הוא לוחץ להתחתן...

dubizemer

New member
הוא לוחץ להתחתן...

הי לכם פורום מקסים
אחרי הרבה זמן כקוראת סמויה גם אני אשמח להתייעץ..
אז ככה:
שנינו בני 30, ביחד כבר שנה. גרים יחד 7 חודשים.
האיש הוא מה שקרוי במחוזותינו "בחור טוב", הוא בן אדם טוב, חבר נאמן, אחד שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות. בנוסף הוא מאוד אוהב אותי, ומהרגע הראשון שנפגשנו לא שיחק משחקים אלא היה גלוי וישר איתי בקשר לכוונותיו.
אציין שלפניו הייתי בכמה מערכות יחסים שלא היו טובות, שמאוד הורידו לי את הבטחון העצמי ולקח לי זמן גם עד שנפתחתי אליו והתחלתי לסמוך עליו ולשחרר פחדים שהיו לי מזוגיות. ייאמר לזכותו שהוא מאוד תמך והכיל אותי גם כשנחשף לצדדים הפחות פוטוגניים, והרעיון של המגורים יחד בא ממנו.
לאחרונה הוא התחיל לדבר יותר ויותר על מיסוד הקשר, הוא טוען - ובמקום מסויםן בצדק - שאנחנו לא ילדים ושהגיע הזמן לעלות שלב ביחסים. גם המשפחה שלו (שמתייחסים אליי יפה מאוד) הצטרפו לחגיגה ובכל רגע נתון זורקים רמזים דקים כפיל שהם ממתינים בקוצר רוח ל"הכרזה".
ובכן, תשאלו אותי - למה לא באמת?

אז במהלך שבעת החודשים שאנחנו גרים ביחד צצו כל מיני דברים שהעלו בי ספקות האם זה האדם שאני רוצה לחלוק איתו את חיי. זה מסובך יותר מכפי שזה נשמע כי על פניו אין איזו סיבה מסוימת, אלימות או שינוי כלשהו בבנאדם. פשוט שמתי לב שישנם דברים לא מעטים שמפריעים לי בו..
הסיבה העיקרית היא שאני אומנם בקשר שנותן לי הרבה בטחון ושקט נפשי, אך מאידך אני מרגישה לפעמים שהבחור די כורך את חייו סביבי וסביב הזוגיות. יש לו חברים והוא עובד בעבודה די תובענית (הייטק) אך חייו די מתמקדים בעבודה-בית-אני-משפחה-חברים מדי פעם וזהו. אני די הפוכה ממנו, חשוב לי לעשות עוד דברים בחיי חוץ מעבודה ובית, למשל ללמוד, חוג מעניין, טיולים וכד'. הוא לא מסרב כשאני הולכת לחוגים וא פוגשת חברות אבל לא פעם עושה פרצופים על כך, ולא אחת אמר לי דברים בנוסח "מה את צריכה את זה?". בנוסף הוא לא אדם שיעשה דברים ספונטניים או שונים קצת, למשל לפני כמה ימים במסגרת דיבורי החתונה הבלתי פוסקים שלו, אמרתי לו שתמיד חלמתי להתחתן בחתונה קטנה ולהשקיע את הכסף בטיול במקום מעניין (לא אירופה וכאלה, יותר לכיוון הודו, דרא"מ וכד'). תגובתו היתה - וטו מוחלט. לא מעוניין בטיול כזה, המקסימום שהוא יהיה מוכן זה שבוע באיזו עיר בירה באירופה. אמרתי לו או קי, אני מוכנה להתפשר אבל כן רוצה שבטיול הזה יהיה אללמנט מיוחד יותר והעליתי את הרעיון של טיול טרמפים בכל אירופה. תגובתו - לא מעוניין, הצעתי רעיון נוסף של טרק בהרי הפירנאים בספרד - לא מעוניין. אני מרגישה שהחיים איתו יהיו אומנם מאוד יציבים ובטוחים אבל גם חסרי עניין וחסרי התלהבות. חוץ מזה הוא לא מצחיק אותי, אני לא מתחברת לחוש ההומור שלו. אין לו ממש טקט ולא פעם ולא פעמים מצאתי עצמי נבוכה מדברים שהוא אומר. הוא מאוד מכבד את המשפחה שלי ותמיד מוכן בשמחה לבוא לבקרם אבל כשאני מנסה להציע נניח לבקר חברים בספונטניות - לרוב הוא לא יהיה מעוניין. מרגיש לי לעיתים שהוא היה מוכן כל יופ לחזור הביתה מהעבודה ולהתכרבל מול הטלוויזיה, ובסופשים לנוח בבית או מקסימום לבקר את המשפחות אבל שום דבר מעבר. כשאני רוצה לעשות משהו אחר (נניח טיול, חברים, הצגה, פעילות מסוימת) לרוב הוא לא ירצה או שיבוא איתי רק כי אני רוצה.
בקיצור המצב הוא שמר בחור לוחץ שנודיע להורים שאנחנו מתחתנים ושנתחיל בהכנות, ואני מרגישה שכופים עליי משהו שאני לא באמת רוצה. אני מצד אחד כן אוהבת ומעריכה אותו ויודעת היטב מה הוא שווה ומה אפסיד אם ניפרד, ומצד שני המחשבה על חתונה ממש לא עושה לי טוב! גם ההתערבות הזו של המשפחה שלו עולה לי כבר על העצבים.. מרגיש לי כאילו הוא והם כרתו ביניהם ברית להציק לי עם עניין החתונה.
מה הייתם מציעים לעשות?

