסות והוא לעומתם פוגע בה בצורה מתוחכמת . מי מסוכן יותר? כמובן שהוא !

מה עליה לעשות? לפתוח את העיניים והאוזניים ובעיקר להאמין לעצמה ולהקשיב לאינטואיציות שלה.

shirael

New member
גם אם הסברות שלנו שונות,

ולמען האמת, שלך בהחלט תיתכן אף היא - מה שיפה הוא שהשורה התחתונה נשארת זהה. מאוד מסכימה.

chenby

New member
לי נראה

שאם לרגע הוא ישחק אותה קשה להשגה, או יפסיק לדבר על חתונה בכלל, פתאום יבוא לך עליו יותר.
ככה זה, הפחד להיות באמת מאושר (קוראים לזה אצל הדוסים יצר רע) באמת להיות עם מי שטוב עבורי.
הרי ברור לך שהוא ייתן לך הכל, הוא מאוד אוהב אותך\, במשך 7 חודשים זה הספיק לך למגורים משותפים, אבל באמת כמו שאמרו לך ישנה איזו אשליה שהוא ימנע ממך לעשות דברים ששייכים לעולם הרווקות, אז שתדעי, שבכל מקרה אחרי שבאים ילדים הכל משתנה ממילא, הכל מקבל פרופורציה אחרת. השאלה היא האם את רוצה אשלייה של רווקות? או שאת רוצה כמו שהוא אומר להפסיק להיות ילדה, כי אתם לא ילדים, ולעשות צעד משמעותי. האם את מוכנה להתחייב? וזה קודם כל לעצמך כמובן...
אני התחתנתי תוך חודש וחצי הכרות עם בעלי, זה קרה מאוד מהר, וחטפתי שוק, גם עברתי לצפון וכל החבר'ה שלי במרכז, זה היה שוק, לפעמים עדיין, אבל בתכלס, כשהוא לא היה בחיים שלי, לא באמת נהניתי מלהיות רווקה, אף אחד מהחברות שלי במרכז, לא מאושרת במקום שלה (הרווקות אני מדברת, גם חלק מהנשואות מה לעשות החיים עליות וירידות)
כל אחד היתה מוכנה לעזוב עכשיו הכל ולעבור לצפון עם הבעל שלה בעצמה.. רק שיבוא הבעל.. וגם אני זכיתי לבן זוג שאוהב אותי ממש, לפעמים מרגיש שיותר ממה שאני אותו, לפעמים יש לי ייצר רע ומחשבות על כל מיני אקסים שעשו לי את המוות אבל הייתי מאוהבת בהם לגמרי.. ברור לי שלא תמיד מה שאני רוצה בחיים, זה מה שאני צריכה. ובעלי, הוא בדיוק מה שאני צריכה. כי בסופו של דבר, הוא מתאים לי באמת, אני יכולה להיות אני באמת, לרזות, להשמין, להתעצבן, לצעוק, לבכות.. והוא ינסה לעודד אותי, לפייס אותי, לשמח אותי.. למה? כי כל החיים משכתי אליי מניאקים רציניים שרק ניסו לשנות אותי, אז הגיע הזמן שאני אקבל יחס כזה. המחשבות על העולם האחר - תמיד יהיו רק מחשבות. כי רגע אחרי שתיפרדו, את תשכחי שוב למה כל כך רצית להיות רווקה ותחזרי למרדף הזה... ולא כיף שם. בעיני הרבה יותר כיף ב"שמעום" הביתי. ושוב, אני מתאר לעצמי שבהמשך יגיעו ילדים, ואז בכלל כל התמונה משתנה.. ואז ללכת להצגה, באמת זה הכי לא מעניין שיש..
אם את איתו הרבה זמן וגרה איתו 7 חודשים, כנראה שיש לך סיבה שבחרת בו. השאלה היא למה את נותנת תשומת לב יותר - לפחדים ומה אני עלולה להפסיד, או למציאות ומה אני יכולה להרוויח.

נומלה

New member
לא ברור לי למה את חושבת

שאם את מתחתנת עם מישהו הוא צריך להיות דבוק אלייך כל הזמן. את רוצה חופשות מסוג שלא חביב עליו? טוב. למה את צריכה להיות איתו בחופשה הזהו? את יודעת כמה זוגות נשואים נופשים בנפרד? את רוצה ללמוד פרחי באך והוא דבוק למחשב? טוב.

לחלוק חיים עם אנשים לא אומר שהם ימלאו את כל הפונקציות בחייך. אומר שאת הפונקציות שהם ממלאים הם עושים טוב בעינייך.

