הוא ישן טוב בלילה

הוא ישן טוב בלילה

הסופר האמריקאי קורט וונגוט, אשר כחייל בשבי הגרמני במלחמת העולם השניה עבר על בשרו את הזוועה של הפצצת דרזדן, קרא פעם לתקן את חוקת ארה"ב ולפסול מכהונת הנשיא את מי ששימש כטייס קרב במלחמה. "לאלה אין מושג מה הם מעוללים על פני האדמה" כתב וונגוט. נזכרתי בדברים אלה למקרא דבריו של מפקד חיל האויר דן חלוץ במוסף הארץ ביום שישי האחרון - האיש שישן טוב בלילה לאחר שתחת פיקודו נזרקה הפצצה שקיפדה את חייהם של חמישה עשר אזרחים תמימים, ביניהם תשעה ילדים. האיש שאינו מרגיש דבר כאשר הפצצה מתחילה בנפילתה הקטלנית, מלבד "מכה קלה באוירון כתוצאה משחרור הפצצה - זה הכל". האיש אשר מבטיח גם בעתיד להרוג חפים מפשע ולהורות לפקודיו לעשות כך, כדי "למנוע טרור" (בינתים, הריגת סלאח שחאדה ושכניו לא מנעה טרור אלא עלתה לנו בחייהם של יותר משלושים ישראלים, ומי יתן והמחיר לא יעלה עוד יותר). יחסית לאלוף דן חלוץ, מתעוררים געגועים עזים אל הזן הנכחד כנראה של החיילים והקצינים "היורים ובוכים". עם כל הצביעות בפוזה המתייסרת הזאת, אליה היינו ריגלים בעשורים קודמים, אני מעדיף אותה על מי שמטיל פצצה והולך לישון שינה טובה ובלתי מופרעת. טוב מאד שעוד יש במדינה אנשים מסוגם של אנשי "גוש שלום" שמוכנים לסבול השמצות ואיומים ולהסתכן בהעמדה לדין, ובלבד להזכיר לנו שאנחנו לא חיים בג´ונגל ועוד יש חוק בינלאומי (שלא לדבר על מוסר אנושי אלמנטרי).

ספיר5

New member
טעות גדולה בפיך!!!

והם לא היינו הורגים אותו אתה יודע כבר כמה פיגועים היו באמת כמה הרוגים כמה פצועים??? כן? לא נראה לי שאתנ יודע מה אתה רוצה מהחיים! אני מתבייש בכך שאתם גרים בארץ ישראל!!!!!!!!!!! אמן ואלוהים יביא עוד מכות על הפלסטינים הבני זונות !!!!!!!!!11111 חבל שלא רצחו את ערפאת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 1!!!!!!!!!!!!!!!11 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 11!!!!!!!!!!!!!!!111 !!!!!!!!!!!!!!!!1111 !!!!!!!!!!111 !!!!!!!!!1111 !!!!!!!11 1!!1 1!! !! !

EverMan

New member
כותבים לך הודעה בצורה יפה ומכובדת

קשה לענות עליה ככה ? אמן ואמן שהעם שלנו ישתפר מעל הרמה שלך.

ספיר5

New member
לך תצעק...

-את זה מתחת לבית של ביליין 6 מטר מקפה מומנט!!! קיוותי מאד שהו יהיה בין ההרוגים אבל הוא בכלל בסוף לא היה בבית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

EverMan

New member
אתה ?! תומך ברצח ישראלים ?!

מה פתאום ... תתבייש לעצמך , ואתה עוד מעיז להמשיך.

.המוסד

New member
זה לא אישי, אבל גם אני

גם אני בלילה ישן היטב, אולי לא תמיד בלילה...אבל ישן היטב

EverMan

New member
ברור שאתה ישן טוב

גם אם היית יורה לו בפנים היית מרגיש וישן טוב. אין לך הרי ערך לחיי אדם. תמשיך לישון , לפחות בפנטזיות שלך העולם עם הדעות שלך טוב.

metal_slug

New member
וכי למה המתקפה על דן חלוץ...