קארניו

New member
מה הייתי מציעה?

שתקראי שוב מה שכתבת ואם יש צורך אז גם פעם שנייה ושלישית . להערכתי, את יודעת מה עלייך לעשות .

dubizemer

New member
אז זהו שברמה הראציונלית אני יודעת ...

היה לי גם ברור כשכתבתי את הפוסט שנטייה הראשונית תהיה לומר לי "אז מה את עוד עושה שם?"
אבל זה לא כזה פשוט לצערי..
כמו שאמרתי אני אהבת ומעריכה אותו, ומנסיון של 3 מערכות יחסים גרועות אני יודעת להעריך כשיש לי בן זוג שבאמת רוצה ואוהב אותי.
שנית יש את המחשבה הזו שאולי אני מדברת ומונעת מפחד שהוא לחלוטין שלי... פחד מאינטימיות, שלאו דווקא קשור אליו...
שלא לדבר על כך שבמצב השוק כיום קשה למצוא גברים שבאמת מעונינים במערכות יחסים.. אז סוף סוך יש לי משהו כזה אני זורקת את זה לפח?
מצד שני - אני לא שלמה עם הקשר הזה וכל דיבורי החתונה האלו מלחיצים אותי למעיקים עליי.

קארניו

New member
אני בדעה,

שצריך להקשיב לספקות ולתת להם משקל ולא לכבות אותם בטיעונים של פשרות ( מצב השוק , זריקה לפח וכו') . לא בכדי את עצבנית ולא שלמה עם הצעד למיסוד הקשר עם אדם שלא מתאים לך וזה צריך להוות בשבילך תמרור אזהרה..

דבר שני, כדי להיות לחלוטין בטוחה שאת לא מונעת מפחד מאינטימיות תקבעי לך פגישה , שתיים אצל איש מקצוע כדי לברר את הסוגיה הזו.

ורק דבר אחד שיהיה לך ברור- תשתדלי ותמנעי לא לפעול ממקום של לחץ ובמיוחד תתרחקי מלחץ של אחרים עלייך.

קארניו

New member
ועוד משהו, את לא יודעת ברמה הרציונלית

להיפך, ברמה הרציונלית את חושבת שאת כן צריכה להתחתן .
העניין הוא שאת מתחמקת מהרגש ודוחקת אותו לפינה עם טיעונים כביכול רציונלים.
אם לא תתני לו מקום את תשלמי ביוקר בעתיד.
זו דעתי .

1Shir

New member
לא נשמע לי שהוא באמת רוצה ואוהב אותך

הוא מנסה לגרום לך להרגיש רע כשאת עושה משהו בשביל ההנאה שלך - WTF ?!
הרצונות שלך (טיול) בכלל לא מעניינים אותו, הוא לא מוכן להתפשר מילימטר. אם הוא היה אוהב אותך הוא היה מוכן ללכת איתך עד הירח, כאן אפילו ספרד רחוקה לו.
לא מעוניין לעשות איתך כלום, לצאת מהבית... נשמע שהוא פשוט רוצה בחורה כלשהי בתור דקורציה לבית שלו, וכנראה שהוא מעדיף לא להזיז את הרהיט שכבר קיים שם