ממה שהבנתי

תקציר הסיפור כמו שהבנתי אותו-
נפגעת מגברים מאוד מעניינים אבל חראות
הכרת אדם נפלא, רגוע, שקט ויציב
נכנסתם לשגרה זוגית של 7 חודשים+ מגורים משותפים
את מנסה להפוך אותו להיות משעשע ומלא הפתעות, מה שהוא לא היה אף פעם

בינתיים- אתם יחד, בניתם זוגיות טובה, אתם גרים יחד, יש אהבה מהצד שלי, נראה שגם את אוהבת
אבל...
משעמם לך ואת מתגעגעת להרפתקאות ולתחושת הבלאגן שהייתה לך בקשרים האחרים.

עיצה שלי- די לפנטז, די לחלום חלומות בהקיץ על כמה טוב היה לי פעם ועכשיו משעמם... תנסי להיזכר בדמעות שהיו לך, בכאב, בבדידות. תראי מה יש לך עכשיו בידיים.

כל מה שאני כותבת זה מנקודת הנחה שאת אוהבת אותו.
אם כן אז עזבי אותך מהחודש בהודו או מהביקור בערב אצל חברים. שטויות!
זה ממש בקטנה...

Bing1000

New member
התשובה הברורה מאליה

אנחנו די קרובות בגיל וגם בסטטוס, ואולי גם קצת בסיפור מסגרת

מדוע את לא יושבת ומדברת איתו דווקא על כל מה שהזכרת אבל לא על ה ח ת ו נ ה

החתונה היא בכלל לא העיקר, אולי כך נדמה ואולי בגלל שהוא דוחק בך זו הבעיה כרגע, אבל תכלס,
הבעיה היא שיש נקודות אצלו ובקשר הזוגי שלא כל כך מוצאות חן בעינייך
וזה בסדר גמור, אין מושלם. את כנראה צריכה זמן כדי להחליט אם נוח לך לחיות עם הפשרות האלו או שאת מעדיפה לחפש מישהו ולעשות פשרות אחרות (למשל, הרפתקן ומצחיק אך חושש ממחויבות או לא נחמד לחברות שלך)

כך או כך, ולפני הבדיקה הזו, צאו יחד למסעדה טובה קצת יין ואווירה טובה, ותאמרי לו שאת רוצה את החופש שלך בתוך הזוגיות לצאת עם חברות, ללכת לחוגים וכו' ושהזוגיות שלכם רק תתרומם אם גם הוא יאמץ תחביבים משלו, תעזרי לו למצוא אותם, תדחפי אותו בעדינות ועם אהבה למקום הזה ואולי כבר לא תצטרכי להתפשר כל כך.

חודשיים שלושה מהיום שתעשי את זה, תבדקי אם יש שינוי בתחושות שלך ותתמודדי עם עניין החתונה והפשרות שהזכרתי קודם.

ובהערת אגב, מה שאת מתארת דומה מאוד למה שהמון בחורות עוברות ולתרבות הזו שהכל נראה זמין ומפתה אבל הוא בעצם לא, ושכולם מטיילים צוחקים ונהנים כל היום ורק את לא, או לא כמו שרצית להיות
אולי כדאי לשקול ללכת לטיפול ולהתמודד עם סוגיית חוסר שביעות הרצון המתמדת, זה לא יכול להזיק.

מקווה שהבהרתי את עצמי מספיק טוב |
|

Aski7

New member
כן והייתי שמה

את הפייסבוק כאחד הגורמים המרכזיים.

תראי

מצד אחד, אף אחד לא מושלם. איזשהי תכונה רעה תהיה לאישך לעתיד, ומבין כל התכונות הרעות- משעמם זה בסדר. בעיקר, נגיד, ביחס לאלים או טיפש או כל מיני תכונות אחרות. זו גם רשימה די אישית.
מצד שני, זו לא סתם איזו תכונה אצלו כמו "קמצן" שפסדר אפשר לחיות עם זה אפילו שזה לא חינני- מדובר באורח חיים. את רוצה חיים אחרים מאלו שהוא רוצה, ואו שתלמדו להתפשר (לא נשמע שהוא בקטע- "הטיל וטו"? WTF) או שתאמללו אחד את השנייה כל חייכם.
או שתיפרדו. אופציה לא רעה, כי את תכלס לא מתה על הבחור.
מצד שלישי, את כבר היית בכמה מערכות יחסים וכולן נגמרו, יכול להיות שזה לא הוא זו את? יכול להיות שברגע שדברים נהיים רציניים וחתונה עולה על הפרק את מוצאת בנרות כל מיני שטויות לסלוד מהן ולפרק בגללן את הקשר? בין אם במודע או לא, לדעתי זה משחק כאן תפקיד. תוכלי לפרט קצת את הרקע לפרידות הקודמות שלך?