יען כי אמר דן חלוץ, שיש להעמיד את אנשי גוש שלום לדין... ומיד קמו להם אנשי גוש הזבל, והחלו בהשמצות לכיוון השני... ואתה קלר, אתה ישן טוב בלילה?

CANDY MAN

New member
מצטער לאכזב אותך ענבר אבל....

כשצה"ל בשטחים גם אני ישן היטב וממש לא איכפת לי מה הוא עושה שם כל עוד זה גורם לי ולשאר עם ישראל לישון בשקט... אני יודע שזה נשמע מאד אגואיסטי ושזה לא נשמע טוב אבל זה המצב הנתון וזה טבעם של כל בני האדם. אני חושב שעבודות של דן חלוץ בתור מפקד חיל האוויר היא עבודה מעולה והוא עושה אותה ביעילות רבה, נכון שקרתה טעות ומתו 15 אנשים אבל מה אם כל החיסולים של מתכנני פיגועים וטרוריסטים בודדים בעזרת טיל ממסוק קוברה? על זה אנשים שוכחים להסתכל... טעויות קורות וזה רע אבל הן מיעוט לעומת ההצלחות וזה הכי חשוב.

N a V e

New member
דיי עם הקיצוניות!!!

תפסיקו להצדיק רצח,ועוד של ישראלים.אה,וגם תפסיקו עם הקללות.

EverMan

New member
לירון יותר טוב זה משהו אחד

לישון ללא להניד עפעף אחרי שרצחת אנשים - זה משהו אחר. אין פה עניין של ללכת לישון וסבבה אגוזים , יש פה עניין של לא לחשוב פעמיים ושלא יהיו לך יסורי מצפון על זה שהרגת אנשים.

תגיד לי,

באמת נראה לך שכשפלסטיני מתפוצץ באוטובוס הוא חושב על החוק הבינלאומי? באמת נדמה לך שכשפלסטיני יורה לילדה בת 5 וחצי בראש, הוא חושב על החוק הבנלאומי? ואל תתרץ לי את המעשים שלהם בכיבוש. העם היהודי עבר שואה אמיתית (ולא מזוייפת כמו שאתה מנסה להציג את הפלסטינים כקורבנותיה), ועדיין שמר על צלם אנוש. אתה בוגד חסר תקנה, כך הספקתי להבין מהודעות קודמות שלך, בדברייך, אתה משרת את האוייב ולא את העם היהודי שהאינטרס שלו הוא לא להשמיד ולהרוס, אלא לשרוד במולדתו.

EverMan

New member
אממ , גם היהודים בעיקרון הרגו

נאצים , לא משווה חס וחלילה , אבל לא כל כך שמרו על צלם אנוש , ערך החיים אולי , אבל צלם אנוש ? לא ממש ... בעיקר לא בשלבים האחרונים... ובלי להעליב , הוא לא שום בוגד , הוא אדם שמציג גם את הדעה השניה , המוסרית יותר ממך. וגם דר"א , הפלשתינאים כן סובלים מאיתנו , ואתה רואה את זה כל יום בחדשות.עכשיו תגיד משפט כמו : ובכן אנחנו גם סובלים מהם... יופי ! זה לא צריך להיות מעגלי.