בכלל לא מעניין אותו שאת לא ממש רוצה להתחתן איתו... לו זה מתאים, וזהו. מבחינתו רק הוא קיים בסיפור שלכם.
לא מצחיק אותך? אין לזה קשר לחוש הומור, נשמה. כשאוהבים מישהו ויש קשר טוב, מצחיקים אחד את השני. זה סובייקטיבי לגמרי.
בעיני זה לא זוגיות מה שיש לכם... נשמע שאת ממש לא מעניינת אותו. אני הייתי נפרדת, אפילו במחיר של "לא למצוא שום דבר טוב יותר".

lviae

New member
״אם היה אוהב אותך היה מוכן ללכת עד הירח״???

ומה אם להיפך - גם??? צביעות!

לכותבת ההודעה,
באמת בן זוגך נראה חנון רציני וחסר טעם לחיים, אבל את יודעת, ישנם גברים הפוכים, שהם לא יכולים לשבת בבית, ספונטניים, מלאי מרץ, אוהבים לבלות בכל זמן אפשרי כי בראשם עוברת מחשבה: חיים פעם אחת״ אז הם כאילו במין מירוץ.
פה הגבר שלך שונה, מה שגבר ספונטני לא ילך בדרך של מי שאיתך כי הוא מאמין ולנצל את הרגע...כל רגע.
את תרגישי עם אחד כזה מאותגרת אבל גם במין תחרות.
בני אדם תמיד יש להם טענות, אם היה משהו בטח היית מעירה, זה הכל איך את מסתכלת וכן חושבת למצוא לו פיתרון.
אני מציע לך לשבת ולדבר איתו, תגידי לו הכל. מה שכתבת כאן - תגיד לו בפנים.
תגידי אפילו שאת מרגישה לא שלמה איתו רק בגלל שהוא רדוד וחסר חיים...אולי יבין את המסר.

סנורקה6

New member
אולי לא צביעות אבל זאת נקודה טובה

אם גם היא לא רוצה באמת להתגמש לכיוונו גם היא לא אוהבת אותו כ"כ.. בלי שיפוט ובלי אשמים.

אגב גם בעלי כזה "חנון רציני" אם מה שמגדיר חנון רציני זה בית-עבודה וזהו- הוא הולך לעבודה (בימים הטובים) חוזר הבייתה, רואה לאטמה, קורא/כותב פוסטים ימניים בפייסבוק, ממלא צרכים בסיסיים ומבסוט. בעיני זה פשוט נראה לי גברי מצדו ומושך.
בעיני מישהו אחר זה אולי רדוד וחסר חיים, מזל שכך.
זכותה לרצות להיות עם מישהו שונה אפילו לרצות להרגיש בתחרות, אולי זה כיף לה?

Ricca

New member
ת-ז-ר-ק-י אותו.

סתם..

לדעתי הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לספר לו כל מה שרשמת בפורום. שאת אוהבת ומעריכה אותו, שאת חושבת שהוא בחור על הכיפאק, אבל שקשה לך לדמיין את חייך איתו כי את מרגישה שהוא מקצץ לך את הכנפיים.

סנורקה6

New member
רוצה להיות בזוגיות איתי?

הייתי במצב דומה מאוד לשלך לפני כמה שנים ובסוף חזרתי לאיפה שהלב שלי הרגיש הכי טוב וכל השאר היה חרא. ממש מע' יחסים נוראית. היום יש לי תינוק ממנו אבל החיים איתו סיוט.
עדיין מהרגע שעזבתי את ה"בחור הטוב" ההוא שלא באמת רציתי אף פעם לא התחרטתי. לדעתי תנסי להפרד ותראי אם תחושי הקלה.

nirity1

New member
האם דיברת איתו על זה שאת עוד לא

מוכנה להתחתן ? האם אמרת לו שהלחץ הזה בסופו של דבר פוגע בזוגיות ?

dubizemer

New member
כן מספר פעמים

ותגובתו הייתה שאנחנו כבר לא ילדים ואם זה לא מוביל לחתונה אז עדיף לחתוך עכשיו.
שאמרתי שאני צריכה עוד זמן לחשוב על זה הוא שאל כמה זמן זה ייקח לי....