יש אנשים בעולם ש"זורמים". יש כאלה. מה תעשה אחרי צבא? נראה. מה תלמד? נראה. מה תעשה עם תואר בפילוסופיה? נזרום. בא לך להתחתן? יללא.
אני לא כזו ואני גם לא חושבת שלחיות בזרימה זה חיובי. אני בעד שבני אדם יציבו לעצמם מטרות ויתקדמו לעברן. את צריכה לשאול את עצמך איזה סוג חיים את רוצה, איפה את רוצה להיות בעוד 5 שנים, עשר שנים ו30 שנים, ולקבל החלטות שיקדמו אותך לשם.
לא הכל ורוד ואת לא חיה בפנטזיה, סביר שתצטרכי להתפשר בדרך. השאלה אם הכיוון הכללי הוא מתאים.

איציק911

New member
לחץ זה בריא שימשיכו ללחוץ עליך בסוף תסכימי

סתםםםםם

תראי מצד אחד קחי בחשבון שכל מה שמציק לך עכשיו יציק לי פי אלף לאחר החתונה ופי אלף אחרי שיהיו ילדים .... בעייתי

אולי תנסי לפתוח בפניו את טענותיך???

שתהיו נשואים עם ילדים אז זה בעצם פחות או יותר כמו שהוא חי היום (בית עבודה ילדים) א ב ל הבעיה תהיה שונה כמו שאת מתארת בטח את תרצי לבלות עם הילדים באטרקציות ובכל מיני דברים והוא יעדיף כרגיל בלי לבלות.

זה לא בעיה קשה שאי אפשר לחיות איתה, אפשר לחיות עם מה שרשמת...

תחשבי את טוב טוב מה את רוצה אל תפחדי משום צעד כי נישואים עם ילדים זה כבר דבר שקשה לצאת ממנו ולהתגרש שיש ילדים זה כבר לא כמו להיפרד מחבר - זה הרבה הרבה יותר קשה.

לא עושים צעד של חתונה מתוך לחץ תחשבי טוב טוב

האמת, שזה לא מסובך.

את מתארת גבר נורמלי, שחי חיים פשוטים וסולידיים, עבודה, בית, בת זוג, חברים
ואישה נורמלית, שמחפשת ריגושים, פרפרים, התלהבות ועניין.
אין פה איזו דרמה יוצאת דופן.

העניין (הצפוי) הוא שכבר עכשיו את לא שלמה/מרוצה/מסופקת עם העניין
ואני שואל את עצמי אם אחרי החתונה, ואחרי הילדים, ואחרי הדירה משהו ישתנה, או שפשוט תיקחי אתכם לתוך הסטטיסטיקה (ואז זה אתכם ואת דור ההמשך על כל ההשלכות)

אם ילדי שתיבדל לחיים ארוכים אמרה לי אי שם בתוך תהליך הגירושין שלנו, שהיא רוצה מישהו שישב איתה לשיחות נפש בבתי קפה, שיטייל איתה על שפת הים לאור ירח, שילך וירקוד איתה בהופעות, וכו'.
לא זוכר אם אמרתי לה את זה בקול, או שאמרתי לעצמי בלב - שיהיה בהצלחה עם זה .....

שיהיה לך בהצלחה !

סטנגה Joe

New member
הדילמה שלך

היא בין חיים טובים, בטוחים ומשעממים
לבין להסתובב לאחור ולקפוץ שוב לביצת ההכרויות ששם אולי תמצאי מישהו שהו איותר ללבבך או שלא.
הוא לא ישתנה וישאר איש של "קרקע בטוחה" ואת תשארי הרפתקנית.
אין כאן תשובה
נכונה.התשובה אצלך ....

noazg

New member
הבעיה שלך אינה חתונה

הבעייה שלך היא שאת עם בן זוג שהיה לו תפקיד ועושה הרושם שתפקידו הסתיים.
הוא נותן לך בטחון ושלווה שהיית כנראה צריכה.
כעת כשהצורך הזה נחלש, את מוצאת עצמך עם מישהו שאוהב דברים אחרים ממך, צרכיו שונים וראיית העולם שלכם שונה.

נועז

shirael

New member
או, קצר וקולע.

אגב, בדרך כלל אני לא סובלת את כל המאמנים בשקל שנוהרים לפה למצוא קצת פרסום חינם - אבל בעיניי התגובה הזו היא המדויקת ביותר למצב.

adam33

New member
תניחי לו. בכדי שתתחרטי אחר כך.

זה הרי לא עומד להשתנו מכיון שהצרכים שלך אינם הצרכים שלו.
הוא חושב כמו אישה ואת חושבת כמו גבר.
הוא מתנהג כמו גבר ואת מתנהגת כמו אישה.
?
הוא רוצה בירה רומנטית עם אורות צבעוניים ואת רוצה "אקשן" עם אנדרנלין" .
הוא רוצה לשבת מול הטלויזיה ואת רוצה לצאת לחברים עד שתפלי מעייפות.
אז מה את צריכה את זה ומה את עושה כאן?
תניחי לו...
האלטרנטיבה היא שבסופו של יום את תפגעי בו.
וחבל.

למעלה