אה, אז מה שאתה אומר זה בעצם

שניתן להם להמשיך לפגוע בנו, אבל אנחנו נפסיק להחזיר להם? וואו! ממש יופי! ואם אתה חושב שברגע שנפסיק להגיב הם גם יפסיקו אתה טועה. משתי סיבות: 1. הפלסטינים תמיד מכריזים בגלוי שהמטרה היא כל פלסטין מהים עד הנהר. שום נסיגה לא תעזור, מטרתם היא א"י כולה, ואם אתה מוכן לתת להם את זה, מקומך הוא לא בארץ. ואל תתחיל להתחמק ולהגיד "מי אמר" ו"איפה אמרו" וכו´, אתה יודע טוב מאוד שזה מה שהם רוצים, אתה פשוט מעדיף לעצום את העיניים. 2. טרור היה עוד לפני שצה"ל שהה בערים הפלסטיניות. טרור היה עוד לפני 67. הפלסטינים והמוסלמים בכלל תמיד שנאו אותנו בגלל יהדותינו (תתפלא, ענבר, ככה האיסלאם של היום עובד!) ובגלל שהגענו לפה. כאמור, מטרתם היא לסלק אותנו מכאן. רוצה? בבקשה, אתה מוזמן לעלות על המטוס הקרוב ולמלא את בקשתם. תבין, מר ענבר, אתה לא יכול לכפות עליהם הסכם שהם לא רוצים. והם לא רוצים הסכם. הם רוצים שנעוף מכאן. עולה השאלה: למה הם חתמו על הסכם אוסלו? התשובה מתחלקת ל-2: 1. הם ראו שישראל חזקה ולהעיף אותנו מכאן הם לא יכולים, לכן הם אומרים: כמה שנקבל יותר שטח- ככה יותר טוב. אבל: 2. ערפאת חתם על ההסכם מתוך ידיעה שהוא מתכוון להפר אותו. כן כן ענבר, גזעני ככל שזה ישמע, הם שקרנים סדרתיים. ערפאת כבר הכין תכנית לתקוף את ישראל, ומצא כי אוקטובר 2000 הוא העתוי המתאים. וכמובן, הוא לא יכול לפתוח באינתיפאדה מבלי להסביר למה הוא החליט פתאום על אלימות. לכן הוא תירץ זאת בעלייתו של שרון להר הבית. בתקווה שתפקח ת´עיניים

EverMan

New member
אמרתי את זה ?

לא ! אני חושב שצריך להפסיק את הפעולות ההתקפיות ולהיכנס למגננה , להקים חומה , לנעול אותם מחוצה לה , ולסגור אותם שם מפני העולם. שהם יהיו מוכנים שיכנסו. אבל להפסיק את הפעולות היזומות , וליזום רק פגיעה בטרור ולא הישארות בערים פלשתינאיות. 1.הפלשתינאים מכריזים- יופי , גם הישראלים מכריזים אותו דבר. וגם שלנו המטרה היא ארץ ישראל כולה , ושל חלקנו אף ירדן לבנון וסוריה. 2.צה"ל מעולם לא עזב את שטחי B ונכנס והפציץ דיי הרבה את שטחי A לפני זה. הטרור לא התחיל בגלל הטנקים בחצרות אלא בגלל התקיעה בתהליך המדיני שהוביל אותם לפת לחם. ולא מטייל עם , האיסלאם לא שונא יהודים וזה בדוק. ערפאת אולי אכן שקרן סדרתי , בקשר לעם - זה אכן גזעני. וזה ברור שזה היה תירוץ לפריצה , אבל ההתגרות של שרון הייתה עצומה , והיא לא רק גרמה לפלשתינאים לפרוץ באינתיפאדה , אלא גם לערביי ישראל.

רק תסביר לי

איך אתה מדבר על שמירה על האינטרסים הדתיים בשטחים, אם אתה לא מוכן ששרון יעלה להר הבית? (בתחומי ירושלים, ענבר, במדינת ישראל!) מה קרה, המקום כבר סגור ליהודים? אסור לעלות לשם? ולפלסטינים מותר? זה בושה, בושה שמיעוט כזה מכתיב לנו לאן ללכת במדינה שלנו. אני מתבייש באנשים שמצדדים במצב כזה. עוד דבר. התקיעה בתהליך המדיני לא הובילה אותם לפת לחם. הם פשוט משקיעים את כל הכסף בטרור. לאן כל הכסף מהעמותות של החמאס, של הג´יהאד, ועוד, הולך? למימון פיגועים!!! לאן הכסף שהרשות מקבלת מארה"ב ומ-י-ש-ר-א-ל הולך? להנהגה המושחתת! הונו של ערפאת מוערך במעל למיליארד דולר! אל תגיד לי שהוא הרוויח את זה בעבודה קשה. ועוד דבר. בקשר לחומה. כל פתרון שכולל וויתור על אדמה ישראלית, לא מקובל עליי. למה? כי על אדמה לא מתפשרים. אפשר לתת להם סיוע הומניטרי. אפשר לתת להם תרופות. אפשר לבקש ממדינות ערב שטח (הרי הם האחים שלהם, לא אנחנו). אבל על אדמת מולדת לא מתפשרים. חוצמזה, שגם כשאדם רעב (ותאמין לי, ענבר, הם לא רעבים, הם חיים טוב מאוד על פיתה עם שמן וזעתר, הייתי כבר בבידיא) הוא חייב לשמור על אנושיות, ולא יכול להכנס לחדר ילדים ולירות לילדה בת 5 וחצי בראש.