אין פה עניין של "עדיין לא מוכנה"

אם הוא לא הגבר שלה עכשיו, הוא גם לא יהיה בעוד חצי שנה וגם לא בעוד שנתיים. הוא כן יהיה הגבר שלה אם היא תחליט לוותר על חלק מהחלומות שלה בעניין בן זוג ואז הוא יוכל להתאים לה כבר מחר בבוקר.
השאלה אם "שווה" לוותר על החלום או על הגבר היא שאלה קשה ובכל שלב בחיים התשובה היא שונה ורלוונטית רק לאותו שלב.
אם היא היתה חברה שלי/בת שלי/אחות שלי הייתי מייעצת לה שתתחתן איתו ותצא איתו לירח דבש בפריס (ואני אסע איתה להודו...), שתלך איתו למסעדות יוקרה (ועם החברות שלה תסע לפסטיבל בומבמלה), שתעשה איתו ילדים (ועם אחותה תלך לסרטי איכות בסנימטק). למה? כי כמו שהיא כתבה, הוא נותן לה ביטחון, הוא יהיה אבא נפלא, הוא עקר בית למופת (וגם יוצא לעבודה ומביא משכורת הייטק) והיא אוהבת אותו ולדעתי זה בדיוק מה שבחורה כמוה צריכה (משהו שיחבר אותה לקרקע) וההוכחה לכך היא שכאשר היא היתה עם גברים שיותר דומים לה (זורמים, כפיים, מאגניבים) זה היה רוב הזמן אסון.

בפועל זו הנוסחא הכי מצוינת עבורה, היא רק צריכה לראות את זה ולהיות שמחה בזה ולא לחפש מה שאין

קארניו

New member
אז מה שאת אומרת לה בעצם זה

להתעלם מהעובדה שהיא טיפוס שמורכב מהרפתקנות, אנרגטיות , כיפיות , אקטיביות /פעילות , חדשנות ותשוקה ולהתחתן עם טיפוס הפוך ממנה.

האם זה יחזיק לאורך זמן? בספק רב........

seeyou

New member
המחשבה על חתונה ממש לא עושה לך טוב? תגידי לו

ולכול המשותפים לרעיון.
לא צריכה לפחד או להתבייש-לא כולם בימינו רצים למסגרת

מה זה עוזר ש:"האיש הוא מה שקרוי במחוזותינו "בחור טוב", הוא בן אדם טוב, חבר נאמן, אחד שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות."

אבל
"הוא לא מצחיק אותך"

אפשר להבין שאתם לא מתאימים לבנות מסגרת מקובלת לשניכם

יוסי

אייבורי

New member
לא ברור לי משהו

בחרת נעלי בית נוחות, נו מהסוג המשובץ, קיפי אני חושב קראו להם.
ועכשיו
את שואלת למה זה לא נעלי ספורט ?

dubizemer

New member
אני חייבת להגיד שאני מאוהבת בתגובות שלך :)

היה לי ברור שתתמצת בשני משפטים חדים את מהות העניין כולו
אין עליך, אתה מלך!
ידעתי גם ידעתי, אך כאשר התחלנו לצאת היה לי טוב עם הנוחות הזו... כמו שאמרתי הוא העניק לי הרבה שקט נפשי ובטחון, מה שלא היה בכלל במערכות יחסים קודמות.
לפני שעברנו לגור יחד לא ממש ראיתי את הדברים שעכשיו מפריעים לי, כי משתיים-שלוש פגישות בשבוע + סופשים לא ניתן לתהות לעומק על קנקנו של האדם.

אייבורי

New member

תשמעי, להתחתן עם נעלי קיפי, זה די נוח
אבל ביננו, לא הייתי הולך לרוץ מרתון עם נעלי קיפי.
[עניין של בחירה אישית]

אני חושב שבין בחורים מפוקפקים [נעלי עור תנין] לבין בחורים ממש טובים [נעלי קיפי] יש גם בחורים רגילים [נעלי ספורט] נוחים ועדיין אפשר לרוץ איתם קצת בהרפתקאות פה ושם.

נ.ב.
אם אישה הייתה מסרבת לאיזה טיול בויאטנם או דרון אנריקה
הייתי מבין שאין פה עם מי לעבוד

קארניו

New member
עזרת לה תוך דקה

לשכוח מכל ההתלבטויות וטיעוני הנגד ולהוביל אותה להחלטה ברורה .

למעלה