EverMan

New member
איך ?

לי ממש אין בעיה ששרון יעלה להר הבית. אבל שרון על לשם עם צבא של מאבטחים , כמות אדירה של תקשורת , והפסיק את התפילה בגללו. אם הוא היה רוצה - שיכנס - אבל למה לפגוע בערבים במקום מקודש שאתה עולה ? גם להם זה קדוש ! אתה לא יכול לפגוע בהם ככה כי בא לך לעלות ! בדיוק כמו שיבוא איזה ראש ממשלה ערבי לבקר בכותל סתם כי מתחשק לו ויפסיק את כל התפילות , אתה יודע איזה סכילה הוא יקבל ? הם פשוט משקיעים את הכסף בטרור ? מי בדיוק ? ערפאת שכבר הוכחנו שהוא טרוריסט ולא רוצה בשלום ? מה עוד שהרשות לא קיבלה כסף מארה"ב או ישראל כבר קרוב לשנה וחצי... ואנחנו עכשיו יודעים שההנהגה מושחטת ,ואנחנו לא נותנים להם גרוש כבר המון זמן , זה לא אומר שזה קשור לעם. כל פתרון שכולל וויתור על אדמה ישראלית לא מקובל עליך , אז מה בדיוק הפתרון שכן מקובל עליך ? הא ? בבקשה ! תגיד ! אין פתרון מלבד זאת ! תבין כבר ! "אפשר לבקש ממדינות ערב שטח " תתפלא ,אבל אין קשר דם יותר גדול בין מדינות ערב לפלשתינאים מאשר אלינו. אותה קירבה. ולא , הם לא אחים שלהם , הדת כמעט בכל מדינה שונה באופן מהותי , המשטר שונה באופן מהותי , התרבות שונה באופן מהותי , השבטים שמאכלסים את המקור של המדינה שונים , הם לא אחים. הם אולי בעלי דת משותפת ובעלי מוצא משותף , אבל זה אותו מוצא שלנו , ואין כל קשר נוסף ביניהם. "לי, ענבר, הם לא רעבים, הם חיים טוב מאוד על פיתה עם שמן וזעתר, הייתי כבר בבידיא) " מתי בדיוק היית בבידיא ? ותתפלא , שמרוויחים 15 שקל לחודש שכר ממוצא , ושאין לך איפה לקנות אוכל כי חיילי צהל רמסו את כל השדות ויש סגר על הערים - אז אנשים מתים ברעב ! והוא שמר על אנשויות 35 שנה , הוא הרגיש שהוא חייב לשנות... מה לעשות , קורה ! Humens are crazy that way

אהההה! לכל דבר יש לו תשובה! ../images/Emo13.gif

אוקיי. שרון בא עם צבא של מאבטחים, כי מה לעשות, גם ככה יהודי שעולה להר הבית לא מקובל עליהם, אז עוד שרון? (ראש ממשלת היהודים? מר לבנון?) הבנת? אז הוא צריך אבטחה! ואבטחה כבדה! אתה לא מצפה שהוא יעלה לשם לבד, נכון? ערפאת אולי טרוריסט, אבל הוא עדיין מנהיג את הרשות. מה לעשות. רוצה לגרש אותו, להחליף אותו? בבקשה. למה אתה מתנגד לזה? (או שאתה תומך ולא ידעתי?) או שאתה לא רוצה שהוא יגורש בגלל שאתה לא רוצה להווכח בטעותך? בקשר לפתרון. יש פתרון בלי החזרת שטחים. ברגע שאתה אומר "אין ברירה", בעצם הודית שהפסדת, וגרוע מכך, הודת שהטרור כן עובד, שבאמצעות אלימות כן משיגים דברים. זה לא מקובל עליי. בקשר לאחיהם. הם כן אחים. הם כן עוזרים אחד לשני. עובדה, למה הם מתאגדים סביב שנאת ישראל? למה בכל מדינה, כולל מצרים וירדן, אפשר לראות דגלי ישראל נשרפים? בגלל שנאה?! כן! בגלל שהם אחים? גם כן! האיסלאם הוא אותו אסלאם ולא משתנה מארץ לארץ. אולי השפה, אולי התרבות, אבל הדת עצמה לא משתנה. והאסלאם עוות בצורה כה נוראה, ש"חכמי" הדת שלהם מפרשים אותו כשונא יהודים. יכול להיות שהאסלאם לא שונא יהודים, אבל העם עצמו מקשיב לחכמי הדת- והם שונאים יהודים. "הוא הרגיש שהוא חייב לשנות"... כן כן, ענבר, פתאום לצבא שלנו בא להתאכזר לערבים! פתאום בא לנו להתעלל! מה שאמרת בכלל לא תואם את הדיעה שלי עלייך, אתה נשמע בנאדם רציני, והמשפט האחרון ממש ממש לא במקום. פשוט, אין לך תשובה נורמלית, אז התחלנו להיות ילדותיים. נכון ענברוש?

EverMan

New member
ברור שלכל דבר יש לי תשובה.

מה עוד , ששרון לא היה באותו הזמן ראש ממשלת היהודים , ובתור מר לבנון הוא היה יכול לעלות עם 2 מאבטחים ולהודיע למשטרה או לשב"כ שהוא עולה , להיכנס בצנע ובכבוד , ולא היה קורה לו דבר, הוא גם היה יכול להגיע לא בזמן שעת תפילה. הוא צריך אבטחה ? סבבה ! אבל הוא לא צריך להתאבטח על חשבון זה ש15000 איש יפסיקו את התפילה בגללו. למה אני מתנגד לזה ? כי ערפאת נבחר , אולי הוא נבחר כאשר הוא הבטיח שלום ולא מלחמה , אבל הוא עדיין נבחר , ואין לנו כל זכות להעיף דמות נבחרת. "בקשר לפתרון. יש פתרון בלי החזרת שטחים. ברגע שאתה אומר "אין ברירה", בעצם הודית שהפסדת, וגרוע מכך, הודת שהטרור כן עובד, שבאמצעות אלימות כן משיגים דברים. זה לא מקובל עליי" נו ! בבקשה ! תגיד לי מה פתרון הקסמים שלך שדורות על גבי דורות לא מצאו עדיין. "בקשר לאחיהם. הם כן אחים. הם כן עוזרים אחד לשני. עובדה, למה הם מתאגדים סביב שנאת ישראל? " למה ? כי לכולם ישראל היא קוץ בתחת ושוברת את הגוש המוסלמי/ערבי שיש באזור. שנאה הופכת אנשים לאחים ? נחמד לדעת , אולי תכתוב מילון חדש ? וכן , יש המון סוגי איסלאם , ואין מדינה בעולם שיש בה אותו סוג איסלאם יחד עם אותו סוג שלטון. "יכול להיות שהאסלאם לא שונא יהודים, אבל העם עצמו מקשיב לחכמי הדת- והם שונאים יהודים" ורוב חכמי הדת לא מפרשים את זה כשנאה ליהודים. חממי מוח שיעים שגרים באיראן מפרשים את השריעה כשנאה לכולם , מעבר לזאת אף אחד לא עושה זאת. "הוא הרגיש שהוא חייב לשנות"... כן כן, ענבר, פתאום לצבא שלנו בא להתאכזר לערבים! פתאום בא לנו להתעלל!" לא , הוא לא פתאום הרגיש שהוא חייב לשנות. ולא , לא פתאום הצבא התחיל להתעלל. הצבא לא היה בסדר 35 שנה , ואז שהוא הגיע סוף סוף לניסיון לסדר את זה , הכל נפסק באמצע בגלל פרסונות דפוקות (ביבי , שרון , ערפאת) , אז אחרי שהוא ראה את החופש ואת הדרור , ואז פתאום שלפו לו את השטיח מתחת לרגליים, אז זה גרם למשבר רציני. וחבל שבמקום להקניט אתה פשוט לא שואל לפירוט יותר רחב.

למעלה